ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
HABERLER>BÖLGEDEN
5 Haziran 2012 Salı - 03:10

Bozkuş hizmetlerini paylaştı

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars İl Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Genişletilmiş Divan Toplantısı’nda yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Bozkuş hizmetlerini paylaştı

IŞIK ÇAPANOĞLU
KARS (İHA) - Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars İl Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Genişletilmiş Divan Toplantısı’nda yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars’ın öncelikli sorunlarını öne aldıklarını ve özellikle su sorunun 2050 yılına kadar bir daha gündeme gelmeyeceğini belirtti.
İnsan sağlığına önem verdiklerini ifade eden Bozkuş; “Hükümetimizin ve partimizin 2023 yılı Devletimizin, ülkemizin üzerinde 2023 yılına yönelik projeleri var. Bizde Kars Belediye Başkanlığı olarak, belediye yönetimi olarak elbette Kars’ımızın ana sorunlarını genel sorunlarını, öncelikli problemlerini öne alarak bizde en azından hükümetimiz paralelinde sorunlara çözüm bulmak, bugün yap, yarın boz mantığıyla değilde, örnek vercek olursak bir su şebekesi ve su sorunu 2050 yılına kadar bir daha günedeme gelmeyecek. Bu anlam içerinde alt yapı sorunlarımızı önceliğe aldık” dedi.
İNSANLARIN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ
Yıllarca arsenikli borulardan içme suyunu karşılandığını, vatandaşların sağlığının hiçe sayıldığını ve kendilerinin buna musade etmesinin söz konusu olmayacağına dikkat çeken Bozkuş; “Su şebekesi, kanalizasyon şebekesi, ishale hattı, arıtma tesisleri ve sonuç itibariyle üst yapıdaki çalışmalarımıza başladık. Elbette değerli hemşehrilerimiz haklı olarak zaman zaman bizleri eleştirdiler. Çünkü insanlar gördüklerine inanırmış. Bu da doğru bir mantık. Ama biz her zaman şuna önem verdik. Bizim hemşehrilerimizin sağlığı her zaman bizim için çok önemlidir. İnsan sağlığını tehdit eden boruların içinden su içmeleri ve insan sağlığına zararlı suyu kullanmaları çok önemsenecek bir konuydu. Muhakkak doğru olanını yapmamız lazımdı. Bu anlam içerinde de bu bir riskse bu riske girdik. Alt yapı çalışmalarına başaladık. Arsenikli su borularını, komple değiştirdik. Biz kolay olanına kaçmadık. Kolay olanına kaçsaydık. Şimdi belki bir takım sıkıntıları yaşamazdık. Ama bizim yaşadığımız sıkıntılar çok önemli değil. Önemli olan Karslıların sağlığıydı. Biz doğru olanı yaptık” diye konuştu.
KARS’IN YOLLARLA İLGİLİ SORUNU KALMAYACAK
Özellikle yollarla ilgili olarak insanların zaman zaman tepkisine maruz kaldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, göreve geldiklerinde dört başı mağrur bir şehir almadıklarını ve objektik bakıldığında çok önemli işler yaptıklarını vurguladı.
Başkan Nevzat Bozkuş; “Biz alt yapıya gömdüğümüz paranın yarısıyla Kars’ı cilalardık. İnsanların gözlerini boyardık. Biz hiçbir zaman bizlere güven insanları bir takım yapmacık şeylerle kandırmadık. Biz insanlarımıza değer verdik. Çünkü onlarda bize güvenmişti. Bu doğrultuda geçen yıl 10 kilometrelik yolumuz iki tabakasını yaptık. Asfalt tesisimizi kurduk. Beton parke taş makinesine ait tesisi kurduk. Ve bu senede 10 kilometre artı 4,5 kilometrelik kısmıyla toplam 14,5 kilometrelik asfalt tamamlanmış olacak. Karayolları Bölge Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz protokol gereği 14,5 kilometrelik yol köprünün yarısı ve alt geçit bu sene yapılacak ve tamamlanacak. Belediye Binamızı başlattık. TOKİ 702 konutun temelini atacak ve devam edecek. Yine milletvekillerimizn destekleriyle Sayın Başbakanımıza sunmuş olduğumuz Kentsel Tasarım Paroje’nin birinci etabı olan Millet Bahçesi’ne bu sene başlayacağız. Ödeneği çıktı. İhaleye çıkarttık. Bunlar bizim makro projlerimiz. Bugün mezarlık projesi devam ediyor. Arkasından hayvan pazarı projesi devam ediyor. Ve şehrimizin değişik noktalarındaki cadde ve sokaklarda asfalt bakım, yol bakım çalışmaları devam ediyor. Bu hafta itibariylede bütün çalışmalarımıza başlayacağız. Asfalt son hızıyla devam edecek. Bizim hedefimizde bu sene ve seneye şehrin yol noktasında sorununu bırakmayacağız. Bu sene ki yapacağımız yollarımızla ilgili ödeneğimiz hazır. Ve makinemiz hazır yüklenici firmayla ihale yapıldı sözleşme imzalandı. Bu hafta hepisine başalayacağız” şeklinde konuştu.
NE SÖZ VERDİYSEK HEPSİNİ TEK TEK HAYATA GEÇİRECEĞİZ
İnsanların bir takım şeylerin peşinden koştuğunu, yapılan çalışmaların görmezlikten gelindiğini ve hak etmedikleri eleştirilere maruz kaldıklarını kaydeden Bozkuş, özetle şunları söyledi:
“Karslılar her şeyi çok açık ve net görüyor. Biz hiçbir zaman bir takım şeylerin arkasına sığınmadık. Doğru olan ne ise onu yaptık. Bunuda hep birlikte göreceğiz. Belediye hiç mi bir şey yapmadı? Bu mantıkla hareket edenler var. Biz bunlara rağmen yılmadan çalışmlarımıza devam ediyoruz. Alt yapı çalışmalarından dolayı zaman zaman herkesi üzdük. Ama şunun altını çizmek istiyorum. “Bugün yap yarın boz” mantığıyla değil, artık bizim hükümetimiz, devletimiz, ülkemizde 2023 yılında 100. Yılını yaşayacak şekilde ciddi projelere el atıyor. Ve onları hayata geçiriyorusa bizde o pararlede düşünmek zorundaydık. Bu anlam içerisinde bütün projelerimiz hazırladık. Ve bir çoğu devam ediyor. Bir kısmıda bitmek üzere ben şunu net olarak ifade ediyorum. 2012 ve 2013 yılında hayata geçirieceğimiz projelerin hepsini tek tek birlikte ne söz verdiysek. 21 tane proje 21’ini de hayata geçireceğiz. Bunları hep birlikte göreceğiz.”

 
BEÜ 4’üncü mezunlarını verecek
 
Bölge kalkınmasında Fırat sinerjisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BEÜ 4’üncü mezunlarını verecek
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) 2012 eğitim ve öğretim yılı mezunlarını vermeye hazırlanıyor.
Acara’dan Türk yatırımcılara davet
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) , Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyeti ...
Katerina Köşkü’ne işletmeci aranıyor
Vali Ahmet Kara, Kars'ın Sarıkamış İlçesi’ndeki Katerina Köşkü'nün ayakta ...
 
Bölgesel tarımda DAP sinerjisi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından DAP Projesi dahilinde bulunan ...
Ekoturizm Çalıştayı başladı
Uluslararası Ekoturizm Konferansı ve Doğu Karadeniz Ekoturizm Çalıştayı ...
Budak, adaylığını açıkladı
Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Budak, Bayburt Üniversitesi ...
 
Patlama olayı soruşturuluyor
Kars Valisi Ahmet Kara, Sarıkamış ilçesinden geçen doğalgaz boru hattındaki ...
Yangın, tamamen söndürüldü
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Bakü-Tiflis-Erzurum (BTE) boru hattında gelen ...
Ardahan’da namazla diriliş
Ardahan İl Müftülüğünce tertip edilen ’’Namazla Diriliş ve Kur’an ziyafeti ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva