ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Palandöken Zirvesinde 19 Mayıs coşkusu
Palandöken Zirvesinde 19 Mayıs coşkusu
Kitap Fuarı 4 günde 135 bin kişiyi ağırladı
Kitap Fuarı 4 günde 135 bin kişiyi ağırladı
ERZURUM Sordu: Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?
ERZURUM Sordu: Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?
ETSO İran‘ın yasını paylaştı
ETSO İran‘ın yasını paylaştı
‘Gereği yapıldı’
‘Gereği yapıldı’
HABERLER>BÖLGEDEN
8 Haziran 2012 Cuma - 16:47

Bakan Çağlayan Doğu turunda

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 2023 hedefine 6. bölge sayesinde ulaşacaklarını söyledi. Yeni teşvik sistemi Muş’ta düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Bakan Çağlayan Doğu turunda

NEJDET ARMAĞAN
MUŞ (İHA) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 2023 hedefine 6. bölge sayesinde ulaşacaklarını söyledi.
Yeni teşvik sistemi Muş’ta düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Muş Valisi Ali Çınar, AK Parti Muş Milletvekilleri Faruk Işık ve Muzaffer Çakar, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Bitlis, Bingöl, Şırnak, Ardana valileri ile ticaret ve sanayi odası başkanları ve çok sayıda iş damı katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şihmus Sinecem, Muş’u en güvenli ve en fakir il olarak tanımladı. Bu toplantıyla birlikte Muş’un sonunculuktan kurtulacağına olan inancının artacağını ifade eden Şihmus Sinecem, bölgenin gelişmesi ve kalkınması için ihtiyaç olan paketin kendilerini çok sevindirdiğini söyledi.
BÖLGELER ARASI FARKLILIKLAR ORTADAN KALKACAK
Daha sonra konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, Muş’ta yapılan bu toplantının diğer illerde de yapılacağını söyledi. Yeni teşvik sistemiyle bölgeler arası farklılıkların ortadan kalkacağını kaydeden Mehmet Büyükekşi şöyle konuştu;
“Muşla birlikte bugün diğer Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki valilerimizin de katıldığı Anadolu bölgelerimizdeki yatırım imkanlarımızı araştırmak, kalkınmayı araştırmak için bir aradayız. İhracatçılarımız ve sanayicilerimizle buraya geldi. Ziyaretin faydalı olmasını diliyorum. 2 gün önce Ankara’da Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanımızın katılımıyla ihracatçılar meclisi genel kurulu yaptık. Orada Muş’a geleceğimizin müjdesini verdik. Ardından bölgenin diğer illerini ziyaret edeceğimizi söyledik. Ankara’da bu bölgeye teşviki müjdeledik. Yeni yatırım teşvik sisteminin hayata geçirilmesine destek olan sayın bakanımıza teşekkür ediyorum. Yeni teşvik sistemiyle 6. bölgede yapılacak yatırımlarla Doğu ve Güneydoğu illerindeki yatırımcıları birçok destekten faydalanacak. Yeni teşvikle birlikte bölgesel farklılıklar ortadan kaldırılacak. Böylelikle bölgedeki üretim ve ihracat ortamı güçlenecek. Yeni teşvikle 2023 yılı hedefi olan 500 milyar dolar ihracat rakamına rahatlıkla ulaşacağız. Bu toplantımızın benzerleri diğer illerde de olacak. Bölgenin kalkınması için çalışacağız. Bu gezimiz başlangıçtır ve Türkiye’nin yatırım ortamında yeni bir çığır açacağını diliyorum.”
KONUŞMASINA KÜRTÇE BAŞLADI
Konuşmasına Kürtçe başlayan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da, Mersin milletvekili olmasına rağmen Muş’a hizmet etmenin kendisi için özel bir görev olduğunu söyledi. Doğduğu topraklarda böyle bir toplantının yapılmasından ötürü mutlu olduğunu ifade eden Bakan Zafer Çağlayan; “Yol arkadaşım Mehmet Büyükekşi’ye, Türkiye’nin iş adamlarını, girişimcilerini burada topladığı için teşekkür ediyorum. Burada çok değerli konuklarımız var. 6. bölgedeki 14 ilimizin valilerimizin çoğu burada. Türkiye’nin iş hayatında son derece önemli şahsiyetleri var. Türkiye’nin ekonomisi burada toplanmış. Ülkenin en büyük yatırımcıları en büyük iş adamları ve balı oldukları meslek kuruluşlarının başkanları burada. Mersin milletvekili olsam da memleketim olan Muş’a hizmet etmek benim için özel bir görev. Kalkınma ajansları kurulmadan önce biz 3 iş adamı olarak birçok ziyarette bulunarak Muş’a bir vefa borcu olarak yatırımcıyı getirme noktasında önemli roller üstlenmiştik. O gün bu salonu dolduramıyorduk, ama bugün salon tıka basa dolmuş durumda. Bu toplantıya biz dizi gözüyle bakıyoruz ve bu diziyi ilk defa Muş’ta başlattık. 6. bölgedeki 15 ilimizde bu toplantıyı yapacağız. Toplantıların birçoğunda ben olmaya gayret göstereceğim ama benim olmadığım toplantıda yine herkes katılacak. Buradan Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Adıyaman ve Van’a gideceğiz. Yarın da Kars’ta Bakanlığımın başlattığı Azerbaycan-Gürcistan ve Türkiye ekonomi bakanlarının katılımıyla toplantı yapacağız. İlkini Gürcistan’dda yapmıştık. İkincisi Kars’ta ve üçüncüsü Baku’de yapılacak” dedi.
VALİLERİMİZE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
Yatırımcıların gelmesi için valilere büyük görevler düştüğünü ifade eden Çağlayan sözlerini şöyle sürdürdü;
“6. bölgede yer alan illerimizin valilerinden beklentilerimiz var. Beklentilerin birçoğu Başbakanımızın talimatıdır. Valilerimize, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve tüm yöneticilere büyük görevler düşmektedir. Geçmişte bir sanayici olarak, bölgeler arası gelişmişlik farklılıkları dikkate almayan, yani bir envanter ve kapasite üzerine kurulmayan sistemin başarılı olamayacağını her zaman dile getirdim. Bugüne kadar dört teşvik sistemi yapıldı ve her biri bir öncekinden daha iyiydi. Yeni teşvikle birlikte Türkiye’yi bugün oynadığımız play-oftan şampiyonlar ligine taşıma gayreti içerisindeyiz. Bu teşvik sistemi, 2023’e Türkiye’yi götürecek olan sistemin önemli bir ayağıdır. Sizlerden beklentimiz yatırımcıların yatırım yapacakları alanları süratle hazırlayınız. Tüm yatırım alanlarını çıkarıp TİM’e gönderelim ve TİM de bunları yatırımcılarımıza anlatsın. Yatırım yer tahsisi yapacağız. Burada yatırım yapan kardeşlerimize yatırım yeri tahsis yapacağız.”
HER İLİMİZ GÜVENLİDİR
Her ilini en az Ankara ve İzmir kadar güvenli olduğunun altını çizen Çağlayan “Yatırımcılarımızı ulaşım, güvenlik ve iletişim destek mekanizmasını verirken yatırımcılarımız yaptıkları yatırımlarla ilgili iş gücü performansını göstermenizi istiyorum. Bu konuda hükümetimizin önemli çalışmaları oldu. Hiç hayatında iş yapmamış insanları nasıl eğitimizi ve devlet olarak nasıl destek verdiğimizi herkes biliyor” diye konuştu.
YATIRIMCILARIN SIKINTILARINI BİLİYORUM
Bankaların Doğu ve Güneydoğu’daki gayrimenkulleri ipotek kabul etmeyen anlayışa karşı çıktığını ifade eden Çağlayan şunları kaydetti;
“Ben sizlerin sıkıntılarını biliyorum. Çünkü bu bölgeden geldim. Bankacılık, sigortacılık konusunda beklentilerinizi biliyorum. Artık bankalar projeye, yatırıma bakarak kredi destekleri veriyor. Geçmişte uygulanan sistemler konusunda bankalar ve sigortalar birliğinin bir arada olduğu toplantıda ele aldım. Doğu ve Güneydoğudaki gayrimenkulleri ipotek kabul etmeyen anlayışa karşı çıkıyorum. Türkiye’nin her bir yeri Misak-i Milli sınırları içinde devletin topraklarıdır. Burada yatırım yapılan yerleri Ankara ve İstanbul’dan ayrım yapmamak gerekiyor. Bunun rakamsal farklılıkları olacaktır. Bu gibi sorunları anlattık.”
BABAYİĞİTLİK BEKLİYORUZ
Hükümet olarak en babayiğit teşviki çıkarttıklarını vurgulayan Çağlayan yatırımcılardan babayiğitlik beklediklerini vurgulayarak; “Gelmiş geçmiş en cömert ve babayiğit bir teşvik sistemini yaptık. Bununla birlikte Türkiye’yi 100. yıla taşıyacak bölge, 6. bölgedir. Hükümet olarak teşvik çıkardık ve yatırımcılardan babayiğitlik bekliyoruz. Birçoğumuzun Türkiye’de gerekli yatırım ortamını bulamadığı için dünyanın çeşitli ülkelerine yatırım için gittiğinizi biliyorum. Şimdi biz tekrar öze dönüyoruz, 6. bölgeye dönüyoruz. Onun için sayın valilerimiz altyapı yatırımları, güvenli alanlar, iş gücü eğitimlerini koordine etmelidir. Her türlü altyapının hazırlanmasının ardında sizlere büyük görevler düşmektedir” ifadelerine yer verdi.

 
GAP Yaz Oyunları Erzurum’da
 
AK Kadınlar Alkanat’ın duasını aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversite öğrencileri dondu kaldı
KPSS için Başbakanlık Personel Daire Başkanlığı tarafından mezun oldukları ...
Erciş semalarında esrarengiz olay
Van’ın Erciş ilçesi semalarında yaşanan esrarengiz gök olayı, vatandaşlar ...
Operasyonel faaliyet başlatıldı
Karayolunu keserek seyir halindeki araçları durduran teröristlerin Erzurum’da ...
 
Tarihi mekanda mezuniyet töreni
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) 2011-2012 eğitim öğretim yılı mezunları ...
Validen öğrencilere nasihat
Kars Valisi Ahmet Kara, kendisini ziyarete eden öğrencilere nasihatlarda ...
Yedi Gün Yedi Hüner
Geleneksel Yedi Gün Yedi Hüner Kültür Sanat Şenlikleri kapsamında, 2011-2012 ...
 
İÇÜ’de 4. Bahar Şenliği
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin geleneksel 4. Bahar Şenlikleri kapsamında ...
TAG-İF Kars’ta toplanacak
Birincisi Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu, Türkiye Odalar ve Borsalar ...
ARÜ'de 3. Bahar şenliği coşkusu
Ardahan Üniversitesi (ARÜ) 3. bahar şenliğini, Sosyal ve Teknik Bilimler ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva