ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>BÖLGEDEN
24 Eylül 2018 Pazartesi - 01:59

Terör bitti, yatırım süreci başladı

Kurum, terör örgütünün hendek siyaseti ile Hakkari’ye çok büyük zararlar verdiğini söyleyerek, “Buradaki belediyeler, vatandaşa harcaması gereken bedelleri aldılar götürdüler terör örgütüne, PKK'ya harcadılar, dağa götürdüler” dedi.

Terör bitti, yatırım süreci başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, terör örgütünün hendek siyaseti ile Hakkari’ye çok büyük zararlar verdiğini söyleyerek, “Buradaki belediyeler, vatandaşa harcaması gereken bedelleri aldılar götürdüler terör örgütüne, PKK'ya harcadılar, dağa götürdüler” dedi.

Uçakla Hakkari’nin Yüksekova ilçesine gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Selahattin Eyyubi Havalimanı'nda Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, AK Parti Hakkari İl Başkanı Emrulah Gür, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, polis ve askeri yetkililer tarafından karşılandı. Buradan Ensenyurt ve Esentepe mahallelerinde yapılan TOKİ konutlarına geçen Bakan Kurum, incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldı.

KURUM’UN KONUŞMASI

Bakan Kurum, daha sonra beraberindeki heyetle Yüksekova Polisevi'nde verilen öğle yemeğine katıldı. Burada bir konuşma yapan Kurum, Hakkari’nin farklı kültürlerin bir arada bulunduğu önemli kentlerden biri olduğunu belirterek, “Hendek siyasetinde terör örgütünün bu kente verdiği çok büyük zararlar var. Buradaki belediyeler, vatandaşa harcaması gereken bedelleri aldılar götürdüler terör örgütüne, PKK'ya harcadılar, dağa götürdüler. Türkiye Cumhuriyeti buna müsaade edemezdi ve etmedi de. Olaya el konuldu. 9 şehidimiz oldu, ama onlara da gereken cevabı en net şekilde verdik. Bu işin terör boyutu. Sonrasında da ne yapılması gerekiyordu. Bakanlığımıza bağlı birimler hem de kayyumlarımız sahada net bir şekilde yapılması gerekenleri yaparak, vatandaşların hizmetine sunmak için çalışmalarını başlattı” dedi.

“KONUTLAR YÜZDE 50 SEVİYESİNDE TAMAMLANDI”

Yüksekova’da 3 bin 60 konutun inşasına başlandığını kaydeden Bakan Kurum, “Bunun içinde okulu, camisi, taziye evi, altyapı ve sosyal donatı anlamında her şey var. Heyetimizle buraları ziyaret ettik. Buraların ilk etaplarını önümüzdeki yılın ilk aylarında, diğer etapları da kısım kısım 2019'ta tamamlamayı hedefliyoruz. Sadece bunları yapmadık. Birçok altyapı, içme suyu, kanalizasyon, atık su işleri yapıldı. İlçede altyapı adına bir şey yoktu, bunların inşaatları başladı ve süreç içinde tamamlanacak. Konutlar yüzde 50 seviyesinde tamamlandı. 231 kilometre kanalizasyon, içme suyu, 9,5 kilometre yağmur suyu inşaatına başladık. 23 kilometre yol yapım işine başladık. Altyapıya 212 milyon, konutlara 620 milyon harcadık. 60 adet iş için 421 milyon lira devletimiz buraya tahsis etti. Bin 292 hektarlık alanı, riskli alan olarak ilan ettik. Buranın 250 hektarlık alanında da imar plan çalışmaları devam ediyor. Bunları süreç içinde hızlı şekilde bitiriyor olacağız” diye konuştu.

ZARAR BİLANÇOSU

Terör siyasetinde yaklaşık 20 bin 207 ev ve iş yerinin zarar gördüğünü dile getiren Bakan Kurum, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunlardan 5 bin 132’si ağır hasarlı durumunda. Bunlara ilişkin maddi yardımlar da devletimizce yapıldı. Herkesin bilmesini isterim ki devletimiz çok büyük bir devlettir. Şu anda dış güçlerin bize karşı açtığı ekonomik savaş içinde yine bunları biz devlet olarak tasarrufa gideceğiz, ama bu işin yarım kalması söz konusu olamaz. Bunları net bir şekilde bitireceğiz, vatandaşın hizmetine açma konusunda gerekli kararları alarak çalışmalarımız devam edecek.”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni getirdiklerini hatırlatan Kurum, “Sahada hızlı, verimli, etkin, pratik ve karar alabilen bir yapı içinde çalışmak istiyoruz. Bakanlığımıza birçok kuruluş yeni katıldı. Bunlar; TOKİ Başkanlığımız, İller Bankası çalışıyor. Diğer genel müdürlüklerimiz de sahada çalışmalarını yapıyor. Heyetimizle var olan eksikleri tespit ederek, bunların yapımını gerçekleştiriyor olacağız. Terör siyasetinde verdiğimiz şehitlere rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.

 
Yıldırım gündemi değerlendirdi
 
Palandöken yaya güvenliğine yoğunlaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu’da tütün zamanı
Muş merkeze bağlı Yelalan köyünde tütün yetiştiriciliği yapan vatandaşlar, ...
81 ilden 200 genç Doğu’da buluştu
Yerel Yönetimlerde Gençlik Stratejisi Zirvesi, Türkiye'nin 81 ilinden ...
Gülbey’den düşündüren iddia
Asimder Başkanı Gülbey: “Ermeni kadınlara Azerbaycan’da pasaport veriliyor” dedi
 
Sedanur'un cenazesi Kars'a gönderildi
Kars'ta kaybolduktan 7 gün sonra cesedi bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in ...
Sedanur olayında yeni gelişme
Küçük Sedanur’un cenazesi otopsi için Erzurum Adli Tıp’a getirildi.
FETÖ/PDY operasyonunda 3 tutuklama
Kars’ta FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik Kars merkezli 12 ilde düzenlenen ...
 
“Fırsatçılık yapanlara kanuni müeyyide”
Arslantaş “Esnafımız ticaretini, malını sattığı insanında kazanç ve kar ...
Orhan: ‘Birlikte rahmet var’
Orhan Muharrem ayının dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir ...
Kerbela Şehitleri gözyaşlarıyla anıldı
Hazreti Peygamber’in torunu Hz. Hüseyin ve 71 arkadaşının kerbelda’da ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva