ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçakçılık operasyonu
Jandarmadan kaçakçılık operasyonu
Silah ve tarihi eser kaçakçılarına operasyon
Silah ve tarihi eser kaçakçılarına operasyon
5 ilde ‘Sibergöz-33’ operasyonu
5 ilde ‘Sibergöz-33’ operasyonu
Kaçakçılık operasyonu: 5 gözaltı
Kaçakçılık operasyonu: 5 gözaltı
ATAUNİ’de 4 bölüm daha akredite edildi
ATAUNİ’de 4 bölüm daha akredite edildi
HABERLER>BÖLGEDEN
21 Eylül 2018 Cuma - 04:08

Kerbela Şehitleri gözyaşlarıyla anıldı

Hazreti Peygamber’in torunu Hz. Hüseyin ve 71 arkadaşının kerbelda’da şehit edilişinin bin 379’ncu yıl dönümü nedeniyle Taşlıçay ilçesinde Caferi mezhebine mensup yüzlerce vatandaş gözyaşları içerisinde anma programı gerçekleştirdi.

Kerbela Şehitleri gözyaşlarıyla anıldı

Hazreti Peygamber’in torunu Hz. Hüseyin ve 71 arkadaşının kerbelda’da şehit edilişinin bin 379’ncu yıl dönümü nedeniyle Taşlıçay ilçesinde Caferi mezhebine mensup yüzlerce vatandaş gözyaşları içerisinde anma programı gerçekleştirdi.

Ağrı’da muharrem ayına girilmesi ile birlikte Taşlıçay ilçesinde yaşayan Caferi mezhebini benimseyen Azeri vatandaşlar Kerbela’da yezit tarafından şehit edilen Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin ve 71 yakını için yas tuttu. Sabahın erken saatlerinde Yassıkaya Köyü’nde bir araya gelen vatandaşlar 2 kilometrelik yürüyüşün ardından Taşlıçay ilçe merkezinde bulunan Ehlibeyt Camiine geldi. Yürüyüş sırasında salavatlar getirilip Hz. Alinin fotoğraflarının olduğu bayraklar taşındı. Ehlibeyt Camii’nde devam eden programda cami imamı Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının şehit edilişi gözyaşları içerisinde anlattı. Programa katılan Ağrı Valisi ve Belediye Başkanı Süleyman Elban, Haz. Hüseyin ve Kerbela Şehitleri’ni anarak konuşmasını başladı.

‘İHTİLAFININ GELDİĞİ ZİRVE KERBELA’DA YAŞANAN OLAYDIR’

Birlik beraberlik vurgusunu yapan Vali Elban, yaşanan derin acıyı tüm İslam âleminin derinden hissettiğini vurguladı. Vali Elban, “Bu olayların bize bir şeyler göstermesi gerekiyor. Bizim siyasi olarak, ırk olarak farklı devletler olabilir, farklı milletler olabilir ancak peygamberin ümmeti olan insanları ihtilafının geldiği zirve kerbela’da yaşanan olaydır. Dolayısıyla kendi aramızdaki tartışmayı ihtilafı ne kadar çok artırır, ne kadar çok bu konuları kaşırsak maalesef insanlar insanlığından çıkabilir. Çok ilginçtir ki bu hadisenin içinde olanların bir kısmı belki sahabeydi, yada tabiin, yani Allah’ın resulünün ışığını bire bir görmüşler. Ama insan insanlığını unuttuğu zaman, insan insanlıktan uzaklaştığı zaman gözünü kan bürüdüğü zaman en alemlerin efendisini ne de onun göz bebeği olan torunlarını ve ehlibeytini görüyor” dedi.

‘DESTELER OLUŞTURARAK SIRTLARINI ZİNCİRLEDİLER’

Vali Elban’ın konuşmalarının ardından, bir grup tarafından ilahiler okunduktan sonra camideki program sona erdi. Caminin avlusunda bulunan yediden yetmişe yüzlerce vatandaş anma programına devam etti. Ayrıca caminin duvarları Hz. Ali fotoğrafları ve çeşitli bayraklarla kaplandı. Okunan ağıtlar hoparlörden yayınlanırken sayıları 20’yi bulan ve siyah elbise giyen vatandaşlar sinelerini yumrukladıktan sonra desteler oluşturarak zincirle sırtlarını dövdü.

‘KERBELA ŞEHİTLERİNİN YIL DÖNÜMLERİ RESMİ TATİL OLSUN’

Programın sunuculuğunu yapan Ali Ayyıldız, konuşmasına Hz. Hüseyin ve şehit edilen 71 kardeşini anarak başlayıp yezit’i lanetledi. Ayyıdlız, “Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin ve yakınlarının şehit edilişini yıl dönümü nedeniyle bir araya geldik. Bu program sadece şia’lara mahsus değildir. Peygamberin evladı sadece şia’lara özgü bir durum değildi. Bu hem ehli sünnet kardeşlerimizi hem de Caferi mezhebine mensup insanlarımızın imamıdır. Bu yüzden hem ehli beyt mensuplarının hem de ehli sünnet kardeşlerimizin programa gelmesini istiyoruz. Peygamber mektebine mensup olan yada ehli sünnet kardeşlerimiz ile vahdet istiyoruz. Bu durum sadece şia’ya özgü değildir. Hz. Hüseyin hem bizim hem de ehli sünnet kardeşlerimizin imamıdır. Yani yaratılmışların en üstünüdür. Resulü ekremin evladıdır. Allah onlara lanet etsin, melun yezit ve taraftarları imam Hüseyin ve yarenlerini Kerbela çölünde şehit etmiştir. Allah onlara rahmet etsin” ifadelerini kullandı.

Ayyıldız, konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının şehit edilişinin yıl dönümlerinin resmi tatil olmasını istedi.

 
Tunceli yolunda kaza
 
Soylu: ‘Ortam sanal, suç gerçektir’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaymakam Turan'dan başarıya ödül
Oltu Kaymakamı Şenol Turan, Oltu’da orta öğrenimden yükseköğrenime geçiş ...
DAP İdaresinden Tuşba açılımı
DAP Bölge idaresi tarafından desteklenen ve Van merkez Tuşba Belediyesi ...
Palandöken’de öncelik: Yeşil Çevre
Palandöken Belediyesi, çevre bilincinin gelişmesi ve ağaç sevgisinin aşılanması ...
 
Yakutiye, program hedefine ulaştı
Yakutiye İlçe Belediyesi, köy/mahallelerde çalışmalarını tamamlıyor.
Şenkaya Kaymakamı Gölbaşı göreve başladı
Cumhurbaşkanlığı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi İle Şenkaya Kaymakamlığına ...
Horasan’da Gaziler Günü coşkusu
19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Yavuz Selim Caddesi’nde ...
 
Bulutlar'dan Gaziler Günü mesajı
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Sedanur’u arama çalışmaları sürüyor
Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde 4 gün önce kaybolan Sedanur ...
İspir'de 19 Eylül Gaziler Günü etkinliği
19 Eylül Gaziler Günü İspir'de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva