ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>BÖLGEDEN
21 Eylül 2018 Cuma - 16:38

“Fırsatçılık yapanlara kanuni müeyyide”

Arslantaş “Esnafımız ticaretini, malını sattığı insanında kazanç ve kar sağlamasını düşünerek yapmalı. 4 TL’lik salçayı 7 TL’ye çıkartanlar var. Tespitlerimizi yaptık. Bunlara gerekli kanuni müeyyideleri uyguluyor olacağız.’ dedi

“Fırsatçılık yapanlara kanuni müeyyide”

Arslantaş “Esnafımız ticaretini, malını sattığı insanında kazanç ve kar sağlamasını düşünerek yapmalı. 4 TL’lik salçayı 7 TL’ye çıkartanlar var. Tespitlerimizi yaptık. Bunlara gerekli kanuni müeyyideleri uyguluyor olacağız.’ dedi

31’inci Ahilik Kültür Haftası münasebetiyle Erzincan’da esnaf bayramı kutlanıyor.

17-23 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan 31’inci Ahilik Kültür Haftası Esnaf Bayramı münasebetiyle Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Yeraltı Çarşı esnafını ziyaret ederek, birlikte çorba içti.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve beraberindeki Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, Erzincan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Aksoylu, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Tanoğlu, Erzincan Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon ve bazı kurum müdürleri, Yeraltı çarşısının kepengini dualar eşliğinde birlikte açtılar. Ardından Vali Arslantaş ve beraberindeki heyet, çarşı esnafını sırasıyla ziyaret ederek, birlikte çorba içtiler.

Vali Arslantaş gerçekleştirdiği ziyarette esnafların iş durumu ile ilgili bilgi alıp, taleplerini dinleyerek, kendilerine hayırlı işler bol kazançlar diledi.

İşyerlerinde Vali Arslntaş’ı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren çarşı esnafı ise ziyaretlerinden moral bulduklarını dile getirdiler.

Buradaki programın ardından Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon ve oda başkanları Vali Arslantaş’ı makamında ziyaret ettiler.

Gerçekleştirilen ziyarette Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon, Vali Ali Arslantaş’a hafta boyunca düzenlenecek olan etkinliklere ilişkin bilgi verdi.

Valilik makamında kabul ettiği İl Kutlama Komitesi ile bir süre görüştükten sonra yılın ahisi seçilen ve 45 yıllık oto kaporta ustası Ferhat Arabacı’yı tebrik eden Vali Arslantaş, Ahilik Haftasının tüm Esnaf ve Sanatkârlara hayırlı olmasını temenni etti.

Ardından gün içerisinde ilimiz Hafız Şerif Meydanı’nda kutlama programı düzenlendi. Düzenlenen programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon, kamu kurum müdürleri sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Program kapsamında Erzincan Belediyesine ait Mehter Takımının gösterisi katılımcılara sunuldu.

Programda konuşan Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon, Ahiliği, sadece esnaf ve sanatkârların geçmişten gelen bir gurur kaynağı olarak değil, aynı zamanda büyük bir değişim ve dönüşüm içinde olan Türkiye’nin ölümsüz bir ışık kaynağı olarak da gördüklerini kaydetti.

Ardından konuşan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise, Osmanlı ve Selçuklu İmparatorluğu’nda yaşanan medeniyet ve kültürün bugüne taşınması ve gelecek nesillerinde bunu devam ettirmesi gerektiğine değindi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş yaptığı konuşmada, esnafların son aylarda ekonomik realite ile örtüşmeyen sıkıntılar yaşadıklarını ve bu sıkıntıları hep birlikte aşacaklarını söyledi. Öte yandan bu süreçte fırsatçılığın önüne geçmek amacıyla da Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince esnafların denetlendiğini bildiren Erzincan Valisi Ali Arslantaş konuşmasının devamında; “Esnafımız ticaretini, malını sattığı insanında kazanç ve kar sağlamasını düşünerek yapmalı. 4 TL’lik salçayı 7 TL’ye çıkartanlar var. Tespitlerimizi yaptık. Bunlara gerekli kanuni müeyyideleri uyguluyor olacağız. Ama bunun yanında ülkemizin içinden geçtiği duruma katkı sağlayabilmek için çoğunlukla indirime giden eli öpülesi esnaflarımız var. Tespit ettiğimiz birkaç husustan sonrada ciddi bir düzelme yoluna girdi. Tüm esnaflarımıza aileleriyle birlikte huzurlu bir yıl geçirmelerini, helalinden bol kazanç temin etmelerini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

 
FETÖ'den ihraç 5 polis için gözaltı kararı
 
Sedanur'a hala ulaşılamadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orhan: ‘Birlikte rahmet var’
Orhan Muharrem ayının dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir ...
Kerbela Şehitleri gözyaşlarıyla anıldı
Hazreti Peygamber’in torunu Hz. Hüseyin ve 71 arkadaşının kerbelda’da ...
Kaymakam Turan'dan başarıya ödül
Oltu Kaymakamı Şenol Turan, Oltu’da orta öğrenimden yükseköğrenime geçiş ...
 
DAP İdaresinden Tuşba açılımı
DAP Bölge idaresi tarafından desteklenen ve Van merkez Tuşba Belediyesi ...
Palandöken’de öncelik: Yeşil Çevre
Palandöken Belediyesi, çevre bilincinin gelişmesi ve ağaç sevgisinin aşılanması ...
Yakutiye, program hedefine ulaştı
Yakutiye İlçe Belediyesi, köy/mahallelerde çalışmalarını tamamlıyor.
 
Şenkaya Kaymakamı Gölbaşı göreve başladı
Cumhurbaşkanlığı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi İle Şenkaya Kaymakamlığına ...
Horasan’da Gaziler Günü coşkusu
19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Yavuz Selim Caddesi’nde ...
Bulutlar'dan Gaziler Günü mesajı
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva