ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
24 Eylül 2018 Pazartesi - 01:56

Yıldırım gündemi değerlendirdi

Yıldırım: "Yeni dönemde iç tüzüğün uyarlanması meselesi var. Kısa bir süre önce ben partilere bir çağrı yapmıştım, yeni iç tüzükle ilgili tekliflerinizi TBMM Başkanlığına getirirseniz bu teklifler üzerinde bir çalışma yapılabilir demiştim. Şuana kadar bir teklif yok" dedi

Yıldırım gündemi değerlendirdi

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, MHP'nen af teklifine ilişkin, "MHP'nin bir süreden beri bu konuda zaten kamuoyuna mal olmuş beyanı var. Şimdi bunu teklife dönüştürüp, somutlaştırıp TBMM'ye sunacaklar. TBMM'ye sunulan bütün kanun teklifleri nasıl işlem görüyorsa bu da aynı şekilde işlem görecek" dedi.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e ziyareti öncesinde Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Türkiye ve Özbekistan arasında uzun bir süre devam eden en alt düzeydeki soğuk ilişkilerin yerini samimi bir döneme bıraktığını kaydetti. Son zamanlarda üst düzey ziyaretlerle ilişkilerin hızla geliştiğini dile getiren Yıldırım, "TBMM Başkanı olarak Özbekistan'a ilk resmi ziyaretimizi gerçekleştirmiş olmanın da bir manası var. Ziyaret esnasında Özbekistan Cumhurbaşkanı ve Başbakanıyla da görüşme fırsatımız olacak. Bu görüşmelerde iki ülke arasındaki bütün konuları, ticaretin, yatırımların ve kültürel faaliyetlerin daha ileri boyuta getirilmesi konusunda birçok başlık ele alınacaktır" dedi.

Özbekistan'ın gelişmekte olan bir ülke olduğunu ifade eden Yıldırım, "Çok ciddi yatırım potansiyeli var. Son zamanlarda vizelerin de kısa süreli kalkmasıyla beraber Türk yatırımcılar Özbekistan'da ciddi yatırım hamlesine girmiş durumdalar. Yine bu ziyaret esnasında TİKA'nın 4 milyon doları bulan sosyal sorumluluk projelerinden mobil ambulans ve mobil hizmet araçlarının da teslimatını yapacağız, törene iştirak edeceğiz. Ayrıca programın ikinci bölümünde İslam alemi için önem arz eden Semerkant, Buhara gibi önemli iki şehri de ziyaret etme ve yerel yöneticilerle de bir araya gelme fırsatımız olacak" şeklinde konuştu.

Yıldırım'a ziyareti sırasında CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yeğin, MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten ve Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün'den oluşan heyet eşlik edecek.

MHP'NİN AF TEKLİFİ

Açıklaması sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldırım, MHP'nin af teklifine ilişkin, "Bütün grupların vereceği teklifler değerlendirilecek, müzakereleri yapılacak ve sonuç tahakkuk edecektir. MHP'nin bir süreden beri bu konuda zaten kamuoyuna mal olmuş beyanı var. Şimdi bunu teklife dönüştürüp, somutlaştırıp TBMM'ye sunacaklar. TBMM'ye sunulan bütün kanun teklifleri nasıl işlem görüyorsa bu da aynı şekilde işlem görecek" dedi.

"YENİ İÇ TÜZÜKLE İLGİLİ ŞUANA KADAR BİR TEKLİF YOK"

Yeni dönemin Meclis çalışmalarının 1 Ekim'de başlayacağını anımsatan Yıldırım, yeni dönemde Meclisin önünde önemli konular olacağını dile getirdi. Yıldırım, "Bütçe 17 Ekim itibariyle Meclise sunulacak. Onun görüşmeleri zaten yıl sonuna kadar devam ediyor. Yeni dönemde iç tüzüğün uyarlanması meselesi var. Kısa bir süre önce ben partilere bir çağrı yapmıştım, yeni iç tüzükle ilgili tekliflerinizi TBMM Başkanlığına getirirseniz bu teklifler üzerinde bir çalışma yapılabilir demiştim. Şuana kadar bir teklif yok. Hedef iç tüzüğün daha çok uzlaşma ile belirlenmesi ve buna göre komisyonlarda görüşülerek yürürlüğe girmesidir" diye konuştu.

"ENİS BERBEROĞLU TAHLİYE EDİLMİŞTİR, BU ÖNEMLİDİR"

Yıldırım, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tahliyesine ilişkin ise, "Yargıtay bir karar aldı, hukukçular tartışıyor. Ama bir gerçek var, Enis Berberoğlu tahliye edilmiştir, bu önemlidir. Bundan sonraki süreç kendi seyri içinde devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

 
Doğu’da tütün zamanı
 
Terör bitti, yatırım süreci başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
75 bin 248 kişi soyadını düzeltti
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün, geçen ...
Milli Güvenlik Kurulu bildirisi açıklandı
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayımlanan bildiride, ...
Albayrak, OVP’yi açıkladı
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin 3 yıllık ekonomi yol haritasını açıkladı
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bizde kriz falan yok”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi ihya dönemini yaşıyoruz. Bu ihya dönemini ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Bu millet Gazi Millettir’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimiz, atalarımızdan miras kalan ...
"Yasakçı öğretim mantalitesini rafa kaldırdık"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tek tipçi, yasakçı eski eğitim öğretim ...
 
Soylu: ‘PKK son nefesine gelmiştir’
Soylu, "İçerde artık PKK son nefesine gelmiştir. Arananların renkli listesinde ...
Atama kararları Resmi Gazete’de
Bakanlığına yönelik gerçekleştirdiği atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı.
Yıldırım: "Utanmasalar Türkiye’nin anahtarını isteyecekler"
Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, Çekmeköy’de ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva