ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
24 Kasım 2014 Pazartesi - 04:04

TKDK Sahada…

DİLEK BAYRAK- Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü ile Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü ortaklaşa Tortum ve Uzundere ilçelerinde hibe destekleri konusunda tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

TKDK Sahada…

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum  İl Koordinatörlüğü ile Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü ortaklaşa Tortum ve Uzundere ilçelerinde hibe destekleri konusunda tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıların amacı ilçe çiftçi ve esnafının TKDK ile Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma destekleri hakkında bilgilendirilmesi olarak kaydedildi. Her iki ilçede de düzenlenen toplantılara Tortum İlçe Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Uzundere İlçe Kaymakamı Hacı Arslan Uzan ve Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak, Uzundere Belediye Başkanı M. Halis Özsoy Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, TKDK İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü ile toplantıların düzenlenmesine önayak olan Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rasim Fırat katıldı.
ÖZLÜ’NÜN ÇAĞRISI
Toplantılarda konuşan TKDK İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü TKDK’nın 10 Kasım 2014 tarihinde 13. Çağrı dönemine çıktığını TKDK’nın hibe desteklerinden yararlanmak isteyenlerin 12 Ocak İle 10 Şubat 2015 tarihleri arasında projelerini İl Koordinatörlüklerine sunmaları gerektiğini söyledi. Özlü, projelerin kuruma sunulması için önlerinde yaklaşık iki buçuk aylık bir sürenin olduğu bu sürenin projelerin tasarlanıp İl Koordinatörlüğüne sunulması için yeterli olduğunu belirterek hibe desteğinden faydalanmak isteyenlerin zaman geçirmeden projelerini hazırlamaları gerektiğini bildirdi.
BANA AİT BİR YATIRIM KALEMİ YOK DEMEYİN..!
Özlü, bu çağrı döneminde Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ile Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi adı altında oldukça önemli yatırımların yapılabileceğini belirttikten sonra yatırımların neler olabileceği yönünde oldukça geniş çapta açıklama da bulundu. Bu iki ana yatırım başlığının da çok geniş kapsamlı olduğu, bu nedenle yatırımcı ana başlıklara bakarak bana ait bir yatırım kalemi yok denilmemesi gerektiğini ifade ettikten sonra Özlü  şunları kaydetti, “Mandıra, kesimhane, salam sucuk sosis yapım yerleri, meyve sebze depoları ve paketleme yerleri, balıkların temizlenmesi konserve edilmesi için yapım işleri ve bütün bu kalemlere ait alet ve ekipmanların alınması, kırsal alanda otel, apart, pastane, kafe, rekreasyon alanları, halı saha yapımından tutun kovan alımı ve imalatı, tıbbı aromatik bitki süsü bitkisi, fide ve fidan yetiştiriciliği için kullanılacak seraların yapımı ve alet ekipman alınımına kadar geniş bir yatırım alanına destek veriyoruz. Şu anki desteklerimiz KDV’den muaf ve net %50 olup yapım işleri, makine ekipman alınımı, mühendislik-mimarlık çizimleri ile danışmanlık ücretlerini ve tabela giderlerini kapsamaktadır” dedi.
HANOĞLU’NUN AÇIKLAMASI
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Kırsal Kalkınma Destekleri hakkında ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde kırsal Kalkınma Şube Müdürü Metin Hanoğlu tarafından Bakanlığın hibe destekleri anlatıldı. Hanoğlu, destek verilen yatırımlar illere göre değiştiğini, TKDK’nın olduğu illerde yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımları hariç bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, soğuk hava deposu, çelik silo, hayvansal orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, alternatif enerji kullanan yeni sera ve alternatif enerji üretim tesisleri konularında yapılacak yatırımlar için başvurular kabul edileceğini söyledi.
 

 
Bin 436 tüketici şikayeti değerlendirildi
 
Paşabey Konağı ilgi bekliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bin 436 tüketici şikayeti değerlendirildi
Yurttaş, tüketici hakem heyetine başvurularının her geçen gün arttığını ...
‘Başbakanımıza güveniyoruz’
Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ...
TZOB Erzurum çiftçisini bilgilendirecek
Tarım kesimine yönelik Sosyal Güvenlik Bilgilendirme Seminerleri başlıyor. ...
 
MÜSİAD’tan Dünyaya Damga vuran Fuar
Türkiye’de düzenlenen Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi’nin 18’inci ...
9 ayda 23 projeye destek
Dilek BAYRAK-KUDAKA 2014 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Bayburt’tan ...
ESOB’ta ‘Kapımız Esnafa Açık’ protokolü
Şekerbank, Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile ‘Kapımız Esnafa ...
 
DATAE Bölge çiftçisine ufuk çizdi
Muş’ta, Erzurum Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden temin edilen ...
DOSİAD'tan çağrı
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanvekili Yusuf Kocabeyoğlu, ...
KUDAKA destekli projeler açıklandı
KUDAKA, Teknik Destek Programı 4.Dönem Başarılı Projeler Listesi açıklandı. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva