ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EKONOMİ
23 Kasım 2014 Pazar - 17:25

‘Başbakanımıza güveniyoruz’

Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘’İşçiler haklarınızda vazgeçmeyin’’ ifadesini kullandığını anımsatarak, Başbakan Davutoğlu’nun bu ifadesine güvendiklerini söyledi.

‘Başbakanımıza güveniyoruz’

Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘’İşçiler haklarınızda vazgeçmeyin’’ ifadesini kullandığını anımsatarak, Başbakan Davutoğlu’nun bu ifadesine güvendiklerini söyledi.
 Sendikasının Erzurum Şubesi'nin seçimi nedeniyle geldiği Erzurum’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar Karayollarında çalışan taşeron işçileri ile ilgili Mahkemelerin verdiği, Yargıtay’ın da onayladığı kararların uygulanmasını istedi.
“ Başbakan Sayın Ahmat Davutoğlu İşçiler hakkınızdan vazgeçmeyin’’ifadesini kullanmıştır. Bizde Sayın Başbakanın bu sözünü yerine getirmesini istiyoruz. Çalışma hayatı ile ilgili çözüm bekleyen birçok sorun bulunmaktadır. Bu sorunların başında da giderek yaygınlaşan taşeron işçilik gelmektedir. Bugün ülkemizde bir milyonu kamu sektöründe olmak üzere, 2,5 milyondan fazla taşeron işçi bulunmaktadır. Sendikamızın örgütlü bulunduğu Karayolları Genel Müdürlüğü’nde çalışan taşeron işçi sayısı, kadrolu işçi sayısını geçerek 10 binin üstüne çıkmıştır. Karayollarında çalışan taşeron işçileri sendikamıza üye olmuş; Mahkemeler bu işçilerin işe girdikleri tarihten itibaren asıl işvereninin Karayolları Genel Müdürlüğü olduğuna karar vermiş, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi de Mahkeme kararlarını onaylamıştır.
 TAŞERON İŞÇİLER OYALANIYOR MU?
 Taşeron işçilerin üç senedir mücadele verdiğini belirten Ağar, ‘’ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sık sık yapılan açıklamalarda “taşeron işçilere müjde” gibi sözler yer almakta, ancak hiçbir adım atılmamaktadır. Hem kamuoyu, hem de taşeron işçileri sürekli olarak yanıltılmakta ve oyalanmaktadır.Yargı kararı daha fazla zaman yitirmeden uygulanmalıdır. Aksi halde her geçen gün işçilerin mağdur olmasına yol açtığı gibi, devleti de daha fazla tazminat ödemekle karşı karşıya bırakacaktır. Taşeron Yargı kararları çok açık olarak ortada iken, üç seneyi aşkın süredir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ötelenmekte ve uygulanmamaktadır.Bütün sektörlerde olduğu gibi Karayollarında çalışan taşeron işçileri de bu kölelik düzeninden kurtulmak, güvence altında çalışmak istiyor.Karayollarında çalışan taşeron işçileri Yargı kararının uygulanmasını, kadro verilmesini bekliyor.Karayolları Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı ve Türkiye YOL-İŞ Sendikası çalışmalarını tamamlamış, mutabakat sağlanmıştır. Buna rağmen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sorunu çözmeye yanaşmamaktadır. Bu yöndeki eylemlerimize yoğbaşlayarak demnlaştırarak, demokratik haklarımızı aramaya devam edeceğiz’’ dedi.
 Ağar, çalışma hayatında büyük sıkıntıları olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin nüfusu 45 milyon iken 4-5 milyon civarında örgütlü çalışan işçiler vardı. Türkiye nüfusu 75 milyon oldu, maalesef 1 milyon örgütlü insanımız var. Çalışan 11 milyon, örgütlü insan 1 milyon. Bu birbirine tezattır."Örgütlü olan işyerlerinde iş kazaları yok denecek kadar az olmasına rağmen örgütsüz olan işyerlerinde büyük oranda ölümlü iş kazalarının çoğaldığına dikkat çeken Ağar, "Örgütlü olan işyerlerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği tam uygulandığından dolayı genelde ölümlü iş kazaları az, yok denecek kadar az olmaktadır" ifadelerini kullandı.
Maden kazalarında toplu ölümlerin olması nedeniyle gündeme geldiğini, ancak istatistiklere bakıldığında ölümlü iş kazalarının en fazla inşaat iş kolunda meydana geldiğine dikkat çeken Ağar, "İnşaat işlerindeki kazalar, toplu ölümler olmaması nedeniyle pek gündeme gelmemektedir. Şu anda, maden ocaklarıyla ilgili yasalarda yeni düzenleme getiriliyor. Çalışma koşullarının iyi hale getirilmesi için illa ki toplu ölümlerin mi olması gerekiyor. Sendikalaşmanın önü açılarak, işçi eğitimleri sendikalara verilmelidir" dedi.
 

 
‘Öğretmen hakkı, ana baba hakkıdır’
 
Aksak, ‘Erzurum eğitimde altın çağını yaşıyor’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TZOB Erzurum çiftçisini bilgilendirecek
Tarım kesimine yönelik Sosyal Güvenlik Bilgilendirme Seminerleri başlıyor. ...
MÜSİAD’tan Dünyaya Damga vuran Fuar
Türkiye’de düzenlenen Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi’nin 18’inci ...
9 ayda 23 projeye destek
Dilek BAYRAK-KUDAKA 2014 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Bayburt’tan ...
 
ESOB’ta ‘Kapımız Esnafa Açık’ protokolü
Şekerbank, Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile ‘Kapımız Esnafa ...
DATAE Bölge çiftçisine ufuk çizdi
Muş’ta, Erzurum Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden temin edilen ...
DOSİAD'tan çağrı
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanvekili Yusuf Kocabeyoğlu, ...
 
KUDAKA destekli projeler açıklandı
KUDAKA, Teknik Destek Programı 4.Dönem Başarılı Projeler Listesi açıklandı. ...
KUDAKA’dan Fuar Projesi’ne destek
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 61. Yönetim Kurulu Toplantısı, ...
Pasinler’de TANAP sevinci
Pasinler Kaymakamı Ali Ada ve Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva