ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
HABERLER>EKONOMİ
20 Haziran 2011 Pazartesi - 00:01

Şirketleşme hız kazandı

Erzurum’da şirketleşme hız kazandı. Mayıs ayında şirket kurulumu bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 70 oranında artarken, ilin Türkiye ve bölge payı da son yılların en yüksek oranına ulaştı. İlde hizmete açılan gerçek kişi ticari işletmesi sayısı ise aylık bazda son beş yılın aynı ayına göre rekor bir yükseliş sergiledi.

Şirketleşme hız kazandı

Erzurum’da şirketleşme hız kazandı. Mayıs ayında şirket kurulumu bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 70 oranında artarken, ilin Türkiye ve bölge payı da son yılların en yüksek oranına ulaştı. İlde hizmete açılan gerçek kişi ticari işletmesi sayısı ise aylık bazda son beş yılın aynı ayına göre rekor bir yükseliş sergiledi.
TOBB VERİLERİ
TOBB 2011 yılı Mayıs ayı kurulan ve kapanan şirket istatistikleri il dağılım sonuçlarını açıkladı. TOBB Ticaret sicili verilerine göre, Erzurum'da Mayıs ayında, 2010 yılının Mayıs ayına göre kurulan şirket sayısı yüzde 70, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı ise yüzde 107 oranında artış kaydetti.
BİR YILLIK DEĞİŞİM
2011 Mayıs döneminde Erzurum’da 17 şirket ve 1 kooperatif ve 56 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu; 5 şirket, 4 kooperatif tasfiye işlemi gördü. Dönemde 4 şirket, 8 kooperatif ve 15 gerçek kişi işletmesi kapandı. 2010’un aynı döneminde ise 10 şirket, 5 kooperatif 8 gerçek kişi ticari işletmesi açılmış, 1 şirket, 12 kooperatif tasfiyeye girmiş ve 3 kooperatif ve 4 gerçek kişi ticari işletmesi ise kapanmıştı.
DOĞU ANADOLU VE ŞİRKETLEŞME
TOBB ticaret sicil verilerine göre, Doğu Anadolu Bölgesi’nde bir önceki yılın Mayıs ayı dönemine göre 2011 Mayıs ayında açılan şirket sayısı yüzde 37,2, kurulan gerçek kişi ticari işletmesi sayısı ise yüzde 107 oranında artış gösterdi. Kurulan kooperatif sayısı yüzde 43.3 oranında düştü.
BÖLGE DEĞİŞİM ORANLARI
Doğu Anadolu Bölgesi’nde, 2010 yılının Mayıs dönemine göre, bu yılın aynı diliminde tasfiye edilen şirket sayısı yüzde 152, tasfiye edilen kooperatif sayısı ise yüzde 34 oranında arttı.. Bölgede kapanan şirket sayısı yüzde 56.2, kapanan kooperatif sayısı ise yüzde 100, kapanan gerçek kişi ticari işletmesi sayısı ise artış gösterdi.
DOĞU ŞİRKETLEŞME VİZYONU
Bölgede bu yılın Mayıs ayında 151 şirket, 17 kooperatif, 189 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyete geçti. Dönem içinde 48 şirket ve 15 kooperatif tasfiye işlemi gördü. 25 şirket, 17 kooperatif ve 196 gerçek kişi işletmesi de kapandı. 2010 yılı Mayıs ayında ise 110 şirket, 30 kooperatif ve 191 gerçek kişi işletmesi açılmış, 23 şirket, 16 kooperatif tasfiye edilmiş, 8 şirket, 522 kooperatif ve 54 gerçek kişi işletmesi ise kapanmıştı.
ERZURUM’UN BÖLGE PAYI
Erzurum’un bölge toplamındaki payı, açılan şirketlerde yüzde 11.2, kooperatifte yüzde 5.8, gerçek kişi işletmesi sayısında yüzde 29.6, tasfiye edilen şirket sayısında yüzde 10.4, kooperatif sayısında yüzde 26.6, kapanan şirket sayısında yüzde 16, kooperatif sayısında yüzde 47, gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 7.6 olarak belirlendi.
ERZURUM’UN ÜLKE PAYI
Erzurum’un ülke payı açılan şirkette yüzde 0.39, kooperatifte yüzde 1, gerçek kişi ticari işletmesinde yüzde 0.99, tasfiye edilen şirkette yüzde 0.4, kooperatif sayısında yüzde 3, kapanan şirket sayısında yüzde 0.37, kooperatif sayısında yüzde 6.1, gerçek kişi ticari işletmesi sayısında ise yüzde 0.45 oldu.
BÖLGENİN ÜLKE PAYI
Bölge’nin Türkiye toplamındaki payı, açılan şirketlerde yüzde 34, kooperatif sayısında yüzde 17.5, gerçek kişi işletme sayısında yüzde 3.3, tasfiye edilen şirket sayısında yüzde 3.8, kooperatif sayısında yüzde 11.3, kapanan şirket sayısında yüzde 2.3, kooperatif sayısında yüzde 13 ve gerçek kişi ticari işletme sayısında ise yüzde 5.9olarak hesaplandı
BÖLGE İLLERİ SIRALAMASI
Doğu Anadolu Bölgesi illeri Ağrı’da 7, Bingöl ve Bitlis’te 5, Elazığ’da 27, Erzincan’da 9, Erzurum’da 17, Hakkari’de 3, Kars, Ardahan ve Tunceli’de 1, Malatya’da 24, Muş’ta 5, Van’da 34, Iğdır’da ise 12 yeni şirket faaliyete geçti. Dönemde Erzurum’da 56, Iğdır ve Ağrı’da 12, Bingöl’de 6, Bitlis’te 7, Elazığ’da 15, Erzincan’da 13, Hakkari’de 5, Kars’ta 3, Malatya’da 24, Tunceli’de 1, Van’da 33, Ardahan’da 2 gerçek kişi ticari işletmesi açıldı.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kalkınmada pozitif sinerji
İktidarın 2023 hedefinin, ülkenin gelişimi için bir yol haritasını olduğunu ...
Kalkınmada yeni yol haritası
KUDAKA ev sahipliğinde DPT ile 26 Kalkınma Ajansı’nı buluşturan ‘Birinci ...
A.Ü. dondurmacılıkta bir ilki başardı
Türkiye’nin ilk “Organik Dondurma Üretimi” projesi, Erzurum’da yürütülüyor. ...
 
Organik balcılık teşvik edilecek
Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği ‘Organik Bal Üretimi’ eğitimlerine ...
Yağmurcuk’ta örnek tarım projesi
Palandöken Yağmurcuk Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Süt Sığırcılığı ...
“Söz bitti, artık iş yapma zamanı ”
Başkanlığını A.Ü. Rektörü Prof. Dr. Koçak’ın yapacağı ESRUC Konsorsiyumu, ...
 
Mükellef sayısında Oltu lider
Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı 2011 yılının ilk çeyreğine ait vergi ...
Tarım destek ödeneği artırıldı
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi ...
Kalkınma Zirvesi başladı
Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva