ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
HABERLER>EKONOMİ
18 Haziran 2011 Cumartesi - 09:14

A.Ü. dondurmacılıkta bir ilki başardı

Türkiye’nin ilk “Organik Dondurma Üretimi” projesi, Erzurum’da yürütülüyor. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nce yürütülen proje çerçevesinde, sütünden şekerine, aromasından kokusuna varıncaya kadar dondurmalar tamamen organik olarak imal ediliyor.

A.Ü. dondurmacılıkta bir ilki başardı

ERZURUM(GHA) - Türkiye’nin ilk “Organik Dondurma Üretimi” projesi, Erzurum’da yürütülüyor. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nce yürütülen proje çerçevesinde, sütünden şekerine, aromasından kokusuna varıncaya kadar dondurmalar tamamen organik olarak imal ediliyor.
Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Özdemir, Türkiye’de ilk kez Atatürk Üniversitesi’nde çalışılan “Organik Dondurma Üretimi” projesi hakkında bilgiler verdi. Organik ürünlerin; artık tüm dünyanın tercihi olduğunu vurgulayan Özdemir, dondurmanın da, özellikle yaz mevsimlerinde tüketilen çok önemli bir besin maddesi olduğunu vurgulayarak, “Biz de dondurmanın bu özelliğini göz önünde bulundurarak, Türkiye’nin ilk organik dondurmasını üretebilmek için harekete geçtik. Günlük 50 ile 75 kilogram arasında imal ettiğimiz dondurmayı, sadece üniversite içerisinde satışa sunuyoruz. Talebe bağlı olarak üretim kapasitemizi artırabiliriz.” dedi.
Organik dondurmanın en büyük özelliğinin, imal edilmesinde kullanılan tüm besin maddelerinin doğallığı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özdemir, dondurmada kullanılan süt, şeker, aroma ve kokuya varıncaya kadar her besin maddesinin, organik olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Salih Özdemir, “Ürettiğimiz dondurmada kullandığımız süt, bir kere başlı başına organik. Bunun yanında dondurmada şeker yerine, organik bal kullanıyoruz. Ürünlerimizde kesinlikle ilaç, tatlandırıcı, renk ve koku vermeye yönelik hiçbir katkı maddesi kullanmıyoruz.” diye konuştu.
“DONDURMAMIZIN TADINA BAKANLAR, BU TATTAN VAZGEÇEMİYORLAR…”
Organik besin ürünlerinin, artık tüm dünyanın ilgi odağı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özdemir, üniversitelerin ve bilim kuruluşlarının, organik ürün çeşitlerini çoğaltmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, “Artık tüm dünya organik besinlerle beslenmenin yollarını arıyor. Biz de bu gerçek ışığında Erzurum’a ve Atatürk Üniversitesi’ne özel bir organik dondurma projesi üzerinde çalışmayı uygun gördük.” dedi.
Ziraat Fakültesi’nde imal edilen organik dondurmanın, diğer dondurmalara göre benzersiz bir tat ve kokusunun bulunduğunu belirten Prof. Dr. Salih Özdemir, “Organik dondurmamızı günlük 50 ile 75 kilogram arasında üretiyor ve şimdilik üniversite içerisinde satışa sunuyoruz. Gösterilen ilgi memnuniyet verici; dondurmamızın talep görmesi halinde şehirde de pazarlanmasını mümkün kılacak girişimlerimiz olacak. Bir süre sonra Erzurum’da ürettiğimiz organik dondurmanın bir marka halinde yaz mevsimlerinin en çok aranacak besin maddesi olacağına inanıyoruz. Çünkü dondurmamızdan bir tadan, bir daha tatmak istiyor.” ifadelerini kullandı.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Organik balcılık teşvik edilecek
Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği ‘Organik Bal Üretimi’ eğitimlerine ...
Yağmurcuk’ta örnek tarım projesi
Palandöken Yağmurcuk Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Süt Sığırcılığı ...
“Söz bitti, artık iş yapma zamanı ”
Başkanlığını A.Ü. Rektörü Prof. Dr. Koçak’ın yapacağı ESRUC Konsorsiyumu, ...
 
Mükellef sayısında Oltu lider
Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı 2011 yılının ilk çeyreğine ait vergi ...
Tarım destek ödeneği artırıldı
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi ...
Kalkınma Zirvesi başladı
Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal ...
 
Erzurum’a yatırım yapacaklar
Madencilik, taşocağı ve patlayıcı sektöründe Gümüşhane’de faaliyet gösteren ...
Pancar üreticileri yağışlardan memnun
Erzurum’da son yıllarda yağış rejiminde görülen değişiklik, bilim çevrelerini ...
Yatırım harcamaları arttı
2010 yılının beş aylık bölümünde, Doğu Anadolu’da kamu hizmet ve yatırım ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva