ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
HABERLER>EKONOMİ
18 Haziran 2011 Cumartesi - 08:09

“Söz bitti, artık iş yapma zamanı ”

Başkanlığını A.Ü. Rektörü Prof. Dr. Koçak’ın yapacağı ESRUC Konsorsiyumu, üye üniversiteler arasında aktif bir internet ağı kurarak üniversitelerin bilgi alışverişi ve diğer bağlantılarını gerçekleştirecek. Ortak iradenin bir sonucu olan ESRUC Konsorsiyumu’nun kalıcı işbirliği için zemin olarak güçlendirilmesini isteyen Prof. Dr. Koçak, “Hepimizin sorumluluğu arttı. Önümüzdeki yılları planlayarak hareket etmeliyiz. 3’üncü Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Toplantısı’na da ev sahipliği yapacak Erzurum’da, atılan adımlar ve bunların sonuçlarını konuşmayı arzu ediyoruz” dedi.

 “Söz bitti, artık iş yapma zamanı ”

ÖZLEM ABUŞOĞLU
Erzurum Atatürk Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen 2’nci Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Toplantısı’nda (ESRUC), ESRUC Konsorsiyumu’nun oluşturulmasına karar verildiği bildirildi. Başkanlığını Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın yapacağı ESRUC Konsorsiyumu, üye üniversiteler arasında aktif bir internet ağı kurarak üniversitelerin bilgi alışverişi ve diğer bağlantılarını gerçekleştirecek.
A.Ü’DEN KITALARARASI AÇILIM
Üç kıtadan Afganistan, Azerbaycan, Arnavutluk, Bangladeş, Başkurdistan, Kırım, Fransa, Gürcistan, Macaristan, Nahçivan, Hindistan, Irak, İran, İtalya, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Malezya, Moğolistan, Fas, Pakistan, Suudi Arabistan, Ukrayna ve Tacikistan’daki üniversitelerden 97 rektör ve üst düzey temsilci ile 40 Türk Üniversitesinin rektörlerinden oluşan 137 bilim adamının katıldığı 2’nci Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Toplantısı (ESRUC), Kongre Ortak Deklarasyonu yayınlandı.
Üç gün süren toplantının ardından yayınlanan sonuç bildirisinde, toplantıda kurumsal ve akademik özgürlük, uluslararasılaşma ve sosyal ilişkilerde yükseköğretimin rolünün ne olması gerektiği, yüksek öğretimdeki sorunlar ve bunların nasıl aşılabileceği, üniversitelerin yapacağı uluslararası işbirliği, küreselleşme olgusu karşısında Avrasya Üniversitelerinin rolü, yükseköğretimdeki reformların önemi, yüksek öğretim kurumlarında yönetim, model olma özelliğine sahip modern üniversite kavramı gibi, çeşitli konular ele alındı. Öne çıkan başlıklar üzerinde bilimsel, ekonomik, siyasi ve kültürel konularda yapılan analizler ve ortaya konulan hedefleri gerçekleştirmek amacıyla katılımcı üniversitelerin ortak iradesiyle ESRUC Konsorsiyumu kuruldu.
ESRUC SEKRETERYASINDA A.Ü DAMGASI
ESRUC Konsorsiyumu Başkanlığını Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Genel Sekreterliğini yine Atatürk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen üstlendi. İtalya Padua Üniversitesi Prof. Dr. Alessandro Martın, Pakistan Uluslararası İslam Üniversitesi’nden Prof.Dr. Mümtaz Ahmad, Moğolistan Milli Üniversitesi’nden Prof.Dr. Timur-Ochir Sanjberg, Kırgızistan Uluslararası Üniversitesi’nden Prof. Dr. Asilbek Aydaralıev, Azerbaycan Turizm Enstitüsü’nden Prof. Dr. Cafer Caferov, Malezya Putra Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mohd Salih Cafer, Tiflis Devlet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Zurab Vadachkorıa ise ESRUC Konsorsiyumu üyeliğine seçildi.
Rektör Prof. Dr. Koçak’ın başkanlığını yapacağı ESRUC Konsorsiyumu, üye üniversiteler arasında aktif bir internet ağı kuracak ve bu ağ üzerinden üniversiteler bilgi alışverişi ve diğer bağlantılarını gerçekleştirecek. Bu yolla bilgi paylaşımı, müfredat konusunda ortak bir program gerçekleştirilmesi de sağlanacak. ESRUC Konsorsiyumu üniversiteleri, bireysel ve kolektif sorumluluk çerçevesinde birlikte hareket ederek yükseköğretim kurumları arasında öğretim üyeleri ve öğrenci değişim programları ve ortak projelere imza atılacak. Entelektüel ve bilimsel işbirliğini en üst düzeye çıkarılacak.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Koçak, Avrasya İpek yolu Üniversiteleri toplantısının ikincisini başarıyla tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını, artık sözün bittiğini, iş yapma zamanı olduğunu belirtti.
Ortak iradenin bir sonucu olan ESRUC Konsorsiyumu’nun kalıcı işbirliği için zemin olarak güçlendirilmesini isteyen Prof. Dr. Koçak, “Hepimizin sorumluluğu arttı. Önümüzdeki yılları planlayarak hareket etmeliyiz. 3’üncü Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Toplantısı’na da ev sahipliği yapacak Erzurum’da, atılan adımlar ve bunların sonuçlarını konuşmayı arzu ediyoruz” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mükellef sayısında Oltu lider
Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı 2011 yılının ilk çeyreğine ait vergi ...
Tarım destek ödeneği artırıldı
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi ...
Kalkınma Zirvesi başladı
Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal ...
 
Erzurum’a yatırım yapacaklar
Madencilik, taşocağı ve patlayıcı sektöründe Gümüşhane’de faaliyet gösteren ...
Pancar üreticileri yağışlardan memnun
Erzurum’da son yıllarda yağış rejiminde görülen değişiklik, bilim çevrelerini ...
Yatırım harcamaları arttı
2010 yılının beş aylık bölümünde, Doğu Anadolu’da kamu hizmet ve yatırım ...
 
Borçlu vatandaşın yüzü güldü
Bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını öngören 6111 Sayılı ...
MMO’dan kimlik belgesi eğitimi
Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilciliği, ‘Enerji Kimlik ...
Ekmeğe zam yok
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, gündemlerinde ekmeğe zammın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva