ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>GUNCEL
6 Mart 2020 Cuma - 16:11

‘Şehitler Tepesi Boş Değil’

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde Cuma günü dolayısıyla tüm camilerde şehitler için rahmet niyazında bulunuldu. Elazığ’da Gakkoşlar tüm şehri ‘Şehitler Tepesi Boş Değil’ afişleriyle süslerken, Erzurum’da Cuma namazı sonrasında bazı camilerde mevlit okundu.

‘Şehitler Tepesi Boş Değil’

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde Cuma günü dolayısıyla tüm camilerde şehitler için rahmet niyazında bulunuldu. Elazığ’da Gakkoşlar tüm şehri ‘Şehitler Tepesi Boş Değil’ afişleriyle süslerken, Erzurum’da Cuma namazı sonrasında bazı camilerde mevlit okundu.

BİNGÖL ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNDEN, MEHMETÇİĞE DESTEK

Bingöl’de şehit ve gazi ailelerinin katılımıyla düzenlenen programda dev Türk bayrağı açılarak, Mehmetçik destek açıklaması yapıldı. Bingöl Şehit Aileleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK), Suriye’deki Bahar Kalkanı Harekatı’nda mücadele eden Mehmetçiğe destek olmak amacıyla “Şehitlere Saygı” açıklaması düzenledi. Genç Caddesi Dörtyol saat kulesi önünde Cuma namazının ardından açıklama yapmak için toplanan şehit ve gazi aileleri dev Türk bayrağı açıp, Mehmetçiğe destek sloganları attı. Daha sonra şehit, gazi ve görevde olan Mehmetçikler için dua edildi.

BİŞHAK Başkanı Naim Tan açıklamasında, Avrupa’nın mülteci politikasını eleştirerek, "Biz 10 yıldır 5 milyon mülteciye bakıyoruz. 3-4 gündür birkaç bin mülteciye bakamayan Avrupa ülkeleri, onların üzerine ateş açma küstahlığı gösteriyorlar. Hani siz insan haklarına saygılıydınız, bu mu sizin insan hakları anlayışınız. Bize Suriye’de ne işiniz var diyenler, binlerce kilometre öteden gelip buraları işgal eden ABD’ye, Rusya’ya burada ne işiniz var diyemiyorlar, diyemezler. Çünkü bu içimizdeki hainler ABD’ye, Rusya’ya göbekten bağlıdırlar” dedi.

“BUNUN SİYASİ PARTİSİ, SİYASİ GÖRÜŞÜ OLMAZ”

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen ise, “3 tarafı denizlerle, 4 tarafı hainlerle sarılı bir kara parçasında yaşıyoruz. Buranın bedeli çok ağırdır. Geçmişten beri ta Osmanlı’dan bu yana çeşitli oyunlarla, çeşitli entrikalarla üzerimize geliyorlar. Mücahid Erbakan Hoca’nın dediği gibi bir mesele Suriye olursa, bilin mesele Suriye değil, mesele Türkiye’nin kendisidir. Şuan da bizleri bölmeye, parçalamaya çalışıyorlar. Nasıl ki Suriyeliler bizim için Çanakkale’de şehit oldularsa, bizler de bugün onların birliği için, beraberliği için kardeşliği için orada şehit olmaya gidiyoruz. Eğer biz bugün Suriye’ye gitmezsek onlar 3-4 ay sonra Hatay’da, Gaziantep’te, Şanlıurfa’da, Mardin’de, Hakkari’de bize gelecekler. Bu oyun çok büyük bir oyun. Onun için uyanık olalım, bir olalım. Bunun siyasi partisi, siyasi görüşü olmaz” şeklinde konuştu.

BİNGÖL'DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN "BAHAR KALKANI HAREKATI'NA DESTEK

Bingöl Üniversitesi’nde öğrenciler, dev Türk bayrağı açarak, Bahar Kalkanı Harekatı’na destek verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye’nin İdlib kentinde başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı’na destekler ülke genelinde olduğu Bingöl’den de gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Bingöl Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler, harekata destek olmak amacıyla kampüs içinde dev Türk bayrağını açıp yürüyüş yaptı. Daha sonra harekata destek açıklamasında bulunuldu.

Devletin ve ordunun her zaman yanında olduklarını belirten Öğrenci Konseyi Başkanı Muhammet Metin Akdeniz, "Bugün de İdlib’de gerçekleşen hain saldırıya ilişkin ortak tepkimizi gösteriyoruz. Öncelikle ülkemizin huzuru, güvenliği ve mazlumları müdafaa etmek üzere üstlendikleri görevde şehit olan tüm askerlerimizin ruhları şad olsun. Suriye meselesi sınırımızın emniyeti ve güvenliği için girdiğimiz bir mücadeledir. Zalimin karşısında mazluma destek olmak için giriştiğimiz bir mücadeledir. Bu mücadelenin devam ettiği İdlib'de masum insanların canını korumak, barışı tesis etmek için bulunan askerlerimize 27 Şubat günü 36 kahraman Mehmetçiğimiz şehit olmuş, 32 kahramanımız ise yaralanmıştır. Bu saldırı asla kabullenemez. Masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine de açık tehdit oluşturan rejim unsurlarına karşı sessiz kalmamız beklenemez.Bu saldırının sahipleri bunun bedelini ödeyeceklerdir. Ordumuz bugüne kadar Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatı’yla terör örgütlerine gereken cevabı vermiştir. Bugünler de ise Bahar Kalkanı ile bunun cevabı verilmektedir. Mevzu vatan olunca tüm siyasi ve fikri ayrılıkları bir tarafa bırakırız. Şimdi de birlik ve beraberlik içinde hareket ediyor, sabır ve dayanışma gösteriyoruz. Bugün her zamankinden daha biriz, bütünüz. Katil rejime karşı mücadele eden devletimiz ve ordumuzun yanındayız” dedi.

İDLİB ŞEHİTLERİ İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Bitlis'in Hizan Kaymakamlığı ile İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Suriye’nin İdlib bölgesinde şehit düşen askerler için mevlit okutuldu. Bediüzzaman Ulu Camii'nde düzenlenen mevlit programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bitlis Müftüsü Feysal Geylani, İdlib’te şehit olan askerlerimiz için ilçede bulunan din görevlileri tarafından okunan hatm-i şeriflerin cuma namazından önce mevlit eşliğinde şehitlerin ruhlarına bağışlandığını söyledi. Geylani, “Cenab-ı Allah bir daha böyle acıları vatanımıza, milletimize, ordumuza yaşatmasın inşallah. Sınır dışında şu anda operasyonda olan ordumuzun dualarla yanında olmaya çalışıyoruz. İnşallah Cenab-ı Allah birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi ilelebet daim eylesin. Cenab-ı Allah programımızı kabul eylesin inşallah" dedi. Cuma namazının kılınmasının ardından okunan dualar ve verilen ikramlarla program son buldu.

PATNOS’TA ŞEHİTLER MEVLİT OKUNDU LOKMA TATLISI DAĞITILDI

Ağrı'nın Patnos İlçesinde Şehitler için Kur'an-ı Kerim, mevlit ve ilahiler okundu, lokma tatlısı dağıtıldı.

Ağrı’nın Patnos İlçesinde Işığım Sen Ol Derneği tarafından, öğle namazından sonra şehitler için Patnos Merkez Cami'inde Kur'an-ı Kerim, mevlit ve ilahiler okundu lokma tatlısı dağıtıldı.

Işığım Sen Ol Derneği Başkanı M. Nedim Geçit, "Bahar Kalkanı harekatında ve sınırımız ötesinde nerede Mehmetçiğimiz varsa Allah onlara güç kuvvet versin, esirgesin ve sağ salim sevenlerine kavuşmayı kısmet etsin. Geçen hafta İdlib'de kaybettiğimiz şehitlerimiz için, belki onların buna ihtiyacı yok ama onları anma adına Mevlid-i Şerif okutarak, lokma tatlısı dağıtıyoruz. Bu vatan için kanını canını dökmüş evlatlarımızın hatırlanması için bir nebze olsun bu hissiyatı, maneviyatı hissedebilmek için buradayız. Allah dualarımızı kabul etsin, Allah Mehmetçiğimizin yanında olsun. Ülkemizin her noktasında sınır boylarında bizler için mücadele eden vatan evlatlarını Allah esirgesin. Allah kabul etsin" dedi.

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN MEHMETÇİĞE DESTEK ZİYARETİ

Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye’nin İdlib kentinde düzenlenen ‘Bahar Kalkanı’ Harekâtı’na destek olmak amacıyla minik öğrenciler Mehmetçiğe ziyarette bulundu.

Suriye’nin İdlib kentinde rejim unsurları tarafından düzenlenen hava saldırısında şehit düşen askerlerin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ‘Bahar Kalkanı’ Harekâtı’na katılan Mehmetçiklere bir destekte Kuran kursu öğrencilerinden geldi. İlçe Müftüsü Ahmet Cebeci eşliğinde Kaymakam Hicabi Aytemür’ün katılımıyla minik öğrenciler İlçe Jandarma Komutanlığında görev yapan Mehmetçikleri ziyaret etti. Ziyarette şehit olan askerler için dualar edildi.

Şehit olan askerlere rahmet dileyen Kaymakam Aytemür, “İdlib’de rejim unsurları tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Görevi başındaki askerlerimize de kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

Kaymakam Hicabi Aytemür’e Belediye Başkanı Mustafa Gürbüz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Alper Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Veli Serden Güler, İlçe Müftüsü Ahmet Cebeci daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler eşlik etti.

Ziyaret öğrencilerin İstiklal Marşını okuması ve ardından hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.

ELAZIĞ “ŞEHİTLER TEPESİ BOŞ DEĞİL” YAZILARIYLA DONATILDI

Suriye'nin İdlib bölgesinde yürütülen harekata destek veren Elazığlılar ev ve iş yerlerini bayraklarla süslerken, belediye de bilboardları "Şehitler Tepesi Boş Değildir,Ya Rabbi Şanlı Ordumuzu Muzaffer Kıl" yazılarıyla donattı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin İdlib kentinde başlattığı Bahar Kalkanı Harekatı'na ülke genelinden olduğu gibi Elazığ'dan da destekler gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar iş yerlerine ve evlerine bayrak asarken, Elazığ Belediyesi'de kentin farklı noktalarındaki billboardları "Ya Rabbi Şanlı Ordumuzu Muzaffer Kıl, Şehitler Tepesi Boş Değil, Toprağını Kahramanlar Bekliyor, Bir Bayrak Dalgalanmak İçin Rüzgar Bekliyor" sözleriyle kentin her yerini donattı.

Vatan topraklarının şehitlerin kanıyla yoğrulduğunu dile getiren vatandaşlardan Cabir Yavuz, “ Şehitler tepesi boş değildir, Allah, yar ve yardımcımız olsun. Her zaman vatanımızın, şehitlerimizin yanındayız. Allah şehitlerimize rahmet etsin ve vesilesiyle de bizleri muvaffak eylesin” dedi.

Vatandaşlardan Ramazan Macit ise “Öncelikle bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. Allah, ailelerine sabırlar versin. Elazığ halkı her zaman milletinin ve vatanının yanında olmuştur ve var olmaya da devam edecektir. Topraklarımız ezelden beri dedelerimizin ve şehitlerimizin kanı ile yoğrulmuştur. Ve şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmayacaktır. Elazığ halkı olarak her zaman milletimiz ve vatanımızın yanındayız. Göklerde bayrağımız hiçbir zaman inmeyecektir” diye konuştu. "Şehitler tepesi boş değildir" diyen vatandaşlardan Bünyamin Doğan'da vatan ve millet için her zaman hazır olduklarını aktardı.

GAKKOŞLARDAN MEHMETÇİĞE DESTEK

Suriye'de 'Bahar Kalkanı Harekatı’ndaki Mehmetçiğe destek olmak amacıyla Elazığ’da araçlarına bayrak asan vatandaşlar, konvoy oluşturup şehir turu attı.

Depremin yaşandığı Elazığ'da vatandaşlar, İdlib'de rejim tarafından düzenlenen hain saldırıya tepki gösterip Bahar Kalkanı Harekatı’ndaki Mehmetçiğe destek verdi. Sosyal medyadan organize olup yaklaşık 100 aracı Türk bayraklarıyla süsleyen vatandaşlar, Çayda Çıra Kavşağı’nda konvoy oluşturdu. Türk bayraklarıyla donattıkları araçları ile Malatya Caddesi’nde konvoy halinde tur atan vatandaşlar, güvenlik tedbiri alan emniyet güçleri eşliğinde Öğretmenevi önünde geçti. Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuyan vatandaşlar ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganı atıp Mehmetçiğin düzenlediği harekatın zaferle sonuçlanması için dua etti.

Sosyal medyada bir sayfası aracılığı ile bir araya geldiklerini ifade eden vatandaşlardan Melih Çelik, “İdlib'de şehit olan askerlerimiz için toplandık. Yaklaşık 100 araç bugün burada konvoya katıldı. Bir dakikalık saygı duruşunda durduk. Ardından İstiklal Marşı okuduk. Yakın zamanda büyük bir deprem oldu Elazığ’da yaralarımızı sarılıyor. Ama bizim için önemli olan vatandır. Söz konusu vatansa 2 elimiz kanda da olsa bir şey yaparız. En azından böyle bir araya gelerek birlik ve beraberliğimizi gösteriyoruz. Birliğimizin ve beraberliğimizin vatanımızın bölünmeyeceğini bütün milletimizi göstermek istedik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar dileriz” dedi.

KAYAKÇILAR, 3600 RAKIMDA TÜRK BAYRAĞI AÇTI

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde bir araya gelen kayakçılar, İdlib’de şehit olan askerlerimiz ve tüm şehitlerimizin anısına Türk bayrağı açtılar.

Sarıkamış Kayak Öğreticiler Derneği tarafından düzenlenen organizasyonda bir araya gelen 30 kayakçı, 3600 rakımda İdlib'de şehit olan askerlerimiz ve tüm şehitlerimizin anısına Türk bayrağı açarak kaydılar.

IĞDIR MEHMETÇİK İÇİN TEK YÜREK OLDU

Suriye’nin İdlib kentinde rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Fatih Kara ve şehit olan tüm askerler için Iğdır halkı tek yürek oldu.

Cuma namazı sonrası yürüyüş düzenleyerek Zübeyde Hanım Bulvarına akın eden vatandaşlar, şehitler için toplandı. Suriye’nin İdlib kentinde şehit olan askerlerimizin tek tek isimlerinin okunmasının ardından vatandaşlar Beşşar Esad’ı lanet okuyarak kınadı.

Milli İrade Platformu tarafından düzenlenen programda konuşan Iğdır Valisi Enver Ünlü, "Biz, bu programı düzenlerken Fatih Kara kardeşimizden henüz haberimiz yoktu. Bir ve beraber olduğumuzu serhat boyu Iğdır’dan bütün dünyaya haykıralım istedik. İnşallah, İdlib Harekatı ve Bahar Kalkanı'nın son şehidi olur. Son şehit Iğdır’ımıza nasip oldu. Bundan yaklaşık bir yıl evvel Erhan Çiyapul kardeşimizi şehadete uğurlamıştık. Allah onlardan razı olsun. Onların şahsında bütün şehitlerimizden razı olsun. O kardeşimiz, babasına ve annesine ben 'şehit olacağım' diyor. 'Sizi şehit annesi ve şehit babası yapacağım' diyor. İçine doğmuş. Onlar seçilmiş insanlar. Onlar için üzüleceğiz tabi ki. Tabi ki yüreğimiz yanacak ama onlar gerçekten Peygamber Efendimize komşulukla şereflenmiş ve bizlere şefaat edebilecek seçilmiş insanlar. Allah onlardan razı olsun" dedi. Program, şehidin amcası Ali Kara’nın okuduğu şiirin ardından sona erdi.

MUŞLULARDAN MEHMETÇİĞE TÜRK BAYRAKLI DESTEK

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından İdlib’de başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı’na destek olan vatandaşlar, yüksek kesimde Türk bayrağı açıp meşale yakarak Mehmetçiğe destek verdi.

Muş’ta toplanan bir grup vatandaş, TSK’nın Bahar Kalkanı Harekatı’na destek oldu. Kent merkezine 1 kilometre mesafede bulunan Şehitler Tepesi’ne çıkan vatandaşlar, burada kar üzerine Türk bayrakları açarak ay yıldız oluşturdu. Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Muş İl Başkanı Nurul Emin Yamaç, görevdeki Mehmetçiklere dua etti. Daha sonra Türk bayrağı etrafında hilal oluşturan vatandaşlar, meşale yakarak Mehmetçik lehinde sloganlar attı.

Destekle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan vatandaşlardan Murat Çaldır, Anadolu’ya şan, adalet ve medeniyetin kapısını açan büyük komutan Sultan Muhammed Alparslan Han’ın diyarı olan Muş’tan, sınır ötesinde ve sınırlar dahilinde şehadet mertebesine ermiş kahramanları saygı, sevgi ve minnetle anmak için bugün burada toplandıklarını belirterek, “Ay yıldızlı bayrağımızın uğrunda seve seve can verdikleri ve can vereceğimizi iç ve dış nifaklara beyan ediyoruz. Rabbim bayrağımızı mazluma umut, düşmanlarımıza korku olarak sembolize etsin. Burada toplanmamızın bir amacı da Türkiyemizin her daim iç ve dış nifaklara karşı kolluk kuvvetleri harici bir sivil ordusunun olduğunu da icra etmektir. Bugün burada Türkiye’mizin içerisinde bulunmuş olduğu gerek dış, gerek iç nifakların planlarını bozan Türkiye Cumhuriyeti hükümetimizin, başta Cumhurbaşkanımızın her koşulda emirlerine tabiyiz” dedi. Vatandaşlar, sloganların ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN MEHMETÇİĞE DESTEK

Muş Alparslan Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler, Bahar Kalkanı Harekatı'na katılan Mehmetçiğe destek olmak için dev Türk bayrağı açarak, yurt binasının oda ışıklarıyla "TC" ve "TSK" yazısı oluşturdu.

Muş’taki Müştak Baba Kız Öğrenci Yurdunda kalan üniversite öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'de yürütülen Bahar Kalkanı Harekatı’na destek verdi. Yurt binasındaki odaların ışıklarıyla "TC" ve "TSK" yazısı oluşturan öğrenciler, dev Türk bayrağı da açarak Mehmetçiğe destek verdi. İl Jandarma Komutanlığı Alparslan Komando Taburundaki komandoların da katıldığı etkinlikte, yurt binası önünde led ışıklarla “Mehmetçik” yazısı da oluşturuldu.

İDLİB ŞEHİTLERİ ANISI BAYRAK SERGİSİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından İdlib Şehitleri anısına Bayrak Sergisi düzenlendi. Sergide Türk bayraklarından ay ve yıldız kareografisi oluşturuldu.

İdlib’te şehit olan Mehmetçik için düzenlenen koreografide, şövaleler üzerinde bayrak sergisi açıldı. MABESEM Sanat Galerisi’nde yer alan sergiyi Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ziyaret etti. Başkan Gürkan, İdlib'te şehit olan Mehmetçikler anısına özel bayrak koreografisi sergisi düzenlediklerini belirterek, “Şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz” dedi.

Millet olarak vatan için tarih boyunca şehitler verildiğini hatırlatan Başkan Gürkan, “Geçmiş tarihin derinliklerinden bugüne kadar ve yakın zamanda Suriye'de Afrin’de, Fırat Kalkanı Harekatında ve İdlib'te Bahar Kalkanı Harekatında, iç güvenlik harekatlarında şehit olan tüm Mehmetçiklerimize rahmet diliyoruz. Onları Rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyoruz. Rabbimiz, onların şefaatlerine bizleri nail eylesin” ifadelerini kullandı. Sergide oluşturulan koreografide ise ay ve yıldız şekli verilerek serginin bütününde ise dev Türk Bayrağı elde edildi. Sergi, hafta sonuna kadar gezilebilecek.

İDLİB MAZLUMLARINA DESTEK VE ŞEHADET YÜRÜYÜŞÜ

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi öncülüğünde binlerce kişinin katılımıyla ‘İdlib mazlumlarına destek ve şehadet yürüyüşü’ düzenlendi.

Cuma namazı sonrası Yukarı Norşin Camisi önünde bir araya gelen binlerce kişi, buradan yürüyüşe geçerek Cumhuriyet Caddesi üzerinden Kent Meydanı'na geldi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kalabalık adına konuşan dönem sözcüsü Cevdet Arvas, 27 Şubat günü akşam saatlerinde İdlib’de gerçekleşen hain saldırı sonucu vatanın huzuru, güvenliği ve mazlumları müdafaa etmek üzere üstlendikleri görevde şehit olan tüm kahraman askerlere Allah’tan rahmet diledi. Arvas, “Rabbim şehadetlerini kabul etsin, mekânlarını cennet eylesin. Yakınlarına sabır ve metanet, yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin. Milletimizin başı sağ olsun. Katil ve zalim Esed rejimini destekleyen katil Rusya, ABD ve destekçilerini kınıyor ve telin ediyoruz. Suriyeli mazlum çocukların, yüreği acıyla dolu annelerin ve zavallı ihtiyarların ahı sizleri kahru perişan etsin. Akıttığınız bunca kanın içinde boğulasınız inşallah” dedi.

“BU SALDIRI, ASLA KABUL EDİLEMEZ”

Askerlerimizin İdlib’de hem ülke sınırlarını ve hem de mazlumları koruduğunu dile getiren Arvas, “Zira Suriye’de yaşanan zulümlere, yüz binlerce sivilin zalimce katledilmesine, milyonların evinden, toprağından sürülmesine dünya sessiz kaldı. Türkiye’nin barış ve huzur odaklı çabaları ise ne yazık ki pek çok ülkede karşılık görmedi. Tüm dünyaya buradan tekrar sesleniyoruz. Karşımızda insanlıktan nasibini almamış, tüm ahlaki, insani ve dini değerleri hiçe sayan, kendi yurttaşlarını bile topraklarından eden, canlarına kasteden bir rejim bulunuyor. Suriye’yi her geçen gün daha da ağır bir yıkıma sürüklüyor. İşte rejim güçleri katil Rusya’dan aldıkları destek ile yapılan anlaşmalara uymayarak, askerlerimizi ve rejim karşıtı muhalifleri kalleşçe pusuya düşürdü. Bu saldırı, asla kabul edilemez. Dolayısıyla, masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine de açık tehdit oluşturan bu rejim ve destekçilerine karşı sessiz kalmamız beklenemez. Dini, tarihi ve kültürel bağlarımız bulunan, rejimin zulmünden kaçan Suriyeli kardeşlerimizin yaşama hakkını korumak; tarihi, insani ve vicdani sorumluluğumuzdur” ifadelerini kullandı.

 

 
EDT, Giresun 26. Tiyatro Günleri'ne katılacak
 
Yakutiye’de muhtarlar buluşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ailelerin evlat nöbeti 186'ncı gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Aileler, kahramanları dualarla yolcu etti
Muş İl Jandarma Komutanlığında görevli Mehmetçikler, Türk Silahlı Kuvvetleri ...
Ailelerin evlat nöbeti 185'inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
'Bütün dualarımız Türkiye'yle'
Tatar, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından İdlib’e yönelik başlatılan ...
Eller Mehmetçiğe Zafer Duası için açıldı
Erzurum’dan Hakkari’ye, Tunceli’den Muş’a, Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ...
Palandöken’den Akçadağ’a TSK’ya dua yağmuru
Doğu Anadolu Bölgesi illerinden Bahar Kalkanı’na destek yağıyor. İdlib ...
 
Doğu’da Dualar Tek:‘Ordumuz Olsun Daim muzaffer’
Doğu Anadolu Bölgesi illerinden Bahar Kalkanı Harekatına tam destek yağıyor. ...
“Bayrağımız altında kenetlendik”
Erzurum’daki meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları, İdlib’de Suriye ...
Kız yurdu öğrencileri İdlib şehitlerini andı
Erzurum’da kız öğrenci yurdundaki öğrenciler Suriye’nin İdlib kentinden ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva