ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TÜBİTAK’tan ATAUNİ projelerine destek
TÜBİTAK’tan ATAUNİ projelerine destek
Sürat pateninde madalyalar sahiplerini buldu
Sürat pateninde madalyalar sahiplerini buldu
Oltu’da zeytin üretimine destek
Oltu’da zeytin üretimine destek
Aktaş ailesi yasta
Aktaş ailesi yasta
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
HABERLER>EKONOMİ
17 Mayıs 2011 Salı - 04:25

Pirim şampiyonları açıklandı

SGK İl Müdürü Hulusi Bumin, 2010 yılında en yüksek prim ödeyen ilk 10 kuruluşu açıkladı. Sıralamada Turkcel Bilgi İletişim birinci olurken, ikinci Aşkale Çimento A.Ş, üçüncü sırada Kop Krom Madencilik A.Ş, dördüncü sırada Türk Telekom, beşinci sırada Yedigöl Hidro Elektrik, altıncı sırada Finans Bank, yedinci sırada Şifa Hastanesi, sekizinci sırada BİM Mağazaları, dokuzuncu sırada Senerji Üretim Şirketi, onuncu sırada ise Oltu Kömür Madencilik yer aldı.

Pirim şampiyonları açıklandı

ERZURUM (İHA) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Haftası etkinlikleri kapsamında basın toplantısı düzenleyen İl Müdürü Hulusi Bumin, 2010 yılında en yüksek prim ödeyen ilk 10 kuruluşu açıkladı.
Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında SGK binasında basın toplantısı düzenledi. İl Müdürü Hulusi Bumin, hafta içerisinde sivil toplum kuruluşlarını, vatandaşı, kurumları ziyaret ederek torba yasanın getirdiği yenilikleri, yapılandırma süreçlerini anlatacaklarını söyledi. Bumin, Erzurum’da 2010 yılında zamanında ve en fazla prim ödeyen işverenleri de açıkladı. İşverenler sırasıyla şöyle; 3 milyon 601 bin 120 lira prim ödeyen Turkcel Bilgi İletişim birinci olurken, ikinci sırada 3 milyon 210 bin 754 lira primle Aşkale Çimento A.Ş, üçüncü sırada 2 milyon 945 bin TL primle Kop Krom Madencilik A.Ş, dördüncü sırada Türk Telekom, beşinci sırada Yedigöl Hidro Elektrik, altıncı sırada Finans Bank, yedinci sırada Şifa Hastanesi, sekizinci sırada BİM Mağazaları, dokuzuncu sırada Senerji Üretim Şirketi, onuncu sırada ise Oltu Kömür Madencilik yer alıyor."
SGK İl Müdürlüğü Çok Hizmetli Salonunda basın toplantısı düzenleyen Bumin, kışlalarda askerleri, sivil toplum kuruluşlarını, kuruma en yüksek pirim ödeyen işverenleri ziyaret ederek, kurumun faaliyetleri hakkında bilgi vereceklerini SGK olarak kayıt dışı istihdam ve kaçak işçi ile mücadele konusunda çalışmalarının etkin bir şekilde devam edeceğini vurguladı.
BUMİN YENİDEN YAPILANDIRMAYI ANLATTI
Daha sonra torba yasanın getirdiği yenilikleri, yapılandırma süreçlerini aktaran Bumin, Erzurum'da 2010 yılında zamanında ve en fazla prim ödeyen kurumları açıkladı. Kurumlar sırasıyla şöyle; 3 milyon 601 bin 120 lira prim ödeyen Turkcel Bilgi İletişim birinci olurken, ikinci sırada 3 milyon 210 bin 754 lira primle Aşkale Çimento A. Ş, üçüncü sırada 2 milyon 945 bin TL primle Kop Krom Madencilik A. Ş, dördüncü sırada Türk Telekom, beşinci sırada Yedigöl Hidro Elektrik, altıncı sırada Finans Bank, yedinci sırada Şifa Hastanesi, sekizinci sırada BİM Mağazaları, dokuzuncu sırada Senerji Üretim Şirketi, onuncu sırada ise Oltu Kömür Madencilik”
SİLİKOZİS HASTALARINI KAPSAYAN YASA
6111 yasası ile 5510 sayılı yasanın bazı maddelerini değiştirdiği gibi yeni bazı maddeler de getirdiğine dikkati çeken Bumin, şunları kaydetti: “Burada iki tanesi çok önemli, çünkü kanunda süre tanımış. O yasalardan birincisi silikozis hastaları var. Bu hastalar zaten sigortalı olanlar, iş kazası ve meslek hastalığı yönünden müracaatını ederek bu hastalıktan dolayı maliyetini tespit ettirebiliyorlar. Ancak sigortası olmayan silikozis hastalarımızın tedavisi çok uzun sürdüğü için bu kanunla, hastalarımıza bir emeklilik hakkı tanındı. Kanunda 3 ay süre tanında, bu süre de 25 Mayıs'ta doluyor. Eğer silikozis hastası varsa 25 Mayıs'a kadar müdürlüğümüze müracaat ederek, maliyet aylığı talep edebilecekler. Bu hastalardan şuna kadar bize 33 kişi müracaat etti.”
Kayıt dışı yerlerde, kayıt dışı çalışanlardan silikozis hastalığına yakalananların 3 aylık süre içerisinde müracaat etmeleri halinde tanınan haktan yararlanabileceğini vurgulayan Bumin, "Bu süre içerisinde bunlara bakmakla yükümlü olduğu kişiler, bir başka şekilde güvencelerinin bulunmaması halinde, hem genel sağlık sigortası hükümlerinden yararlanamıyor, hem de bir geliri bulunmamaktaydı" diye konuştu.
MESLEKTE KAZANMA GÜCÜNÜ KAYBEDENLERE DESTEK
SGK İl Müdürü Bumin, "2022 Sayılı Kanuna eklenen ve üç ay içerisinde başvurulmasını öngören geçici hükümle, meslekte kazanma gücünü yüzde 15 ile 34 arasında kaybedenlere 455 lira, yüzde 35 ile 54 arasında kaybedenlere 520 lira, yüzde 55 ve üzerinde kaybedenlere ise 585 lira aylık bağlanacak. Bu kişilerin ölmesi halinde ise çalışmaması, aylık almaması ve evlenmemesi kaydıyla dul eşine, şartların devam etmesi halinde çocuklarına ödenmeye devam edilecektir" şeklinde konuştu.
SIKI YÖNETİM DÖNEMİNDE MAĞDUR OLANLARI KAPSAYAN YASA
SGK Erzurum İl Müdürü Hulusi Bumin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yönetime el koyduğu 12 Eylül 1980 tarihinden itibaren 1402 Sayılı Sıkı Yönetim Kanunu kapsamında, sıkı yönetim mahkemelerinin görev alanına giren suçlardan dolayı gözaltına alınanlar veya tutuklanan kişilerden koğuşturmaya yer olmadığına veya beraatlarına karar verilenlerin, gözaltında veya tutuklulukta geçen sürelerine borçlanma imkanı getirildiğini ifade ederek, “12 Eylül'de çok geniş kapsamlı tutuklamalar ve gözaltılar olmuştu. Eğer sonradan serbest kaldıktan sonra ceza almamış ve devlet aleyhine dava açıp tazminat almışsa, bunlar primlerini kendileri ödeyerek hizmete saydıracaklar. Eğer dava açmamış, devletten tazminat almamışsa bunların primlerini devlet ödeyerek, o gözaltında ve tutuklulukta geçen sürelerini hizmetten sayacak. " dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teşvik enerjisi
Hazine Müsteşarlığı 2011 Ocak-Mart döneminde verilen teşvik belgelerinin ...
Tarımda TKK sinerjisi
MÜSİAD Şube Başkanı Güvenli, Kutlu’nun, TKK Merkez Birliği Genel Müdürlüğü ...
Yılın rekortmeni Aşkale Çimento
2010 yılı Erzurum Kurumlar Vergisi Şampiyonu olan Aşkale Çimento, 16 milyon ...
 
Komagene Erzurum’da şube açtı
Komagene etsiz çiğ köfte salonu ülke genelindeki 211'inci şubesini Erzurum'da ...
DASİDEF Başkanlar Kurulu toplandı
Doğu Anadolu'daki sanayici ve işadamları bölgesel yatırım sinerjisi oluşturmak ...
Horasan için termal turizm atılımı
Erzurum'un Horasan İlçesi Kaymakamı Mahmut Ağbal ve Belediye Başkanı Abdulhatem ...
 
Pusuderesi’ne A.Ü-BTC desteği
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Bakü Tiflis Ceyhan Petrol Boru ...
Ziraat mühendislerine müjdeli haber
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "7 bin 500 ziraat mühendisi inanın çok büyük ...
Temurlenk 2023 Çalıştayını değerlendirdi
Erzincan Vizyonunu belirlemek amacıyla 2023 vizyon çalıştayı yapıldı
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva