ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>EKONOMİ
16 Mayıs 2011 Pazartesi - 02:55

Yılın rekortmeni Aşkale Çimento

2010 yılı Erzurum Kurumlar Vergisi Şampiyonu olan Aşkale Çimento, 16 milyon 941 bin 377 liralık vergi ödeyecek.

Yılın rekortmeni Aşkale Çimento

Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı, 2010 yılı Kurumlar Vergisi beyanlarına göre Erzurum’un en fazla vergi ödeyecek ilk yüz şirketi açıkladı. Aşkale Çimento, 16 milyon 941 bin 377 liralık vergi ile Erzurum’un kurumlar vergisi rekortmeni oldu. Aşkale Çimento, 1968 yılında kamu eliyle kuruldu. 1971 yılında işletmeye geçti. 1993 yılında Erzurum ve bölgedeki insanı tarafından kurulan, bin ortaklı ERÇİMSAN şirketi tarafından özelleştirme yoluyla 31 milyon 150 bin dolara satın alındı. Özelleştirme ile birlikte hem yatırımlara hem de pazar payının genişletilmesi noktasında düğmeye basıldı. İlk etapta fabrikanın hantal yapısını ortadan kaldırmak için iyileştirme yatırımlarına start verildi.
PAYLAŞMAK ESASI
Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Aşkale Çimento’nun ruhunu özümseyenlerin “paylaşmak” ifadesinin manasını en güzel şekilde hissettiğini hatırlatarak, “ Yıllar önce Türkiye Sanayisi’nin ilk yüz büyük firması arasında olmayı kendimize hedef koyarken, çoğu kimse buna inanmamıştı. Ama büyüme trendimiz ve rakamlar bu hedefimizle aramızda çokta bir şey olmadığını gösteriyor. Açıklanan 2010 yılı rakamlarına göre; Türkiye Kurumlar Vergisi ödeyecek ilk yüz mükellefi arasına girmeyi az bir farkla kaçırmışız. 2007 yılında bu başarıyı göstermiş ve 92. sırada yer almıştık. Muhakkak ki, zor ve amansız bir mücadelenin ardından buralara geldik. Ortaklarımız ve çalışanlarımızın sabrı, şirket yöneticilerinin gayreti ile bu gün Türkiye’nin devleri arasında girdik. Aşkale Çimento bölge için bir moral ve umut kaynağı. Bu örnekler artmalı. O zaman hem bölge kalkınır hem de istihdama katkı sağlanmış olur. ” dedi. 
ÖZELLEŞTİRME SÜRECİ VE BAŞARI
Özelleştiği günden bu yana bin ortaklı yapısı ve zor şartlara rağmen ciddi başarılar gerçekleştirdi. Aşkale’de zarar eden bir fabrikanın küllerinden bu gün Erzurum, Aşkale, Trabzon, Van, Ağrı, Giresun, Tercan, Erzincan ve Gümüşhane’de devasa sanayi tesisleri yükseldi. Yatırımlara hiç durmadan devam eden Aşkale Çimento, aynı zamanda ortaklarına da her yıl düzenli olarak kar dağıtıyor, gençlere istihdam olanağı sağlıyor. Şirket özelleştikten sonra pazarlama ağını hızla büyüterek, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinin büyük bir kısmına ürün pazarlaması yapmaya başladı. Şirketin yurt dışı pazarında şu an itibariyle İran, Azerbaycan, Gürcistan, Nahçivan, Irak ve Rusya’ya ihracatı var. Yıllık çimento üretim kapasitesi özelleştirmeden önce 300 bin ton iken şu anda 3 milyon tonu aştı. Bununla birlikte hazır beton üretim kapasitesi yıllık 700 bin metreküpe yaklaştı.
BÖLGESEL SANAYİDE ÖNCELİK
Şirket önemli biçimde hammaddesini bölgedeki maden kaynaklarında sağladığını vurgulayan Aşkale Çimento Sanayii T.A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “ Bu şekliyle geniş bir yelpazede bölgeye katkıda bulunuyoruz. Özellikle nakliye konusunda bölgenin dinamik bir gücüyüz. Bölgedeki istihdam sorunun çözüm noktasında da önemli bir varlık sergilemekteyiz. Kendi bünyemizde binden fazla istihdam sağlarken, dolaylı yoldan bu rakam 5 bini geçiyor. Aşkale Çimento özellikle ülkemizde özelleştirme uygulamaları ile ilgili tartışmalara rağmen, yerel ve çok ortaklı yapısına rağmen başarılı bir grafik çizmiştir. Hem kriz yönetimindeki başarısı, hem yatırımdaki cesareti hem de çok ortaklı yapısını muhafaza etmesi dikkat çekicidir. Bu anlamda iş dünyasında seçkin ama mütevazi bir etkinliğe sahiptir.” dedi. 
İLK 100 HEDEFİ
Aşkale Çimento, yaptığı çalışmalar ve ortaya çıkardığı eserlerden dolayı onlarca ödül aldı. 2007 yılında “Türkiye’nin en çok vergi ödeyen ilk 100 firması” arasına giren, 2007 yılında Anadolu Kaplanları içinde “İhracata Şampiyonu” seçilen, İstanbul Sanayi Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu sıralamasında “2009’da Türkiye’nin en büyük 221’incı sanayi kuruluşu” ve CNBC-e Businnes Dergisi tarafından yapılan araştırmada “Türkiye’de en istikrarlı 43. şirketi” olan ve Türkiye’nin doğusunda binden fazla insana direk istihdam sağlayan Aşkale Çimento sektöründe güçlü olmak için yatırımlarına devam ediyor. ABD'li iş dünyası dergisi Fortune, Türkiye'nin en büyük 500 firması sıralamasında Aşkale Çimento, yüzlerce dev ismi geride bırakarak listenin 232. sırasında yer aldı. Çevre ve insan sağlığına büyük önem veren şirket; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sigara yasağı ile ilgili getirdiği önlemlerden dolayı, Türkiye'nin en iyi 9 firması arasından biri olarak seçti.
ÜRETİMDE ÇAĞDAŞ YAKLAŞIM
Şirket ürün noktasında 24 saat esaslı çalışan kalite-kontrol laboratuarlarına sahip. Tüm hammadde, yarı mamul, mamul ve girdiler sözkonusu laboratuarlarda testler yapılmakta. Bununla beraber benzeri tetkikler şirket dışı kurumlarda da ayrıca testlere tabi tutulmaktadır. Şirkette ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi uzun yıllardır uyguluyor. Aynı zamanda çalışanların sağlık ve güvenliğini sistematik olarak sağlamak için İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarını uyguluyor. Son yıllarda çevre ile ilgili standartların dünya ölçeklerine getirilmesi amacıyla biri dizi hazırlık ve iyileştirme yapılıyor.
ÖZELLEŞTİRMEDE BAŞARI KONSEPTİ
Halen Aşkale’de yapımı devam eden ve fabrikadan çıkan atık sıcak gazdan elektrik üretecek olan projenin çevreci ve aynı zamanda Türkiye’de ilklerden olacağını söyleyen Lütfü Yücelik, “14 milyon dolar civarında proje bedeli olan yatırımımız süratle devam ediyor. Kurulum gücü 7,5 megavat olan tesisimiz yılda ortalama 50 milyon kilovat üretim gerçekleştirecek. Çevreye yönelik hassasiyetimizin önemli bir göstergesi olan bu yatırım aynı zamanda tasarruf sağlayacak. Boşa giden bir kaynak ülke ekonomisine katkıda kullanılacak. Tesisimizi önümüzdeki aylarda devreye alacağız” diye konuştu.
“KIZ ÇOCUKLARINA UMUT OLACAK”
Aşkale Çimento ahde vefa gereği sosyal sorumluluk projelerini de önemsiyor. Aşkale Çimento tarafından Aşkale’de yaptırılan Aşkale Kız Öğrenci Yurdunun inşaatı devam ediyor. Aşkale’de bulunan ve iki yüz kız öğrencinin barınma ihtiyacını giderecek olan yurdun önümüzdeki eğitim döneminde bitirilmesi hedefleniyor. Başkan Yücelik, “Biz yıllardan beridir bölgemizde benzeri sosyal sorumluluk projelerine destek olduk. İmkânlar fırsat verirse bu tarz çalışmalarımızı devam ettireceğiz.”dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
boşverın 23 Temmuz 2011 Cumartesi 01:40

tabi rekortmen olur işçinin ne çektiğini bi allah bilir birde biz yazıklar olsun ki erzurumlular bu zihniyetteki insanların yüzünden bu hale geldik hangi devlet kurumunda bir memur 3 bin 5 bin 10 bin 15 bin aylık alıyor kardeşim 20 yıllık 25 yıllık işçi 900 tl alıyor yazıklar olsun allah sorsun onlar oturarak alırken işletmedeki insan lar canlarından oluyor yeri geldi işçilerin bedenlerinin parçalarını cımbızla toplanıyor kimileri yanarak kimileri boğularak hayatlarını kaybediyorlar yazıklar olsun lanet olsun iş ortamı olmadığında sen git öbürü gelsin insaların ekmeği bir insanın iki dudağı arasında ne yazık işçinin hakkı işçi taş yesin işçi kim ki bunlar işçini değerini bilmezken siz vergi rekortmeni dersiniz tabi işçi ye yıllık %7 memura %50 veya %20 yazık adalet bumu hak bumu yazılarınızı düzeltin birazcıkta garibanların yanında olun ben bu işten hiç birşey anlamadım aşkale çimentoya giren işçi için söylüyorum dikkat edelim lütfen borç batağına giriyor bizim çocukların bi geleceği

Yorumu oyla      6      4  
CAFER ŞENER 16 Mayıs 2011 Pazartesi 19:50

Emeği geçen tüm yönetici ve ekibini kutlar başarılarınızın devamını dilerim.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Komagene Erzurum’da şube açtı
Komagene etsiz çiğ köfte salonu ülke genelindeki 211'inci şubesini Erzurum'da ...
DASİDEF Başkanlar Kurulu toplandı
Doğu Anadolu'daki sanayici ve işadamları bölgesel yatırım sinerjisi oluşturmak ...
Horasan için termal turizm atılımı
Erzurum'un Horasan İlçesi Kaymakamı Mahmut Ağbal ve Belediye Başkanı Abdulhatem ...
 
Pusuderesi’ne A.Ü-BTC desteği
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Bakü Tiflis Ceyhan Petrol Boru ...
Ziraat mühendislerine müjdeli haber
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "7 bin 500 ziraat mühendisi inanın çok büyük ...
Temurlenk 2023 Çalıştayını değerlendirdi
Erzincan Vizyonunu belirlemek amacıyla 2023 vizyon çalıştayı yapıldı
 
Çiftçiye silajlık mısır desteği
Erzurum Aziziye Tarım İlçe Müdürü Ümit Koç, silajlık mısır üretimini artırmak ...
Oltulu girişimciden örnek atılım
Erzurum'un Oltu ilçesinde pazarcılıkla uğraşan Musa Şahin, şimdiye kadar ...
Özatay, MB Politikalarını anlattı
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi, Merkez Bankası Eski ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva