ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>EĞİTİM
5 Nisan 2012 Perşembe - 15:22

Öğrencilerden sergili tepki

Tatbikat İlköğretim Okulu öğrencileri Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde açtıkları resim sergisiyle, son yıllarda dünya genelinde tehlikeli bir şekilde artış gösteren obeziteye dikkat çektiler.

Öğrencilerden sergili tepki

ERZURUM (İHA) - Tatbikat İlköğretim Okulu öğrencileri Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde açtıkları resim sergisiyle, son yıllarda dünya genelinde tehlikeli bir şekilde artış gösteren obeziteye dikkat çektiler.
Sağlık Bakanlığı tarafından İlköğretim Okulları bünyesinde düzenlenen Sağlık Proje Yarışması kapsamında “Yeterli ve Dengeli Beslenme - Obezite” konulu bir proje hazırlayan Tatbikat İlköğretim Okulu öğrencileri Okul Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda proje koordinatörü Osman Kanca ve Kulüp Rehber Öğretmenleri Mevlüde Şahin ve Ahmet Demir eşliğinde Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Obezite temalı resim sergisi açtılar.
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fazlı Erdoğan ve Tatbikat İlköğretim Okulu Müdürü Zeki Doğan tarafından açılışı gerçekleştirilen sergi, vatandaşların da büyük ilgisini çekti.
BAŞHEKİM PROF. DR. ERDOĞAN; “SAĞLIKLI BESLENME BİLİNCİ, KÜÇÜK YAŞLARDA AŞILANMALI”
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fazlı Erdoğan sergideki resimleri dikkatle inceleyerek, öğrencilere resimler hakkında çeşitli sorular sordu. Başhekim Prof. Dr. Fazlı Erdoğan sağlıklı beslenme eğitiminin küçük yaşlarda çocuklara verilmesi gerektiğinin altını çizerek “Ailelere ve öğretmenlere bu konuda çok büyük bir sorumluluk düşüyor. Sağlıklı bir nesil yetiştirebilmemiz için beslenme konusunu en baştan ele almamız gerekir. Sağlık Bakanlığımız ve biz sağlık çalışanları son yıllarda gizli bir tehlike olmaktan çıkarak zararlı yüzünü göstermeye başlayan obeziteye karşı etkin bir mücadele başlattık. Önce sağlıklı ve dengeli beslenme ardından sportif faaliyetlerle bu sinsi hastalığın önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Küçük yavrularımızın bu mücadelede bizlerin yanında olduğunu görmek sevindirici bir olay. Onlara bu bilinci aşılamaya çalışan eğitimcileri kutluyorum. Bugün burada açtıkları sergide, ziyaretçilerin beğenisine sundukları resimler bu mücadelemizin birer sembolü aslında. Her birini gözlerinden öpüyor ve tebrik ediyorum. Bölge Eğitim ve Araştırma hastanesi olarak bizler, bu faaliyetlerin devamlı takipçisi ve destekçisi olacağız.” dedi.
Ekim ayından bu yana proje çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Kulüp Rehber Öğretmeni Mevlüde Şahin kulüp bünyesinde 60 öğrencinin faaliyet gösterdiğini belirterek “Bu projede yarışma şartlarından ötürü beş öğrencimiz görev yapıyor. Proje çerçevesinde “Bay Balon” isimli bir öykü kitabının yazımını tamamladık, anne velilerimiz arasında sağlıklı yemek yarışması düzenledik, hazırladığımız afiş, broşür ve puzzlelarla obeziteye dikkat çekmek istedik. Çocuklarımızı gazlı içeceklerden uzak tutmak maksadıyla tüm öğrencilerimize ayran dağıtımı yaptık. Yine ailelere anket formu dağıtılarak elde ettiğimiz sonuçlara göre seminerler düzenledik. Anketler sonucunda gördük ki eğitim düzeyi arttıkça kahvaltı yapma ve sağlıklı beslenme oranı aynı doğrultuda artıyor. Eğitim düzeyi düştükçe özellikle fast food tüketimine dönük bir eğilim görülüyor. Bu gün de Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde konuyla ilgili öğrencilerimiz tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışını gerçekleştirdik.” dedi.
MÜDÜR DOĞAN; “EĞİTİMİ TEORİK VE PRATİK UYGULUYORUZ”
Yürütülen projenin sağlık açısından çok verimli olduğunu düşündüğünü belirten Tatbikat İlköğretim Okulu Müdürü Zeki Doğan çalışmalar sonucunda çocuklarda sağlıklı beslenme bilinci oluştuğunu ifade ederek “Gerek proje koordinatörü öğretmenlerimiz, gerekse biz idareciler bu işi ciddiye alarak yürütüyoruz. Bu tür faaliyetlerin sadece teoride kalmayıp uygulamada da kendisini göstermesi için çaba sarf ediyoruz. Bu konuda özellikle İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize, İl Sağlık Müdürlüğümüze ve Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemizin Sayın Başhekimine ve idarecilerine öğrencilerimize verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

 
İletişimciler ‘Berdel’e yoğunlaştı
 
Özlü öğrencileri bilgilendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrenciler yüzmede yarıştı
Okullar arası Yüzme İl Birinciliği Müsabakaları yapıldı. Yarışlarda dereceye ...
Eğitimciler velileri bilgilendirdi
Narman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülmekte olan “Hoş Geldin Öğretmenim ...
NMYO’dan sağlık semineri
Narman Meslek Yüksek Okulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü öğrencileri ...
 
Gözyaşlarıyla karşılandılar
Voleybol grup maçlarına katılmak için Erzurum'a giderken bindikleri midibüsün ...
SBL, Türkiye ikincisi oldu
Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi geçtiğimiz ...
Kütüphaneciliğe ‘Bilgi’ yaklaşımı
Atatürk Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Bilgi Kulübü 26-31 ...
 
İl Spor Çalıştayı tamamlandı
27 Nisan’da Ankara’da yapılacak olan Spor Çalıştayı öncesinde Erzurum ...
Çankaya göreve başladı
Erzurum İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne atanan Cumhur Hakkı Çankaya, görev ...
Eğitimde EBAP sinerjisi
Erzurum Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Erzurum’da ilk ve orta öğretimde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva