ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum vergi tahsilatında liderliğini korudu
Erzurum vergi tahsilatında liderliğini korudu
Erzurum bölgede 3, ülkede 56’ıncı sırayı aldı
Erzurum bölgede 3, ülkede 56’ıncı sırayı aldı
Gümrük'ten 'rekor' yakalama
Gümrük'ten 'rekor' yakalama
UAD’da Ermenistan-Azerbaycan davası başladı
UAD’da Ermenistan-Azerbaycan davası başladı
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
HABERLER>EĞİTİM
2 Nisan 2012 Pazartesi - 02:57

Eğitimde EBAP sinerjisi

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Erzurum’da ilk ve orta öğretimde başarının artması yolunda ciddi adımlar atıldığını, Bir Eğitim Şehri haline gelen ilin, eğitimde geleceği adına ilklerin gerçekleştirildiğini söyledi. ERZURUM Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Bilge, EBAP kapsamında gerçekleştirilen programlı ve planlı bir açılımla ilde eğitim heyecanını yükseltmeyi amaçladıklarını belirtti.

Eğitimde EBAP sinerjisi

ERZURUM
Erzurum Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Erzurum’da ilk ve orta öğretimde başarının artması yolunda ciddi adımlar atıldığını, Bir Eğitim Şehri haline gelen ilin, eğitimde geleceği adına ilklerin gerçekleştirildiğini söyledi. ERZURUM Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Bilge, EBAP kapsamında gerçekleştirilen programlı ve planlı bir açılımla ilde eğitim heyecanını yükseltmeyi amaçladıklarını belirtti.
EĞİTİMDE İŞBİRLİĞİ
Bilge, “Erzurum’da eğitimin ivme kazanması adına Dershaneleriyle, Resmi ve Özel okullarıyla, elbirliği içinde bir çalışma süreci başlatıldı. Özellikle güney ilçelerindeki çok hızlı olan öğretmen değişiminin getirdiği olumsuzlukları ortadan kaldırmak için, bu ilçelerden getirdiğimiz tecrübeli öğretmenlere alanında etkin ve özverili olan İl Merkezindeki öğretmenler aracılığı ile deneyim ve tecrübe kazandırmayı hedefledik. Bunu aylık yapmaktayız. Nisanda 4. sünü yapacak olduğumuz bu eğitim faaliyetini Haziran ayında bitireceğiz. “ dedi.
Resmi okullar ile dershane ve özel okullardan branşlarında güçlü olan öğretmenlerden seçilen 11 zümre başkanının öncülüğünde Aşkale, Çat,Tekman, Karayazı,Karaçoban, Hınıs, Pasinler, Köprüköy, Horasan, Şenkaya, Uzundere ve Olur’dan  gelen 114 zümre başkanına tecrübe ve bilgi paylaşımıyla yeni bir heyecan kazandırıldığını açıklayan Bilge, “Erzurum’un sık öğretmen değişimi yaşanan ilçelerinde, yeni gelen öğretmenlere 1 yılda üç yıllık tecrübe kazandırma hedeflenirken, tecrübeli öğretmenlere de kendilerini yenilemeleri maksadıyla zümrelerle eğitim desteği sağlandı. Eğitim alan 114 öğretmenin öncülüğünde ilçelerdeki bin 157 öğretmene de bu eğitim desteği verilmektedir. Bu ilçelerdeki öğretmenler aylık desteğin ardından öğrencileri ile buluşuyorlar. Bu süreçten 7 bin 910 öğrenci etkilenecektir.  12 İlçeden İlköğretimde Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler ve İngilizce ile Ortaöğretimde Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Coğrafya derslerinden aylık İlçe Zümre Başkanları aracılığı ile eğitim desteği sağlanmaktadır.” Diye konuştu.
SÜREÇ 64 BİN 500 ÖĞRENCİ VE VELİSİNİ ETKİLEYECEK.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Çevre 12 ilçeye eğitim desteği sağlanırken merkez 3 ilçe öğretmenlerine de Değişim için Gelişim seminerleri verilmeye başlandığını bildiren Bilge şunları söyledi, “ Şu ana kadar 23 okuldan 956 Öğretmene bu eğitim verilirken 72 okuldaki 2 bin 100 Öğretmene de bu eğitimin mayıs ayı sonuna kadar verilmesi planlanmaktadır. Bu Sürecin bitmesiyle yaklaşık toplamda       3 bin 56 Öğretmen eğitim alırken 64 bin 500 öğrenci ve veliyi olumlu yönde etkileyecek. “
ÖĞRETMENİN SINIRI YOK
Erzurum’da uygulanmakta olan ‘Öğretmenin Sınırı Yok’ Projesi hakkında da bilgi veren Bilge şunları kaydetti, “ Eğitimcilerin eğitimi kapsamında 3 merkez ilçeye yönelik “Öğretmenin Sınırı Yok” projesi seminerleri yapılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı ve Öğretmen Akademisi Vakfı’nın protokolüne dayanarak “Öğretmenin Sınırı Yok Semineri” ilimiz merkez okullarında hafta sonlarında 3 veya 4 okulda tüm öğretmenlerin katılımıyla devam etmektedir. Seminerde öğretmenlere etkili iletişim, sınıf yönetimi, ölçme ve değerlendirme ana başlıklar altında 20 saatlik interaktif seminer verilmektedir.”

 
Nisan Ayı’nın ‘en’leri açıklandı
 
Sınava polis yetiştirdi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
almila akın 2 Nisan 2012 Pazartesi 19:12

İşlayen demir pas tutmaz. Biz eğitimciler olarak yatmaktan paslanmaya asıl gayemizi unutmaya başlamıştık ki siz bizi kendimize getirdiniz.Yaptığınız çalışmalarla,içtenliğinizle ve öğrenci-öğretmene olan sevginizle bizleri tekrar eğitim ve öğretim aşkıyla doldurdunuz çalışmalarınızdan dolayı çok teşekkürler.

Yorumu oyla      6      4  
süha gedik 2 Nisan 2012 Pazartesi 14:22

nasretin hocanın bilenler bilmeyenlere öğretsin fıkrası gibi....o yeni mezun dedikleriniz 5 yıl okumuş sınavlardan geçmiş yeni bilgilerle donanmış civa gibi öğretmenler.20 sene evvel mektupla öğretim yada 3 ayda öğretmen olmuşlardan ne öğrenebilirlerki...işin kurtluğunu bilemezler tabii.ama formasyonda süperdirler.

Yorumu oyla      6      4  
Ahmet Şafak 2 Nisan 2012 Pazartesi 13:53

Gerçekten eğitim adına ilimizde yapmış olduğunuz çalışmalar takdire şayandır. Çalışmalarınızda başarılar diler saygılarımı sunarım.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Dünyası Çalıştay’ı 13 Nisan’da
Atatürk üniversitesi Nisan ayında üç gün sürecek önemli bir çalıştaya ...
Anneler sağlık için yarıştı
Tatbikat İlköğretim Okulu’nda Müdür Yardımcısı Osman Kanca’nın koordinatörlüğünde, ...
A.Ü'de ilginç buluşma
Atatürk Üniversitesinde öğretim üyeliği yapan Azerbaycan uyruklu iki profesörün ...
 
Tarımda Miras Hukuku eğitimi
Erzurum İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünce “Miras hukuku anket çalışması” eğitimi verildi.
PALDER’den dershane savunması
Palandöken Dershaneler Birliği (PALDER) Başkanı Birol Turgut, ‘Dershaneler ...
SP’den eğitim değerlendirmesi
Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, 4+4+4 ile ilgili görüşlerini açıkladı.
 
Yeni sisteme destek yağıyor
Atatürk Üniversitesinde öğrenim gören Gençlik ve Demokrasi Topluluğu ile ...
A.Ü’de Hukuk Gündemi
Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen “Alternatif ...
Anıt önünde kitap okudular
Erzurum’da ilköğretim okulu öğrencileri “Kütüphaneler Haftası” münasebetiyle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva