ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>EĞİTİM
4 Nisan 2012 Çarşamba - 14:53

NMYO’dan sağlık semineri

Narman Meslek Yüksek Okulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü öğrencileri tarafından Narman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine doktor hak ve davranışları konulu seminer verildi.

NMYO’dan sağlık semineri

PEHLÜL DÜZENLİ
ERZURUM (İHA) - Narman Meslek Yüksek Okulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü öğrencileri tarafından Narman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine doktor hak ve davranışları konulu seminer verildi.
Narman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde düzenlenen seminere okulda bulunan öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Toplantıda konuşmacı olarak Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik öğrencileri Semra Şimşek, Güler Toğrul, Aynur Nurlu, Hatice Güler, Gülbahar Sürtur, Merve Mutlu katıldı.
Seminerde ilk sunumu yapan Merve Mutlu “Hastanelerin gittikçe daha fazla oranda özel sektör tarafından işletiliyor olması, doktor hasta ilişkilerinin hastaneler arası rekabette hastalar lehine bir ilişki içine girmeleri beklentisini doğurmaktadır meslek icabı sürekli yenilikleri takip etmeyi, başka bir deyişle kendini her zaman geliştirmeyi gerektirdiğinden dinamik bir yapıya sahip olmak zorundadır değişik alanlarda yapılan tıp kongreleri buna hizmet etmektedir. Ayrıca, sürekli olarak bir rahatsızlığın verdiği baskı altında bulunan insanlarla yüz yüze ilişki içinde bulunmaktadırlar bu durum hastalıkların bulaşma riskiyle beraber düşünüldüğünde doktorların işinin zorluğu konusunda fikir vermektedir toplumda yer alan doktorların insanlara davranış biçimleri önemlidir. Doktorlar, insanların sağlıklarını düzeltmeye olan katkıları nedeniyle toplumun en gözde meslek gruplarından birisini oluşturmaktadırlar ‘dedi
Daha sonra konuşan Hatice Güler ise ‘Doktor nasıl olmalıdır Doktor güler yüzlü olmalıdır hastalık nedeniyle stres altında olan kişiye doktoru güler yüzüyle güven aşılamalı, hastalığı en kısa zamanda atlatacağına dair moral vermelidir samimi, içten yaklaşmalı ve kişinin içinde bulunduğu psikolojiyi anlayarak yumuşak ve sevecen olmalıdır moral ve güven hastalıkların iyileşmesinde çok önemli faktörlerdir. Bunları tüm doktorlar bilir doktor ulaşılabilir olmalıdır kişi canını teslim ettiği, ameliyat olduğu veya olacağı doktora her acil durumda ulaşabileceğini bilmelidir.” Dedi.
Doktorların açıklayıcı olmalarını dile getiren Merve Mutlu konuşmasına şöyle devam etti ”Kişinin hastalığı hakkında her türlü bilgiyi onun anlayacağı bir şekilde anlatmalıdır hekimlerin hastalarına, meslektaşlarına ve bağlı oldukları kuruma karşı sorumlulukları olduğu gibi hakları da vardır bu hakların ihlali söz konusu olduğunda ilgili taraf yalnızca hastalar değildir 6023 Sayılı Türk Tabipleri Birliği Yasası’na göre Doktor Hakları Çağdaş, Bilimsel Tıp Olanaklarının Uygulama Hakkı Kendi Değerlerine Ters Düşen Durumlardan Kaçınma Hakkı ,Danışma Hakkı, İyileşme Garantisi Vermeme Hakkı, Tedavi Yöntemini Seçme Hakkı, Acil Hizmetlerin Ambulans Sistemiyle Gerçekleştirilmesi Hekim ırk, dil, din vs ayrımı yapmadan görevini yerine getirmek zorundadır Hekim mesleğini uygularken reklam yapamaz, insanları yanıltıcı, paniğe düşürücü, meslektaşları arasında haksız rekabete yol açıcı davranışlarda bulunamaz. Hekim, hastasının parasal durumu ne olursa olsun, kesin zorunluluk olmadıkça pahalı ilaçlar ve yöntemler öneremez, hastaya gereksiz harcamalar yaptıramaz ve yararı olmayacağını bildiği bir tedaviyi vermez. Hekim, araştırma verilerini değerlendirirken ve yayına hazırlarken bilimsel gerçekleri yansıtmalıdır.”
Seminere katılan öğrenciler bu tür mesleki bilgilerin verilmesinin ileride kendilerine faydalı olacağını belirterek Narman Meslek Yüksek Okulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü öğrencileri Semra Şimşek, Güler Toğrul, Aynur Nurlu, Hatice Güler, Gülbahar Sürtur, Merve Mutlu ya teşekkür ettiler.

 
Polisler voleybolda yarıştı
 
Eğitimciler velileri bilgilendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gözyaşlarıyla karşılandılar
Voleybol grup maçlarına katılmak için Erzurum'a giderken bindikleri midibüsün ...
SBL, Türkiye ikincisi oldu
Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi geçtiğimiz ...
Kütüphaneciliğe ‘Bilgi’ yaklaşımı
Atatürk Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Bilgi Kulübü 26-31 ...
 
İl Spor Çalıştayı tamamlandı
27 Nisan’da Ankara’da yapılacak olan Spor Çalıştayı öncesinde Erzurum ...
Çankaya göreve başladı
Erzurum İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne atanan Cumhur Hakkı Çankaya, görev ...
Eğitimde EBAP sinerjisi
Erzurum Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Erzurum’da ilk ve orta öğretimde ...
 
Türk Dünyası Çalıştay’ı 13 Nisan’da
Atatürk üniversitesi Nisan ayında üç gün sürecek önemli bir çalıştaya ...
Anneler sağlık için yarıştı
Tatbikat İlköğretim Okulu’nda Müdür Yardımcısı Osman Kanca’nın koordinatörlüğünde, ...
A.Ü'de ilginç buluşma
Atatürk Üniversitesinde öğretim üyeliği yapan Azerbaycan uyruklu iki profesörün ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva