ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>GUNCEL
25 Ekim 2010 Pazartesi - 03:44

Nur içinde yat Rahmani..

Erzurumlu Halk Aşığı Ali Rahmani, şehadetinin 17’nci yılında da unutulmayacak. Bu hafta içerisinde gerçekleştirilecek olan anma organizasyonunda, Şehit Aşık Ali Rahmani’nin kişiliği, eserleri ve edebiyat üslubu ele alınacak.

Nur içinde yat Rahmani..

SAMET ÖZÜNAL (GHA) – Erzurumlu Halk Aşığı Ali Rahmani, ölümünün 17’nci yılında da unutulmayacak. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulkerim Dinç’in organize edeceği anma programına, Erzurumlu halk ozanları da katılacak.
//BÖLÜCÜLERE DİRENEREK ŞEHİT OLDU
Daha önce de Aşık Ali Rahmani’nin hayatına ilişkin kitap çıkaran Yrd. Doç. Dr. Abdulkerim Dinç, usta halk aşığını, hain terör örgütü tarafından katledilişinin 17’nci yıldönümünde de gündeme taşıyacak. Bu hafta içerisinde gerçekleştirilecek olan anma organizasyonunda, Aşık Ali Rahmani’nin kişiliği, eserleri ve edebiyat üslubu ele alınacak. Sansa deresinde şehit edilen Rahmani’nin, şiir yazmasındaki amacın ilahi aşkın terennümü olduğunu belirten Dinç, “Merhum Aşık Ali Rahmani, Erzurum’un ve halk edebiyatımızın kesinlikle sönmeyecek bir güneşidir.” dedi. Merhum halk ozanını, vefatının 17’nci yılında hem kabri başında, hem de KKEF’te gerçekleştirecekleri bir panelle anacaklarını kaydeden Dinç, organizasyonu bu hafta içerisinde düzenleyeceklerini bildirdi.
//O TAM BİR DADAŞTI
Yrd. Doç. Dr. Dinç, Aşık Ali Rahmani’nin, eli kanlı terör örgütü tarafından şehit edildiğini hatırlatarak, “Ali Aşık Rahmani, 25 Ekim 1993 tarihinde Konya Aşıklar Bayramına katılmak için Konya’ya giderken, Erzincan yakınlarında Sansa deresinde PKK eşkıyası tarafından haince şehit edildi. Rahmani’yi taşıyan otobüs akşam 19.30’da Sansa Deresi’ne gelir. Yol, bölücü eşkıyalar tarafından kesilmiştir. Üç otobüs ve pek çok vasıta beklemektedir. Rahmani’nin de içinde olduğu otobüs durdurulur. Teröristler otobüse çıkıp yolcuları silahlarının dipçikleriyle indirirler. Sıra Ali Rahmani’ye gelince, Aşık elindeki asayı teröristin suratına indirir. Neye uğradığını şaşıran terörist, silahın dipçiliğini aşığın çenesine var gücüyle vurduktan sonra tekmeyle otobüsten aşağı iter. Yaşlı ve sakat aşığın çenesi ve dizi kırılmıştır. Buna rağmen 2 genç öğretmen hanımı beraberlerinde sürükleyerek götürmek isteyen teröristlerin üzerine yürür. Kurşunlar Ali Rahmani’nin başına, sol göğsüne ve sağ kasığına denk gelir. Yaşlı Hak Aşığı, burada salâvat getirdikten sonra şehit düşer.” diye konuştu.
Rahmani’yi anma etkinliğine, Erzurumlu halk ozanlarının da katılacağını kaydeden Dinç, organizasyonunun çok geniş kapsamlı olacağını dile getirerek, “Halk edebiyatına ilgi duyan ve Merhum Rahmani hakkında bilinmeyenleri öğrenmek isteyen herkes, bu etkinliğimize katılsın istiyoruz. Anma törenimizin günü ve saatini, basın yayın kuruluşları aracılığıyla kamuoyuna açıklayacağız.” şeklinde konuştu.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selim ADIM 25 Ekim 2010 Pazartesi 13:33

Bizzat şiirlerini ve yaşantısını bilen bir yakınıyım.Dadaş=Rahmani ifadesi kesinlikle doğrudur.Onun dillere destan olmuş DADAŞ OLDUK şiiri ve diğer şiirleri herkese örnek olacak bir şiirdir.Abdulkerim hocam size ve şahsınızda tüm ekibinize vefanızdan ötürü sonsuz teşekkürler.

Yorumu oyla      6      4  
OGUZHAN 25 Ekim 2010 Pazartesi 08:16

7Olerde çok dinledim dudakdeymez dalında birinci idi boş zamanlarında tablacılık yapardı çalışkan dürüst bir hayatı vardı ne yazıkki bu kıymetli degerimizi emperyalistlere uşaklık eden hain teröristler katletti RUHU ŞAD MEKANI CENNET OLSUN aslında hocam bi kaç araba sansa deresinde olay yerine gidip dualar okunup şehit edildigi yere çiçek bırakılsa daha iyi olurdu tabi degerli basın mensubu arkadaşlarıda yanınıza alarak ben gönüllü gelirdim akademisyen kardeşime ve erzurum habere duyarlılıgından dolayı kutlarım vefa çok güzel bir şeydir selam saygılarımla ALLAHA Emanet olun

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çığlık: ‘Yerel basın halkın nabzıdır’
AK Parti Milletvekili Çığlık, Erzurum Gazetecileri Cemiyeti’ni ziyaret ...
Şehit babası çaresiz durumda
Şehit babasına engelli çocuğu için maaş ödeyen devlet, şimdi de ödediği ...
Küçükler: ‘Erzurum güzelleşecek’
Yaklaşan 25’inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları öncesinde, şehri ...
 
Kurbanlık tedbirleri açıklandı
Kurban Bayramı’nda dişi hayvanlarının kesilmesine engel olmak için Erzurum ...
112 Hınıslı annenin imdadına yetişti
Hınıs ilçesinde rahatsızlanan hamile kadın doğum için ambulans helikopter ...
Belediye işçilerinden “alacak eylemi”
Erzurum’da fazla işçilerin kamu kurumlarına dağıtılması üzerine Yakutiye ...
 
PTT 170’inci gurur yaşında
PTT’nin kuruluşunun 170. yıldönümü kutlamaları kapsamında Erzurum PTT ...
Gribi hafife almayın
Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. ...
Kamu çalışanlarından dayanışma etkinliği
Narman İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy'un eşi Hacer Atasoy, kamu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva