ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>GUNCEL
25 Ekim 2010 Pazartesi - 03:42

Çığlık: ‘Yerel basın halkın nabzıdır’

AK Parti Milletvekili Çığlık, Erzurum Gazetecileri Cemiyeti’ni ziyaret ederek, yerel basının sorunlarına ilişkin olarak bilgi aldı. EGC Yönetim Kurulu Başkanı Sabuncuoğlu ile görüşen Çığlık, Basın İlan Kurumu’nun Erzurum’da şube açmasının önemine değinerek, yerel basının demokrasinin gelişmesi açısından önemli bir misyon yüklendiğini kaydetti.

Çığlık: ‘Yerel basın halkın nabzıdır’

SAMET ÖZÜNAL (GHA) - AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Erzurum Gazetecileri Cemiyeti’ni ziyaret ederek, yerel basının sorunlarına ilişkin olarak bilgi aldı. EGC Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sabuncuoğlu ile görüşen Çığlık, Basın İlan Kurumu’nun Erzurum’da şube açmasının önemine değinerek, yerel basının demokrasinin gelişmesi açısından önemli bir misyon yüklendiğini kaydetti.
//ÇIĞLIK’TAN YEREL BASIN YAKLAŞIMI
Yerel basının, yöresel sorunların gündeme taşınması ve çözüme kavuşturulması sürecinde önemli bir kilometre taşı olduğunu kaydeden Çığlık, “İnsanlar, yaşadıkları mahallin sorunlarını yerel basından takip etme ve öğrenme imkanı buluyorlar. Yaygın basının ilgi alanının geniş oluşu nedeniyle yerel basına düşen bu sorumluluk, yörede yaşayan insanlara da, yerel basına karşı kuşkusuz bir sorumluluk yüklüyor. Bu bağlamda Erzurum halkı da, yerel basınına sahip çıkmalı ve gereken her türlü desteği vermelidir.” diye konuştu. 
//SABUNCUOĞLU YEREL BASININ SORUNLARINI AKTARDI
Erzurum Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Kadir Sabuncuoğlu ise, Milletvekili Çığlık’ın gerçekleştirdiği ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Yerel basının, faaliyet gösterilen il ya da bölgedeki sorunların en yakın takipçisi durumunda olduğunu belirten Sabuncuoğlu, “Yerel basın, daima yöresinin gözü, kulağı ve sesi olmuştur. Vasıflı vasıfsız, toplumun her kesiminden insan, sorunun çözüm mercii olarak öncelikle yerel basını görmektedir. Çünkü yerel basın sadece bir iletişim aracı olmaktan ziyade, yönetimle yönetilen arasında kurulmuş, temelleri sağlam bir köprüdür.” ifadelerini kullandı.
//POZİTİF AYIRIMCILIK TALEBİ
Toplum nazarında bir ‘sorun çözme’ mekanizması olarak görülen yerel basının, tüm imkanlarıyla yöre insanının sıkıntılarını çözebilmek için mücadele verdiğini anlatan Başkan Sabuncuoğlu, “Günümüzde yerel basının da kuşkusuz çözüm bekleyen sıkıntıları var. Çok zor şartlarda faaliyetlerini sürdüren yerel basınımız, büyük bir fedakarlık örneği göstererek, Erzurum’da hakikaten kıymete değer çalışmalara imza atıyor. EGC olarak, yerel basınımızın pozitif ayrımcılığa duyduğu ihtiyacı daha önce de ifade etmiş ve gündeme taşımıştık. Şunu ifade etmekte fayda var: Türkiye’nin hemen her alanda gelişmiş illerindeki yerel basın sektörü ile Erzurum ve bölgemizdeki yerel basın sektörü arasında çok büyük imkan farklılıkları var. Kocaeli’nde, Bursa ya da Gaziantep’te yayın yapan yerel basın organları, sanayi ve ticaret alanında kaydedilen gelişmelerden de olumlu yönde etkilenirken, maalesef Erzurum’daki yerel basın organları böyle bir imkan bulamamaktadır. Erzurum’daki resmi ilan ve ticari reklam potansiyeliyle gelişmiş illerdeki potansiyel aynı olmadığı gibi, yerel basına yönelik olarak ülke genelinde eşdeğer düzeyde yürütülen uygulamalar da, bize göre doğru değildir. Erzurum’da bugün çeşitli sektörler ve iş kollarına; gelişmiş illerdeki sektörlerle rekabet edebilmeleri amacıyla devlet tarafından birtakım teşvikler uygulanıyor. Bu durumdan hareketle, Erzurum ve bölge basınımızın da, gelişmişlik ölçeğine göre bir takım ayrıcalık ve muafiyetlerin kapsamı alanına sokulmasını istiyoruz. İlan fiyatlarından, kadro durumlarına, faaliyet esaslarından baskı ve tiraj rakamlarına varıncaya kadar, yerel basınımıza pozitif ayrımcılık uygulanması istiyoruz.” ifadelerini kullandı.  
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit babası çaresiz durumda
Şehit babasına engelli çocuğu için maaş ödeyen devlet, şimdi de ödediği ...
Küçükler: ‘Erzurum güzelleşecek’
Yaklaşan 25’inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları öncesinde, şehri ...
Kurbanlık tedbirleri açıklandı
Kurban Bayramı’nda dişi hayvanlarının kesilmesine engel olmak için Erzurum ...
 
112 Hınıslı annenin imdadına yetişti
Hınıs ilçesinde rahatsızlanan hamile kadın doğum için ambulans helikopter ...
Belediye işçilerinden “alacak eylemi”
Erzurum’da fazla işçilerin kamu kurumlarına dağıtılması üzerine Yakutiye ...
PTT 170’inci gurur yaşında
PTT’nin kuruluşunun 170. yıldönümü kutlamaları kapsamında Erzurum PTT ...
 
Gribi hafife almayın
Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. ...
Kamu çalışanlarından dayanışma etkinliği
Narman İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy'un eşi Hacer Atasoy, kamu ...
Müftülük personelinden örnek dayanışma
Oltu ilçesinde camii imam ve müezzinleri ile İlçe Müftülüğü programı kapsamında toplantı yapıldı
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva