ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TOBB’dan Karaca’ya başarı plaketi
TOBB’dan Karaca’ya başarı plaketi
Mart ayı bilimsel teşvik ödülleri sahiplerini buldu
Mart ayı bilimsel teşvik ödülleri sahiplerini buldu
Yücelik ailesi yasta
Yücelik ailesi yasta
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da Narkoçelik-15 operasyonu
Erzurum’da Narkoçelik-15 operasyonu
HABERLER>GUNCEL
4 Nisan 2011 Pazartesi - 01:02

Numune tarihe gömülüyor…

Sultan Abdulhamit döneminde yaptırılan,Erzurum Sağlık Tarihinde önemli bir yeri bulunan Numune Hastanesi tarih oluyor. Söküm çalışmasının başlatıldığı hastane alanı engellilerin yararlanabileceği Yaşam Alanı’na dönüştürülecek.

Numune tarihe gömülüyor…

ERZURUM gazetesi
 Sultan Abdulhamit döneminde yaptırılan yıllarca sağlık alanında hizmet veren Numune Hastanesi’nin Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınması sonrası Sağlık Bakanlığı’nca yaşam alanı olarak düzenlenmesi için Büyükşehir Belediyesi’ne verilen alan, otopark ve engellilerin yararlanabileceği modern park alanı olarak düzenlenecek.
Modern bir kent oluşturabilmek için çalıştıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Numune Hastanesi alanında yapılacak parkın semte de ayrı bir hava kazandıracağını dile getirdi. Parkın evden dışarı çıkamayan engelleri toplumla buluşturacak bir yapıda olacağını anımsatan Küçükler, “Eski hastane alanı otopark ve modern bir park olarak düzenlenecek. Çocuk oyun alanları, dinlenme yerlerinin yanı sıra engelliler için de düzenlemeler yapılacak. Engelli insanların kentsel yaşama katılım alanındaki ihtiyaçları engelli olmayanlarla farklı olmakla birlikte benzerdir. Engelli olarak tanımlanan bireyleri, toplumun ayrı bir kesimi olarak niteleme yerine bütünleşmiş bir parçası olarak algılayabilmek ve parkta da buna olanak sağlayabilmek amacıyla fiziksel çevreye ulaşılabilirliğini sağlayacağız” diye konuştu.
Hayat felsefesinin halka hizmet üzerine kurulu olduğunu ifade eden Küçükler, “Göreve geldiğimiz günden beri bir bütün olarak ele aldığımız Erzurum’a hiçbir ayrım yapmaksızın hizmet sunuyoruz. Hemşerilerimizi hayal kırıklığına uğratmadık ve emaneti layıkıyla taşıdık, taşıyacağız. Yıllar boyunca ihmale uğramış, birikmiş sorunlarıyla umudunu kaybetmiş, karamsarlığa itilmiş şehrimizi adeta yeniden imar ediyoruz. Erzurum’un çözülemeyecek hiçbir sorununun olmadığını gördük ve buna göre çalışıyoruz” diye konuştu.
NUMUNE HASTANESİ'NİN TARİHÇESİ
Sultan 2. Abdulhamit döneminde, dönemin Erzurum Belediye Başkanı Şerif Efendi tarafından, halktan toplanan para ile yaptırıldı. Gureba Hastanesi adıyla 1904 yılında hizmete girdi. Cumhuriyetin ilanından sonra 1924 yılında Sağlık Bakanlığı'na bağlanarak Erzurum Numune Hastanesi adını aldı. İlk Başhekimi Dr. Salim Cimilli'dir. 1966 yılında büyük bir onarımdan geçirilen Numune Hastanesi'nin 1972 yılında kuzey cephesindeki 3 katlı blok hizmete açıldı.1929 yılında hizmete açılan ve ayrı binalarda hizmet veren doğumevi ve çocuk bakımevi Numune Hastanesi çatısı altında hizmet vermeye başladı. Zamanın Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ve Başbakan İsmet İnönü, Erzurum gezilerinde Numune Hastanesi'ni ziyaret edip, incelemelerde bulunmuştu. 700 yatak kapasiteli Numune Hastanesi Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük hastanelerinden birisiydi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dadas 5 Nisan 2011 Salı 02:17

ıyı geceler erzurum gazetesı yonetıcılerı medya basın gucunuzu kullanın bu ısı gundeme getırın numune hastanesı yıkılabılır fakat sultan abdulhamıtın yaptırdıgı tarıhı eskı adı gureba hastanesı olan yapıya dokunulmasını engelleyın allah rızası ıcın.o tarıhı yapıdan cok guzel saglık muzesi olabılır.tıpkı edırnedekı gıbı eger o bınaya dokunulursa yazıklar olsun o beledıye baskanına.

Yorumu oyla      6      4  
4 Nisan 2011 Pazartesi 18:41

burda önemli olan paralar harcanıp tekrar yıkılması olayı değil bu hastanenin yıkılması tamamem rezilliktir.kardeşim orayı illahaki hastane olarak kullanman gerekli değil ki gerekli çalışmaları yap müze olarak kullan veya bir müdürlük olarak kullan yani o tarihi bina nesiller boyu yaşaması gerekir ama bizde önemli olan yıkmak

Yorumu oyla      6      4  
dadaş.. 4 Nisan 2011 Pazartesi 13:59

4-5 yıl önce trilyonlarca para harcanıp tadilat edilmesi aklıma geldi..1-2 yıl sonrada bölge hastanesine taşındı..yıkılacak yapı ne diye tadilat edildi bu kamu zararını kim karşılayacak.çapsız idarecilerin düşünceleriyle devletin parası çarçur ediliyor..aynı olay aziziye hastanesi içinde geçerli..orada boşaltılacak..oranın da sonu yıkım olursa hiç şaşmam..

Yorumu oyla      6      4  
İbrahim Erzurumlu 4 Nisan 2011 Pazartesi 10:35

Ya sayın yetkililer biz dışardaki Erzurumlulara bilgi verin lütfen..İlk yapılan Eski tarihi binadamı yıkıldı..yıkıldıysa yazıklar olsun...

Yorumu oyla      6      4  
Düzeltme ve bilgilendirme 4 Nisan 2011 Pazartesi 08:56

Numune hastanesinin binası bina alanliz raporlarına göre depreme dayanıksız ve günümüz değişen dünyasında hastane koşullarına el verişli olmadığı için zaten yapılacak olan sağlık kampüsü sayesinde de modern ve teknoloji ve günümüz dünyasına uygun hastane ortamları oluşacaktır... Numune hastanesi eki ve bir çok ek binadan oluşan bir hastane olduğu için alt yapı olarak da hastane için uygun değildi...

Yorumu oyla      6      4  
Rahmi Bedir 4 Nisan 2011 Pazartesi 01:28

Bakanın bölge hastanesinin tutması için ortadan kaldırıldı bu hastane.Halbuki zaten hastane sıkıntısı çekiliyor numune devam etseydi zararımı olurdu?Siyasete kurban gitti bu hastane.Allah bu savurganlığı,israfı bunlardan soracak.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Olur’a TOKİ damgası
Erzurum’un Olur ilçesi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ...
Ovit açılmayı bekliyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize ile Sağlık Bakanı Recep ...
Bahçeli'ye Türkeş hatırlatması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Fethullah Gülen ilgili yaptığı açıklamalara ...
 
EKSPOMED 2011’de Aziziye Fırtınası
Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri, EKSPOMED 2011 Uluslararası ...
Hızlı Tren’de proje tamam, sıra ihalede
Sivas-Erzincan arasındaki hızlı tren projesi güzergahını inceleyen Türkiye ...
Yerel Basında 1 Nisan şakası
Erzurum’da yerel olarak yayımlanan Palandöken Gazetesi’nde köşe yazarı ...
 
Dernekçiliği bilmiyoruz..!
Dernek sayısı itibariyle Türkiye ortalamasının üzerinde bir yere sahip ...
Sarızeybek’ten terör konferansı
Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde ...
Hukukçular, ‘idam’ı tartışıyor
Kayseri’de kaybolan 3 çocuğun cesedinin bulunmasının ardından yeniden ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva