ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
HABERLER>GUNCEL
3 Nisan 2011 Pazar - 16:43

Bahçeli'ye Türkeş hatırlatması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Fethullah Gülen ilgili yaptığı açıklamalara Zaman gazetesi bugün bir hatırlatma ile cevap verdi. "Merhum Alparslan Türkeş'in hayatında yakınında bulunanlar, Gülen ve cemaatiyle ilgili sözlerine tanıklık edenler, Bahçeli'nin çıkışı nedeniyle şaşkın" diyen Zaman, Türkeş döneminde Ülkü Ocakları genel başkanlığı yapan Alaattin Aldemir'in sözlerine yer verdi.

Bahçeli ye Türkeş hatırlatması

TÜRKEŞ'İN VASİYETİ

Türkeş'in yakın çalışma arkadaşlarından olan Aldemir, Başbuğ'un cemaatle ilgili vasiyet niteliğindeki diyaloğunu Zaman'la paylaştı: "Sayın Türkeş ile baş başa sohbetlerimiz olurdu. Başbuğ cemaatlerin hepsine sempatiyle bakardı ama Fethullah Gülen Hocaefendi ve cemaatinin yeri daha bir farklıydı. Bana bire bir olarak 'Gülen cemaatine sahip çıkın. Çünkü biz düşündük, onlar yaptı. İslam'ın, Türklüğün, dolayısıyla insanlığın düşmanları hep üzerimize geldiler. Savaşmak zorunda kaldık. Bu çalışmaları biz yapamadık. Ama bu insanlar yapıyor. İnsanlığa hizmet ediyorlar. Bunlara yardımcı olun.' dedi.

DEVLET BEY TÜRKEŞ'E UZAK  DURUYOR

Bize bu yolda hedef gösterdi. Bu düşüncelerini sık sık diğer arkadaşlarımızla da paylaşırdı."Bahçeli'nin açıklamalarına sonuna kadar karşı çıktığını söyleyen Aldemir, "Hayallerimiz birileri tarafından gerçekleştirildiği zaman bizim onlara düşman olmamız gerekmiyor." diyor. Bahçeli'nin Türkeş'in değerlerinden gittikçe uzaklaştığı tespitini yapan eski Ülkü Ocakları Başkanı, "Devlet Bey, rahmetli Türkeş'in yakın olduğu ne varsa uzak duruyor. Uzak durduğu şeylere ise yakın duruyor. Dün sol bizi Amerikan uşaklığıyla suçluyordu, bugün biz solun konumuyla konumlandık." ifadelerini kullanıyor.

BAHÇELİ'NİN ETRAFI KUŞATILMIŞ

Alaattin Aldemir'e göre, Bahçeli'nin açıklamaları rastgele yapılmış bir açıklama değil. MHP liderinin etrafının 'gri bir halka ile kuşatıldığı' fikrinde. Önümüzdeki süreçte cemaatin üzerine gidileceği iddiasında bulunan Aldemir, 80 öncesinde ülkücülere yapılan ötekileştirme politikasının, şu anda cemaat üzerinde uygulandığı düşüncesinde. MHP'nin değerlerinden uzaklaştırıldığına da vurgu yapan Aldemir, şöyle devam ediyor: "İnsanların üzerine ne gelse cemaat yapmış deniyor. Devlet Bey'in hassasiyetinin olduğunu biliyorum ama kuşatıldığını düşünüyorum. Etrafında gri bir halka var. Zaten Türkeş'in divanından şu anda genel merkezde üç kişiyi bulamazsınız. Hareket yavaş yavaş değerlerinden uzaklaştırılıyor. MHP'yi kimin yönettiği değil nasıl ve hangi değerlerle yönettiği önemli."

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı dava süreçleriyle ilgili uygulamaların Fethullah Gülen Hocaefendi ve cemaatini zan ve töhmet altında bıraktığını belirterek, durum karşısında Türkiye'nin geleceği bakımından ve Fethullah Gülen Hocaefendi ve cemaatinin zan altında kalmaması ve yıpranmaması düşüncesiyle ''Hocaefendinin, sessiz kalmayarak inisiyatif alması, net ve kararlı bir tavır koyması'' gerektiğini savundu. Bahçeli, ''bazı dava süreçleri kapsamında Fethullah Gülen cemaati etrafındaki tartışmalar'' hakkındaki yazılı açıklamasında, AK Parti Hükümeti uygulamaları ve adli yargı süreçleriyle ilgili yaşanan gelişmelerin, ciddi bir huzursuzluk kaynağı haline geldiğini savundu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 76 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gurbetcidadas 19 Nisan 2011 Salı 18:10

allah nasil sasirtacak iste oyle ozaman ip atti simdide laf atti isini bitirdi bu adamin iktidar olmaya niyeti yokki devletten alsin parayi ysasin hayatini ne isi var birsefer kazandi oda ecevitin cocugu oldu

Yorumu oyla      6      4  
Şentürk Günel-Ankara 19 Nisan 2011 Salı 10:26

Manevi değerlerimiz sayesinde dünyaya hakim olmuş bir milletiz. Bunun ebediyete kadar korunması her Türk evladının kaçınılmaz görevigir.Dış güçler bizi kürt, Türk,alevi,sunnı olarak ayırmaya çalışıyorlar. lutfen bu oyunlara gelmeyelim saygılar sunuyorum.

Yorumu oyla      6      4  
Batuhan Osman 14 Nisan 2011 Perşembe 11:25

türkeş' in Vatan, bayrak Ülkü sevgisini aceba hatırlarmısınız. Hayatta olsaydı Dinler anası diyaloğa ve Açılıma ne derdi. *****

Yorumu oyla      6      4  
özcan bilge 13 Nisan 2011 Çarşamba 00:48

lidere itaat adı altında bahçeliye sonsuz saygı sunup bir dediğini iki etmeyenler. asıl lideriniz peygamberimizin bir dediklerinide iki etmiyormusunuz. iyi düşünün.öyle cevap verin. hatta susun cevap vermeyin. sizde bende herkesde cevabı biliyor zaten. bahçeli mhp yi çizgisinden uzaklaştırdı. eski ülkücüler bunu gördü ve mhp'siz ülkücülüğü tercih etti. mhp'siz ülkücülük kavramını anlamanızıda beklemiyorum. zira o kapasiteyi göremiyorum. saygılar

Yorumu oyla      6      4  
DADAŞ 1 7 Nisan 2011 Perşembe 11:28

Bahçeli ve yandaşları devam etsinler böyle yapmakla umarım barajı aşarlar

Yorumu oyla      6      4  
ABDULLAH YILDIZ 7 Nisan 2011 Perşembe 01:24

O ZAMANKİ CEMAAT İLE ŞİMDİKİ CEMAAT ARASINDA UÇURUMLAR VAR.ESKİ ÜLKÜCÜLER ŞİMDİ CEMAATTE ÜST MÜTEVELLİ HEYETİNDELER.KİMİ İLÇE ABİSİ,KİMİ İL ABİSİ,KİMİSİDE BÖLGE ABİSİ.CEMAAT M.H.P NİN TABANINA KANCA ATTI BİRŞEY DENMEDİ,RIZAİ İLAHİ İÇİN ÇALIŞILIYOR DENİLDİ.AMA BUNLAR İŞİ YENİASYA GRUBUNUN YAPTIĞI GİBİ AÇIKTAN AÇIĞA AKP DESTEKLENDİ.KİMSE YALAN SÖYLEMESİN.BEN BİR ÜLKÜCÜ OLARAK 2004 YILINA KADAR 3/6 SENE İÇLERİNDE MÜTEVELLİ OLARAK BULUNDUM.ÖNCEDEN M. ŞİFRESİ İLE SÖYLENİRDİ.ŞİMDİ ALANEN SÖYLENİYOR.CEMAATİN DURUMUDA YENİASYA GRUBU GİBİ OLAÇAK.CEMAAT BİNDİĞİ DALI KESTİ.CEMAATIN COĞUNLUĞU MİLLİYETÇİ KİŞİLERDEN OLUŞUYOR.RABBİM HAKSIZLIK YAPANLARI ISLAH EYLESİN.TEMİZ ANADOLU İNSANININ DUYGULARIYLA OYNAMAYIN ALLAHRIZASI İÇİN.

Yorumu oyla      6      4  
ERGÜL 6 Nisan 2011 Çarşamba 23:06

Maşallah zaman gazetesi de amma araştırmacıymış ha.... Yani şu meşhur yasaklanan ve neticesinde internete düşen ' İmamın Ordusu ' adlı kitap olmasaydı zaman gazetesinin bu vasiyetten haberi olmayacaktı. Bir de işlerine gelince hemen bir yakınlık, bir vefa, bir duygusal yakınlık kuruyorlar. Oysa ki Fetullahçıların MHP yi ve MHP lileri sevmediklerini hepimiz biliyoruz. Burada da yine bir masumiyet, bir mağduriyet sömürüsü yapsınlar. Halbuki; günümüz şartlarında taşlar, ya da kartlar el değiştirmiştir. Şimdi onlar MHP ye sahip çıksınlar bakalım.Ama yapamaz, çünki onların felsefesinde hep banacılık en ön plandadır. Önce kendilerine sahip çıkacaklardır. Artık aç yatan komşu onları ilgilendirmiyor.Döner, döner; bir gün gelir hesap ta döner.

Yorumu oyla      6      4  
alperen yıldırım 6 Nisan 2011 Çarşamba 17:23

Cami duvbarına kim edermiş. Bahçeli o koltukta olduğu sürece mhp chp lileşecektir. Yazıklar olsun tüm gençliğimi adadığım hareketi ne hallere getirdiniz oktay ve bahçeli. Zaten ekibin içerisinde ülkücü hareket kalmadı. Fazla da şaşırmamak lazım.

Yorumu oyla      6      4  
Dadaş 6 Nisan 2011 Çarşamba 16:58

Bu MHPlilere hiçbir şey anlatamazsın.Ne derseler doğrudur.Devlet BAHÇELİ babaları sanki...

Yorumu oyla      6      4  
Kasım KOCAMAN 5 Nisan 2011 Salı 22:58

Bence Alaeddin Aldemirin Sadık yakutlardan veya yaşar okuyandan bir farkı yok.çünkü MHP li değiller.Bir zamanlar menfaatları için kutsal ocağı sığınma yeri olarak görmüşler.düşündükleri olmayınca özledikleri vede laik oldukları yere varmışlardır.ALLAH hayırlı etsin.önemli olan gerçekten inanan ve ve inandığığı davayı doya doya kendi evinde (mhp)de teneffüs edenlerdir.yoksa ülkücüler gibi düşünmeyen insanların açıklamaları bizleri entarasan etmez vede bizleri etkilemez.Bizler gerçekleri görüyoruz.Yıllarca ALLAH'ın izni ülkücü haretin varlığıyla hayata tutunmaya çalışanlar şimdi ahkam kesiyorlar.ama unutmasınlar.< KESER DÖNER SAP DÖNER,BİRGÜNDE HESAP DÖNER> O zaman ne söyleyecekler merak ediyorum.Yüce ALLAH riyakar insanların şerrinden inanalarını korusun,tüm müslümnların yar ve yardımcısı olsun.İzmirli Dadaş

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EKSPOMED 2011’de Aziziye Fırtınası
Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri, EKSPOMED 2011 Uluslararası ...
Hızlı Tren’de proje tamam, sıra ihalede
Sivas-Erzincan arasındaki hızlı tren projesi güzergahını inceleyen Türkiye ...
Yerel Basında 1 Nisan şakası
Erzurum’da yerel olarak yayımlanan Palandöken Gazetesi’nde köşe yazarı ...
 
Dernekçiliği bilmiyoruz..!
Dernek sayısı itibariyle Türkiye ortalamasının üzerinde bir yere sahip ...
Sarızeybek’ten terör konferansı
Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde ...
Hukukçular, ‘idam’ı tartışıyor
Kayseri’de kaybolan 3 çocuğun cesedinin bulunmasının ardından yeniden ...
 
TOG’dan Gençlik Paneli
Erzurum’da Yakutiye Gençlik Merkezi ve Atatürk Üniversitesi Toplum Gönüllüleri ...
Erzurum yolu sinyalizasyona kavuşuyor
Erzincan Belediyesi geçtiğimiz yıl şehrin muhtelif noktalarında gerçekleştirdiği ...
Umre kafilesi dualarla uğurlandı
Erzurum’dan Umre için kutsal topraklara giden umre grubu dualarla uğurlandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva