ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
HABERLER>GUNCEL
2 Nisan 2011 Cumartesi - 07:13

Sarızeybek’ten terör konferansı

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Anadolu'da Ateşle Oynamak" adlı konferans için geldiği Erzurum'da terörle mücadele, siyaset ve "Ergenekon" soruşturmasına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Sarızeybek’ten  terör konferansı

ERZURUM gazetesi
Emekli Albay Erdal Sarızeybek, "Türkiye, 300 milyar dolarlık ulusal kaynağını terörle mücadele adına yok etti" dedi. Sarızeybek, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Anadolu'da Ateşle Oynamak" adlı konferans için geldiği Erzurum'da terörle mücadele, siyaset ve "Ergenekon" soruşturmasına yönelik değerlendirmelerde bulundu.
BÖLÜCÜ TERÖR
Terör örgütü PKK'nın 1980 yılından beri ülkede terör eylemlerinde bulunduğunu ifade eden Sarızeybek, şunları kaydetti: "Biz can pahasına mücadele ettik. Hepimiz. Askeri, öğretmeni, polisi, doktoru, ebesi, hemşiresi. 30 yıllık süreç kolay değil. Hepimiz koşa koşa Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya gittik. Hepimiz görevlerimizi yapmak için gittik. ve bu terör belasından halkı kurtarmak için canı pahasına mücadele ettik. Bu mücadelede biz tam 8 bin 384 (asker) şehit verdik. 7 bin 500 vatandaşımızı, bugün kahraman olarak göstermeye çalıştıkları teröristler kurşuna dizdi. 3 bin 225 köyümüz terör tehdidi yüzünden boşaltılmak zorunda kaldı. 2 milyona yakın insan, evinden yurdundan göç etti. Türkiye, 300 milyar dolarlık ulusal kaynağını terörle mücadele adına yok etti."
Asıl hedefin 1071'deki Malazgirt Savaşı'yla alınan Anadolu olduğunu ifade eden Sarızeybek, "1915'de donanmalarıyla geçemedikleri Anadolu'ya girerek Sevr'i kabul ettiremedikleri Türkler'i bu coğrafyadan çıkarmaya çalışıyorlar. Ermenistan'ı kuran batı, Yahudi Kürdistan'ını da kurarak Türkiye'nin Orta Asya ile olan bağını kesmek, bölgede İsraile payanda bir devlet oluşturmaya çalışıyorlar" dedi.
ERGENEKON SORUŞTURMASI
Konuşmasında "Ergenekon" soruşturmasına da değinen Sarızeybek,  "Türkiye'de 'Ergenekon Savcısı' diye bir savcı var mı? Hukuk sisteminde yok. Buyurun Erzurum'da adliyeye gidin, savcıyı ziyaret edin. Kapısının üstünde cumhuriyet savcısı yazar. Peki kendilerine 'Ergenekon' savcısı denilen mesela Zekeriya Öz, kendisinin cumhuriyet savcısı olduğunu bilmiyor mu, biliyor. Açsa televizyonlara, 'Ben cumhuriyet savcısıyım, Ergenekon Savcısı değilim' dese, o televizyonlar bir daha yayın yapamaz. Ama demiyor" diye konuştu.
ERGENEKON İFADESİ
"Ergenekon" ifadesinin Türk tarihinde önemli bir yerinin olduğunu anımsatan Sarızeybek, şöyle devam etti: "Ergenekon, Türk milletinin yaratılış destanıdır. Her milletin yaratılış destanı var. İsrail'in de var, Almanların da var. Bizim de yaratılış destanımızın adı Ergenekon'dur. Ama şimdi siz ne yaptınız? Bir sözde terör örgütüyle, terörle, şiddetle, bombayla, cinayet iddialarıyla Ergenekon'u yan yana getirdiniz. Sonuç ne oldu. Gençliğin ve çocuklarımızın hafızasından Türk tarihini sildiniz."
MISIR, LİBYA OLAYLARI
Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan olayların İsrail'in 1982 yılında çizdiği plana göre işlediğini ileri süren Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Libyalılar'ı kurtarma adına yapılan operasyona 'Haçlı seferi' diyen, 'Bizans'ın çocuklarıyız' itirafında bulunanların, etrafı Arap ülkeleriyle çevrili İsrail'i koruyup güçlendirmek için hareket ettiklerini söyledi.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tec dağlı 2 Nisan 2011 Cumartesi 09:13

Beyefendi Türkiye'de bir milat yapan Zekeriya Öz,Ergenekon Savcısı değil.O davanın adı Ergenekon olduğu için halk, medya öyle diyor.Yoksa o kahraman savcı kendisine öyle demiyor.Çarpıtmayın ve de magoji yapmayın.Sonra bu dava neden açıl dı? Bu dava, bu yüce Türk Milleti'nin gösterdiği iradeyi darbe gibi,yüz karası bir suçla çiğneyen,cuntacılar için açıldı.Bu cuntacılar ki TCK'nin 311,312 ve 316. maddelerini hiçe sayıp çiğneyen lerdir.Bunu hiç konuşmuyorsun.Bakıyorum da çok iyi hamaset yapıyorsun.Daha dün konuştuğun sizin gibi hamaset sahibi bir emekli albay da sizin gibi hep bu cuntacıları savunuyordu.Elde bu kadar bilgi, belge, slayıt, harp malzeme si, dosya,telefon konuşmaları,seminer bilgi ve belgeleri varken halen daha işi hamasetle geçiştiriyorsunuz.Unutmayınız. Asıl olan millettir.Diğerleri geçicidir. Millet varsa; bu devlet,bu vatan,bu Bayrak,bu Marş var.Bunlar yoksa hiç biri yoktur.Bu ülkede hiç bir güç ve kurum bu yüce Türk Milleti'nden üstün değildir.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hukukçular, ‘idam’ı tartışıyor
Kayseri’de kaybolan 3 çocuğun cesedinin bulunmasının ardından yeniden ...
TOG’dan Gençlik Paneli
Erzurum’da Yakutiye Gençlik Merkezi ve Atatürk Üniversitesi Toplum Gönüllüleri ...
Erzurum yolu sinyalizasyona kavuşuyor
Erzincan Belediyesi geçtiğimiz yıl şehrin muhtelif noktalarında gerçekleştirdiği ...
 
Umre kafilesi dualarla uğurlandı
Erzurum’dan Umre için kutsal topraklara giden umre grubu dualarla uğurlandı.
Şehitler gözyaşı ve dualarla anıldı
Kars'ta, 31 Mart Azerbaycan Türklerinin Soykırım Günü dolayısıyla anma ...
Erzurum Pilot Bölge
Devlet Bakanı Özak, MEB ile bir protokol yapıldığını, sporla ilgili ilköğretim ...
 
Yakutiye'ye kamulaştırma yatırımı
Yakutiye Belediyesi, Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi, Hacı Cuma ve ...
Oltu'da ağaçlandırma seferberliği
Oltu Aile toplum Sağlık Merkezi binası önündeki bahçeye 50 civarında sarıçam ...
Palandöken’de kayak sezonu devam ediyor
Palandöken Kayak Merkezi'ne farklı ülkelerden gelen turistler, bahar mevsimi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva