ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
HABERLER>ASAYİŞ
12 Nisan 2013 Cuma - 01:27

Nemutlu davası ertelendi

Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili davaya devam edildi.

Nemutlu davası ertelendi

ERZURUM (İHA) - Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili davaya devam edildi.
Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugün yapılan duruşmasında Nemutlu ailesinin itirazları sonucu yargılanmalarına karar verilen Konaklı Kayak Merkezi pist sorumlusu Ahmet Demir ve Kayak Merkezi'nin mekanik işlemlerinden sorumlu Ebubekir Urhan savunma verirken, Türkiye Kayak Federasyonu eski Genel Sekreteri Ahmet Muhtar Kurt ise duruşmaya katılmadı.
DURUŞMA
Konaklı Kayak Merkezi Pist Sorumlusu Ahmet Demir ile Kayak Merkezi'nin mekanik işlemlerinden sorumlu Ebubekir Urhan ile Aslı Nemutlu'nun annesi Ayşe Nemutlu, babası Ahmet Metin Nemutlu ile Özer Ayık'ın avukatı Asım Kılıç ile diğer sanıkların avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, ilk olarak pist sorumlusu Ahmet Demir ifade verdi. Demir, "Ben olaydan sonra, yarışmanın yapılacağı pistte sadece pist şefi olarak görevlendirilmiştim. Kazanın meydana geldiği gün yetki ve sorumluluğum yoktu. Kaza yarış pistinde meydana gelmeyip antrenman pistinde meydana gelmiştir. Antrenman yapılması sporcuların bağlı bulundukları kulübün yöneticilerinin ve antrenörlerinin inisiyatifindedir. Antrenman yapan sporculara pist gösterme ve sorumluluğum da yoktur. Benim görevim yarış günü ile sınırlıdır. Biz başhakem ve yarışma müdürüyle birlikte bir heyet oluşturuyoruz. Yarışmaların olup olmadığına bu jüri karar veriyor. Biz yarışma jürisi olarak 2-3 günlük hava durumu raporuna baktık. Hız yarışmalarının yapılacağı saatte havanın açık olması ve karın sert olması gerekmektedir. Bizde meteorolojinin bize vermiş olduğu hava tahminine göre, Süper-G yarışmasının üçüncü gününden birinci gününe aldık. Bizim hava şartlarına göre yarışmaları iptal etme ve değiştirme yetkimiz vardır. Benim olaydan sonra pistin etrafına güvenlik ağı çekildiğine dair bir bilgim yoktur. Olayın olduğu gün hiç kimse beni aralarındaki anlaşmazlığı gidermek için aramadı. Ben sadece bir büyükleri olarak aralarındaki anlaşmazlığı gidermek istedim. Yoksa sorumluluğumdan dolayı böyle bir iş yapmadım. Ben hiçbir sorumluluğum yoktur. Beraatımı istiyorum" dedi.
Kayak merkezinin mekanik işlemlerinden sorumlu olan Ebubekir Urhan da, "Ben mahkemenize daha önce tanık sıfatıyla ifade verdim. Kaza olayına herhangi bir kusurum yoktur" dedi.
Duruşmada söz alan anne Ayşe Elerman Nemutlu da kızının ölümünün ardından bugüne kadar Süper-G yarışlarının yapılmadığına dikkat çekti. Ayşe Elerman Nemutlu, "Süper-G yarışması için Türkiye'de başka uygun bir pist olmadığından yarışlar sadece Erzurum'da yapılmaktadır. Kızımın ölümünden sonra, Süper-G yarışlarının niçin yapılmadığının sorulmasını talep ediyorum. Olaydan sonra, Kayak Federasyonundan alınarak Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğüne verilmesi üzerine Konaklı Kayak Merkezine güvenlik ağı çekilmiştir. Kar perdelerinin de kaldırılacağı söylenmektedir. Amacımız, kayak sporunun daha sağlıklı bir ortamda devam etmesidir" diye konuştu.
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın avukatı Asım Kılıç ise, "Ağ çekilip çekilmemesi tartışma konusu yapılabilir. Ancak, kar perdelerinin doğru yerlere konuşlandırılıp, konuşlandırılmadığı hususu mahkemenin konusu değildir. Ankara ve Kafkas Üniversiteleri tarafından bildirilen kişilerin kayak konusunda yeterli bilgiye yeterli bilgiye sahip olmadıkları kanaatindeyiz. Ankara Hukuk Fakültesi'nden uzman spor hukukçusu olabileceğini düşünüyoruz" dedi.
Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, antrenörler Fidan Kırbaç Özbakır, Recep Süleyman Dilik, Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar, Türkiye Kayak Federasyonu eski Genel Sekreteri Ahmet Muhtar Kurt, Konaklı Kayak Merkezi Pist Sorumlusu Ahmet Demir ile Kayak Merkezi'nin mekanik işlemlerinden sorumlu Ebubekir Urhan, 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.
Aslı Nemutlu'nun kazası ile ilgili olarak Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Muhtar Kurt'un ifadesi ile bilirkişi raporlarının beklenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe ertelendi.
 

 
Makam aracı yayaya çarptı: 1 ölü
 
Emrespor maçını Kaplan yönetecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Makam aracı yayaya çarptı: 1 ölü
Olur ilçesi Kaymakamı Ömer Cimşit’in içinde bulunduğu makam aracı, ilçe ...
Nice 168’inci yıllara
Türk Polis Teşkilatı’nın 168’inci kuruluş yıldönümü, tüm Türkiye’de olduğu ...
Köprüköy’de sigara operasyonu
Köprüköy ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 12 bin 240 paket kaçak sigara ...
 
Kuma davası başladı
Erzurum’da eşi eve kuma getirdiği için bunalıma girerek oturduğu evinin ...
Palandöken’de Polis Haftası etkinliği
Palandöken Kaymakamlığı’nca Polis teşkilatının 168. Kuruluş yıldönümü ...
2012 trafik gerçeğimiz…!
TÜİK’E göre 93 bin, Karayolları Genel Müdürlüğü verilerine göre ise 109 ...
 
Erzurum’da Erzincan Kck Davası
Erzincan’da gerçekleştirilen KCK operasyonu ile ilgili Erzurum’da yargılanan ...
Erzurum'da uyuşturucu satıcısı tutuklandı
Erzurum'da 970 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken bir kişi tutuklandı.
İranlı terörist Erzurum'da yargılanıyor!
Rojhilat” kod Muhammet Elemhulu, tutuklu yargılandığı Erzurum 4. Ağır ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva