ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu’dan Süper Lig mesajı
Kutlu’dan Süper Lig mesajı
Balcı Erzurumspor maçını değerlendirdi
Balcı Erzurumspor maçını değerlendirdi
Erzurumspor Ümraniye’den puansız ayrıldı
Erzurumspor Ümraniye’den puansız ayrıldı
Kop Geçidi beyaza büründü
Kop Geçidi beyaza büründü
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
HABERLER>ASAYİŞ
11 Nisan 2013 Perşembe - 17:18

Nice 168’inci yıllara

Türk Polis Teşkilatı’nın 168’inci kuruluş yıldönümü, tüm Türkiye’de olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Nice 168’inci yıllara

Türk Polis Teşkilatı’nın 168’inci kuruluş yıldönümü, tüm Türkiye’de olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. 10 Nisan’da gerçekleştirilen törenlerin ardından 11 nisanda da resepsiyonlar verildi, bazı ilçelerde ise törenler bir gün gecikmeli yapıldı. Türk Polis Teşkilatının 168’inci kuruluş yıldönümü Erzurum’un Palandöken ilçesinde de bir gün gecikmeli olarak yapıldı.
RESEPSİYON
Polis teşkilatının kuruluşunun 168. yıl dönümü dolayısıyla Ardahan Polisevinde resepsiyon verildi.
Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Vali yardımcıları Murat karasu ile Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksek Durak, Jandarma Alay Komutanı Şefaattin Serten, ve çok sayıda davetlinin katıldığı resepsiyonda, konuklar İl Emniyet Müdürü Oktay Bulduk ve eşi Bilge tarafından karşılandı.
Resepsiyonda kısa bir konuşma yapan Vali Azizoğlu, "Bu akşam 10 Nisan emniyet teşkilatımızın 168. yıl kuruluş yıldönümü münasebetiyle bir arada bulunmuş olmaktayız. Bu yıl dönümü bütün polis teşkilatımıza ve aziz milletimize hayırlı olsun. Devlet kurumlarıyla, kurallarıyla, hukukuyla vardır. Kurumlar ve kurallar hukukla beraber mezledilince en iyi yönetimi, en iyi devlet anlayışını ortaya çıkarmış oluruz. Halkına güven veren mazlumu koruyan ama suçlunun da yakasını bırakmayan ve hak ettiği bir cezayı verebilen bir devlet dünya devletler tarihinde de hak etmiş olduğu gerçek yerini alır. Türk milleti tarihin bilinen en eski çağlarından beri devlet teşkilatını kuran,yürüten ve dünyaya örnek teşkilatı da gösterebilen büyük milletlerden bir tanesidir. Bu manada biz bugun 168. Yıl dönümünü kutladığımız polis teşkilatı aslında Türk devletlerinin var olduğu tarihten itibaren var olan emniyet ve asayışı sağlayan çeşitli adlar altında mevcut olmuştu. Ama modern manada Osmanlı İmparatorluğu döneminde 1845 yılında batılı manada teşkilatlı, örgütlü bir polis teşkilatı Zbtiye nezareti adı altında kurularak hizmet verdi ve bugüne kadar geldi. Bugün görüyoruz ki polis teşkilatımız ülkemizde olduğu gibi dünyada gerçekten adından söz ettiren, emniyet ve asayişi dünyanın bir çok ülkesinden çok daha iyi sağlayan ve iç güvenlik hususunda polis teşkilatımızın ne kadar başarılı ve gayretli olduğunu sadece biz değil bu işin uzmanları da söylüyorlar. Bu manada polis teşkilatımıza ve onların gayretli çalışmalarına gerçekten teşekkür yad etmek, Onları takdir etmek bizlerin görevidir." dedi.
İl Emniyet Müdürü Oktay Bulduk ise, Polis Teşkilatı’nın kuruluş tarihinden itibaren kazanmış olduğu edimlerin müktesebatına değinerek ; eğitim, insan ve teknoloji kalitesiyle ülkemizin göz kamaştıran kurumları arasına girmesini hak ettiğini belirtti.
Polis’in olayları önleyebilmesi ve suçluların yakalanabilmesi için gerekli argümanlara da değinen Bulduk, "Teşkilatımız eğitim insan ve teknoloji kalitesiyle ülkemizin göz kamaştıran kurumları arasına girmeyi hak etmiştir. Ancak polisin olayları önleyebilmesi, suç’un önlenmesi için, Polis-Vatandaş ilişkilerinin ne kadar iyi olursa başarıya da o den ulaşacağının bilinmesi gerekir. Bu huzurlu kentin huzuruna katkıda bulunan sayın valime, mesai arkadaşlarıma, ekip memuru arkadaşlarıma ve çalışan memurlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca bu başarılarımızın asıl kahramanları olan biz polislerinde en büyük desteği her türlü sıkıntımızı sadece onlarla paylaşabildiğimiz fedakar ve cefakar kıymetli eşlerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Resepsiyonda Halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş sahne aldı. Hafiftaş'ın şarkılarına bazı davetliler de eşlik etti.
Resepsiyonda son olarak, Türk Polis Teşkilatı’nın 168. kuruluş yıldönümü nedeniyle hazırlanan pastayı Vali Azizoğlu ve Emniyet müdürü bulduk eşleri ile birlikte kesti.
TÜRK POLİS TEŞKİLATI 168 YAŞINDA
Türk Polis Teşkilatı’nın 168. kuruluş yıldönümü dolayısı ile Muş Emniyet Müdürlüğü tarafından bir resepsiyon verildi.
Muş’ta 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri verilen resepsiyonla sona erdi. Polisevi’nde verilen resepsiyonda konuşan Muş Valisi Ali Çınar, kentlerde polislerin huzur ve güven için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Vali Çınar, “10 Nisan Polis Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler yapıldı. Gerçekten polis teşkilatımızın yaptığı çalışmaları, elde ettiği başarıları ne kadar takdir etsek azdır. Çünkü her geçen gün, her geçen yıl kendisini sürekli yenileyen, sürekli geliştiren, özellikle eğitime çok önem veren personelini en iyi şekilde göreve hazırlayan bir kurum oldu. Teşkilatımız, çok yüksek bir insan sevgisine sahip ülkeye, vatana, millete, hatta bütün insanlığa insanımızın sevgisini, saygısını en iyi şekilde hissettiren bir görev anlayışıyla çalışıyor. Bu anlayış sayesindeki hem kendileri içerisindeki dayanışma hem de vatandaşlarımızla görev yaptıkları yerlerdeki güven verdikleri insanlarla iyi bir iletişim kurma, adeta insanlarımızla bütünleşme içerisine girmişlerdir. Bu da bizler için gurur vericidir” dedi.
Herkesin, güvenli ve huzurlu bir ortamda yaşamak istediğini vurgulayan Çınar, “Devletin varlık sebebi de en temel görevi de öncelikle kendi sınırında yaşayanların güvenliği sağlamaktır. Bundan dolayı devlet en başta güvenliği sağlamak için asker toplamıştır. Yani devletin temel iki tane belirleyici unsuru vardır. Birisi asker toplamak, ikincisi vergi koymaktır. Kırsalda Mehmetçiklerimiz kente polislerimiz çocuklarımızın ve vatandaşımızı güvenliği sağlamak amacıyla gece gündüz demeden bize huzurlu bir ortam sağlıyorlar” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından 168. kuruluş yıldönümü pastası kesildi.
Resepsiyona; Vali Ali Çınar, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Jandarma Alay Komutanı Erhan Arıkan, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Hamdi Bayar, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, İl Müftüsü Recep Uzun, emniyet teşkilatı ile şehit ve gazi yakınları katıldı.
MURADİYE İLÇESİNDE ’10 NİSAN POLİS HAFTASI’ ETKİNLİKLERİ
Van’ın Muradiye ilçesinde ’10 Nisan Polis Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde bir resepsiyon verildi.
Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıl dönümü, Muradiye ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. İmam Hatip Lisesi salonunda verilen resepsiyonda bir konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Yetikcan, polis teşkilatı olarak görevlerini en iyi şekilde yapmaya devam ettiklerini söyledi. Yetikcan, “Milletimizin huzur ve güveni için yapacağımız hizmetlerde, halkın desteğinin çok önemli olduğunun farkındayız. Bu nedenle halkımızn polise güvenini ve desteğini esirgememelidir” dedi.
Yetikcan, konuşması sonunda kuruma desteklerinden dolayı Kaymakam Erol Tanrıkulu ve Garnizon Komutanı Binbaşı Tarık Hekimoğlu'na teşekkür plaketi verdi. Güvenlik Güçlerini Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Vezir Çavuşoğlu’nun katkılarıyla düzenlenen gecede polis eşleri tarafından hazırlanan menü davetlilere ikram edildi. Program havai fişek gösterisiyle geceye son verildi.
BAŞSAVCIYA YAŞ GÜNÜ KUTLAMASI
Öte yandan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Aydın’ın yaş günü nedeniyle doğum günü kutlandı. Hazırlanan pastadaki mumları üfleyerk söndüren başsavcı Aydın’ı Kutlamada Kaymakam Tanrıkulu ve protokol başsavcıyı kutladılar.
Geceye İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Tarık Hekimoğlu, Askerlik Şube Başkanı Ferhat Çoban, Belediye Başkan Vekili Haşem Polat, savcılar-hakimler, Çaldıran İlçesinden komutanlar, emniyet müdürü, sivil toplum örgütleri, polisler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
AHLAT’TA DOSTLUK MAÇI
Bitlis'in Ahlat İlçe Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatı’nın 168. kuruluş yıldönümü nedeniyle vatandaşlar bir dostluk maçı düzenledi.
Ahlat Kapalı Halı Saha’da düzenlenen dostluk maçını Ahlat İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Özyazıcı, ilçede görev yapan polis memurları ve vatandaşlar izledi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği futbol müsabakası oldukça çekişmeli geçti. Konu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Ahlat İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Özyazıcı, Türk Polis Teşkilatı’nın 168. kuruluş yıldönümü nedeniyle vatandaşlarla polis arasında dostluk maçı düzenlediklerini ifade ederek, "Düzenlediğimiz futbol müsabakasındaki amacımız polis ile halk arasındaki ilişkiyi daha da kuvvetlendirmektir. Oynanan müsabaka da oldukça güzel oldu" dedi.
Ahlat İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve oldukça çekişmeli geçen dostluk maçı 5-5 berabere bitti. Oynanan futbol müsabakasının ardından, polis ve vatandaşlar hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
TATVAN’DA “POLİS GÜNÜ” KUTLANDI
Bitlis’in Tatvan ilçesinde Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168. yıldönümü münasebetiyle “Polis Günü” etkinlikleri düzenlendi. Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen program kapsamında Tatvan Kaymakamlığı bahçesindeki Atatürk anıtına çelenk bırakıldı ve ardından İşletme Düğün ve Konferans Salonu’nda kokteyl düzenlendi. Çeşitli ödüllerin verildiği kokteyl programında kısa bir konuşma yapan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, polis haftası ve polis gününü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.Polis Günü etkinliklerine, 10 Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İlhan Kırtıl, Tatvan Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Ünal, Cumhuriyet Savcısı Cevat Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Başer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar, İlçe Müftüsü Sabhetullah Kızılşah, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, polisler ve polis aileleri ile vatandaşlar katıldı.
 

 
Akil İnsanlar Doğu Anadolu Heyeti Alevileri dinledi
 
ETÜ’den Erzurum Lisesi çıkarması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köprüköy’de sigara operasyonu
Köprüköy ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 12 bin 240 paket kaçak sigara ...
Kuma davası başladı
Erzurum’da eşi eve kuma getirdiği için bunalıma girerek oturduğu evinin ...
Palandöken’de Polis Haftası etkinliği
Palandöken Kaymakamlığı’nca Polis teşkilatının 168. Kuruluş yıldönümü ...
 
2012 trafik gerçeğimiz…!
TÜİK’E göre 93 bin, Karayolları Genel Müdürlüğü verilerine göre ise 109 ...
Erzurum’da Erzincan Kck Davası
Erzincan’da gerçekleştirilen KCK operasyonu ile ilgili Erzurum’da yargılanan ...
Erzurum'da uyuşturucu satıcısı tutuklandı
Erzurum'da 970 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken bir kişi tutuklandı.
 
İranlı terörist Erzurum'da yargılanıyor!
Rojhilat” kod Muhammet Elemhulu, tutuklu yargılandığı Erzurum 4. Ağır ...
Erzurum'da 168.yıl coşkusu
Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü Erzurum’da bir dizi etkinliklerle kutlandı.
Otodan 12 bin paket sigara çıktı
Köprüköy ilçesinde yapılan yol uygulamasında 12 bin 240 paket kaçak sigara ele geçirildi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva