ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
AGF başvuru verileri açıklandı
AGF başvuru verileri açıklandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
Hacı adayları dikkat
Hacı adayları dikkat
HABERLER>SİYASET
25 Eylül 2023 Pazartesi - 06:57

Kurtulmuş gençlik vizyonunu aktardı

Kurtulmuş: “Türkiye'yi yarınlara taşıyacak, daha güçlü bir ülke olarak ileriye götürecek, hedefi, birikimi, bilgisi, donanımı olan bir gençliği yetiştirmek bu milletin en önemli vazifelerinden birisidir”

Kurtulmuş gençlik vizyonunu aktardı

Kurtulmuş: “Türkiye'yi yarınlara taşıyacak, daha güçlü bir ülke olarak ileriye götürecek, hedefi, birikimi, bilgisi, donanımı olan bir gençliği yetiştirmek bu milletin en önemli vazifelerinden birisidir”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye Yüzyılı’nı inşa ederken yararlanılacak en önemli gücün gençler olacağını belirterek, “Türkiye'yi yarınlara taşıyacak, daha güçlü bir ülke olarak ileriye götürecek, hedefi, birikimi, bilgisi, donanımı olan bir gençliği yetiştirmek bu milletin en önemli vazifelerinden birisidir.” dedi.

Kurtulmuş, Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan “Farika Kitaplı Kahve-2 Prof. Dr. Aziz Sancar Yerleşkesi Açılış Töreni”nde yaptığı konuşmada Türkiye’nin, imkanlarıyla, potansiyelleriyle, hedefiyle hep ileriye gitmeyi kendisine şiar edinmiş bir milletin vatanı olduğunu belirtti.

Türkiye’yi daha güçlü yarınlara taşımanın herkesin vazifesi olduğunu ifade eden Kurtulmuş, “Cumhuriyetimizin ikinci asrına girmeye hazırlandığımız, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile kapısını açacağımız yeni bir dönemin hemen başındayız. Türkiye Yüzyılı olarak adlandırılan her alanda sözü güçlü, gücü tesirli Türkiye'nin yüzyılını kurmak boynumuzun borcudur ve bu hedef istikametinde her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Türkiye Yüzyılı’nı inşa ederken yararlanılacak en önemli gücün gençler olacağını dile getiren Kurtulmuş, “Türkiye'yi yarınlara taşıyacak, daha güçlü bir ülke olarak ileriye götürecek, hedefi, birikimi, bilgisi, donanımı olan bir gençliği yetiştirmek bu milletin en önemli vazifelerinden birisidir. İşte onun için diyoruz ki, nasıl geçmişte büyük medeniyetlerimizin merkezinde kitap ve gençlik var idiyse önümüzdeki yüzyılın merkezinde de hiç şüphesiz kitap ve gençlik var olacaktır.” şeklinde konuştu.

Meclis Başkanı Kurtulmuş, tarih boyunca başta Anadolu toprakları olmak üzere Semerkant'tan Endülüs'e kadar bütün coğrafyalarda şehirlerin kütüphane ve gençliğin etrafında oluşturulduğunu anımsatarak, şunları kaydetti: “Kütüphaneler, gençlerle geleceği buluşturan mekanlardır. Kütüphaneler, sadece kitap okumanın değil, kainatı okumanın da öğretildiği mekanlardır. Onun için her kütüphaneyi gördüğümüzde, her kütüphanenin açılışına şahit olduğumuzda memnun oluyoruz. Demek ki bu millet, yeniden kendi medeniyet izlerine geri dönüyor ve yeniden orada kitabı, insanı, medeniyeti, gelişmeyi esas alan bir çizgide yürüyüşüne devam ediyor. Gençlerimizin İstanbul'un dört bir tarafında özellikle ilçe belediyelerimiz tarafından yapılan kütüphanelerde nasıl çalıştıklarını, nasıl hazırlandıklarını, nasıl geleceğe ilişkin kendi planlarını yaptığını gayet iyi biliyorum. Farika Kitaplı Kahve-2 de ümit ediyorum ki, Türkiye'ye çok değerli gençler yetiştiren, onların yetişmesine vesile olan fiziki bir mekan olarak hizmet edecektir.”

Kütüphanenin bulunduğu yerleşkenin isminin “Prof. Dr. Aziz Sancar” olarak belirlenmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Kurtulmuş, “Hiç şüphem yok. Öyle inanıyorum ki, buradaki evlatlarımızın arasından gelecek dönemlerde Aziz Sancarlar, dünyadaki sayılı bilim insanları çıkacaktır. Kütüphanenin açılışında emeği geçenlere teşekkür ediyorum, onları tebrik ediyorum.” dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, konuşmasının ardından “Farika Kitaplı Kahve-2 Prof. Dr. Aziz Sancar Yerleşkesi”nin açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi.

 
Kavlak: ‘Kazandığımız için çok mutluyuz’
 
Tekin Eğitimdeki düzenlemeleri aktardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yenişehirlioğlu siyasi gündemi yorumladı
AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Akbaşoğlu: 'Milli geliri 14-15 bin dolarlara çıkaracağız'
Bir takım ziyaretlerde bulunmak ve partisinin düzenlediği “2023 Kars Şehir ...
Dağ: 'Kongrede yerel seçim startını vereceğiz'
 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Kongre süreciyle beraber ...
 
Erbakan yerel seçim yaklaşımlarını paylaştı
YRP Genel Başkanı Erbakan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçime ilişkin, ...
Diyarbakır annelerinden Bahçeli’ye tam destek
Diyarbakır annelerinden evladına kavuşan Ayşegül Biçer, MHP Genel Başkanı ...
Aziziye’de AK gündem
AK Parti Erzurum İl Başkanlığı yönetimi Aziziye’de toplandı. Haftalık ...
 
Yılmaz’dan Cumhur İttifakı açıklaması
Yılmaz, “Şimdi biz bir kere müttefikiz. Yani Meclis'te de bu dayanışmanın ...
'Büyük Türk Milleti zillet belediyeciliğine son verecek'
Büyükataman, ‘Cumhur İttifakı olarak büyük bir heyecan ve uyum içerisinde ...
Sekmen ilçeler arası ulaşım ağını değerlendirdi
Erzurum şehir merkezini yeni ulaşım ağlarıyla donatan Erzurum Büyükşehir ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva