ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nafiz Kotan’a vefa
Nafiz Kotan’a vefa
Ilıcalı Ailesi yasta
Ilıcalı Ailesi yasta
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
HABERLER>SİYASET
19 Eylül 2023 Salı - 06:51

Yılmaz’dan Cumhur İttifakı açıklaması

Yılmaz, “Şimdi biz bir kere müttefikiz. Yani Meclis'te de bu dayanışmanın içerisindeyiz şu anda. Parlamentoda da bunun güzel örneklerini ortaya koyuyoruz. Bir birliktelik, beraberliğimiz var. ‘ dedi

Yılmaz’dan Cumhur İttifakı açıklaması

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Şimdi biz bir kere müttefikiz. Yani Meclis'te de bu dayanışmanın içerisindeyiz şu anda. Parlamentoda da bunun güzel örneklerini ortaya koyuyoruz. Bir birliktelik, beraberliğimiz var. ‘ dedi

Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, memleketi Samsun’da partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yılmaz, yerel ve ülke gündemini değerlendirdi.
“İTTİFAKIMIZ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DE İNŞALLAH AYNI ŞEKİLDE DEVAM EDER”
Cumhur İttifakı’nın 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde devam edip etmeyeceği yönündeki soruyu cevaplayan Yusuf Ziya Yılmaz, “İnşallah bu seçimde de ittifak içerisinde hareket ederiz. Şimdi biz bir kere müttefikiz. Yani Meclis'te de bu dayanışmanın içerisindeyiz şu anda. Parlamentoda da bunun güzel örneklerini ortaya koyuyoruz. Son 2 seçimde Milliyetçi Hareket Partisi'yle, Büyük Birlik Partisi'yle son derece olgun, son derece ittifakın ruhuna herhangi bir şekilde zeval vermeyecek, saygılı bir birlikteliğimiz oldu. Bir birliktelik, beraberliğimiz var. Bu önümüzdeki günlerde de inşallah aynı şekilde devam eder. Her iki taraf da kendi çalışmalarını yapıyor. Yani ittifak ile ilgili hazırlıklarını yapıyor. Henüz daha ittifakın ortakları bir araya gelip de konuyu müzakere etme noktasına gelmedik. Önümüzdeki günlerde büyük kongreden sonra görüşmeler olacak. Şu anda hepimiz kendi dersini, kendi ödevini yapıyor. Herkes kendi içinde kendi artısını eksisini, kendi değerlendirmelerini yapıyor. Önümüzdeki zaman içerisinde de biz hiç gecikmeksizin bundan önce hangi olgunlukta ve hangi bize yakışır şekilde bu işleri yaptıysak yine aynı şekilde yapacağız” ifadelerini kullandı.
“HIZLI TREN, RAYLI SİSTEM VE METRO TRENLERİNİ TÜRKİYE’DE İMAL ETMEK İÇİN HAMLA BAŞLATILACAK”
Ulaşımda aksamalar yaşanmaması ve gelecekte ortaya çıkabilecek vagon ihtiyacını düşünerek Türkiye’nin raylı sistem vagonları imal etmeye başlayacağını açıklayan Milletvekili Yılmaz, “Raylı sistem trenlere inanılmaz zamlar geldi. Vagon aldığımız yerli firma da artık vagon üretmiyor. Yurt dışı ile rekabet edemediklerini söylediler. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı hızla gerek hafif raylı sistem gerekse de metro aracı yapımı konusunda Türkiye'deki endüstriyel faaliyeti ve Türkiye'nin önümüzdeki hızlı tren projelerinde kullanılacak olan taşıtların da yani vagonların da Türkiye'de imal edilmesi için bir hamle başlayacak. Samsun’da tren sayısının artmasının zorunlu hale geldiğini ben de görüyorum. Yani çünkü bizim görevdeki süremizden bu yana bazı trenler işte arıza dolayısıyla yedek parça haline geldi. Onların yerine yeni trenlerin konması gerektiğini ben de görüyorum. İnşallah bunlar zaman içinde telafi olacak. Bu konuları yakından takip ediyoruz” diye konuştu.
“BÜTÜNŞEHİR YASASI’NA TABİ OLMAYAN 51 ŞEHİR İÇİN YENİ BİR YASA GELEBİLİR, ÖZEL İDARELER KALDIRILABİLİR”
30 büyükşehir belediyesinin tabi olduğu ve köylerin ortadan kalktığı Bütünşehir Yasası’nın eksik yönlerine değinen Başkan Yılmaz, “Belediyelerin gelir dağılımı konusundaki eleştiri var. Bazı belediyelerin diğer belediyelere oranla daha fazla para aldığı bir durum var. Gelir dağılımı konusunda yasanın mağdur olan belediyelerin lehine değiştirilmesi konusu birkaç yıldır konuşuluyor. Bunları her bulunduğumuz platformda biz savunuyoruz. Böyle olması lazım. Tam bu noktalara geldik ve bu meseleyi de Meclisimizin gündemine getireceğimiz bir süreç içerisinde 6 Şubat depremi meydana geldi. Yine de iktisadi olarak ülke ekonomisine yük getirmeyecek boyutta olan değişim ve düzenlemeleri yapabilme iradesine şu anda sahibiz. İttifak ortaklarımızla da bunu belki bu ittifak görüşmelerimiz esnasında görüşebiliriz Türkiye’de büyükşehir sayısı son dönemde 30’a yükseldi. Şimdi işte 81 ilin 30’u Büyükşehir Yasası haline dönüştükten sonra geriye kalan 51’i için de acaba Bütünşehir Yasası gibi yeni bir yasa çıkararak oralarda da özel idareleri kaldırıp oralarda da yeni bir yönetsel format mı getirsek diye konuşmalar, onu takip eden zaman içinde hala bugüne kadar da gelen süreç içinde de konuşuluyor. Türkiye'nin içinde bulunduğu 31 Mart 2024 seçimleri arifesinde belki bunlar biraz yavaş ilerliyormuş gibi gözükür. Ama ondan sonra hızlanacağını ben de ümit ediyorum” şeklinde konuştu.
 

 
Bak gençlere seslendi
 
Gürcan'dan fahiş fiyat uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Büyük Türk Milleti zillet belediyeciliğine son verecek'
Büyükataman, ‘Cumhur İttifakı olarak büyük bir heyecan ve uyum içerisinde ...
Sekmen ilçeler arası ulaşım ağını değerlendirdi
Erzurum şehir merkezini yeni ulaşım ağlarıyla donatan Erzurum Büyükşehir ...
Uçar: ‘Ahilik milli terbiye sistemimizdir’
Uçar, Ahilik geleneğinin; kardeşlik, yardımseverlik, ticari ve sosyal ...
 
Cumhur ittifakında tebrik trafiği
Erzurum AK Parti yönetimi, kongrede güven tazeleyen MHP İl Başkanı Yurdagül ...
Yumaklı: 'AK Parti yoluna devam edecek'
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti Kütahya Genişletilmiş ...
AK Parti’den yerel seçim eğitimi
AK Parti’de Yerel Yönetimlerde Yenilikçi Sosyal Politikalar çalıştayı düzenlenecek.
 
Çelik’ten Kılıçdaroğlu’na tepki
Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Erdoğan küresel güçlere ...
Küçükoğlu: ‘Atatürk Üniversitesi ortak değerimiz’
Ak Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü ...
Göktaş: 'AK Parti bir icraat partisidir'
Göktaş, önümüzde çok önemli bir yerel seçim olduğunu hatırlatarak, “Van’da ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva