ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>SİYASET
31 Aralık 2012 Pazartesi - 16:36

Küçükler’den yeni yıl mesajı…

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yeni yıl mesajında Erzurum’un 2013 yılında sorunlarından daha da sıyrılmış olacağını söyledi. Başkan Küçükler, “2013 yılında, kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.

Küçükler’den yeni yıl mesajı…

ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yeni yıl mesajında Erzurum’un 2013 yılında sorunlarından daha da sıyrılmış olacağını söyledi. Başkan Küçükler, “2013 yılında, kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.
Başkan Küçükler’in yeni yıl mesajı şöyle: “Yaşanabilir bir Erzurum adına verdiğimiz mücadelenin bir dönemini daha geride bıraktık. Ve bizi hedeflerimize bir adım daha yaklaştıracağına inandığımız yeni bir yıla girmenin heyecan ve sevinci içerisindeyiz. Geride bıraktığımız 2012 yılı, Erzurum için bir gelişim ve atılım yılı olmuştur. 2012 yılında ‘Geleceğin Erzurum’unu tesis etme yolunda önemli adımlar atılmıştır. Hizmet etmekten gurur duyduğumuz Erzurum halkının yaşam standartlarını hak ettiği düzeye yaklaştırabilecek şekilde sürdürdüğümüz hizmet yarışına girişimizin 9 yılına yaklaşırken, yaptıklarımızı asla yeterli görmüyoruz. Bunun için 2013 yılında daha çok çalışacağız, daha büyük başarılana imza atacağız. Bu bağlamda, 2013 yılında saygın ve müreffeh bir Erzurum için halkımızın emrinde olduğumu belirtmek istiyor, sağlıklı, mutlu ve başarılarla dolu yeni bir yıl geçirmelerini diliyorum”
TRİLYONLARCA LİRALIK ÇEVRE YATIRIMI
Başkan Küçükler, 2012 yılı ile ilgili olarak genel bir değerlendirme de yaptı. Üzerinde uzun zamandır çalışılan Atık Su Arıtma Tesisi projesi için ilk kazmanın 2012 yılında vurulduğunu ve yine bu proje kapsamında şehir merkezinde dere ıslah çalışmalarına başlandığını anlatan Başkan Küçükler, 64 milyon Euro’luk söz konusu yatırımla Erzurum belediyecilik tarihinde bir ilke imza atılmış olunduğunu ifade etti. Küçükler, “Biz başladığımız her çalışmayı aynı zamanda bitmiş olarak kabul ediyoruz. Çünkü geçmişte de bu şehrin rüyalarını süsleyen birçok proje hep hayalde kaldı. Fakat biz Erzurum’da hayal olarak kabul edilen birçok hizmeti yerine getirdik. Atık Su Arıtma Tesisi de bu şehir için hayaldi, ama biz bunu gerçekleştirdik. Avrupa Birliği IPA Programı kapsamında hayata geçireceğimiz bu projeyle Erzurum, modern kentlerin olmazsa olmazı anlamını taşıyan devasa bir çevre yatırımına kavuşacak. Yine bu projeye entegre edilmiş şekliyle şehir içme suyu şebekesini baştan aşağı yenileyeceğiz. Şehirde 550 kilometre uzunluğunda yeni bir şebeke oluşturacağız. Bu adımı ise, inşallah 2013 yılında atacağız” diye konuştu.
TİCARİ AMAÇLI YATIRIM HAMLESİ…
Erzurum’daki meslek kollarına yönelik olarak yürütülen ticari amaçlı birçok yatırımı 2012 yılında tamamladıklarını kaydeden Küçükler, Mahallebaşı Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı, Kamyon-Tır Parkı ve Nakliyeciler Sitesi ile Hurdacılar Sitesi’nin söz konusu yatırımları teşkil ettiğini belirtti.
Erzurum Şehirlerarası Otobüs Terminali ile ulaşım hizmetlerine yepyeni bir vizyon kazandırıldığını vurgulayan Başkan Küçükler, “Terminalimizi tamamladık, yakında hizmete açıyoruz. Yeni terminalimizdeki hizmet anlayışı sayesinde vatandaşlarımız kendilerini artık evlerindeymiş gibi rahat ve huzurlu hissedecekler” diye konuştu.
Ticari amaçlı önemli bir yatırımın da, Et Entegre Tesisi ile şekilleneceğini anlatan Başkan Küçükler, “Bu proje Türkiye’de benzeri bulunmayan bir çalışma olacak. İlimize son derece modern bir et entegre tesisi kazandırıyoruz. Bu yatırımımız sayesinde sadece Erzurum değil, bölge hayvancılığı da rahat bir nefes alacak. Projemizi uygulamaya koyduk, ihalesini ve yer teslimini yaptık. Yüklenici firma da işe başladı. Çalışmalar devam ediyor” dedi.
ULAŞIM HİZMETLERİNE YENİ VİZYON…
Ulaşım hizmetlerine yönelik önemli bir adımı daha yine 2012 yılında attıklarının altını çizen Başkan Küçükler, “Erzurum’u önceki yıllarda tanıştırdığımız körüklü otobüslere ilaveten 2012 yılının ilk günlerinde de, halkımızı yeni körüklü ve solo otobüslerle tanıştırmıştık. Bu yöndeki atılımlarımızı yıl içerisinde de sürdürdük ve 15 yeni solo otobüs daha satın alarak ulaşım filomuza güç kazandırdık. İnşallah yine 2013’ün ilk günlerinde bu otobüslerimiz de hizmete girmiş ve halkımızın istifadesine sunulmuş olunacak. Bir tek yolcu otobüsü bile bulunmayan Büyükşehir Belediyesi’nin bugün yaklaşık 40 araçlık bir ulaşım filosu oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşım hizmetlerine kalite kazandırma noktasındaki kararlılığımız devam edecek” şeklinde konuştu.
KAMULAŞTIRMALAR HIZ KAZANDI…
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’un modern kent gereksinimlerini yerine getirme anlamında gecekondu ıslah ve kentsel dönüşüm çalışmalarına da yine 2012 yılında hız kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Küçükler, “Erzurum’un adeta yeniden inşasına yönelik olarak başlattığımız kamulaştırma ve kentsel dönüşüm çalışmalarına 2012’de olağanüstü bir hız kazandırdık. Palandöken Caddesi’nde yürüttüğümüz kamulaştırma çalışmalarını büyük ölçüde tamamladık. Bu bölgede inşallah 2013 yılı ile birlikte yeni konutlar inşa edilmeye başlanacak. Buna ilaveten Mal Meydanı’nda yürüttüğümüz kamulaştırmalarda da büyük atılımlar gerçekleştirdik. Burada da yine yeni yılla birlikte konut üretimi başlayacak. Şu anda bu projelerle ilgili olarak ihale hazırlıkları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
6 AYDA 128 KONUT ÜRETİLDİ…
Erzurum’da kentsel dönüşüm noktasında büyük bir başka atılımın da, Şehitler ve Dağ mahallelerine yönelik olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Erzurum’da belediyecilik hizmetleri çıtasını o kadar çok yükselttik ki, 6 ay içerisinde 128 daire ürettik. Şehitler Mahallesi’ndeki sosyal konutlarımızın yapımına 2012 yılı ortasında başlamıştık, Aralık ayı itibariyle tamamladık. İnşa ettiğimiz yeni blokların çatılarını vurduk, mantolama yaptık. Yine 2013 yılı sezon başı itibariyle konutlarımızı oturulabilir duruma getirecek ve bu mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yine bu alanda attığımız önemli bir adım ise, İmar İskan Konutları oldu. Bu bölgedeki ekonomik ömrünü tamamlamış yapılar tamamen yıkıldı ve burada yeniden bir yapılaşmaya gidiliyor. Hayata geçirdiğimiz bu projeyi de, başlandığı için artık bitmiş kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.
Aynı şekilde Dağ Mahallesi, Gaziler ve Aziziye gibi mahallelerde de yoğun bir kentsel dönüşüm çalışmasına başlandığı bilgisini veren Küçükler, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile gerekli yazışmalarımızı tamamladık. Yeni yılla birlikte şehrimizin birçok bölgesinde yeni kamulaştırma ve kentsel dönüşüm çalışmalarına başlıyoruz” dedi.
TARİHİ DOKUYA “KÜLTÜR YOLU” ELİ…
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şehir merkezine yepyeni bir görünüm kazandıran bir başka dev kamulaştırma projesinin ise Kültür Yolu ile gerçekleşeceğini belirterek, “Kalkınma Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğümüz bu proje, Erzurum tarihinde ilk olacak. Kale çevresindeki yapıları tamamen kaldırıyoruz. Projemizi uygulamaya fiili anlamda 2012 yılı itibariyle başladık. Yeni yılda bu bölgedeki kamulaştırmalarımıza hız verecek ve şehrin tarihi dokusunu gün yüzüne çıkaracağız. Kale çevresinde yine kentin tarihi ve kültürel dokusuna uygun bir meydan projemiz de olacak. Ayrıca Erzurum Evleri’nin restorasyonuna yönelik kapsamlı bir proje de yürütüyoruz. Kentin kimliği niteliğindeki tarihi ve tescilli yapıları satın alıyor, restore ediyoruz. 2012 yılında 10 Erzurum Evi satın aldık ve restorasyonuna başladık. Habip Baba Konağı restorasyonunu bu bağlamda örnek verebiliriz” şeklinde konuştu.
KENT MEYDANI SEFERBERLİĞİ…
Erzurum’da çevre düzenlemeleri noktasında önemli bir atılımın ise, meydanlarla gerçekleştirileceğini kaydeden Başkan Küçükler, “Havuzbaşı Kent Meydanı için çalışmalarımıza 2012 yılında start verdik, Halk Eğitim Merkezi binası ile Kültür Merkezi Müdürlüğü binasını yıktık. Buna ilaveten Narmanlı Camii Meydanı’na da başladık. Ayrıca Olimpiyat Parkımızı da tamamladık. Olimpiyat Parkı ile Erzurum eşi görülmemiş bir sosyal yaşam alanına kavuşacak. 2012 yılında çalışmalarına başladığımız bu hizmetlerimizi de, yine 2013 yılında Erzurum’un istifadesine sunmuş olacağız” dedi.
ÜÇÜNCÜ KATLI OTOPARK HİZMETTE
Başkan Küçükler, kentin trafik sorunlarına çözüm noktasında atılan Aziziye Katlı Otopark adımını da hatırlatarak, “Aziziye Katlı Otoparkımızın yapımına 2012 ılı Haziran ayında başladık, Aralık ayında hizmete açtık. Böylece Erzurum’a üçüncü müstakil otoparkı da kazandırmış olduk. Dördüncü otoparkımızın yapımına ise, Hastaneler Caddesi’nde başladık. Bu proje kapalı otopark ve yeşil alan düzenlemesi şeklinde iki etaptan oluşuyor. Yapımına 2012’de başladığımız bu yatırımımızı da, yine 2013 yılında halkımızın hizmetine sunmuş olacağız” diye konuştu.
Çevre hizmetlerine yönelik diğer hizmetleri ise, Mevlana Vadisi, Söğütlü Balıklı Göl Projesi ve Alparslan Türkeş Bulvarı şeklinde sıralayan Küçükler, “Mevlana Vadisi’nde çalışmalara başladık, Söğütlü Balıklı Göl Projesi ile Alparslan Türkeş Bulvarı çevre düzenleme çalışmalarını tamamladık. Adı geçen çalışmalar, yapıldıkları bölgelere yepyeni bir çehre kazandırdı” dedi.
Başkan Küçükler, şehrin sosyal yönüne renk katacak bir başka projenin ise, Kayakyolu Spor Kompleksi olduğunu belirterek, “Bu projemize de başladık, ihalesini yaptık ve işi yüklenici firmaya teslim ettik. Çalışmalara 2012 yılı itibariyle başlandı, son sürat devam ediyor” şeklinde konuştu.
BARAJ GÖLÜ KORUMA ALTINDA…
2012 yılına damgasını vuran önemli hizmetler arasında Taşağıl Köyü kamulaştırma ile Başköy ve Karaşeyh köyleri kanalizasyon şebeke çalışmalarının da gösterilebileceğini dile getiren Başkan Küçükler, “Palandöken Baraj Gölü bitişiğindeki Taşağıl Köyü’nde kamulaştırma çalışması yürütüyorduk. 2012 yılında bu çalışmamızı tamamladık ve köyü tahliye ederek ortadan kaldırdık. Bu çalışmaya ilaveten Karaşeyh ve Başköy için de, 23 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi kurduk. Bu çalışmalar sayesinde Palandöken Baraj Gölü’nü çevresel atıklara karşı korumaya yönelik aldığımız tedbirleri perçinlemiş olduk” dedi.
SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER…
Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi olarak 2012 yılında sosyal ve kültürel birçok etkinliğe de imza attıklarını belirterek, “Toplum Merkezimizde, Gençlik ve Meslek Edindirme Merkezlerimizde binlerce gencimize mesleki eğitim verdik, istihdam olanağı sunduk. Halkımızın ve özellikle de ev hanımlarımızın katılımlarıyla yatırım gezileri düzenledik, piknik organizasyonları tertip ettik. Mahalle toplantıları gerçekleştirdik, halkımızla sık sık bir araya geldik. Okullarımıza ve mahalle muhtarlıklarımıza yönelik çalışmalar yaptık. Öğrencilerimiz için deneme sınavları organize ettik, okul binalarının iyileştirilmesine yönelik adımlar attık. Spora, sporcularımıza ve çeşitli spor organizasyonlarına destek olduk, ev sahipliği yaptık” şeklinde konuştu.
2013 YILI DA DOLU DOLU GEÇECEK…
Erzurum’da 2013 yılının da en az 2012 yılı kadar hareketli ve dolu dolu geçeceğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Her yeni yıla yeni yatırım ve hizmet projeleriyle girdiğimiz gibi, 2013 yılını da yine yatırım ve açılışlarla süsleyeceğiz. 2013 yılı artık prestij projelerin hayata geçmeye başlayacağı yıl olacak. Mevcut terminalin yerinde hayata geçirilecek 210 milyon dolarlık projeyi MNG Holding yürütecek. Doğu Anadolu Kültür Fuar ve Kongre Merkezimiz, Birinci Marketler Yaya Altgeçit Projesi, Demirciler Köprülü Kavşağı, Pirali Baba Türbesi Peyzaj Projesi, Aziziye Parkı Rekreasyon Alanı düzenlemesi ve daha birçok yatırımı 2013 yılı için planladık. Erzurum olarak 2013 yılında bir yandan açılıştan açılışa koşacak, diğer yandan yeni yatırım ve hizmetler için ilk kazmayı vuracağız” ifadelerini kullandı.
“ERZURUM’A HİZMET BÜYÜK MUTLULUK”
Başkan Küçükler, “Umuyoruz 2013 yılı Erzurum’un hemen her alanda güzelliklerle buluştuğu bir yıl olur. Birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik duygularının daha da pekişmesini arzu ettiğimiz yeni yılda, Erzurum inşallah yeni yatırımlara ve yeni hizmetlere kavuşur. Biz bu yönde mücadele edecek ve Erzurum için gecemizi gündüzümüze katmaya devam edeceğiz. 2012 yılı başından sonuna kadar hizmetle dolu bir yıl oldu ve biz bu yıl içerisinde kadirşinas Erzurum halkına hizmet ediyor olmanın haklı gururu ve mutluluğunu yaşadık. 2013 yılında da aynı duyguları paylaşmak ümidiyle değerli hemşehrilerimin yeni yılını tebrik ediyor, esenlikler diliyorum”
 

 
Kuruyemişçilerin yüzü güldü
 
Daphan’da Türkiye’de bir ilk
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den SP'ye ziyaret
Pasinler ilçesinde Saadet Partisi İlçe Başkanlığı görevine getirilen Gafur ...
Köprüköy’de AK Zirve
Erzurum’un Köprüköy İlçesi’nde Ak Parti İlçe İstişare Toplantısı Erzurum ...
Karaçoban’da AK istişare
Karaçoban ilçesi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstişare toplantısı parti binasında yapıldı.
 
AK Parti Narman’da toplandı
AK Parti Narman İlçe Başkanlığı ilçe danışma meclisi toplantısı düzenledi.
İletişimciler sordu, Küçükler cevapladı
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, geleceğin genç gazetecileriyle ...
Bulutlar’dan 2012 değerlendirmesi
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Yaptıkları hizmetlerin, yapacakları ...
 
Kılıç gündemi değerlendirdi
AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, il başkanlığı binasında düzenlediği ...
Yılmaz partilileriyle istişare etti
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, AK Parti İl binasında AK Parti ...
Yıldırım tartışmalara nokta koydu
Erzurum’a Lojistik Merkez’in zaten yapıldığını belirten Yıldırım, “Erzurum ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva