ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
HABERLER>SİYASET
28 Aralık 2012 Cuma - 13:35

Kılıç gündemi değerlendirdi

AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, il başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısıyla gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Kılıç gündemi değerlendirdi

AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) - AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, il başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısıyla gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Toplantıya son günlerde gündeme gelen hayvancılık işiyle uğraşan besicilerin yem sıkıntısına değinerek başlayan Kılıç, “Ot fiyatlarında ciddi bir artış oldu. Ot fiyatlarında geçen yıla mukayese edersek 3 kat gibi bir artış var. Ciddi tedbirler alındı. Özellikle ot ithalatını serbest bırakmak suretiyle ucuz ot girişi sağlandı. Birlikler aracılığıyla ithal edildi. İkinci tedbir özellikle Toprak Mahsulleri Ofisi yüz bin ton arpa satışını serbest bıraktı. Bu çiftçiye ciddi bir katkı oldu. Ziraat Bankası çiftçilerin kredi borçlarını bir yıl erteledi. Bu tedbirler çok önemli. Özellikle kısa vadede çiftçimize ot ithalatının bölgemizde ithal yapan birliklerin zayıf kaldığını gördük. Çok daha fazla ithalat gerekirken bunun zayıf kaldığını gördük ve bununla ilgili olarak Tarım Bakanlığını bilgilendirdik. Bakanlığımız da Tarım Kredi Kooperatiflerinin ot ithalatını yapmasıyla ilgili çalışma yaptılar. Kredi Kooperatifleri talep toplamaya başladı çok önemli bir gelişme. Tarım Kredi Kooperatifleri eliyle toplanacak talepler ocak ayında değerlendirilerek çiftçinin talebine göre ithalat yapılacak. Yurt dışından gelen ot fiyatı 45- 50 kuruş civarında. Buna göre ithalat yapıldığında umuyorum ki var olan sıkıntı önümüzdeki aylarda engellenmiş olacak.” dedi.
KÖY YOLLARIN

Konuşmasına Erzurum ve köylerde kar ve tipi nedeniyle kapanan yollara değinerek devam eden Murat Kılıç, “Çalışmalarımızda bir başka konu da güney ilçeler başta olmak üzere orada çok yoğun bir kar yağışı var. Oralarda ciddi manada köy yollarının kapalı kalmasıyla alakalı sıkıntılar var. İl Özel İdaremiz gerekli çalışmaları yapıyor. Ama köy yolları bir yandan açılırken bir yandan da yağan karla, tipi sebebiyle kapanması söz konusu. Sayın Valimiz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteriyle yaptığımız görüşmeler de şu kanıya vardık. Araç yetersizliği var. İl Özel İdaresinin elindeki araçların karla mücadelede yetersiz olduğunu gördük. Mutlaka araç takviyesi yapılması gerektiğini tespit ettik. Şayet Büyükşehir yasası müsaade ederse yeni araçlar kiralanması gerektiğini bu kanunun verdiği ölçüde araç kiralanacağını karar verdik. İnşallah bu noktada yasa müsaade ederse araç kiralayacağız. Bölgemizde daha etkili bir karla mücadele yapacağız.” diye konuştu.
Kılıç, Erzurum’da kurulma çalışmaları devam eden Lojistik Köyle alakalıda şöyle konuştu:
“Son günlerde kulağımıza gelen bir başka konu lojistik köyle alakalı. İhalesi iptal edildi. Erzurum’dan kaydırıldı gibi. Bu meseleyi bu hale getirmeye çalışanlar kimdir ? bilmiyorum. Ama lojistik köyle alakalı olumsuz bir gelişme yok. Bakan yardımcımızla görüştüm. Yaptığımız görüşmede ihalenin aynen devam ettiğini fakat firmanın hava şartları sebebiyle şubat’ta başlayabileceğini söyledi. İhalede sıkıntı her hangi bir erteleme yok. Hava muhalefeti sebebiyle iki ay sonra işe başlamak için izin istemiş.”
Kılıç, Hınıs ilçesinde yapımı devam eden Başköy Barajının da 2015 yılında bitirileceğini kaydederek, “Şu anda yapımı devam ediyor. Gerekli takibi yapıyoruz.. Gerekli görüşmeleri yaptık. 100 milyona yakın bir yatırım. Bölgeye çok ciddi bir katkı sağlayacak. Hızlandırılırsa 2015’e varmadan bitirilecek. Bölgede rüya gibi görülen baraj biterse ciddi bir ekonomik rahatlamayı getirecek. “ dedi.
Kentte çağrı merkezlerinde çalışan personelin işten çıkarılacaklarına dair söylentilerinde olduğunu ifade eden Kılıç, “Bakanlıkla görüşme yaptık. İhale sonucunda ihaleyi alan firma personeli aynen çalıştıracak. İhalede işi kim alırsa alsın her hangi bir personel çıkarılması olmayacak. Personelin kapı önüne konulması gibi durum asla olmayacak. Böyle bir endişeye gerek yok. İhale bir iki gün içinde netlik kazanacak. Sıkıntı olmayacak.” diye konuştu.

 
ATAÜNİ Erkinov’u ağırladı
 
Adanur, muhtarları dinledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz partilileriyle istişare etti
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, AK Parti İl binasında AK Parti ...
Yıldırım tartışmalara nokta koydu
Erzurum’a Lojistik Merkez’in zaten yapıldığını belirten Yıldırım, “Erzurum ...
Atalay sendikacılık sorunlarını değerlendirdi
Demiryol-İş sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, Erzurum’daki Türk-İş ...
 
Bulutlar: ‘Aile kutsaldır’
Toplumdaki aile yapısını kutsallığından bahseden Palandöken Belediye Başkanı ...
Korkut’tan 2012 değerlendirmesi
Yakutiye Belediye BAşkanı Ali Korkut, 2012 yılındaki çalışmalarını anlattı
Bingül Eğitim merkezi çalışmalarını anlattı
Adalet Bakanlığı Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi Başkanı Hakim Ünal Bingül, ...
 
Darcan Karaçoban’a atandı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdür Yardımcısı Erol Darcan, ...
Yılmaz’dan Tekman çıkarması
AK Parti Erzurum milletvekili Adnan Yılmaz, Tekman İlçesi’nde bir dizi ...
Doğan'dan bilgilendirme turu
Tekman belediye Başkanı Yakup Doğan, 6360 sayılı yasa gereği Tekman ilçesine ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva