ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bahçeli: ‘Her anne övünç kaynağıdır’
Bahçeli: ‘Her anne övünç kaynağıdır’
Meteorolojiden  yağmur ve kar uyarısı
Meteorolojiden  yağmur ve kar uyarısı
Erzurum Söğütlü’de hortum
Erzurum Söğütlü’de hortum
Varto yolunda feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Varto yolunda feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Erdoğan’dan Anneler Günü mesajı
Erdoğan’dan Anneler Günü mesajı
HABERLER>SİYASET
28 Aralık 2012 Cuma - 18:27

İletişimciler sordu, Küçükler cevapladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, geleceğin genç gazetecileriyle bir araya geldi. Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’i adeta soru yağmuruna tuttu.

İletişimciler sordu, Küçükler cevapladı

ERZURUM (İHA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, geleceğin genç gazetecileriyle bir araya geldi. Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’i adeta soru yağmuruna tuttu.
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, uygulamalı gazetecilik eğitimleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi’ne konuk oldu. Başkan Küçükler’le temsili bir basın toplantısında bir araya gelen genç iletişimciler, Başkan Küçükler’e alt ve üstyapı çalışmalarından çevre yatırımlarına, ulaşımdan kentsel dönüşüme varıncaya kadar çeşitli sorular yönelttiler.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, belediye meclis salonunda genç gazeteci adaylarıyla yaptığı söyleşiye, belediyenin tanımını yaparak başladı. Küçükler, belediyelerin insanın doğumundan ölümüne kadar geçen süre zarfında ihtiyaç duyduğu tüm hizmetlerden sorumlu olduğuna dikkati çekerek, bu sürecin ölümden sonra defin hizmetleriyle bile devam ettiğini belirtti.
BAŞKAN KÜÇÜKLER’İN GAZETECİLİK İLGİSİ…
Gazeteciliğin çok keyifli bir meslek olduğunun altını çizen Küçükler, “Kamuoyunun bilgi edinme hakkını temin etme şeklinde önemli bir sorumluluğu yerine getiriyor gazeteciler” dedi. Gazetecilik mesleğine kendisinin ilgi duyduğunu anlatan Küçükler, “Ben Ankara Hukuk Fakültesi’nde öğrenim görürken, hemen yanı başımızdaki bina gazetecilik okuluydu. Birçok arkadaşımız vardı. Gazetecilik benim de ilgi duyduğum bir meslektir aslında” diye konuştu.
BAŞKAN KÜÇÜKLER, YATIRIMLARI ANLATTI
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, genç iletişimcilerin sorularını yanıtladığı söyleşide, ulaşımdan çevre yatırımlarına ve yerel seçimlerden 2011 Kış Oyunları tesislerine varıncaya kadar birçok konuya değindi.
Küçükler, Erzurum’un birçok temel ihtiyacının artık geride kaldığını vurgulayarak, “Erzurum’da bizim göreve geldiğimiz dönem itibariyle birçok eksiklik vardı. Altyapı noktasında problemler vardı. İçme suyu konusunda sıkıntılar vardı. Bugün bahsini ettiğim ve daha birçok sorunu çözmüş bulunuyoruz” şeklinde konuştu.
Erzurum’da hiç yokken bugün 3 tane müstakil otoparkın hizmete sokulduğunu ve katı atık depolama tesisiyle çok büyük bir çevre yatırımının yapıldığını dile getiren Başkan Küçükler, “Erzurum’da otopark sıkıntısı vardı, biz bunu çözdük. Şu anda üç tane müstakil katlı otoparkımız var, dördüncüsü de yapılıyor. Yine şehrimizde atıklar vahşi depolama yöntemiyle bertaraf edilmeye çalışılıyordu. Ama bugün depolama tesisimiz var ve atıklar yeraltında depolanıyor. Yani Erzurum’un önümüzdeki 30 yıl boyunca katı atık depolama gibi bir sorunu olmayacak” dedi.
İÇMESUYU SORUNUNU ÇÖZDÜK
Erzurum’da suların bir zamanlar günde ancak 2 saat süreyle akıtılabildiğini hatırlatan Başkan Küçükler, Palandöken Barajı ile bu sorunun da kökten çözüme kavuşturulduğunu dile getirdi. Küçükler, “İçme suyu arıtma tesisi kurduk, ozonlama ünitesi oluşturduk. Bugün Erzurum’da 24 saat kesintisiz su akıyor. Bu önemli bir yatırımdır. Bundan yıllar önce yurt dışına gittiğimiz zaman içme suyu arıtma tesislerini gezer, imrenirdik. Ama bugün Erzurum’un son derece modern bir arıtma tesisi var. Bu yatırımlar için trilyonlar harcadık ve Erzurum’un hizmetine sunduk” şeklinde konuştu.
ULAŞIM HİZMETLERİNE VURGUSU
Erzurum’da şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı hizmetlerine de değinen Küçükler, “Biz göreve geldiğimizde bütün otobüslerimiz hatlarıyla birlikte satılmıştı. Biz bu adımın yanlış olduğu görüşünü taşıyorduk. Bu nedenle silbaştan yeni bir ulaşım filosu kurduk. Halihazırda 15 yeni otobüs daha satın aldık. Filomuz büyümeye devam edecek” dedi.
Başkan Küçükler, genç iletişimcilerin yeni şehirlerarası otobüs terminaliyle ilgili sorularını da yanıtladı. Küçükler, otobüs terminalinin şehir merkezi dışında konuşlandırılmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Şehirlerarası otobüslerin kent merkezlerine girmesi doğru değil, bu bakımdan terminalimizi şehir merkezi dışında kurduk. Havalimanıyla da birbirine entegre hale getirdik. Burası tamamen profesyonel bir işletmecilik anlayışıyla idare edilecek. Yeni otobüs terminaline gelen herkes, bir kere kendisini evindeymiş gibi rahat hissedecek. Tüm planlarımızı bu doğrultuda yaptık” diye konuştu.
KÜÇÜKLER: BİR DÖNEM YETMEZ
Başkan Küçükler, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili olarak değerlendirmelerde de bulundu. Küçükler, “Erzurum’da iki dönem üst üste görev yapan ilk belediye başkanıyım. Belediyecilik açısından bence bu çok önemli. Gelişmiş şehirlere bakıldığında, belediye başkanlarının bir dönemden fazla görev yaptığı görülecektir. Çünkü belediye başkanı kurumu tanıyor, şehrini tanıyor, sonra bir bakıyor ki görev süresi sona ermiş. Yani tam verimli olacakken göreve başka birisi seçiliyor” ifadelerini kullandı.
BELEDİYECİLİK BUNDAN SONRA ÇOK KOLAY…
2012 yılının yatırımlar açısından oldukça verimli geçirildiğini anlatan Başkan Küçükler, şehrin bu yıl içerisinde birçok yatırıma kavuştuğunu dile getirdi. Erzurum’da çok büyük ihtiyaçların giderildiğini ve eksikliklerin tamamlandığını anlatan Başkan Küçükler, “Artık prestij projelere sıra geldi. Bundan sonra Erzurum’da belediyecilik yapmak çok kolay ve çok zevkli olacak. Çünkü geleceğe yönelik birçok projeyi hayata geçirdik. Alt ve üstyapı noktasında artık şehrin hiçbir eksiğinin kalmadığını rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’un tanıtımı noktasında bundan sonraki sürecin çok iyi değerlendirileceğini ifade ederek, “Şehrimizin çok iyi tanıtılması gerekiyor. Erzurum’la ilgili olarak bugün kafalarda iki kelime var; biri soğuk, diğeri ırak. Bu algının değişmesi gerekiyor. Bu şehirde kış turizmi var, termal turizm var. Gerek Erzurum’un bu potansiyellerini gün yüzüne çıkarma, gerekse Türkiye ve dünya kamuoyunun ilgisine sunma noktasında çalışmalarımız olacak” dedi.
 

 
Doğan ‘Doğru Bilinen Yanlışlar’ı Anlattı
 
19 köy yolu kapalı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bulutlar’dan 2012 değerlendirmesi
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Yaptıkları hizmetlerin, yapacakları ...
Kılıç gündemi değerlendirdi
AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, il başkanlığı binasında düzenlediği ...
Yılmaz partilileriyle istişare etti
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, AK Parti İl binasında AK Parti ...
 
Yıldırım tartışmalara nokta koydu
Erzurum’a Lojistik Merkez’in zaten yapıldığını belirten Yıldırım, “Erzurum ...
Atalay sendikacılık sorunlarını değerlendirdi
Demiryol-İş sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, Erzurum’daki Türk-İş ...
Bulutlar: ‘Aile kutsaldır’
Toplumdaki aile yapısını kutsallığından bahseden Palandöken Belediye Başkanı ...
 
Korkut’tan 2012 değerlendirmesi
Yakutiye Belediye BAşkanı Ali Korkut, 2012 yılındaki çalışmalarını anlattı
Bingül Eğitim merkezi çalışmalarını anlattı
Adalet Bakanlığı Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi Başkanı Hakim Ünal Bingül, ...
Darcan Karaçoban’a atandı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdür Yardımcısı Erol Darcan, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva