ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
Doğu’da yaylalara göç vakti
Doğu’da yaylalara göç vakti
Muşlu ailelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu ailelerin evlat nöbeti devam ediyor
Hak-İş'ten 1 Mayıs kutlaması
Hak-İş'ten 1 Mayıs kutlaması
Çomaklı Emekçilerin coşkusunu paylaştı
Çomaklı Emekçilerin coşkusunu paylaştı
HABERLER>SİYASET
9 Aralık 2015 Çarşamba - 15:57

Korkut 2016 projelerini açıkladı

Yakutiye İlçe Belediyesi Başkanı Ali Korkut, Erzurum merkezini yeniden tanımlayacak devasa projelerini, yapılan kamulaştırma çalışmalarını, proje süreçleriyle ilgili son durumu basın mensuplarına anlattı.

Korkut 2016 projelerini açıkladı

Yakutiye İlçe Belediyesi Başkanı Ali Korkut, Erzurum merkezini yeniden tanımlayacak devasa projelerini, yapılan kamulaştırma çalışmalarını, proje süreçleriyle ilgili son durumu basın mensuplarına anlattı. Kalabalık bir Medya temsilcisiyle alanı gezen Ali Korkut, Hacıcuma, Taş Mescit, Narmanlı ve Kadana mahallesini çevreleyen 152 dönüm büyüklüğündeki kentsel dönüşüm alanındaki gelişmeleri aktardı. Korkut, 20 metre genişliğindeki yol ile çevrelenecek alanda 1000 ile 1200 civarında konutun yapılacağını belirtti. Ali Korkut, toplamda 450 dönüm alanda kamulaştırmanın tamamlanma noktasında olduğunu söyledi.

HACI CUMA KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Hacıcuma Kentsel Dönüşüm Projesinde gelinen noktayı Medya temsilcileriyle paylaştı. Gazetecilere alanı gezdiren Ali Korkut, devam eden yıkım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Erzurum'un en kadim mahallelerini oluşturan Hacıcuma Taş Mescit, Kadana, Narmanlı, mahallelerini içerisine alan 152 dönüm alanda kentsel dönüşümde kamulaştırma sürecinin yüzde 90'ın üzerinde gerçekleştiğini söyledi. 75 milyon liranın üzerinde kamulaştırma bedelinin ödendiği alanda, kamulaştırma maliyetinin 100 milyon liraya ulaşması bekleniyor. 2000'in üzerinde parselde 700 konutun yıkıldığı, 150-200 civarında konutun Nisan ayına kadar kaldırılmasının hedeflendiği proje çerçevesinde Erzurum'un en vizyoner yapılaşmasına başlanılacak.

FARKLI BİR MİMARİ ZENGİNLİK KAZANDIRILACAK

Ali Korkut, "Bugün itibariyle sizlerle beraber Hacıcuma, Taşmescit, Narmanlı ve Kadana Mahallelerini içerisine alan yaklaşık 152 dönümlük alanda yaptığımız çalışmaları geziyoruz. Allah nasip ederse Nisan ayı itibariyle burada yaklaşık 1000’in üzerinde konutu hayatiyete geçirmek istiyoruz. Şuanda sizin de gördüğünüz gibi yaklaşık kamulaştırmada yüzde 90’ ların üzerinde. Hedefimiz birinci etap için tahmin ediyorum ki Şubat ayında bütün mahkemeler bitecek. Allah izin verirse ikinci etapta da hedefimiz Nisan ayında tamamen bitirmek. Yani 152 dönümlük alanı pırıl pırıl hale getirmek.

KAMULAŞTIRMA

Yaklaşık 2 bin 200 civarında biz parsel üzerinde kamulaştırma çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Şuanda 700’ün üzerinde bina yıkımı yapıldı ve bundan sonra da yine kamulaştırma çalışmaları devam edecek tahmin ediyorum ki yaklaşık 850 civarındaki bina yıkımıyla beraber bu işi noktalayacağız. Şuana kadar 72 trilyon civarında para harcanmış durumda ve bu kamulaştırma çalışmalarıyla beraber 80- 85 tabi sizin de bildiğiniz gibi bilir kişilerin ortaya koyacağı rakamlar dikkate alınarak bunları ifade ediyorum. Bu civarda bir rakamla burayı tamamlayacağız. İnşallah şehrimize de farklı bir mimari zenginlik katacak bir yapılaşma grubuyla Erzurumumuzu modern bir kent konumuna getireceğiz.

MAHALLEBAŞI SEMTİ MAKUS TALİHİNİ YENECEK

Gördüğünüz gibi burada tarihi silüet bakımından Erzurum’un en gözde yerlerden birisi. Biz bu tarihi silüeti de göz önünde bulundurarak, tarihi siluetimizin gün yüzüne çıkarılması, burada oturanların bu silüeti rahatlıkla izleyebilecekleri mekanlar oluşturarak şehre çok ciddi bir derinlik, güzellik katacağını düşünüyorum. Çünkü hem sosyal donatılarıyla beraber hem de yapılacak yapıların kimlikli yapılar olması dolayısıyla şehir mimarisine uygun bir yapılaşmayla Erzurum’a farklı bir vizyon katacağını düşünüyoruz. Çünkü burada sizin de dikkat ettiğiniz gibi Mahallebaşı’nı da bu kapsam içerisine dahil ettik. Mahallebaşı da artık o makus tarihini yenecek ve yeni bir yapılaşmayla farklı noktalara doğru gidecek inşallah" şeklinde konuştu.

YAKUTİYE MERKEZİNİ TEPEDEN TIRNAĞA DEĞİŞİYORUZ

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, gazetecilerle yaptığı hizmet turunda Üç Kümbetler Projesi çerçevesinde yapılan kamulaştırmalar, Üç Kümbetler'i tarihi adaya kavuşturacak 600 metre uzunluğundaki yeni yol ve Hasanibasri, Habibefendi mahallelerini içerisine alan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Ali Korkut, "Üç Kümbetler'de kamulaştırma tamamlandı gibi. Mahkeme süreci devam eden 5-10 bina dışında alanda yapı kalmadı. 22 tescilli Erzurum konağı var. Bunların restorasyon, restüriksiyon projeleri hazırlanıyor. Vali Hafız Paşa okulunu da alandan kaldırmak istiyoruz. Burası Erzurum için en önemli projedir. Bahara yapım sürecine başlamayı hedefliyoruz. Bizden kaynaklanmayan gecikmeler oldu. Ama inşallah başara yapım için kazma vuracağız. 20 metre genişliğinde 600 metre uzunluğunda yol açıyoruz. Oda tamamlanmak üzere.

Bunun yanı sıra Hasanibasri çevresinde 29 dönüm alanda yapım süreci devam ediyor. Burasıda metruk yapılarla doluydu. Yine Habibefendi mahallesinde Yeşil Yakutiye Projemiz hızla yükseliyor. Site tarzında ve bölgede başka örneği olmayan bir yapılaşma var. 30 bin metrekare yeşil ve yaşam alanı olan başka bir site örneği Türkiye'de de nadirdir. Bunlar bir anlayışın, ufkun eseridir. 3 yıla kadar Erzurum merkezine bir şekil vermiş olacağız. O zaman insanımız bütünlük içerisinde yapılanları daha iyi görebilecek." ifadelerini kullandı.

 
Aşkale’de Sanayi Sitesi yaklaşımı
 
DAP Bölgesi’nde İleri teknoloji adımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ilıcalı’dan Bulutlar’a hizmet teşekkürü
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Palandöken Belediye ...
‘Sekmen’le Erzurum rüya kent’e dönüşmüş’
İstanbul Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve İstanbul Büyükşehir ...
Yakutiye AK Gençlik, Ecdadın İzinde
AK Parti Yakutiye Gençlik Kolları Başkanı Ömer Katar ve Yönetimi, düzenlediği ...
 
Ilıcalı’dan Sekmen’e övgü
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı beraberindekilerle ...
‘2016 Yatırım Yılı’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 2016 senesini kentsel dönüşüm, ...
Eyüp’ten Çat’a dadaşlık köprüsü
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, İstanbul Eyüp ve Kağıthane'den ...
 
Yakutiye Ilıcalı’yı ağırladı
AK Parti Milletvekili Ilıcalı, İyi bir seçim süreci yaşadıklarını, sonuçlarda ...
Aydemir’den İhtisas Ekonomisi Modeli
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ilçeler bazında, sosyal ...
Aydemir: ‘Erzurum üç hece değildir..!'
Aydemir, ‘Özümüz, sözümüz bir olmak, yüzümüzü her mevki, makam ve işte ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva