ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>SİYASET
6 Aralık 2015 Pazar - 14:04

Aydemir: ‘Erzurum üç hece değildir..!'

Aydemir, ‘Özümüz, sözümüz bir olmak, yüzümüzü her mevki, makam ve işte ak tutmak durumundayız. Zira Erzurum üç hecelik bir kelime değil, Tarihin ilhamını aldığı bir büyük ve destansı bir ruh coğrafyasının adıdır’ dedi

Aydemir: ‘Erzurum üç hece değildir..!

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Tarihin ilhamını aldığı Erzurum’un evlatları, duruşları, hayat üslup ve tarzları, ufukları ve meselelere yaklaşımlarıyla il içinde olduğu gibi dışında da birer değerler abidesi ve ifadesidir. En büyük ziynetimiz, dadaşlık tıynetimizdir. Bunu fark etmek ve fark ettirmek görevimiz olmalı’ dedi.

AYDEMİR ESAV’LI GENÇLERLE BULUŞTU

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı(ESAV) Gençlik Kolları Başkan ve üyeleriyle buluştu. TBMM’deki makamında ESAV Gençlik Kolları Başkanı İsmail Ergin ve Yönetim Kurulu üyeleri gençlerle Erzurum odağında söyleşen Milletvekili aydemir, ESAV gençlerinin beklenti ve öngörülerini paylaştı. Aydemir, ESAV’lı gençlerin başkentte özenilen ve gıpta edilen bir duruş sergiledikleri ve başarılarıyla gurur duyduklarını belirtti.

AYDEMİR’DEN ZİYARET SONRASI DEĞERLENDİRME

ESAV’lı gençlerin ziyareti sonrasında bir değerlendirme yapan ve Dadaşlık lafzının Erzurum’da tarih boyunca hayat bulan ve ülkeye neşet eden milli ve manevi değerler manzumesi olduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, “Erzurumluluk iddiasını taşıyan ve bu şehrin ifade ettiği manaya sıtkı bütün halinde sahip çıkan her Erzurumlu, özellikle il dışında mübarek bir coğrafyanın temsilcisi olduğu ve her emel, amel, söz ve yaklaşımının şehre mal edileceği bilincini taşımalıdır. Dadaşa özgü iman ve vicdan disiplinini, yüksek terbiye ve asaleti bulunduğu her mekan, iş ve ortamda, bir Erzurumluluk tarifi halinde ifade etmelidir.’ değerlendirmesini yaptı.

NÜFUS CÜZDANI ERZURUMLULUĞU VURGUSU

Erzurum’da doğmuş olmanın kolay, Erzurumluluğu taşımanın zor ve çileli bir durum olduğunu kaydeden Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Nüfus cüzdanı Erzurumluluğu değil, ruh ve mana Erzurumluluğunu vurgulamak, bu aziz şehrin tanıtımı yolunda yapılacak en büyük katkıdır. Erzurumluluğu taşımak, her daim kontrollü ve her daim hassas ve dikkatli olmayı gerektirir. Özümüz, sözümüz bir olmak, yüzümüzü her mevki, makam ve işte ak tutmak durumundayız. Zira Erzurum üç hecelik bir kelime değil, Tarihin ilhamını aldığı bir büyük ve destansı bir ruh coğrafyasının adıdır. “ diye konuştu.

‘SİZ MUTLAKA DADAŞSINIZ’, DEDİRTMELİYİZ

‘İster ticaret, ister sanat, ister spor, isterse başka alanlarda olsun, hayata dair her saha ve uğraşta Alvarlı Efelere yaraşır bir yaşam üslubu ve meşrebi ortaya koymak, bu şehre sadakatin gereğidir’ diyen Milletvekili Aydemir, ‘Bizim vurgumuz şudur: Erzurumlu olan her kardeşimiz, özellikle il dışında, meşguliyeti, işi ne olursa olsun, öyle bir duruş sergilemelidir ki, muhatabı, peşinen ‘Siz mutlaka Erzurumlu, siz mutlaka dadaş olmasınız’ demelidir. Biz bu gerçeği paylaşma ve buluşmayı vazife addediyoruz’ dedi.

DADAŞLIĞIN KAYNAĞI

Dadaşlık lafzının kabalık, kabadayılık, hoyratlık meşrebi ile tarif edilmesinin, Erzurum adına büyük bir zül ve haksızlık olduğunu, Erzurumluluğun, kaynağını Ahmet Yeseviler, Abdurrahman Gaziler, Alvarlı Muhammed Lütfi Efeler’den aldığı yüksek tefekkür ve manaya işaret ettiğini kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Bu büyük kazanım ve hazineyi korumak ve gelecek nesillere devraldığımız gibi miras bırakmak önceliğimiz olmalıdır’ ifadelerini kullandı.

HER İŞTE DADAŞ OLMALIYIZ

Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum’u bir abide gibi işleyen ve onu Türkiye’de bir ufuk şehri haline kavuşturan ecdadımızın ervahını muazzez tutmak için bulunduğumuz her alanda başarılı olmak ve marka bir duruş göstermek durumundayız. Özellikle ekonomik anlamda, dadaşlık lafzının delalet ettiği manada girişimci olmalı, şehri mübarek Erzurum’un ülkenin en gelişmiş on ili arasına girmesi noktasında özel çaba ve gayret sarf etmeliyiz. Dadaşlık bir folklorik değer halinde ifade edilmemeli. Ticarette, sanayide, tarımda, spor’da, eğitimde, siyasette bir Erzurum vizyonunu ortaya koymalıyız. Bizim Erzurum sevdasından anladığımız budur’ diye konuştu.

 
Korkut: ‘Erzurum’a büyük hedefler yakışır’
 
ERVAK gurbetçi dadaşları ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeşilyurt: ‘Halkın güvenini koruyacağız’
Yeşilyurt, "Seçim sürecinde yorucu, stresli ancak güzel bir çalışma yaptık. ...
Muhtarlar hizmetlerden memnun
M.COŞKUN-Köy ve Mahalle Muhtarları Belediyelerin ve hükümetin yapmış olduğu ...
Güven'den 81’inci Yıl kutlaması
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Kadın Kolları Başkanı Kübra ...
 
Palandöken’de AK istişare
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, beraberinde il yönetimiyle ...
Aydemir: “Engellilere Hizmet imanımızın gereğidir”
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, toplumsal sorunlara yalnızca ...
Taşkesenlioğlu, Engellilere AK Yaklaşımı paylaştı
AK Parti Erzurum Milletvekili ve Avrupa Birliği’ne Uyum Komisyonu Üyesi ...
 
Yakutiye’de ‘AK İstişare’
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, beraberinde il yönetimiyle ...
Aziziye Kar Timleri görev başında
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Temizlik İşleri Müdürü ...
Codur adaylığını açıkladı
Erzurum Arena Gazetesi İmtiyaz Sahibi, Burak Codur, resmen AK Parti Aziziye ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva