ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>SİYASET
4 Aralık 2015 Cuma - 04:01

Aydemir: “Engellilere Hizmet imanımızın gereğidir”

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, toplumsal sorunlara yalnızca temenniler, eleştiriler ve yorumlarla yaklaşımın algı oluştursa da, sonuç doğurmayacağını belirterek, ‘Meseleleri sahiplenmek hizmet üretmekle olur."dedi

Aydemir: “Engellilere Hizmet imanımızın gereğidir”

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, toplumsal sorunlara yalnızca temenniler, eleştiriler ve yorumlarla yaklaşımın algı oluştursa da, sonuç doğurmayacağını belirterek, ‘Meseleleri sahiplenmek hizmet üretmekle olur. AK Dava diğer bütün sosyal problemlere olduğu gibi engellilerin beklenti ve meselelerine ‘çözüm odaklı’ yaklaşarak Cumhuriyet Tarihimizin ilklerini hayata geçirmiştir.’ dedi.

ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM

AK Parti hizmet anlayış ve mantalitesinde ‘ötekileştirme ve ayrıştırmanın dışlandığı’, bütünleştirme ve benimseme yaklaşımının sergilendiğini kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Engelli kardeşlerimizin toplumsal hayattaki yeri, önemi ve fonksiyonlarına önem vermek, onlara ‘değerler yaklaşımıyla’ olur. AK Parti iktidarları bu hakikat odağında, engelli sorunlarına rasyonel ve çağdaş çözümler üreten tek siyasi harekettir. AK Dava’nın hayata geçirdiği Engelliler Yasası ve bu çerçevede gerçekleştirdiği yeni ve modern uygulamalar, engellilerin toplumun ayrılmaz bir parçası, gerçeği ve değeri olduğunu ifade bakımından bir ilktir ve Engelli sorunlarına çözüm odağında bir milattır.’ kaydını düştü.

AYDEMİR’İN DEĞERLENDİRMESİ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir değerlendirme yapan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Biz engelli Kardeşlerimizin meseleleri, beklentileri bazında, ‘Engelliler Günü’nü’ nü bir takvim olayı olarak değil, onların ufkunu paylaşmak, toplum olarak sergilenen yaklaşımları sorgulamak, empati yaparak ‘küresel ihtiyaçlar’ gerçeğinde yeni hizmetler üretmek fırsatı olarak değerlendiriyoruz. ‘ dedi.

ENGELLİ SORUNLARI VE POZİTİF AYIRIMCILIK

Engelli sorunlarına imani bakış ve değerlendirmenin ‘İnsanı yaratılmışların en şereflisi’ olarak çerçevesinde yapılması gerektiğinin altını çizen Milletvekili Aydemir, ‘Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek, noktasında samimi iseniz, eylem söylemin önüne geçer her zaman. AK Parti engellileri ayrı bir kesim olarak görmemiş, toplumun bizatihi kendisi ve hakikati olarak kabul etmiştir. Yaygın ifade ile, dışlamak yerine ‘siyasetin konusu, ülkenin değişmez gündemi’ haline getirmiş ve içselleştirmiş, neticede Engelli Yasası ile başlayan süreçle çözümler üretme adına toplumsal bir beyin fırtınası oluşturmuştur. Eğitim ve Rehabilitasyon merkezleri, evde bakım gibi çağdaş çözümleri hayata geçirmiş, engelli istihdamında ‘pozitif bir ayırımcılık’ başlatarak, onların katma değer üretmesine imkan tanımış ve destek olmuştur.” ifadelerini kullandı.

ASIL ENGELLİLİK NEDİR?

‘AK Dava’nın hizmet ilkeleri milli kültür ve imanımızda esas olan dayanışma, paylaşma, kaynaşma ve bütünleşme eksenindedir’ diyen Milletvekili Aydemir, ‘Bir kez daha vurguluyoruz, asıl engellilik toplumun gerçeklerini, bu bütünün parçaları olan engellilerin endişe, kaygı ve beklentilerini paylaşmamaktır. 3 Aralık’ı yalnızca bir takvim günü olarak görmektir. “ dedi.

RASYONEL EYLEM SÜRECİ

Değerlendirmesinde eğitim, sağlık ve istihdam dışında şehircilik perspektifinde de engelliler için rasyonel bir eylem süreci izlendiğine dikkat çeken Milletvekili Aydemir, Belediye hizmetlerinde engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak hizmetlerin AK Parti iktidarları döneminde öncelikli hale geldiğini kaydetti. Milletvekili Aydemir, ‘Tüm engelli kardeşlerimiz emin olmalıdır, ki, biz mensubu bulunduğumuz dava adına her daim, her vesile ve fırsat ile onların hizmetinde olmayı sürdürecek, bu yoldaki kararlılığımızı çağdaş yaklaşımlarla ifade edeceğiz. “ dedi.

 
Erzurum 3’üncü sırada
 
‘Mağdurlara destek milli şiarımız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taşkesenlioğlu, Engellilere AK Yaklaşımı paylaştı
AK Parti Erzurum Milletvekili ve Avrupa Birliği’ne Uyum Komisyonu Üyesi ...
Yakutiye’de ‘AK İstişare’
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, beraberinde il yönetimiyle ...
Aziziye Kar Timleri görev başında
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Temizlik İşleri Müdürü ...
 
Codur adaylığını açıkladı
Erzurum Arena Gazetesi İmtiyaz Sahibi, Burak Codur, resmen AK Parti Aziziye ...
Sekmen 2016 hedefini açıkladı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçelerin problemlerin 2016 ...
Sekmen Büyükşehir yatırımlarını değerlendirdi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kurmaylarıyla birlikte düzenlediği ...
 
Kılıç güven tazeledi
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Çat İlçe Kongresi yapıldı.
Köprüköy’de Büyükşehir farkı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Köprüköy ilçesine 4 bin 32 ton asfalt döktü. ...
Bulutlar dua aldı
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, engellilere yaptıkları yardımlarla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva