ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
10 ilde BTÖ’ye yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonu
10 ilde BTÖ’ye yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonu
Biyolojik kaçakçılara rekor ceza
Biyolojik kaçakçılara rekor ceza
Jandarma ekipleri ters lale nöbeti tutuyor
Jandarma ekipleri ters lale nöbeti tutuyor
MEB’den tarihi duruş
MEB’den tarihi duruş
HABERLER>SİYASET
8 Aralık 2015 Salı - 15:28

‘2016 Yatırım Yılı’

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 2016 senesini kentsel dönüşüm, yatırım ve hamle yılı ilan ettiğini söyledi.

‘2016 Yatırım Yılı’

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 2016 senesini kentsel dönüşüm, yatırım ve hamle yılı ilan ettiğini söyledi. Sekmen, Eyüp Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Üyeleri ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Meclisi Salonu’nda gerçekleşen kabulde Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ile Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci de yer aldı. Başkan Mehmet Sekmen, burada yaptığı konuşmada, Erzurum’un kadim bir kültüre sahip olduğunu ifade etti. Başkan Sekmen, “Bizim hedefimiz; Allah’ın bu şehre verdiği nimetleri refaha çevirmektir. ‘İnsanlarımız bundan nasıl istifade eder, Erzurum bundan nasıl bir imkân sağlayabilir?’ diye gayret gösteriyoruz” dedi. Sekmen, “Avrupa’da Andorra denilen nüfusu 80 bin olan şehir büyüklüğünde bir ülke var. Yılda 3-4 milyon turist geliyor. Onlar bize danışmanlık yapıyor. İnşallah şimdi oraya gideceğiz. Oraya gelen turistleri buraya aktarmanın çalışmasını yapacağız. Orada uçaktan indikten sonra vasıtayla 3-4 saatte ancak dağa çıkıyormuşsunuz, biz ise uçaktan indikten 10-15 dakika sonra dağda kayak merkezindeyiz. Bu kadar güzel, kayak için kar kalitesi olarak, mevki olarak sayılı kayak merkezlerinden biriyiz. Ama arzu ettiğimiz turist sayısına henüz ulaşamadık. Tabi şuana kadar esnafımız da bundan bir fayda sağlayamadı. Arzumuz, esnafımızı burada kazanır hale getirebilmektir. Dışarıdan hem yerli, hem yabancı ne kadar turist gelirse insanlarımız da bundan mutlu olacaklar” diye konuştu.

2016 DOLU DOLU GEÇECEK

Başkan Sekmen, 2016’nın yatırımlarla birlikte dolu dolu geçeceğini kaydetti. Sekmen, şöyle devam etti: “Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin altyapısına ağırlık verdik, Erzurum’un altyapısını yeniliyoruz. 2016 senesini ‘Kentsel Dönüşüm, Yatırım ve Hamle Yılı’ olarak ilan ettik. Buna uygun olarak, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, TOKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak vatandaşlarımızı konut sahibi yapmak için önemli projelerimizin temelini attık. Arzu ediyoruz ki önümüzdeki 3 yılı da dolu dolu konut yaparak geçirelim. Vatandaşlarımızın evleri gece kondu durumunda, oturulacak gibi değil. Tabi buna uygun olarak sokaklar da böyle, caddeler de böyle. Buralarda büyük bir değişiklik yaparak vatandaşlarımızı huzur içerisinde oturabilecekleri konut sahibi yapmayı hedefliyoruz. Bunların dışında şehrimizde bir takım tesisler yapıyoruz. Şuanda çok modern Bir Et ve Süt Kurumu’nu şehrimizin dışına yaptık. Şimdi ruhsatlandırarak onların yerini arazi olarak biz alacağız, yeni yaptığımız yeri de onlara vereceğiz. O aşamaya geldik. Atık Su Arıtma Tesisi tamamlandı. Şehrin atık suları etraftaki derelere akarken şimdi Atık Su Arıtma Tesisi’ne götürülüp orada arıtıldıktan sonra sulama suyu olarak araziye verilecek. Şimdi ona uygun olarak şehrin altyapısını yenilemenin gayreti içerisindeyiz. Bu arada modern bir Fuar Merkezi’nin de temelini attık. İnşallah hazirana yetiştirmek istiyoruz. Burası bittiği zaman şehirde en az bir fuar düzenlenecek, şehre büyük bir hareket gelecek. Onun dışında Canlı Hayvan Borsası’nın ihalesini yaptık. Hayvan yetiştiren vatandaşlarımız gelip bu borsada hayvanlarını canlı olarak satma imkânına kavuşacaklar. Şuan ki Canlı Hayvan Pazarı zor şartlarda faaliyet gösteriyor. Biz Erzurum’u modern bir Canlı Hayvan Borsası’na kavuşturacağız. Başbakanımız buradaki konuşmasında söz verdi. Erzurum’da Et Borsası kurulacak. Bunları Erzurum’a kazandırdığımız vakit Erzurum’da canlılık artacak.” Sekmen, Erzurum’un birçok potansiyelinin bulunduğunu vurgulayarak, “Tarihi eserlerin restorasyonu üzerinde duruyoruz. Kale çevresinde Kültür Yolu Projesi’ni yürütüyoruz. Restorasyonları tamamlayıp inşallah seneye hizmete sokacağız. Her ilçemizde buna benzer hizmetleri yürütüyoruz. Yine köylerde (mahallerde) su ve kanalizasyon çalışmalarımız var. Gurup yollarını genişletiyoruz ve asfaltlıyoruz. Arzumuz köylerimizin de yaşanılabilir bir konuma gelmesidir. Tabi bunları planlı, projeli bir şekilde yürütüyoruz. Hamdolsun şuanda halkımızla olan diyaloğumuz fevkalade iyi bir noktadadır. Bu arada Büyükşehir Belediyesi olarak okul ve camilerimizin bakım ve onarımını yapıyoruz. Binin üzerinde okulumuzun tadilatını gerçekleştiriyoruz. Camilerin yapımına katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

“ERZURUM, CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ”

İstanbul Eyüp Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cahit Özaslan da, şehrin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile birlikte cazibe merkezi haline geldiğini kaydetti. Başkan Özaslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her yıl Eyüp Erzurumlular Derneği’nin son toplantısını Erzurum’da yapıyoruz. Eyüp’te bulunan fakat Erzurumlu olmayan bir derneğimizi de burada ağırlayıp Erzurum’u tanıtıyoruz. Erzurum her gün daha da güzelleşiyor, ilçeleriyle birlikte cazibe merkezi haline geliyor. Erzurum ziyaretimizde Büyükşehir yöneticilerimizin gösterdiği ilgiden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Eyüp Belediye Başkanımız da bizimleydi. Bizlere gösterdiğiniz ilgi ve alakadan dolayı, şehrimize vermiş olduğunuz önemden dolayı, yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Beyefendi’ye teşekkür ediyorum. Şehrimizin her tarafı değişiyor. İnşallah 3 yıl sonra Avrupa normlarında bir kent olacağız. Turizme yönelik çalışmalarınız çok önemli, turist sayısını artıracağınızdan emin olduğumuzu belirtmek istiyorum. Erzurum’un mükemmel bir Şehr’ül Emin’i var. Allah sizden razı olsun.”

 
Zabıta Çalıştayı tamamlandı
 
Soğuk hava etkisini sürdürecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eyüp’ten Çat’a dadaşlık köprüsü
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, İstanbul Eyüp ve Kağıthane'den ...
Yakutiye Ilıcalı’yı ağırladı
AK Parti Milletvekili Ilıcalı, İyi bir seçim süreci yaşadıklarını, sonuçlarda ...
Aydemir’den İhtisas Ekonomisi Modeli
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ilçeler bazında, sosyal ...
 
Aydemir: ‘Erzurum üç hece değildir..!'
Aydemir, ‘Özümüz, sözümüz bir olmak, yüzümüzü her mevki, makam ve işte ...
Yeşilyurt: ‘Halkın güvenini koruyacağız’
Yeşilyurt, "Seçim sürecinde yorucu, stresli ancak güzel bir çalışma yaptık. ...
Muhtarlar hizmetlerden memnun
M.COŞKUN-Köy ve Mahalle Muhtarları Belediyelerin ve hükümetin yapmış olduğu ...
 
Güven'den 81’inci Yıl kutlaması
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Kadın Kolları Başkanı Kübra ...
Palandöken’de AK istişare
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, beraberinde il yönetimiyle ...
Aydemir: “Engellilere Hizmet imanımızın gereğidir”
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, toplumsal sorunlara yalnızca ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva