ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>BÖLGEDEN
8 Şubat 2012 Çarşamba - 16:08

Katil PKK’lı çıktı

Doğubayazıt Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ı vurduğu ileri sürülen eski PKK'lının, etkin pişmanlık yasasından faydalanarak dışarı çıktığı ortaya çıkarken, gerekçeli karar tutanağını İHA ele geçirdi.

Katil PKK’lı çıktı

AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) - Doğubayazıt Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ı vurduğu ileri sürülen eski PKK'lının, etkin pişmanlık yasasından faydalanarak dışarı çıktığı ortaya çıkarken, gerekçeli karar tutanağını İHA ele geçirdi.
Savcı Hakan Kılıç'ı 'Senin adaletin bu mu?' diyerek öldürdüğü öne sürülen zanlı Barış B.'nin bir dönem PKK'nın dağ kadrosunda bulunduktan sonra etkin pişmanlıktan yararlandığı ortaya çıktı. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde alışveriş yaparken uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç (30), yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Kılıç, tedavi gördüğü Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde öldü. Savcı Kılıç'a yapılan saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı. Ağrı Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekip, saldırıyla ilgili yaptığı geniş çaplı araştırmalar sonucunda zanlının Doğubayazıt nüfusuna kayıtlı Barış B. (30) olduğunu belirledi. Alınan bilgiye göre, Barış B., yıllar önce PKK'ya katılarak bir süre dağ kadrosunda yer aldı. Ancak örgütten kaçan zanlı, güvenlik güçlerine teslim oldu. Tutuklanıp Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan PKK'lı Barış B., yargılama sonunda silahlı çatışmalara katılmadığı tespit edildiği için örgüt üyesi olmak suçundan 12 yıl 6 hapis cezasına çarptırıldı. Barış B., yaklaşık 2 yıl hapis yattıktan sonra "etkin pişmanlık" yasasından faydalanıp serbest kaldı.
O DÖNEMİN MAHKEME BAŞKANI VE HAKİMLERİNİN VERDİĞİ GEREKÇELİ KARAR
Barış B.'nin yargılandığı dosyada o dönemin mahkeme başkanı Bayram Yılmaz'ın ile üye hakimler Şükran Alemdağ Koçöz ve Kadir Kaya'nın verdiği gerekçeli karar şöyle açıklandı:
"Erzurum DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesiyle sanığın 2001 yılı Mart ayı içinde ikamet ettiği Doğubayazıt ilçesinde HADEP Gençlik Kollarında faaliyette bulunduğu sırada Mustafa Kebude isimli şahsın telkinleriyle KADEK terör örgütüne sempati duymaya başladığı ve örgütün Tendürek üssünde sorumlu Sidar (K) isimli şahısla görüşerek katılma iradesini belirtip terör örgütüne katıldığı 21 gün süre ile Tendürek üssünde kaldıktan sonra örgüte katılan diğer şahıslarla birlikte yurt dışına çıktığı, yurtdışı kamplarında silah, sızma, pusu, baskın, bixsi, el bombası şeklinde askeri ve Kürt tarihi Apo'cu felsefe, PKK tarihi ve psikolojisi gibi eğitim aldığı ve eğitimi tamamladıktan sonra Kandil Dağı Kordek bölgesinde bulunan Serdilhan isimli liderliğinde grubuna katılarak silahlı nöbet tutup, savaşçı olarak görev aldığı, siyasi eğitim sırasında PKK'nın yeni isminin KADEK olduğu ve mücadelenin bu isim altında yürütüleceğini öğrenildiği ve örgüt içinde Rohat Azad kod ismini kullandığı 11. 05. 2002 tarihinde terör örgütünden kaçarak Kuzey Irak'taki Peşmerge güçlerine teslim olduktan sonra kendi isteğiyle 19. 06. 2002 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri aracılığıyla 20.06.2002 tarihinde Habur Gümrük Kapısı'ndan teslim edildiği ve eylemlerinin PKK terör örgütünün sayır efradı olmak suçunu oluşturduğu iddiasıyla eylemine uyan TCK 168/ 2 maddesi gereğince cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmıştır.
Sanık savunmasında 21.06.2002 tarihli kollukta alınan ifadesinde Rohad Azad kod Barış Batur olarak 8 sahifeden ibaret Mustafa Kehude isimli şahsın telkinleri etkisiyle Tendürek Dağı üs sorumlusu Sidar Koda başvurarak 2001 yılında PKK terör örgütüne kendi rızasıyla katıldığına Şehit Harun kampında askeri ve siyasi eğitim aldığını Kandil Dağı bölgesinde birinci ve ikinci timde savaşçı olarak 6 ay kadar görev yaptığını 11.06.2002 tarihinde kaçma fırsatı bulup Kuzey Irak üstünden TSK'ya teslim olduğunu
belirterek kampa kaldığı sürede eğitim konularıyla idari yapısı, örgüt liderleri hakkında ayrıntılı bilgi vermiş, görevinin rütbesiz asker olduğunun, örgütte daha çok nöbet tuttuğunu, 21. 06. 2002 tarihinde Silopi Sulh Ceza Mahkemesi'nde alınan ifadesinde pişmanlık duyduğunu ifade etmiş, terör örgütüyle ilgisinin bulunmadığını, zora dayalı olduğunu, insan kaçakçılığı yaptığını belirtmiş. Afganistan, İran, Irak ve Suriye'den illegal yollardan kaçak getirilen insanların Türkiye üstünden para karşılığında
geçirdiğini itiraf etmiştir. Hazırlıktaki beyanlarının yasadışı terör örgütünün sayıl efradı olduğunun sübutuna yeterli olduğu ve rahamet arz edecek herhangi bir silahlı eyleminin bulunduğuna ve çatışmaya katıldığına dair delil elde edilmediği eylemine uyan TCK 168/ 2 maddesi gereğince cezalandırılması mahkemede ki tutum ve davranışları göz önüne alınarak lehine TCK 59 maddesinin uygulanması suçun özelliği ve verilen ceza miktarı göz önüne alınarak tutukluluk halinin devamına karar verilmesi gerektiği kanaatiyle hüküm tesis edilmiştir."

 
Unutulan çanta panik doğurdu
 
13 yaşında hamile kaldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25 vatandaş 9 Şubat 2012 Perşembe 20:26

şimdi de pişmanlık moda oldu. Yasa çıkartırsın pişmanlık kisvesine bürünüp elini kolunu sallaya sallaya ortalıkta dolaşır tabi bu arada pkk'ya destek de cabası. yakalar içeri atarsın bide beslemek zorunda kalırsın.vatandaşın milli refleksleriyle durmadan alay ediliyor, elbet buna birgün yeter diyen çıkacaktır.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
400 bin paket sigara yakalandı
Erzincan-Erzurum karayolunda durdurulan bir kamyonda 400 bin paket kaçak ...
EBK besicileri sevindirdi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in talimatıyla AK ...
3 şüpheli gözaltında
Doğubeyazıt İlçe Savcısı Hakan Kılıç'a yönelik silahlı saldırı olayıyla ...
 
Savcıya silahlı saldırı
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde C.Savcısı olan Hakan Kılıç, alışveriş için ...
Çaresiz aile yardım bekliyor
Iğdırlı Taran ailesi yüksek göz tansiyonu olan 2 çocuklarının tedavisi için yardım bekliyor.
Doğu’da çocuk olmak bir başka güzel
Okulların sömestr tatilinde bulunması nedeniyle yurdun birçok turizm bölgesi, ...
 
Çılgın gençlerin kar banyosu
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde bir grup genç, soğuk havaya aldırış etmeden ...
Muş yolunda ulaşım zorlaştı
Muş'ta etkili olan kar ve tipi sebebiyle 568 köy ve mezra yolu ulaşıma ...
Depremzede çocuklar İsviçre yolunda
FİFA'nın düzenlediği 10-11 yaş arası 'Swismaster Futbol Turnuvası'nda ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva