ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
HABERLER>BÖLGEDEN
31 Ocak 2012 Salı - 15:42

Depremzede çocuklar İsviçre yolunda

FİFA'nın düzenlediği 10-11 yaş arası 'Swismaster Futbol Turnuvası'nda Türkiye'yi temsil edecek olan minik futbolcular bu kez Vanlı depremzede çocuklardan seçiliyor. Spor Toto Teşkilatı tarafından desteklenen ve Anadolu Spor Akademisi tarafından belirlenen minik futbolcular bu kez depremin vurduğu Van'ın Erciş ilçesinden seçiliyor.

Depremzede çocuklar İsviçre yolunda

Dört kişilik bir ekiple ilçeye gelen Anadolu Spor Akademisi Koordinatör Yardımcısı Burhan Topuz Erciş Belediyesi Spor Kompleksi'nde minik öğrencilerin seçimini gerçekleştirdi. 150 öğrencinin beden eğitim öğretmenleri nezaretinde geldiği seçmeler soğuk havaya rağmen zevkli geçti. Seçmeler öncesi Erciş Kaymakamı Ramazan Fani ile Erciş Belediye Başkan Vekili Celal Gürbüz minik futbolculara moral verme amacıyla sahaya geldi.
Seçme öncesi bir konuşma yapan Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremden psikolojik olarak en çok etkilenen çocukların olduğun belirtti. Çocukların deprem sonrasında Kaymakamlık olarak psikolojik açıdan rehabilite edildiğini anlatan Fani, "Bugün yine FİFA'nın davetlisi olarak İsviçre'de düzenlenecek olan 'Swismaster Futbol Turnuvası'na katılacak olan öğrencilerimizle ilgili bir seçme olacak. FİFA Türkiye'de Anadolu Spor Akademisi'ni İsviçre'de yapılacak olan bu turnuva için İsviçre'ye davet etti. Sağolsun Anadolu Spor Akademisi de bu çerçevede ilçemiz öğrencileri arasında bir seçme yapacağını söyledi. Seçilen 16 tane öğrencimiz ilk aşamada İstanbul'a gönderilecek. İstanbul'da Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe futbol takımlarını altyapılarıyla hazırlık maçı yapacaklar. Sonrasında seçilen 16 öğrenci İsviçre'ye götürülecek. İsviçre'de FİFA tarafından düzenlenen bu turnuvaya katılacaklar. Bir taraftan bu çocuklarımız böyle bir etkinliğe katılmış olacak, diğer taraftan da deprem sonrası oluşan bu psikolojiyi inşallah bu vesile ile bir nebze olsun ortadan kaldırmış olacaklar. Bu bağlamda Anadolu Spor Akademisi'ne bu güzel etkinliği için teşekkür ediyorum. Bu güzel etkinlik Spor Toto'nun katkılarıyla yapılacaktır. Bu meyanda Spor Toto'ya, Van Valiliğimize, Gençlik İl Spor Müdürlüğümüze ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.
EN SON ERZURUMLU ÇOCUKLAR GÖTÜRÜLMÜŞTÜ
Anadolu Spor Akademisi Koordinasyon Yardımcısı Burhan Topuz ise Spor Toto Teşkilatı'nın destekleriyle daha önce Hakkari, Muş, Ağrı son olarak da Erzurumlu çocukları uluslararası bir turnuvaya götürdüklerini belirterek, "Malumunuz Van'da yaşanan depremden dolayı moral ve motivasyon düşüklüğü yaşayan bu çocuklarımızdan seçmelerimizi yapmak istedik. Bu çocuklarımızı buradan İstanbul'a götüreceğiz. Üç büyük kulübümüzün alt yapı takımlarıyla hazırlık maçı yapacaklar. Bu çocuklar uçağa binmiş olacaklar.
İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezmiş olacaklar. İsviçre'ye gittikten sonra 22-27 şubat tarihleri arasında 23 ülkenin katılacağı uluslararası turnuvada Türkiye adına mücadele edecekler. Daha sonra bu çocuklarımızı Ankara'ya getireceğiz. Anıtkabir'i, TBMM'yi ziyaret edecekler. Biz çocuklarımıza Anıtkabir'i, Meclisi gezeceksiniz dediğimizde çocuklar bizle şu ifadeyi kullandı. 'Biz bir deprem yaşadık. Deprem sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız buraya geldiler. Yanımızda oldular. Biz de
Ankara'ya gideceksek Sayın Cumhurbaşkanımızı Başbakanımızı. Spor Bakanımızı makamlarında ziyaret etmek istiyoruz' seslenişinde bulundular. Daha sonra çocuklarımız Van'a dönmüş olacakla" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından öğrenciler iki takım halinde birbirleriyle maç yaptılar. Yetkililer ise maç esnasında seçmelerini gerçekleştirdiler.

 
DİB’den aile çözülmelerine çözüm yaklaşımı
 
CHP Gurubu’nda Bağbaşı konuşuldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kar çileye dönüştü
Erzincan ve çevresinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 64 köy yolu ulaşıma kapandı.
Kar üzerinde rafting keyfi
Erzincan Valisi Selman Yenigün ilk kez kar raftingi yaptı. Kar üzerinde ...
Arkadaşı için canını verdi
Baraj inşaatında gölete düşen arkadaşını kurtarmak isteyen genç işçi hayatını ...
 
‘Kar şehitlerimizin kefeni oldu’
Sarıkamış tarihini araştıran Kalp Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, araştırmalar ...
Kent merkezinde kurt saldırısı
Iğdır kent merkezinde bir ahıra giren bir kurt, 32 koyunu telef etti.
6. GAP Kış Oyunları başladı
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 6.Doğu ve Güneydoğu ...
 
Çileyi eğlenceye dönüştürdüler
Ardahan'ın Çıldır ilçesinde son bir haftada etkili olan kar yağışı ve ...
Süphan’da sağlık operasyonu
Ağrı'nın Patnos ilçesinde yolu kardan kapanan Çiçek köyü Harabekent mezrasında ...
Tunceli-Erzincan yoluna çığ düştü
Tunceli-Erzincan karayoluna çığ düştü, bölgede mahsur kalan bir aracın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva