ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>BÖLGEDEN
1 Şubat 2012 Çarşamba - 16:18

Muş yolunda ulaşım zorlaştı

Muş'ta etkili olan kar ve tipi sebebiyle 568 köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. Muş-Bitlis, Muş-Bingöl, Muş-Erzurum karayollarında ulaşım güçlükle sağlanıyor

Muş yolunda ulaşım zorlaştı

NEJDET ARMAĞAN(İHA) - Muş'ta etkili olan kar ve tipi sebebiyle 568 köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. Muş-Bitlis, Muş-Bingöl, Muş-Erzurum karayollarında ulaşım güçlükle sağlanıyor
Muş'ta üç gündür aralıksız devam eden kar yağışından dolayı tüm köy yolları ulaşıma kapanırken, vatandaşlar adeta beyaz esaret yaşadı. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle dün etkili olan kar yağışından dolayı tüm köy yollarının kapandığını söyledi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle çalışmaları güçlükle devam ettirdiklerini ifade eden Yentür, "Kar yağışından dolayı il merkezine bağlı 90, Bulanık'ta 55, Malazgirt'te 65, Hasköy'de 20, Korkut'ta40, Varto'da 90 olmak üzere toplam 360 köy ve bu köylere bağlı 208 mezra olmak üzere toplam 568 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı. Yolları ulaşıma açmak için ekipleri seferber ettik. 16 olan ekip sayımızı yeni araçlar kiralayarak 20'ye çıkarttık. Şu anda önceliği acil durumlar ve hastalara vermiş durumdayız" dedi.
Öte yandan kar yağışı ve tipi şehirlerarası ulaşımı da olumsuz etkiledi. Karayolları 113. Şube Şefliği yetkililerinden alınan bilgiye göre Muş-Kulp karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle tamamen ulaşıma kapanırken, Muş-Bitlis, Muş-Bingöl, Muş-Erzurum karayollarında ulaşım güçlükle sağlanıyor. Kar yağışının devam etmesi nedeniyle açılan yolların kısa sürede tekrar kapandığını belirten yetkililer, yer yer 5 metreye düşen görüş mesafesinde karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü belirttiler.
KAZALAR ARDI ARDINA GELDİ
Kar yağışından dolayı görüş mesafesinin düştüğü şehirlerarası yollarda ardı ardına kazalar meydana geldi. Ölen ve yaralanın olmadığı kazalarda araçlar yoldan çıkarak şarampole düştü. Yol açma çalışması için köylere giden iş makinesini takip eden İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne ait pikap, Muş-Bitlis karayolu Bulanık yol ayrımında yoldan çıkarak şarampole düştü. İçerisinde 5 kişinin bulunduğu araç, Karayolları 113. Şube Şefliği'ne ait iş makinesi tarafından kurtarıldı.
İkinci kaza ise Muş-Bitlis karayolu Altınova mevkisinde meydana geldi. Van'dan Elazığ'a gitmeye çalışan Murat Durmaz yönetimindeki 23 HF 490 plakalı minibüs, yoldan çıkarak şarampole düştü. Yaklaşık 4 saattir çekici beklediğini ifade eden sürücü Murat Durmaz, "Görüş mesafesinin az olmasından dolayı yoldan çıkarak şarampole düştüm. Yol kenarında biriken karlar olmasaydı araç devrilirdi ama bu karlar aracın devrilmesini önledi. 4 saattir burada çekici gelmesini bekliyorum" dedi.
Korkut ilçesine bağlı Yünören köyüne gitmeye çalışan içerisinde biri çocuk 10 kişinin bulunduğu 13 DC 441 plakalı yolcu minibüsü de yolda mahsur kaldı. Saatlerce yardım gelmesini beklediklerini söyleyen minibüs sürücüsü Cahit Uğurlu, "Muş Devlet Hastanesi'nden taburcu olan bir hastayı aldıktan sonra tekrar köye döndüm. Yaklaşık 4 saattir yoldayız ve ilerleyemiyoruz. Şu anda dağın başında kaldık ve İl Özel İdaresi'ne haber verdik. Gelmelerini bekliyoruz" diye konuştu.
Yolda mahsur kalan ve elektrik çarpmasından dolayı hastanede tedavi gördükten sonra taburcu olduğu öğrenilen Marifet Selçik isimli bayan, bir an önce kurtulup evine gitmeyi istediğini söyledi. Yolda mahsur kalan vatandaşlardan biri de öğlen namazını kar üstünde kılmak zorunda kaldı. Nasır Selçik, namazını karın üzerine serdiği ceketinin üzerinde kıldı.
3 saat dağ başında bekleyen vatandaşlar, bölgeye gelen İl Özel İdaresi'ne ait iş makinesi tarafından kurtarılarak köye götürüldü.

 
Kayak kursları ilgi görüyor
 
Oltu beyaza büründü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Depremzede çocuklar İsviçre yolunda
FİFA'nın düzenlediği 10-11 yaş arası 'Swismaster Futbol Turnuvası'nda ...
Kar çileye dönüştü
Erzincan ve çevresinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 64 köy yolu ulaşıma kapandı.
Kar üzerinde rafting keyfi
Erzincan Valisi Selman Yenigün ilk kez kar raftingi yaptı. Kar üzerinde ...
 
Arkadaşı için canını verdi
Baraj inşaatında gölete düşen arkadaşını kurtarmak isteyen genç işçi hayatını ...
‘Kar şehitlerimizin kefeni oldu’
Sarıkamış tarihini araştıran Kalp Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, araştırmalar ...
Kent merkezinde kurt saldırısı
Iğdır kent merkezinde bir ahıra giren bir kurt, 32 koyunu telef etti.
 
6. GAP Kış Oyunları başladı
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 6.Doğu ve Güneydoğu ...
Çileyi eğlenceye dönüştürdüler
Ardahan'ın Çıldır ilçesinde son bir haftada etkili olan kar yağışı ve ...
Süphan’da sağlık operasyonu
Ağrı'nın Patnos ilçesinde yolu kardan kapanan Çiçek köyü Harabekent mezrasında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva