ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>TÜRKİYE
4 Aralık 2014 Perşembe - 06:19

‘Hiç tereddütsüz büyük ülkeyiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz ekonomimizle, nüfusumuzla ileri standartlara ulaşan demokrasimizle olduğu kadar tarihimizle, medeniyetimizle, sanatçılarımız ve alimlerimizle hiç tereddütsüz büyük bir ülkeyiz. “dedi.

‘Hiç tereddütsüz büyük ülkeyiz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilişkin, “Burası Tayyip Erdoğan'ın sarayı değil. Burası Türk milletinin sarayıdır ve bu saray sadece Türk milletinin kendi imkanlarıyla inşa edilmiş olan biri saraydır. Bu sarayın içinde sadece cumhurbaşkanlığının görevleri çalışacaktır, millet burada ağırlanacaktır. İslam ansiklopedisinin içerisinde öyle zannediyorum ki ‘hervele’ kelimesi de yerini almıştır. Ben inanıyorum ki bu millet artık ‘hervele yapıyor’. Bunu yakalamak durumundayız” dedi.

Cumhurbaşkanlığı 2014 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen törenle sahiplerini verildi. Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Bülent Ersoy, Yavuz Bingöl ve tarihçi Murat Bardarçı’nın da aralarında bulunduğu bazı davetliler, TGRT Haber ve İHA Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar, medya temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Dinle Neyden Musiki Topluluğu tarafından verilen mini konserin ardından geçmiş yıllarda ödül alan isimlerin yer aldığı kısa film gösterildi.

ÖDÜL TÖRENİ

Ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödüllerini alacak sanatçıları, bilim insanlarını ve kurumları tek tek tebrik ettiğini söyledi. 2014 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük ödüllerini kime verilmesi konusunda bir çalışma yaptıklarında karşılarına bereket fışkıran bir listenin çıktığını dile getiren Cumhurbaşkanı, “Çok sayıda adaya arasından titiz bir çalışma neticesinde bu anlamlı ödüle layık görülen kıymetli sanatçı, bilim insanı ve kurum insanını tebrik eden seçici kurula ve bugün bu törene teşvik eden değerli dostlarıma ayrıca teşekkür ediyorum. Burada çok samimi bir hissiyatımı da sizler paylaşmak istiyorum. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Ödülleri’ni kime verelim diye bir çalışma yaptığımız da karşımıza gerçekten bereket fışkıran bir liste çıktı. Bu ödüle layık olabilecek birbirinden değerli çok sayıda eser ve hizmet sahibinin olduğunu gördüm. Bundan dolayı inanın Allah’a hamd ettik. Allah’a hamd olsun, bu topraklar yüzyıllar boyunca olduğu gibi bugünde alimler yetiştiriyor, sanatçılar yetiştiriyor. Tohum toprağa öyle samimiyetle ve öyle bir duayla atılmış ki toprağın üzerinde fırtınalar da olsa, sel de olsa, kuraklık da olsa; o tohum canlı kalmaya, uygun ortam bulduğunda filizlenmeye devam ediyor. Fikir eğer lisan varsa vardır. Bizim lisanımızı köreltmeye çalıştıkları halde hamd olsun fikir tohumunu kurutamadılar. Sanat; eğer ruh varsa, eğer heyecan varsa en önemlisi de irfan, hikmet, ahlak varsa vardır. Bizim milletle medeniyet ruhumuzu heyecanımızı köreltmeye çalıştıkları halde irfan, hikmet ve ahlak damarlarımıza kast ettikleri halde sanatımızın ve sanatçılarımızın yetişmesine engel olamadılar. İlimde aynı şekilde Yunus Emre’nin de ifade ettiği gibi eğer kendini bilmek varsa vardın. Yine bizim bütün yabancılaştırma gayretlerine rağmen köküyle yani toprağın altındaki tohumla irtibatı kesmeye yönelik tüm gayretlere rağmen hamd olsun kendisin bilen, kendisi kadar medeniyetini, toprağını , medeniyeti bilen ilim insanlarımız hala var” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak en büyük arzularından birsinin gençlerin, sanatçıların, münevverlerimizin ve ilim insanlarının öz güvene kavuşa bilmesi olduğunun altını çizdi.

Başbakanı olduğu dönemde gittiği her şehirde, katıldığı her toplantıda bu milletin her bir ferdinin özgüvenli olması gerektiğini anlattığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak aynı şekilde bu özgüveni aşılaya bilmenin gayreti, mücadelesi içinde olduğunu ifade etti.

“SANATÇILARIMIZ VE ALİMLERİMİZLE HİÇ TEREDDÜTSÜZ BÜYÜK BİR ÜLKEYİZ”

Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Şuanda 1 Aralık’tan itibaren önümüzdeki 1 Aralık’a kadar G-20’nin dönem başkanlığını yapıyoruz. Şu süre içerisinde yaptığımız çalışmalarla ve genç, dinamik nüfusa sahip bir Türkiye olarak geleceğe farklı bakmanın azmi, kararlığı içerisindeyiz. Bölgesindeki tüm krizlere rağmen demokratikleşme konusunda tarihi adımlar atan önemli ilerlemeler kaydeden bir ülkeyiz. Bunlar yetmez. Biz ekonomimizle, nüfusumuzla ileri standartlara ulaşan demokrasimizle olduğu kadar tarihimizle, medeniyetimizle, sanatçılarımız ve alimlerimizle hiç tereddütsüz büyük bir ülkeyiz. En başta buna inanmayanın ne iddiası olur nede hedefi olur. Biz Allah izni ile içindeki o medeniyet cevherini hiçbir zaman kaybetmeyecek bir tohuma o topumu emniyetle muhafaza edecek, bereketli topraklara, o toprakların üzerinde yetişmiş ulu çınarlara sahibiz. O tohumu, o toprağı ve o ulu çınarları idrak edemeden milyonlarca ışık yılı uzaktaki yıldızları idrak edemezsiniz. Onları asla göremezsiniz. Biz medeniyet tohumun yaşatmak için gayretimizi sürdüreceğiz. O tohumun yurdu olan bu toprakları muhafaza etmeyi sürdüreceğiz. Toprağın üzerindeki ulu çınarları görmeye, gözetmeye onları her zaman teşvik ve takdir etmeye devam edeceğiz. Biz biliyoruz ki, kimse görmese de kimse takdir etmese de sanat sanattır, sanatçı da sanatçıdır. Biz görenlerden, gösterenlerden takdir edilmelerini, teşvik edilmelerini temin edenlerden olacağız.”

“BURASI TAYYİP ERDOĞAN’IN SARAYI DEĞİL, BURASI TÜRK MİLLETİNİN SARAYIDIR”

Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili eleştirilere de göndermede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte şuanda çatısı altında bulunduğumuz Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı. Biliyorsunuz neler söylediler, neler söylüyorlar, neler söyleyeme devam edecekler. Varsın söylesinler, hiç umurumuzda değil. Biz büyük bir devlet olmanın gayreti içerisindeyiz ve bu gayretimizi de sürdüreceğiz. İstanbul’da bir Dolmabahçe Sarayımız var hala onunla övünüyoruz. Bir Topkapı Sarayımız var hala onunla övünürüz. Bizden sonra gelen nesillere acaba bizden öncekiler bize ne bıraktı diye sorduklarında ortaya koyduğunuz bir eseriniz var mı? Şuanda acaba Türkiye Cumhuriyeti devleti nereden yönetiliyor, nereden yönetildi bu soruyu soranlara bir cevap vermek gerektiğinde işte bu cevabı bu duruşuyla, bu saray verecektir. Burası Tayyip Erdoğan'ın sarayı değil. Burası Türk milletinin sarayıdır ve bu saray sadece Türk milletinin kendi imkanlarıyla inşa edilmiş olan biri saraydır. Bu sarayın içinde sadece cumhurbaşkanlığının görevleri çalışacaktır, millet burada ağırlanacaktır. Biz bugün bu salonda sizlerle bir araya gelebiliyoruz ama bundan önce bizlerin bir araya geleceği bu tür imkanlarımız yoktu” diye konuştu.

SARAY ELEŞTİRİLERİNE ‘HERVELE’Lİ YANIT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet başkanlarını geldiği zaman onları sarayda onurla, gururla ağırlamaya başladıklarının altını çizdi. Devlet başkanlarının da çok daha farklı burada değerlendirmeler yaptığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İslam ansiklopedisinin içerisinde öyle zannediyorum ki ‘hervele’ kelimesi de yerini almıştır. Ben inanıyorum ki bu millet artık ‘hervele yapıyor’. Bunu yakalamak durumundayız. Bunu yakaladığımız anda inanıyorum ki özgüveni bu milletin daha da artacaktır, dünyaya daha farklı bakacaktır. Dünya da Türkiye’ye farklı bakacaktır” dedi.

“NOBEL DİYORUZ DEĞİL Mİ, NOBEL KARARLARI OBJEKTİF Mİ? ASLA”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Nobel diyoruz değil mi, Nobel kararları objektif mi? Asla… Bunları bizzat gördük, görüyoruz ve yaşıyoruz. Uluslararası kurumlar, BM, BM Güvenlik Konseyi kararlarını objektif mi veriyor? Asla… Yine söylüyorum; ‘dünya beşten büyüktür.’ Birinci Dünya Savaşı’nın şartlarından sonra oluşan bir BM ve şuandaki BM Güvenlik Konseyi dünyayı mı temsil ediyor? Hayır. İçeride Avrupa var, Asya var, Amerika var. Kıtalar olarak ele alırsanız diğer kıtalar nerede? Yok. Peki, bu beş ülke sadece Hristiyanlardan oluşuyor. İçerisinde bir tane Müslüman ülke var mı? Yok. Peki tüm dünya bu beş ülkenin içinde herhangi birisinin dudak arasına mı bakacak?” dedi.

Cumhurbaşkanlığı 2014 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen törenle sahiplerini verildi.

Türk sinemasına yaptığı büyük katkılar nedeniyle sinema alanında Hülya Koçyiğit'e, uzun sanat hayatı boyunca klasik Türk müziği ve tasavvuf müziğine yaptığı büyük katkılar nedeniyle müzik alanında Niyazi Sayın'a, Türk edebiyatına ve gelişmesine yaptığı önemli katkılar nedeniyle edebiyat alanında Alev Alatlı'ya, Abdülhamit dönemi ve Cumhuriyetin ilk yıllarına dair değerli çalışmaları için tarih alanında Prof. Dr. Engin Akarlı'ya, İslam dünyasında hazırlanan ilk ve en kapsamlı İslam ilimleri ansiklopedisi olması ve Türkiye'de ilim dünyasına sunduğu başarılı çalışmalar nedeniyle kurum kategorisinde Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi'ne verildi.

“NANKÖRLÜKTEN BAŞKA BİR KAVRAMDA İZAH EDİLEMEZ”

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilmin ve sanatın evrensel bir boyut kazanmasının uluslararası camiada takdir edilmesinin son derece önemli olduğuna işaret etti.

Ama bunun tek başına asla bir kriter olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uluslararası başarı kazanmadı diye, o belli şöhretli ödülleri alamadı diye ne ilim ilminden zerre değer kaybeder, ne de sanat sanatından zerre değer kaybeder. Dünyanın belli bölgelerinde takdir görmüyor, kabul görmüyor diye kadim musiki sanatımızı, hat sanatımızı, ebru sanatımızı öksüz bırakmak inanın nankörlükten başka bir kavramda izah edilemez. Dünyadaki şöhretli ödülleri almıyor diye sinema, hikaye, roman gibi sanatlarımız metruk bir halde kendi kaderleriyle baş başa bırakılamaz. Özellikle ilim konusunda, ilim tarihi başkaları yazıyor diye, ilim tarihini sadece egemenler yazıyorlar diye, başımızı öne eğip çaresizlik içinde, eziklik içinde, kompleksli bir hayranlık içinde olan biteni seyretmek millet olarak bize asla yakışmaz” dedi.

“NOBEL KARARLARI OBJEKTİF Mİ? BM GÜVENLİK KONSEYİ KARARLARI OBJEKTİF Mİ? ASLA…”

“Bizde sanatçı yetişmiyor. Bizde ilim insanı, münevver yetişmiyor. Hayır efendim böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değil” diyen konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bal gibi yetişiyor. Üstelik her şeye rağmen yetişiyor. Umutsuzluğa rağmen, kötümserliğe rağmen, karamsarlığa rağmen, tekerleğe rağmen, mahalle baskısına rağmen Allah’a hamd olsun yetişiyor hemde çok sayıda yetişiyor. Bu sanata, ilme, fikre hangi zaviyeden baktığınızla ilgili bir meseledir. Az önce burada bayan Alatlı çok güzel ifade etti, şuanda uluslararası kurumları şöyle bir masaya yatırdığımızda hepsinin karar noktasında attığı adımları özellikle ideolojilerin, siyasetin veyahutta kendi inançlarının belirlediği bir dünyada sizler objektif bir bakışı hiçbir zaman beklemeyin. Nobel diyoruz değil mi? Nobel kararlarını objektif mi? Asla… Bunları bizzat gördük, görüyoruz ve yaşıyoruz. Uluslararası kurumlar, BM, BM Güvenlik Konseyi kararlarını objektif mi veriyor? Asla… Yine söylüyorum ‘dünya beşten büyüktür.’ Birimci Dünya Savaşı’nın şartlarından sonra oluşan bir BM ve şuandaki BM Güvenlik Konseyi dünyayı mı temsil ediyor? Hayır. İçeride Avrupa var, Asya var, Amerika var. Kıtalar olarak ele alırsanız diğer kıtalar nerede? Yok. Peki, bu beş ülke sadece Hristiyanlardan oluşuyor. İçerisinde bir tane Müslüman ülke var mı? Yok. Peki tüm dünya bu beş ülkenin içinde herhangi birisinin dudak arasına mı bakacak? Eğer hayır derse mesele bitmiştir. Tüm dünya ona mahkum. Böyle bir zulüm olabilir mi? Adaletin beklendiği bir yerden adalet yok, sadece zulüm var. Bu zulüm acımasızca devam ediyor. Suriye’de 300 bin-400 bin kişi ölmüş umurlarında mı, asla. Türkiye 1 milyon 600 bin insanı şuanda kabullenmiş, umurlarında mı? Karşımıza geldiklerinde ‘tebrik ederiz. Çok güzel işler yapıyorsunuz. Hakikaten başardınız.’ Ya o lafı bırak. Bütün bu yükünü sırtını almış Türkiye’ye ne kadar destek verdin ondan bahset. Asla… Ama arzu ettikleri yerlere bu destek kanallarını açıyorlar. Afrika, Afrika, Afrika diyorlar ama Afrika’nın sadece petrollerini, elmaslarını, altınlarını araştırıyorlar. Yaptıklarını araştırıyorlar. Bunun dışında bir şey var mı? İşte bütün bunların bakış açısını değerlendirdiğimizde meseleye sadece kendi mahallemizin ufku kadar bir çerçeveden bakarsınız ve onların baktığı budur. Fakat bunlar göremezler, göremeyecekler. Eğer meseleye ideoloji gözlüğüyle mensubu olduğunuz tekerlerin kriterleriyle bakıyorsanız belki göremezsiniz ama ufuklarını şöyle genişletip bakabilseler çok değerli işler görecekler. O zaman Türkiye’den ne kadar ilim adamlarını, ne kadar sanatçıların çıktığını da o zaman çok daha rahatlıkla görebilecekler. O günler gelecek mi, eyvallah gelecek.”

“NEY YA DA NEYZEN DEĞERİNDEN HİÇBİR ŞEY KAYBETMEZ”

Niyazi Sayın’ın bugün burada ömrünü neye vakfetmiş kutup olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kimilerinin neye bir odun parçası, kimine göre neyin içi boş bir kamış parçası, kimine göre ise müzik aletlerin biri olduğunu belirterek, “Ama hepimiz biliyoruz ki aslında ney Hazreti Mevlana'nın da ifade ettiği gibi sadası ateş olan, sadası aşk olan bizatihi kendisi sanat, hikmet ve ahlak abidesi olan bir ilim çeşmesidir. Neydeki o ateşi, o aşkı göremeyen neyi sadece şöyle içinden nefes geçen bir kamış parçası olarak gören, Mevlana'nın da ifade ettiği gibi sadece kendisine yazık eder. O 'neye sanat, neyzene sanatçı demiyor' diye ney ya da neyzen değerinden hiçbir şey kaybetmez, sanatından hiçbir şey kaybetmez” dedi.

 

“KOÇYİĞİT'İ, KELİMELERLE TARİFİ MÜMKÜN OLMAYAN, TARİFİN YETERSİZ KALDIĞINI BİLİYORUM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük ödülü için, Niyazi Sayın dediklerini ifade etti. Niyazi Sayın’ın neyzenlerin kutbu olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Niyazi Sayın nefesinden bir medeniyet çıkan, nefesinden aşkın ve sevginin medeniyeti inşa olunan bir büyük ahlak, bir büyük erdem abidesi. Bütün bir ömrünü sabır ve sebatla başta ney olmak üzere ebru gibi, tezhip gibi klasik sanatlara vakfetmiş üstadımıza bir kez daha milletçe şükranlarımızı ifade etmek istiyorum. Rabbimden kendisine uzun ve sıhhatli bir ömür niyaz ediyorum. İcra ettiği ve yaşattığı sanatından ziyade bize bizi anlattığı için, özellikle de bize bizi anlatmaya devam edecek sanatçılar yetiştirdiği için Rabbim ondan razı olsun diyorum. Sayın Alev Alatlı, hiç mübalağasız söylüyorum, bu ülkenin özellikle de bu ülke münevverlerinin vicdanı oldu. Eserleriyle oldu. Bize zihin tutulmalarını, kalp yaralarını anlattı. Sayın Alatlı, bize batıyı en doğru şekilde anlattı, gizli kapaklı bırakmadı. Doğuyu hatırlattı. O ‘yaşasın ölüm’ dese de bize ona hayırlı, uzun, daha nice eseriyle bize kucaklaştıracağı bir ömür diliyoruz. Az önce burada ifade ettiler ‘orada kimse var mı?’ diye sormuştu, evet, burada olduğumuzu ve inşallah hep yanınızda olacağımız hatırlatmak istiyorum. Sayın Hülya Koçyiğit'i, kelimelerle tarifi mümkün olmayan, tarifin yetersiz kaldığını biliyorum. Kelimeler kifayetsiz. Çünkü, ‘Susuz Yazı’ unutamıyoruz. O kelimelerin kifayetsiz olması sebebiyledir ki o bize sanatın diliyle konuştu ve sinemamızın yüzüncü yılına ulaştığı böyle bir dönemde Türkiye sinemasının hiç unutulmayan ve inanıyorum ki asla da unutulmayacak bir siması oldu. Kimi zaman ‘İstanbul'un küçük hanımefendisi’ böyle tanımlandı. Kimi zaman ‘Anadolu'nun çilekeş kadını’ oldu. Sadece bizlerin hafızalarında değil sinemanın ve sanat tarihimizin altında sayfalarında silinmeyecek yer edindi. Bir sanatçı olarak çözüm sürecine ayrıca hiç çekinmeden, korkmadan önemli katkılarda bulundu. Akil insanlar arasında o heyette yer alarak kanın ve gözyaşının dinmesi içinde yanımızda yer aldı. Son derece hayırlı bir süreçte bizimle birlikte aynı yolda yürüdü. Sinemamızın yüzüncü yıldönümünde beyaz perde ve ekranların büyük simasına da en kalbi şükranlarımızı sunuyorum. Engin Deniz Akarlı hocamız, ilmin ve özellikle tarihin ilminin hakikat üzerine nasıl inşa edilebileceğini bizlere gösterdi. Birinci Dünya Savaşı’nın yüzüncü yıl dönümünü idrak ettiğimiz bu günlerde büyük tarihçilere ilim, hikmet ve hakikat sahibi tarihçilere ne kadar ihtiyacımız olduğunu milletçe hissediyoruz. Bize gerçek değil kurgu dayatılırken Akarlı Hocamız gerçekleri hem bize anlatmakla kalmadı hem de dünyaya anlattı. O da ömrünü ilme tarihe ve hakikate vakfetti” şeklinde konuştu.

 
‘İstikrar kalkınmanın anahtarıdır’
 
‘Adli ve idari soruşturma devam ediyor’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘İstikrar kalkınmanın anahtarıdır’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Demokrasiyle birlikte gelen istikrar ekonomik ...
‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’
Erdoğan, ‘Milli irade seçim sandığında belirlenir mecliste tecelli eder. ...
Baraj tanımayız, milleti tanırız
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, seçim barajı tartışmalarına ...
 
Arınç’tan baraj değerlendirmesi
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, baraj konusunun Türkiye'de ...
‘Öncelik, vatandaşın güvenliğidir’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, iç güvenlik reformu paketine ilişkin, "Kim ne ...
‘Yükseliş dönemi başladı’
Davutoğlu, '“Muhtaç bir durumda olan ülkeyi, muhtaçlara yardım eder hale ...
 
‘Biz yetkiyi milletimizden alırız’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘Biz, yetkiyi Türkiye'nin her yerindeki milletimizden alırız" dedi.
Erdoğan: Batı bizi değil altınlarımızı, petrollerimizi seviyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim sorunlarımızı, dışarıdan birileri gelip ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa müjde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Prim borçlarını ödeyemediği için ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva