ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>TÜRKİYE
3 Aralık 2014 Çarşamba - 07:02

Baraj tanımayız, milleti tanırız

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, seçim barajı tartışmalarına ilişkin, "Biz baraj falan tanımayız, biz sadece milleti tanırız" dedi. Davutoğlu, AK Parti'nin hiçbir engelden yılmayan, hiçbir baraj takıntısı olmayan bir parti olduğunu vurguladı.

Baraj tanımayız, milleti tanırız

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Grup Toplantısına katılarak konuşma yaptı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim barajı tartışmalarına ilişkin, "Biz baraj falan tanımayız, biz sadece milleti tanırız" dedi.Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada,  AK Parti'nin hiçbir engelden yılmayan, hiçbir baraj takıntısı olmayan bir parti olduğunu vurguladı.

BARAJI AK PARTİ GETİRMEDİ

Barajın AK Parti  tarafından getirilmediğini ifade eden Davutoğlu, "2001'de yola çıkıldığında bu baraj vardı. 15 ayda bu baraja rağmen yeni kurulan, yeni fidan, yeni Türkiye'nin fidanı olan AK Parti iktidara geldi. Eşit şartlarda yarışıldı. Daha sonra da her seferinde oylarımızı artırarak bugüne kadar geldik. Biz baraj falan tanımayız, biz sadece milleti tanırız" dedi.

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl Başbakan ve Genel Başkanlığı döneminde bu konuda çağrıda bulunduğunu anımsatarak, şöyle devam etti: "Geçen sene Eylül ayında 'gelin barajları sıfırlayalım. Gerekiyorsa dar bölgeye geçelim. Dar bölge sıfır baraj ya da daraltılmış bölge 3 ve 5 oranında baraj ya da mevcut sistem.' dedi. Diğer partiler hiçbir cevap vermediler. Bugün barajın kalkmasını iddia edenler şu son tartışmalara kadar tam bir sükut halinde geçiştirdiler. Çünkü kendileri korkuyorlar. Biz barajdan korkmayız. Barajdan korkanlar son 1.5 yıldır neredeyse tekliflerimize cevap vermeyenlerdir."

AK PARTİ’NİN ÖNERİLERİ

Davutoğlu, daha önce bu konuda AK Parti'nin "Türkiye milletvekilliği" dahil temsili artırmak için birçok teklifi olduğunu söyledi.Baraj konusuna ilişkin iki tane karar olduğunu ifade eden Davutoğlu, "1995'te Anayasa Mahkemesi'nin aldığı karar. Temsil ile yönetimde istikrar arasında denge öngören bir karar. 2008'de de AİHM'nin aldığı karar. Her ikisinde de bu talepler reddedildi. Hem Türkiye'de Türk hukuk sistemi tarafından, istikrar ile temsil arasında denge gözetmek gerektiği temel varsayımıyla Anayasa Mahkemesi tarafından hem de AİHM tarafından 2008'de 'bu bir iç mevzuat hususudur' denildi" dedi.

"AK PARTİ BARAJLARI DA ENGELLERİ DE BADİRELERİ DE AŞA AŞA GELMİŞTİR"

Seçimlere 6, 7 ay kalmışken bu tartışmaların neden başlatıldığını soran Davutoğlu, şunları kaydetti:"Biz Anayasa Mahkemesi'nin önüne gelen dosyaya, davaya bütün bu çerçevede bakarak karar vereceğine inanıyoruz. Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'nın dün yaptığı açıklama bu konuda önemli bir mesajdır. Bu tartışmadan hareketle Türkiye'de tekrar istikrarsızlık havası estirmeye çalışanlara da buradan sesleniyorum ve uyarıyorum, Türkiye'de böyle tartışmalar üzerinden bir siyasi dizayn yapılmasına kesinlikle izin vermeyiz. Seçimler vaktinde ve Türkiye'deki kurallar, hukuk kuralları, hukuk devleti kuralları içinde yapılacaktır ve yine sandıktan sadece ve sadece milletin iradesi çıkacaktır, başka bir irade çıkmayacaktır.

Bu konuda Anayasa Mahkemesi'nin bütün bu geçmiş kararları da gözeten tabi ortada bir müracaat, 3 müracaat söz konusu olduğu için değerlendirmeye alınacaktır. Ama bunun hukuk tekniği ve hukuk kuralları içinde yapılacak bir değerlendirme olacağını ümit ediyoruz ve bunu temenni ediyoruz. Türkiye'de istikrar, siyasi istikrar son 12 yılda da gösterdiği gibi ülkemizin sorunlarını aşma konusunda da önümüzdeki büyük meydan okumalara cevap verme konusunda da en elzem, en önemli hususlardan biridir. Dolayısıyla bu konu etrafında spekülasyonlar yaparak sanki Türkiye'de tekrar istikrarsız bir dönem başlayacakmış rüyasını görenler boşuna heveslenmesinler. Hangi şartlarda olursa olsun AK Parti barajları da engelleri de badireleri de aşa aşa gelmiştir, aşa aşa tekrar tekrar gelecektir."

YENİ TÜRKİYE’Yİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bütün milli güçleri tek bir hedef etrafında birleştireceğiz. Sünni, Alevi, Türk, Kürt, Zaza, Arnavut demeden nasıl İstiklal Harbi'nde biraraya gelinmişse, nasıl Erzurum, Balıkesir kongrelerinde biraraya gelinmişse AK Parti kadrolarında da biraraya gelinecek ve yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.

ERZURUM KONGRESİ COŞKUSU

Davutoğlu, TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, il kongrelerini Erzurum'da başlattıklarını belirterek, "Önce, 23 Temmuz 1919'da Erzurum Kongresi'nin gerçekleştiği salona gittim ve orada İstiklal ateşini yakan o değerli ecdadın huzurunda, onların iznini alarak il kongremize geçtim. Şunu işaret ettik. Nasıl Erzurum Kongresi bir İstiklal meşalesini yakmıştı bizim Erzurum il kongremiz yeni Türkiye'de yeni dönemin ilk işaretlerinin verildiği mekan oldu" diye konuştu.

Erzurum kongresinde gördükleri coşkunun muhteşem olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Erzurumlu, Karslı, Balıkesirli, Kırklarelili kardeşlerime teşekkür ediyorum. Hepsi birbirinden coşkulu kongrelerdi" dedi.

KARS ZİYARETİ

 Erzurum kongresinden Kars'a geçtiklerini kaydeden Davutoğlu, şöyle devam etti:"Serhat Kars'ta Allahu Ekber şehitlerinin huzurunda bu sefer yine aynı kararlılıkla yeni Türkiye yolunda yükselen küresel güç olarak yeni Türkiye'yi inşa etme yolundaki kararlılığımızı teyit ettik. Oradan Balıkesir'e geçtik. Bu hafta böyle yaptık, bundan sonra da yapacağız. Bir gün sabah doğuda olacağız, öğleden sonra batıda ya da bir gün doğuda ikinci gün İç Anadolu'da ya da Trakya'da. Belki zor olacak ama herkese şunu göstereceğiz, doğusuyla,  batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle her yerde varız, her yerde olmaya devam edeceğiz.

ERZURUM'DAN NİYE BALIKESİR'E GİTTİK BİLİYOR MUSUNUZ

Erzurum'dan niye Balıkesir'e gittik biliyor musunuz? Çünkü 23 Temmuz 1919'da Erzurum Kongresi toplanmıştı. 26 Temmuz 1919'da da Balıkesir Kongresi. 15 Mayıs 1919'da İzmir işgal edilmişti. Daha Atatürk Samsun'a çıkmadan 17 Mayıs 1919'da Vehbi Bey 41 yiğit arkadaşıyla birlikte Balıkesir'de Alacamescit'te toplanıp Kuvayi Milliye'yi ilan etmişti."

Herkesi bir kez daha o yılları tezekkür ve tefekkür etmeye davet ettiğini belirten Davutoğlu, şunları söyledi:"İzmir işgal edilmiş herkes yeis içinde. 2 gün sonra Vehbi Bolak rahmetli ve arkadaşları Alacamescit'te toplanıyor. Allah huzurunda ve millet huzurunda söz veriyor ve Kuvayi Milliye ateşini yakıyor. Aynı şekilde 23 Temmuz'da Erzurum'da doğulu yiğitler toplanıyor. Egeli efeler doğulu dadaşlarla birlikte aynı günlerde aynı sesi veriyorlar Türkiye'ye ve bütün dünyaya, bu topraklar ve bu millet ebediyyen hür ve istiklaline sahip olacaktır ve milli iradesi egemen kılınacaktır. Erzurum Kongresi'nin mesajı odur. Milli irade amir kılınacaktır ve her türlü işgale karşı ülke toprakları savunulacaktır."

"HER BİR  VATANDAŞIMIZIN GÖNLÜNE GİRMEDİKÇE TÜRKİYE'DE SİYASET YAPILAMAZ"

Yeni Türkiye'yi inşa ederken aynı mesajı bu sefer Balıkesir Kuvayi Milliye Meydanı'ndan verdiklerini anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:"Diğer parti genel başkanlarına buradan sesleniyorum, Türkiye'yi gezen derken biz size herhangi bir şekilde sizi zora sokmak için söylemiyoruz. Sizi güzel bir şeye davet ediyoruz. Nasıl biz yapıyorsak, siz de yapın. Bu olması gerekendir. Bir gün doğuda olun, bir gün batıda, bir gün Anadolu'da bir gün Trakya'da, bir gün Karadeniz'de bir gün Akdeniz'de. Her bir  vatandaşımızın gönlüne girmedikçe Türkiye'de siyaset yapılamaz.

Nasıl ayırt edebiliriz, Abbas Necati Bey Erzurum Kongresi'nde Dersim mebusu. Tarih 23 Temmuz 1919 Erzurum Kongresi'ne katılıyor. Dersimli ve oradaki milli irade ve milli istiklal mücadelesine öncülük ediyor. Vehbi Bolak Bey Balıkesir'de ondan 3 gün sonra aynı yemini ediyor. Şimdi burada Türkiye'de etnik ve mezhep temelli ayrımcılık yapanlara bir bölgeyi diğerine üstün kılanlara soruyorum, Dersimli Abbas Necati ile Balıkesirli Vehbi Efendiyi biraraya getiren ruhtan niçin rahatsızsınız? Niçin bu ruhun tekrar uyanması yönündeki gayretleri sendeletmeye çalışıyorsunuz? Bizim için çözüm süreci Kuvayi Milliye sürecinin bir devamıdır. Balıkesir'de vurguladım biz AK Parti kadroları Kuvayi Milliye bilinciyle, şuuruyla, misyonuyla hareket ediyoruz, etmeye devam edeceğiz ve bütün milli güçleri tek bir hedef etrafında birleştireceğiz. Sünni, Alevi, Türk, Kürt, Zaza, Arnavut demeden nasıl İstiklal Harbinde biraraya gelinmişse, nasıl Erzurum, Balıkesir kongrelerinde biraraya gelinmişse, AK Parti kadrolarında da biraraya gelinecek ve yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz."

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm sürecinin Kuvayi Milliye'ye alternatif olmadığını, sürecin Kuvayi Milliye'nin ayrılmaz bir parçası olarak milleti tekrar kardeş kılma misyonunun adı olduğunu ifade eden Davutoğlu, bu misyonu her yerde anlatmaya devam edeceklerini söyledi.

 "KILIÇDAROĞLU'NUN SON DEMEÇLERİ GERÇEKTEN İBRETLİK"

Muhalefetin genel başkanlarının küçük hesaplar içinde  kendi dar mahallelerine hitap etmeye devam ettiklerini belirten Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son demeçlerinin ibretlik olduğunu söyledi.

CHP'ye gönül vermiş vatandaşları bunları dikkatle düşünmeye davet eden Davutoğlu, devamla şöyle konuştu:"HDP ile bir koalisyon ihtimali sorulduğunda Diyarbakır'da '24 saat bile siyasette uzun bir süredir olabilir' intibanı veren sözler sarfetti. Hiçbir beis yok, Türkiye'de her siyasi parti diğerleriyle görüşebilir ama İzmir'e gidip ulusalcı olup, Diyarbakır'a gidip başka bir dil kullanmak işte bu iki yüzlülüktür. Bizim Erzurum'da ve Balıkesir'de, Kars'ta ve Kırklareli'nde yaptığımız konuşmaları alsınlar aynı dili konuşuyoruz, aynı kavramları kullanıyoruz, aynı siyaset üslubunu benimsiyoruz. İşte aramızdaki fark bu. Onlar ise gittikleri her yerde farklı dillerle halkı bir şekilde geçici bir süre oyalamaya çalışıyorlar.

Yine Kılıçdaroğlu'nun çok önem verdiğim bir açıklaması oldu. Bir partiliye öfkeyle kızdıktan sonra 'bu partiye demokrasiyi ben getirdim' dedi. Bu altı çizilecek bir şey, bu bir itiraf. Demek ki bu partide daha önce demokrasi yoktu tek parti dönemlerinde ve diğer dönemlerde. Dediğimizi teyit ediyor. Demokrasi CHP'ye hiç uğramadı zaten. Bunu teyit ediyor Kılıçdaroğlu. O salonda Sayın Deniz Baykal var mıydı, bilmiyorum. Deniz Baykal'a sormak lazım Sayın Kılıçdaroğlu'ndan önce CHP'de demokrasi var mıydı, yok muydu? Yaşayan genel başkanlara sormak lazım. İşte aramızdaki fark bu. O reddi miras eder ya da mirasıyla yüzleşmekten kaçınır. Biz ise hem AK Parti mirasını hem Türkiye Cumhuriyeti mirasını hem de bu milletin derin tarihi mirasını göğüsle, göğsümüzde gururla omuzlarımızda taşıyoruz, göğsümüzde yaşatıyoruz."

Gelecek hafta Cumartesi günü Yunanistan'a ziyareti olacağını ve oradan Van'a geçeceğini belirten Davutoğlu, "Pazar sabahı Van'da, öğleden sonra Eskişehir'de olacağım. Nakış nakış işleyeceğiz Türkiye'nin haritasını gönüllerimizde ve vatandaşlarımızın gönüllerinde" dedi.

TÜRKİYE'NİN G-20 DÖNEM BAŞKANLIĞI

Davutoğlu, 1 Aralık 2014 tarihi itibariyle Türkiye'nin G-20 dönem başkanı olduğunu ve G-20 zirvelerine başkanlık ederek dünya ekonomisine yön verecek bir ülke konumunda olduğunu vurguladı. Davutoğlu, "Artık 'büyük ülkeler toplanıp  acaba bizim kaderimizle ilgili ne karar alacaklar' diye bekleyen, kaygıyla izleyen bir ülke yok. Artık büyük ülkelere de gelişmiş ülkelere de gelişmekte olan ülkelere de başkanlık yapan, küresel güç olan Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Herkes buna alışsın herkes bu yeni gerçeği kabullensin" diye konuştu.

Davutoğlu, Türkiye'nin dönem başkanlığında bir taraftan dünya ekonomisinin yüzde 2 oranında büyüme rakamlarına ulaşması için alınacak tedbirleri görüşeceklerini, diğer taraftan da en az gelişmiş ülkeler ile en gelişmiş ülkeler arasındaki gelir adaletsizliğini ortadan kaldıracak tedbirleri alacaklarını kaydetti.

Davutoğlu, Türkiye'nin G-20 dönem başkanlığının dünya ekonomisine de Türkiye'nin dış politikasına da yepyeni ufuklar kazandıran bir yeni dönem olacağını söyledi.

Davutoğlu'na, konuşmasının ardından Almanya'da düzenlenen şampiyonada dünya dördüncüsü olan Karate Milli Takımı çiçek verdi. Davutoğlu, sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi. Davutoğlu, daha sonra kürsüde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, Türkiye Körler Federasyonu Başkanı Ahmet Cantürk, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ve Zihinsel Engelliler Konfederasyonu Başkanı Ömer Koç'un verdiği çiçeği alarak kendileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

HER ZAMAN ENGELLİLERİN YANINDAYIZ

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, her zaman engellilerin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini vurguladı.

"İNSANİ VE VİCDANİ GÖREV"

 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olduğunu anımsatarak, engellilerin gönüllerinde yer aldığını dile getiren Davutoğlu, her zaman engellilerin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini vurguladı. Davutoğlu, bunun, insani ve vicdani bir görev olduğunu, bütün AK Parti iktidarları döneminde onurla yaptıklarını söyledi.

ENGELLİLER KANUNU

Engelliler Kanunu'nu 2005'te çıkarttıklarını, ilk kez engellilerle ilgili yasal çerçeve oluşturulduğunu dile getiren Davutoğlu, 2010'da da engellilere pozitif ayrımcılığı anayasal güvence altına aldıklarını anlattı. 2013'te yasal değişiklikle onur kırıcı şekilde yer alan özürlü, sakat, çürük gibi ifadeleri mevzuattan kaldırarak, engelli ibaresini koyduklarını anlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ibareyi koyarken bile bu kardeşlerimizin, engelle karşılaşsalar da engeli aşacak irade, güce, vicdana sahip olduklarını biliyorduk. 65 yaş üstündekilere, çalışamayacak durumda olan ve iş bulamayan engellilere bağlanan aylıkları yüzde 200 ile 300 oranında artırdık. Engelli maaşlarını, her ikisi de engelli olan eşlerin, her birine ve 18 yaşın altındaki engellilerin ailelerini kapsayacak şekilde genişlettik. 2007'de sadece Türkiye'de değil dünyada örnek oluşturacak bir devrim niteliğinde adım attık, evde bakım aylığı uygulamasıyla aileler engellilerine sahip çıktı. Engellilerin evde bakım hizmetlerini karşıladık. Evde bakım için ayrılan bütçeyi son 6 yıl içinde 83 kat artırdık, çarpıcı bir rakam. Türkiye, bütçe sınırlamaları olabilir ama gönlü gani bir milletin devletidir. Bu yıl 10 aylık dönemde 450 bin engelli vatandaşımız için 3,3 milyar lira ödeme yaptık, sadece evde bakım hizmet bedeli olarak. Şehir içi toplu taşıma araçlarının, kamu binalarının, kamuya açık alanların engellilere erişimini sağlayacak yasal önlemleri aldık.

ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA

İnşallah en kısa zamanda engellilerimiz için ücretsiz toplu taşıma hizmeti için de gerekli kararı alacağız. Türk işaret dilinin geliştirilmesine önem verdik. Tüm eğitim kitaplarını kabartma olarak bastık, yayınladık. Engellilerimiz hayatın belli alanlarında terk edilmiş durumda olmamalıydılar, kendi ayakları üzerinde durmalı, onurlarıyla hayatlarını idame ettirmeleri gerekiyordu. Engelli istihdamıyla  ilgili çok geniş çalışma yürüttük, Devlet Memurları Kanunu'nu bu çerçevede değiştirdik. İlk kez engelliler için geçerli Kamu Personel Seçme Sınavı, EKPS'yi gerçekleştirdik. 2002'de bütün kamuda 5 bin 777 engelli vardı, şimdi 34 bin 88 engelli, memur olarak kadrolarımızda çalışıyor. Bunu daha da genişletmeye kararlıyız. Bundan sonra da engellilerimiz için ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz."

 
ATAÜNİ, ‘İyi Uygulama Örneği’ oldu
 
‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
baraj 8 Aralık 2014 Pazartesi 22:02

baraj takıntınız yoksa barajı kaldırın. demokrasi tam işlesin. yoksa saadet gelir de teyyemmüm bozulur endişesi mi var?

Yorumu oyla      6      4  
Serhat 3 Aralık 2014 Çarşamba 16:47

Ahmet Davutoğlu başbakanım Zazalar' arkanda

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arınç’tan baraj değerlendirmesi
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, baraj konusunun Türkiye'de ...
‘Öncelik, vatandaşın güvenliğidir’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, iç güvenlik reformu paketine ilişkin, "Kim ne ...
‘Yükseliş dönemi başladı’
Davutoğlu, '“Muhtaç bir durumda olan ülkeyi, muhtaçlara yardım eder hale ...
 
‘Biz yetkiyi milletimizden alırız’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘Biz, yetkiyi Türkiye'nin her yerindeki milletimizden alırız" dedi.
Erdoğan: Batı bizi değil altınlarımızı, petrollerimizi seviyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim sorunlarımızı, dışarıdan birileri gelip ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa müjde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Prim borçlarını ödeyemediği için ...
 
‘Öğretmen dediğimiz de aklımıza fedakarlık gelir’
Öğretmenliğin tarihin her döneminde zorlukla, mücadeleyle, tahammülle ...
Öğretmenlere kadro müjdesi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ocak ayında 15 bin öğretmen ataması yapılacağını ...
“Anacığımın ayağının altını öperdim”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cennetin annelerin ayakları altında olduğunu belirterek, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva