ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
25 Mart 2015 Çarşamba - 06:17

‘Her zevalin bir kemali vardır’

Görmez: Önümüzdeki yıllarda Müslüman coğrafyasında iç çatışmaların azalması ve barış girişimlerinin başlaması hızlanacaktır. Her zevalin bir kemali vardır. Birlikte yaşama ahlakı ve hukuku üzerinde bütün Müslümanlar yeniden duracaktır."

‘Her zevalin bir kemali vardır’

Diyanet İşleri Başkanlığının üç gün sürecek ‘Merkez Birimleri İstişare Toplantısı’ Afyonkarahisar’da başladı.Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda, tüm birim amirleri üç gün boyunca Diyanet İşleri Başkanlığının hizmetlerinin değerlendirilmesi ve geleceğe yönelik hizmet planlamalarının yapılması konularını masaya yatıracak.

Diyanet İşleri Başkanlığının merkez teşkilatında görev yapan tüm üst düzey yöneticilerin ve birim amirlerinin katıldığı toplantının açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, son yüzyılda İslam dünyasının kendini aradığını kaydederek, “İslam dünyası kendisini arıyor. 1915 ile 2015 arasında geçen 100 yıl, Müslümanların bir varlık yokluk mücadelesi içine girdikleri yüzyıl olmuştur” dedi.

Son yüzyılın İslam dünyası için en zor yüzyıl olduğunu ifade eden Başkan Görmez’in konuşmasından önemli satırbaşları şöyle;

“SON YÜZYIL, MÜSLÜMANLARIN BİR VARLIK YOKLUK MÜCADELESİ İÇİNE GİRDİKLERİ YÜZYIL OLMUŞTUR…”

Bugün bu toplantıda öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. İslam dünyası kendisini arıyor. 1915 ile 2015 arasında geçen 100 yıl, Müslümanların bir varlık yokluk mücadelesi içine girdikleri yüzyıl olmuştur. Müslümanların en zor yüzyılı diyebiliriz. Biz bütün çalışmalarımızı yaparken bir taraftan da Türkiye’deki, İslam dünyasındaki ve dünyadaki gelişmeleri takip etmekle mükellefiz. Takip etmediğimiz takdirde hizmetlerimizi planlamamız mümkün olmaz.

“ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA İSLAM, EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ OLMAYA DEVAM EDECEKTİR…”

Yüzyıl içinde yaşananlara baktığımız zaman siyasi ve sosyal gelişmeler Müslümanları daha çok egemen olmaktan uzaklaştırmıştır. Son yüzyıldaki bütün gelişmeler Müslümanların aleyhine tecelli etmiştir. İşgaller, istibdatlar, istilalar Müslüman varlıkları baskı altına almıştır. 2015’ten sonra İslam dünyasının geleceğiyle ilgili bir öngörüde bulunmak gerekirse doğrusu Müslümanlar ve İslam gerçeği artarak konuşulmaya devam edecektir. Türkiye’de ve dünyada İslam en önemli gündem maddesi olmaya devam edecektir. Bu bizim işimizi zorlaştıracak ve daha büyük hazırlık yapmamızı gerektirecek bir durumdur. Bu duruma hazır olmak gerekir.

“HER ZEVALİN BİR KEMALİ VARDIR…”

Önümüzdeki yıllarda Müslüman coğrafyasında iç çatışmaların azalması ve barış girişimlerinin başlaması hızlanacaktır. Her zevalin bir kemali vardır. Cuma günü Yemen’de bir camide 100’ü aşkın insan katledildi. Her gün yüzlerce Müslüman yüzlerce Müslümanı katlediyor. Büyük bir ıstırapla bunları takip ediyoruz. Mezhep çatışmalarıyla ilgili ciddi inisiyatiflerin alınmaya başladığı dönem olacaktır. Bölgede iç çatışmaları durdurmaya yönelik çabalar artacaktır. Birlikte yaşama ahlakı ve hukuku üzerinde bütün Müslümanlar yeniden duracaktır. Bu yüzden bizim bu yıl Kutlu Doğum Haftası temamız ‘Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku’ olmuştur.

“AVRUPA’DA İSLAM BİRİNCİ GÜNDEM MADDESİ OLMAYA DEVAM EDECEKTİR…”

Avrupa’da İslam birinci gündem maddesi olmaya devam edecektir. İslamofobi karşısında etkin çalışmaların yapılacağı dönem olacaktır önümüzdeki dönem.

Diyanet İşleri Başkanlığının son yıllarda evrensel bir iyilik hareketine dönüştüğünü kaydederek, hizmet kalitesinin de bu anlayış çerçevesinde şekillenmesi gerektiğini vurguladı. Diyanet’in hem yurtiçinde hem de yurtdışında birçok hizmeti yürüttüğünü belirten Başkan Görmez, din hizmeti yürüten bir kurumun toplumun sosyal sorunlarına ilgisiz kalmasının mümkün olamayacağını söyledi.

“TOPLUMUN SOSYAL SORUNLARINA İLGİ DUYMAYAN BİR KURUMUN DİN HİZMETİ İCRA ETMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR…”

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak toplumsal sorumluluk alanımızı genişlettik. Ulusal ve uluslararası çapta hizmetler oldukça arttı. Kimsesiz çocuklar, sokak çocukları, mahkûmlar, doğal felaketler, bakıma muhtaç insanlar, insani yardımlar… Bunlar din hizmeti yürüten kurumun olmazsa olmazı arasındadır. Toplumun sosyal sorunlarına ilgi duymayan bir kurumun din hizmeti icra etmesi mümkün değildir. Son yıllarda Diyanet’in bir iyilik hareketine dönüşmesi son derece önem arz ediyor. İslam toplumlarının bu ülkeye bağladığı umutları gördüğümüz zaman bizim nefes almadan çalışmamız gerektiği bir kez daha ortaya çıkıyor.

“DİYANET OLARAK İYİLİĞİN EGEMEN KILINMASI GİBİ TOPLUMSAL VAZİFELERİMİZİ NE KADAR YAPABİLDİĞİMİZ ÜZERİNDE DURMAMIZ GEREKİYOR…”

Diyanet İşleri Başkanlığının bütün hizmetlerini üç kategoride ele alabiliriz. İbadetlere yaptığımız rehberlik, cami içi hizmetler, hac ve umre hizmetleri gibi hizmetler bireysel kategoride yaptığımız hizmetlerdir. İyiliğin egemen kılınması, toplumda marufu egemen kılmaya çalışmak gibi toplumsal vazifelerimizi ne kadar yapabildiğimiz üzerinde durmamız gerekiyor. Ümmet kategorisinde, İslam kardeşliğini pekiştirme noktasında yaptıklarımız ve yapacaklarımızda üçüncü hizmet kategorimizdir.

Konuşmasının sonunda Başkan Görmez, toplantının hayırlara vesile olmasını niyaz ederek, asla unutulmaması gerekenin, bütün çalışmaların gayesinin rızâ-i bariye uygun olması olduğunu hatırlattı.

 
Davutoğlu’ndan Çanakkale Ruhu vurgusu
 
Doğu'da bir yaşam mücadelesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazi ve Şehit aileleri için işbirliği
Dünya Engelliler Gelişim Derneği Genel Başkanı İslam Meral, çalışma alanını ...
Erzurum’un Aile yapısı nazarlık
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye’nin medeni durum haritasını ...
Güllüce, ‘Mesnevi’de Tefsir İncelikleri’ni anlattı
Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Güllüce “Mesnevi’de ...
 
Gaspıralı İsmail Bey eserleriyle anıldı
Güneş Vakfı merkezinde yapılan ve yoğun katılımın yaşandığı konferansın ...
Güneş Vakfı’nda ‘Gaspıralı İsmail Bey’ gündemi
Güneş Vakfı’nın bu haftaki Cuma Sohbeti’nin gündemi Türk Diline büyük ...
Şenkaya eğitimde bir ilke öncü oldu
Erzurum’da Şenkaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ...
 
Bursa-Erzurum seferleri ilgi buldu
Bursa'nın Yenişehir Havalimanı’nda geçen salı günü başlayan Trabzon ve ...
Türk Aydınları Vakf'ından Ermeni Paneli
Türk Aydınları Vakfı "1915 Olayları ve Tarihin Işığında Ermeni Mezalimi" ...
Gerez, inşaat ustalarını uyardı
Yeni İmar Kanununa göre 15 Nisan 2015 tarihine kadar Çevre ve Şehircilik ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva