ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
AGF başvuru verileri açıklandı
AGF başvuru verileri açıklandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
Hacı adayları dikkat
Hacı adayları dikkat
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
15 Mart 2015 Pazar - 14:48

Türk Aydınları Vakf'ından Ermeni Paneli

Türk Aydınları Vakfı "1915 Olayları ve Tarihin Işığında Ermeni Mezalimi" konulu bir Panel düzenledi.

Türk Aydınları Vakf ından Ermeni Paneli

Türk Aydınları Vakfı "1915 Olayları ve Tarihin Işığında Ermeni Mezalimi" konulu bir Panel düzenledi. Panelde Prof. Dr. İbrahim Ethem Atnur, Prof.Dr. Cemalettin Taşkıran ve Soykırım Hukukçusu Gözde Kılıç Yaşin Ermeni mezalimini çeşitli yönleriyle ele aldı.

Panele ev sahipliği yapan Türk Aydınları Vakfı ve DOĞUKAP Başkanı İsrafil Çelik sunumunda Erzurum'un Türk tarihindeki yeri ve öneminin altını çizdi. Savaşlarda Orduların vatandaşlara yardıma koştuğunu, Dadaşların ise Ordunun yardımına koştuğunu vurgulayarak Erzurumluların milli hassasiyetlerine vurgu yaptı. Ermenilerin yalanlarını emperyalistlerin desteklediklerini ve Ermenileri Osmanlıya karşı kışkırttıklarını belirten Çelik,  bu nedenle tehcir kanunu çıkarıldığını belirterek isyana katılmayan Ermenilere dokunulmadığının altını çizdi.

Prof. İbrahim Ethem Atnur sunduğu bildiride, 1915 yılının sadece Ermeni mezalimi olayı olmadığını aktararak,  Çanakkale ve Irak hadiselerinin aynı yıllara denk geldiğini, zayıflayan ve Ordusu ciddi kayıplara uğrayan bir devletin bir çok cephede mücadele verir hale getirildiğini kaydetti.

Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim üyesi Prof.Dr. Cemalettin Taşkıran , ilk Ermeni isyanının 1890 yılında gerçekleştiğini, 1896 da Van isyanı bunu takip ettiğini anlattı. Taşkıran

Ermenilerin 1892-93 Kayseri-Yozgat-Çorum ve Merzifon, 1903 İkinci Samsun 1905 Sultan Abdülhamit'e suikast girişimi, 1909 Adana isyanlarını yaptığını bildirdi.

Taşkıran 1908 yılında Ermenilerin askere katılmalarını isteyen Osmanlı Devletinin bu talebine Ermenilerin büyük bölümünün riayet etmediğini, katılanların da bilahare firar ederek Ermeni çetelerinin emrine geçtiklerini , cephe gerisinde kalan iki yaşına kadar olan bütün Müslümanların katledildiğini gözleri yaşararak aktardı.

21. yüzyıl Türkiye Enstitüsü, Balkan ve Kıbrıs araştırmaları Merkezi Başkanı ve soykırım hukukçusu Gözde Kılıç Yaşin, Türk Milletinin suçlu sandalyesine oturtulmak istendiğini,  Ermenistan'ın bağımsızlığını  tanıyan ilk ülkeler arasında Türkiye'nin bulunduğunu, insani yardımlara kolaylık sağlandığını aktardı.

Tüm bu ılımlı yaklaşımların sonuçsuz kaldığını vurgulayan Yaşin,, Ermenistan Cumhurbaşkanının ‘Karabağ'ı kendilerinin hallettiklerini, diğer yerlerin alınması işinin de gençlere kaldığı’ beyanının dikkatle izlenmesi gerektiğini söyledi.

Ermenilerce, Her 24 Nisanda yapılan açıklamalarla Türklere soykırım iftirası atıldığını belirten Yaşin, soykırım inkarını suç sayan ülke sayısının 20 civarında olduğunu, bunların önemli kısmında diasporanın etkisinde bulunduğunu belirtti.

Yaşin Güney Kıbrıs Rum kesimi ve Yunanistan'ın soykırımı Türkler'in yaptığını söyleyen iki ülke olduğunu dile getirerek, Hocalı soykırımının 8-9 ülke tarafından kabul edildiğini anlattı.

 

 

 

 
Çelebi’den: ‘Ey Musa Ayakkabılarını Çıkar’
 
‘Barış kervanı Türkiye’yi kuşatsın’
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Furkan 18 Mart 2015 Çarşamba 15:29

Panel haberinin kaynagi kimdir bu haber cok onemli ozellikle Erzurumlularin daha duyarli ve konuyu karsi taraf aleyhine cevirici aktiviteleri suratle yerine getirmelidir.Cunku diaspora bos duymuyor. Bolge Vekillerimiz ve bilim adamlarimiza da gorevler dusmektedir.EDİTÖR: DEĞERLİ YORUMCU, PANELİN KAPSAMI İÇERİĞİ VEYA BÜLTEN HALİNDEKİ ŞEKLİ VAKIF TARAFINDAN TARAFIMIZA ULAŞTIRILMAMIŞTIR. DEĞERLİ VAKIF YÖNETİCİLERİNİN HABER ŞEKLİNDE PANELİ İLETMELERİ HALİNDE YENİDEN YAYINLANACAKTIR. HABER NOTLAR ÜZERİNE SADELEŞTİRİLEREK VERİLMEK DURUMUNDADIR. BU SEBEPLE, TARAFIMIZA YAYIMLANACAK PROFESYONEL HABER ŞEKLİNDE ULAŞTIRILMAYAN VE NOT HALİNDE AKSETTİRİLEN DEĞERLİ PANELLİN AKTARIMIYLA İLGİLİ EKSİKLİKLER MAZUR GÖRÜLMELİDİR.

Yorumu oyla      7      4  
İskender Polat 18 Mart 2015 Çarşamba 15:03

Bir Erzurumlu olarak Ermeni isyanlarından, saldırılarından önemli ölçüde zarar görmüş bir ecdadın torunuyum, Talat Paşa nın anılarını okuyunca insan titriyor, (kin ve nefret içinde değilim) panelin içeriği yüzeysel, geçiştirilmiş aceleye getirilmiş sanki, daha doyurucu yazılabilirdi diye düşünüyorum. panelde, akademik ve konusunda uzman katılımcılar var, ancak kısa tutulmuş, bu tür paneller fırsat, yeni nesillere detaylı anlatmak yerinde olur sanırım. Panel, nerde yapılmış? kim izlemiş, yazmış? bunu da öğrenmek isterdim, yine de bu yazıyı bize ulaştıranlara teşekkürler.

Yorumu oyla      7      4  
Erdal TOYGUN 18 Mart 2015 Çarşamba 14:35

'Araştırma-İnceleme' sütununda 'Türk Aydınları Vakfı'nın girişimleri ile düzenlenen 'ERMENİ PANELİ' başlığı; bu değerli konuşmacıların değerli sunumları karşısında çok yaban düştüğünü ilk olarak ifade etmeliyim. 'ERMENİ PANELİ' yerine 'ERMENİ MEZALİMİ' veya 'ERMENİ ZULMÜ' - 'TARİHTE ERMENİLER' gibi başlıkların daha açıklayıcı ve ilgi çekici olacağı kanısındayım. Ayrıca yazarının veya haberin kaynağının belirtilmemesi de konuyu ilgiden uzaklaştırmıştır. Haber gündemden önce yayımlandığı da unutulmamalıdır. Yeri gelmişken ilgililere buradan şunu da açıklamadan geçemeyeceğim. 'GURBETTEKİ ERZURUMLULAR' yazı dizisi çok çabuk sonlandı. Yoksa GURBETTE ERZURUMLU bitti mi. Bu yazı dizisinin devamını istiyorum. Artısı ve eksisi ile Erzurum'a ve Erzurumluya yön vereceğini umuyorum. Sevgi dolu selam ve dualarımla.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gerez, inşaat ustalarını uyardı
Yeni İmar Kanununa göre 15 Nisan 2015 tarihine kadar Çevre ve Şehircilik ...
Gazeteciler EGC Semineri’nde buluştu
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) tarafından, medya çalışanlarına yönelik ...
‘Erzurum için bir projem var’
Bilim ve Teknoloji Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Erzurum ...
 
İletişimciler ‘Hak Odaklı Haberciliği’ sorguladı
Bağımsız İletişim Ağı (BİA) Haber Müdürü Haluk Kalafat, Atatürk Üniversitesi ...
KUDAKA destekledi, Palandöken florası kitaplaştırıldı
M.COŞKUN-Palandöken İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün KUDAKA ...
Yeşilay, çocuklarla buluştu
Yeşilay Haftası etkinliklerine hız kesmeden devam eden Yeşilay Erzurum ...
 
Sebahattin Bulut hatıra ve eserleriyle anıldı
Erzurumlu kültür ve folklor adamı Sebahattin Bulut, vefatının 9. yılında, ...
Şok eden gerçek…!
Mobbing ile Mücadele Derneği Erzurum Temsilci Başkanı Jale Hülya Alcan, ...
Hacımüftüoğlu, İslam’da Kadın’ı anlattı
8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Erzurum İl Müftülüğü Aile İrşat ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva