ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Özel Bahçeli ile görüşmesini değerlendirdi
Özel Bahçeli ile görüşmesini değerlendirdi
Erzurum ihracatta 20 milyon dolar eşiğinde
Erzurum ihracatta 20 milyon dolar eşiğinde
Erzurum Mayıs’ta eksi 5 dereceyi gördü
Erzurum Mayıs’ta eksi 5 dereceyi gördü
İliç kazası Araştırma Komisyonu  toplandı
İliç kazası Araştırma Komisyonu  toplandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
HABERLER>GUNCEL
23 Şubat 2010 Salı - 00:29

HES toplantısında gerginlik

Vali Öztürk ile TEMA Vakfı Erzurum Temsilcisi Bedirhanoğlu arasında HES gerginliği yaşandı. Vali Öztürk ; “Buradaki insanların sıkıntılarını dinlemek zorundasınız.” diyen TEMA Vakfı Erzurum Temsilcisi Bedirhanoğlu’na, tepki gösterdi.

HES toplantısında gerginlik

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ile TEMA Vakfı Erzurum Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu arasında HES gerginliği yaşandı. Vali Sebahattin Öztürk’e; “Buradaki insanların sıkıntılarını dinlemek zorundasınız.” diyen TEMA Vakfı Erzurum Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu’na, tepki çok sert oldu. Vali Öztürk, “Bana işi mi öğreteceksin?” diye çıkıştığı TEMA Temsilcisi Bedirhanoğlu’nun elinden önce mikrofonu aldı, ardından toplantıya katılan vatandaşlara kendisi hitap etti.  
//VALİ ÖZTÜRK’ÜN MÜDAHALESİ
Tortum ilçesinde dün düzenlenen “Hidroelektrik Santralleri Paydaş Toplantısı’nda gerginlik yaşandı. Bölgede kurulması planlanan hidroelektrik santralleriyle ilgili olarak vatandaşların bilgilendirilmesini amaçlayan ve Tortum Çok Programlı Lisesi’nde düzenlenen toplantıda söz alan TEMA Vakfı Erzurum Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu ile Vali Sebahattin Öztürk arasındaki sözlü tartışma, salondaki tansiyonu bir anda yükseltti. Vatandaşların tepkileriyle iyice gerginleşen ortam, yine tartışmanın tarafı olan Vali Öztürk tarafından yatıştırıldı.
“MASA BAŞINDA HAZIRLADIĞINIZ PROJELERLE BÖLGEYE ZARAR VERİYORSUNUZ”
HES projeleri hakkında konuşan TEMA Vakfı Erzurum il Temsilcisi Bedirhanoğlu, Çoruh Havzası’nda kurulması planlanan HES’lerin, bölgedeki sosyal ve ekolojik dengeyi bozacağını ileri sürdü. Bedirhanoğlu, halkın bilgisi olmadan su gözelerinin bile satıldığını belirterek, “Buradaki su kaynakları öncelikle burada yaşayanlara, ardından da bize aittir. Yani öncelik buranın insanınındır. Elbette enerji üretimine karşı değiliz. Fakat şu anda yapılan işlem 1980 öncesine ait verilerle harita üzerinden ÇED raporu hazırlamaktan başka bir şey değil. Masa başında hazırladığınız projelerle bölge halkına ve doğaya zarar veriyorsunuz. İnsanların buradan göç etmelerine neden oluyorsunuz.” diye konuştu. HES’lerle ilgili bilgilendirilmek amacıyla toplantıya katılan vatandaşlara seslenen Bedirhanoğlu, “Size soruyorum, köylerinize gelen oldu mu, sizlere HES’ler konusunda bilgi veren oldu mu? Kaç yabancı size geldi, bilgi verdi? Kimse gelmedi, biliyoruz. Kurusa bakmayın ama kimse milyon dolarları bırakıp da, sizin köylerinizi düşünmez.” ifadelerini kullandı.
TOPLANTIDA TANSİYONLARIN BİR ANDA YÜKSELMESİNE NEDEN OLAN O DİYALOG…
Bedirhanoğlu’nun konuşması alkışlarla kesilirken, devreye Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk girdi. Bedirhanoğlu konuşurken oturduğu yerden kalkan ve kürsüye gelerek Bedirhanoğlu’nun elinden mikrofonu alan Vali Öztürk, salondakilere hitap etmeye başladı. Toplantıda tansiyonların bir anda yükselmesine neden olan diyalog ise şöyle gelişti:
Vali Öztürk:
— Değerli arkadaşlar, buraya sizi bilgilendirmek için geldik. İçinizden değerli arkadaşlarınız sizin adınıza konuşmalar yaptılar. Bu salonda aşağı yukarı 200 kişi var. Herkesin görüşü aynı olduğu zaman hepinizi nasıl dinleriz? Bizim buna vaktimiz de yok, böyle bir şey olabilir mi?
Işıl Bedirhanoğlu:
Sayın Valim! Herkesin vakti kıymetli; burada 200 insan konuşuyorsa, bunları dinlemek zorundasınız.
Vali Öztürk:
Yapmayın ya! İşimi sizden mi öğreneceğim?
Işıl Bedirhanoğlu:
Ben size işinizi öğretmiyorum, diyorum ki; 200 insanın derdi varsa ve madem burada bir toplantı yapılıyorsa, dinleyeceksiniz. Siz dinlemeseniz bile, sayın vekil dinlemek zorunda.
//ÖZTÜRK AÇIKLAMA YAPTI
TEMA Vakfı İl Temsilcisi Bedirhanoğlu ile yaşadığı sözlü tartışmanın ardından konuşmasına devam eden Vali Sebahattin Öztürk, salondaki vatandaşlara, HES’ler konusunda yürütülen çalışmalara ilişkin olarak bazı uyarılarda bulundu. Vali Öztürk’ün, “Kanunlar çerçevesinde işini yapan kamu görevlilerine engel çıkartmayın, direnç göstermeyin, işlerini yapmalarına engel olmayın. Yoksa bu iş sizin canınızı yakar.” şeklindeki konuşması, salonda tansiyonları ikinci kez yükseltti. Vali Öztürk’e, “Bizi tehdit mi ediyorsunuz?” diye bağıran vatandaşlar, yine Vali Öztürk tarafından yatıştırıldılar. Vali Öztürk, ifadelerinin yanlış anlaşılmaması gerektiğini kaydederek, “Biz buraya sizin yanınızda olduğumuzu göstermek için geldik. Anlatmak istediğimiz şudur: Sıkıntılarınız elbette ki bizim için önemlidir. Çözümü için de gerekli olan ne varsa yapılmalıdır. Ama bu sorunları çözerken, adımlarımız kanunlar çerçevesinde olmalıdır. Kanunlara aykırı iş yapanların elbette canı yanar; haklı konumdayken haksız duruma düşerseniz. Ben size bunu anlatmak istedim.” diye konuştu. Bölgedeki suların sadece yüzde 10’luk kısmının halkın kullanımına bırakılmasına kendisinin de karşı olduğunu dile getiren Vali Öztürk, “Bu konuda siz elbette haklısınız. Ben inanıyorum ki, DSİ bu konuda gerekli çalışmaları yapacaktır. Burada size bunun taahhüdünü de vereceklerdir.” dedi. Vali Öztürk daha sonra beraberindeki heyetle birlikte toplantıdan ayrılırken, vatandaşların sorunlarını dışarıda da dinledi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selam 23 Şubat 2010 Salı 10:29

peh valiye bak vatandaşa fırça atıyor ve konuşturmuyor tortumun erzurumun kaderi

Yorumu oyla      6      4  
VATANDAŞ 23 Şubat 2010 Salı 10:16

suyun yüzde onunu bırakacaklarmış.suyun yüzde yüzünü kullanmak varken .. gidin çoruh nehrinde yıllar önce kararı alınan barajı kurun ne işiniz var vatandaşın küçük çayındaki hes ile..aklımız karışıyor baraj duruyor yoksa kadir topbaş hükümete yusufeline baraj kurmayın ricasındamı bulundu...biri yazsın lütfen

Yorumu oyla      6      4  
YÜKSEL 23 Şubat 2010 Salı 09:56

Atı alan üsküdarı geçti günaydın tortumlular serdarlılar ve sayın tema başkanı...sadece sizin yapacağınız 49 yıl sonra israil ve fransızların kiralama süresini uzatmaması için torunlarınıza vasiyet bırakacaksınız.geçmiş olsun.. vesselam..

Yorumu oyla      6      4  
Talat Dündar dundarqhacettepe.edu.tr 23 Şubat 2010 Salı 09:53

SAYIN VALİMİZ VATANDAŞIN SESİNE KULAK VERMEYİNİZ . ZİRA KESER DÖNER SAP DÖNER BİR GÜN DE HESAP DÖNER.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye’de Termal Köy Projesi
İHA/Adaçay ve Söğütlü mahallerinde halkla istişare eden Aziziye Belediye ...
HSYK Kararına Memur-Sen'den tepki
ORHAN AKIN - TAŞKIN ŞAN (İHA) – Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim ...
STP’den HSYK tepkisi
Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu temsilcileri Dün öğle namazı ...
 
Tekel işçilerine destek yağıyor
GHA/66 gündür eylemde olan TEKEL işçilerine, Erzurum’dan verilen pankartlı ...
Genç Erzurumlulardan tepki
İHA/Cuma günü öğle saatlerinde Erzurum Adliyesi önünde toplanan Genç Erzurumlular ...
Yakutiye’de dilenci operasyonu
Yakutiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Cuma namazı sonrası cami ...
 
HSYK kararına tepki
AYHAN TÜRKEZ-AHMET AKBUĞA(İHA) – Erzurum Barosu'na kayıtlı 50 avukat dün ...
Gündem aslına döndü
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Son bir haftadır Hukuk tartışmalarının merkezi haline ...
2011 saati hızlı işliyor
İHA/Sağlık Bakanı Akdağ, "Erzurum’da 2011’in saman alevi gibi gelip geçmesini ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva