ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
HABERLER>GUNCEL
20 Şubat 2010 Cumartesi - 00:48

Gündem aslına döndü

SAMET ÖZÜNAL/GHA/Son bir haftadır Hukuk tartışmalarının merkezi haline gelen, kendi sorunlarından uzak kalan Erzurum, tartışmalara neden olan dava dosyalarının İstanbul’a gönderilmesiyle kendi gündemine döndü. 2011 yapılanmasından ulaşıma, hayvancılıktan içme suyuna kadar ağır kalkınma ve gelişme sorunları olan il kendiyle yüzleşme fırsatını buldu.

Gündem aslına döndü

//GENEL GÜNDEME TAKILMA
Kendine ait sorunları tartışmayan, hep global gündeme takılan Erzurum’un 2011 perspektifinde kalkınma sürecini yakalayabilmesi için, meselelerini gündemde tutması, çözüm arayışı etkinliklerine yoğunlaşması, il değerlerine dikkat çekecek ölçüde sosyal etkinliklere odaklanması gerekiyor.
2011 SÜRECİ
2011 saatinin durmadan ve hızlı biçimde ilerlediği Erzurum, uluslararası organizasyonla kendini dünyaya tanıtacak. Bu vizyonun evrensel  boyutta dikkat ve ilgi çekici olabilmesi için ciddi ve planlı atılımlara ihtiyaç var. Erzurum 2011’de yalnız kent merkeziyle değil hinterlandıyla gündeme geleceğinden, sürece ait yapılanmanın tüm bölgeye yayılması da kaçınılmaz.
YATIRIM İHTİYACI
Kentsel dönüşümde geç davranan ve 2011’de bu yönüyle sorun yaşayacak olan İl’de 2011 bağlamında ciddi biçimde ulaşım yatırımlarına ihtiyaç duyuluyor. Erzurum’un ilçeleri ve civar illerine bağlantıları, denize ulaşım imkanlarının gözden geçirilmesi mutlak şart. Bu bağlamda Ovit, Tortum, Kop ve İspir yol güzergahlarında gerçekleştirilecek olan tünel yatırımları hayati önem taşıyor.
ULAŞIM SORUNUNA ÇÖZÜM
Başsavcı Cihaner ve ardından HSYK kararına yoğunlaşan Erzurum’da ulaştırma yatırımları noktasında dün önemli bir gelişme yaşandı. Karayolları 12. Bölge Müdürü Altıok,
Erzurum ve Doğu Anadolu’yu Karadeniz’le buluşturacak olan Kop, İspir, Tortum ve Ovit’ten oluşan 4 tünelle ilgili çalışmalara hız kazandırıldığını açıkladı.
// 4 BÜYÜK YATIRIM
Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü’nün ilk olarak Ovit Geçidi’nde İspir’den sonra 20 kilometrelik bir tünel yapmasıyla ilgili çalışmaları proje aşamasına getirdiği ve bu yıl içinde ihale edeceği bildirildi. Bu projenin 3 yıl içinde tamamlanması öngörülüyor. Kop Dağı Geçidi’nin altında 3 bin 176 metre, İspir’de 3,6 kilometre, Tortum Denizbaşı mevkiinde ise, 2 bin 400 metre uzunluğundaki tünellerin yapılarak, bölge ulaşımında önemli bir rahatlama sağlanması amaçlanıyor.
Erzurum ve Doğu Anadolu’yu Karadeniz’le buluşturacak olan Kop, İspir, Tortum ve Ovit’ten oluşan 4 tünelle ilgili çalışmalar başlıyor. Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü’nün ilk olarak Ovit Geçidi’nde İspir’den sonra 20 kilometrelik bir tünel yapmasıyla ilgili çalışmaları proje aşamasına getirdiği ve bu yıl içinde ihale edeceği bildirildi. Bu projenin 3 yıl içinde tamamlanması öngörülüyor.
Erzurum iş dünyası, söz konusu 4 tünelin, kentin kalkınmasına katkı sağlayacağını, bölge turizmine canlılık kazandıracağını belirterek, çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istiyor.
Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, yapılması tasarlanan Erzurum-Bayburt yolu üzerinde Kop Tüneli, Erzurum-Artvin yolu üzerinde Tortum Tüneli ve Erzurum-Rize yolu üzerindeki Ovit ve İspir tünelleriyle karla mücadele masraflarının azalacağını ve ulaşımın problemsiz sağlanacağını belirtti.
//ALTIOK: TÜNELLER HER AÇIDAN KAZANIM OLACAK
Tünellerin ulaşıma büyük katkı sağlayacağını ifade eden Altıok, “Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü yetki sınırları içerisinde yapılacak olan Kop Tüneli Projesi, 1993 yılında yatırım programına alındı. Yörede en yüksek rakımlı geçit olan Kop Dağı geçidi, kışın yoğun kar yağışına maruz kalıyor. Kop Bakımevi’nde kalan karla mücadele ekipleri, eğitimi yüzde 10 olan yolu trafiğe açık tutmak için 6 ay boyunca 24 saat esasına göre çalışıyor. Kop Tüneli, kış koşulları ile mücadele anlamında çok büyük avantaj sağlayacak.” diye konuştu.
Aşkale-Maden yolu güzergahında mevcut Kop Dağı geçişinde standardın yetersiz olduğunu, heyelanlı olan bölgede başka alternatif güzergahın bulunmadığını aktaran Altıok, “Hayata geçirilecek 4 tünel, tüm bölgeye ekonomik canlılık getirecek. 12. Bölge Müdürlüğü olarak, her yıl karla mücadelede 10 milyon lira harcama yapıyoruz. Söz konusu tünellerin yapımıyla da, bu masrafı azaltacağız.” ifadelerini kullandı. 
//OVİT TÜNELİ’NİN İHALESİNE BU YIL ÇIKILACAK…
Ovit Geçidi’nde 20 kilometrelik bir tünel yapılmasıyla ilgili çalışmalar proje aşamasına geldi. İhalesine bu yıl içinde çıkılacak.
//KOP TÜNELİ:
Karadeniz sahil yolu ve yöredeki limanların Kuzey TEtek güzergahına ve İran kapısına bağlantısı yapılacak. Kop Geçidi zirvesine tırmanan araçların amortisman ve zaman kaybı önlenecek. 14 kilometrelik heyelanlı yol terk edilecek.
//TORTUM TÜNELİ:
Tortum Gölü yöresine ulaşımda kullanılan Pinin kayalıkları mevkiindeki yolun 4 bin 400 metre uzunluğundaki standart dışı güzergahın terk edilmesi, yolun iyileştirilmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması için proje çalışmaları yapılıyor. Tünelin boyu bin 800 metre olacak.
//İSPİR TÜNELİ:
Erzurum-İspir yolunda Kazancık Köyü yakınlarından ayrılarak Yassı Dağı altından geçip İkizdere Yolu başlangıcına bağlanan alternatif bir güzergaha 3,6 metrelik bir tünel yapılarak, Erzurum-İspir yolu 31 kilometre kısaltılacak. Güzergah için etüt ve proje çalışmaları sürüyor.
 
 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 21 Şubat 2010 Pazar 14:49

kendi gündemine dönmüş.çok ilginç ve komik bir haber.erzurumun kendi gündemi varmıydı sanki.veya 3 günlüğüne gündeminden mi uzaklaştı.çok yoğun gündemi vardıda sanki ???

Yorumu oyla      6      4  
turgut 20 Şubat 2010 Cumartesi 12:30

erzincan-gümüşhane-tirebolu-trabzon demiryolunun gümüşhane-bayburt-aşkale bağlantısınında yapılamsını isteyelim, gündeme taşıyalım

Yorumu oyla      6      4  
kılıçlar 20 Şubat 2010 Cumartesi 11:58

hadi ispirliler yüzde yetmiş oy verdiğiniz iktidarı, bakanınızı ve milletvekillerinizi göreve çağırın . bu hükümet zamanıda yapılan duble yol çalışmalarında hizmet almayan erzurumun kazaları içinde sadece İSPİR dir. HADİ YAPALIM ŞU BİZİM İSPİRİN TUNELİNİ

Yorumu oyla      6      4  
selahatti gezer 20 Şubat 2010 Cumartesi 10:55

Sayın Erzurum Gazetesi, Erzurum'un hem yatırım altyapısı hem de yaşam kalitesi için en önemli sorununun yol ve ulaşım olduğu artık ortaya çıkmıştır. bu konuyu gündeme taşıdığınız için teşekkür ederim. Lütfen konunun takipçisi olmaya devam edin. Ulaşımsız hiçbir fabrika kurulmaz.hiç bir turizm faaliyeti gerçekleşmez...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2011 saati hızlı işliyor
İHA/Sağlık Bakanı Akdağ, "Erzurum’da 2011’in saman alevi gibi gelip geçmesini ...
Tekel işçilerine dadaş desteği
İHA/İşçi ve kamu çalışanları konfederasyonları TÜRK-İŞ, DİSK, KAMU-SEN ...
Cihaner, cezaevindeki koşullardan şikayetçi
ERZURUM(CİHAN)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Malik ...
 
Nizam Hukukçularından HSYK eleştirisi
İHA/Adana Nizam Hukukçular Derneği Başkanı Emin Bayram, HSYK'nın Erzurum ...
HAP’tan HSYK tepkisi
MUZAFFER ÇAĞLIYANER (İHA) - Konya, Karaman ve Aksaray'da bulunan avukatların ...
AHUDER'den HSYK kararına tepki
NECATİ ÇİÇEK(İHA) - Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun olağanüstü ...
 
Ova’da taban suyu yükseldi
GHA/Devlet Su İşleri 8. Bölge Müdürü Mustafa Bahadır, Erzurum Ovası’nda ...
Bu ısrar niye?
ESKİ Yetkililerinin içme suyunun ozonlanarak arıtıldığı yolundaki açıklamalarına ...
25 Barodan Ortak açıklama
YILMAZ UZUN/İHA/Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı'nın tutuklanmasıyla ilgili ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva