ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>GUNCEL
19 Şubat 2010 Cuma - 06:53

Bu ısrar niye?

ESKİ Yetkililerinin içme suyunun ozonlanarak arıtıldığı yolundaki açıklamalarına rağmen, musluklardan yine sarı renkli sular akıyor. Kirli görünümlü suyu içmek istemeyen, görüntü kirliliği sebebiyle suda zararlı maddeler olabileceğine ve özellikle çocukların sağlığının bozulacağına inanan Erzurumlular çeşme başlarında uzun kuyruklar oluşturuyor.

Bu ısrar niye?

Erzurum’da içme suyu sorunu devam ediyor. Şehir içme suyu şebekesine baraj suyunun aktarılması sebebiyle Erzurum Ovasında taban suyu yükseliş kaydetti. Taban suyu yükselişi OSB’de de kısmi su birikimine yol açtı. DSİ yetkilileri taban suyu artış sorununa çözüm olarak drenaj çalışması yapacaklarını açıkladılar.
OZON ÇARE OLMADI
ESKİ Yetkililerinin içme suyunun ozonlanarak arıtıldığı yolundaki açıklamalarına rağmen, musluklardan yine sarı renkli  sular akıyor. Kirli görünümlü suyu içmek istemeyen, görüntü kirliliği sebebiyle suda zararlı maddeler olabileceğine ve özellikle çocukların sağlığının bozulacağına inanan Erzurumlular çeşme başlarında uzun kuyruklar oluşturuyor.
YER ALTI SULARI HEBA EDİLİYOR
Yer altı sularıyla içme suyu şebekesinin beslenmesini, baraj suyunun tarımsal alanların sulamasında kullanılmasını isteyen vatandaşlar, önceki gün OSB’de baş gösteren su sızmaları ile Erzurum Ovasındaki taban suyu yükselmesi olayının yer altı sularının heba edildiğinin göstergesi olduğunu savunuyorlar.
SU HEBA OLACAĞINA ŞEBEKE VERİLSİN
Ovadaki taban suyu yükselmesini değerlendiren vatandaşlar, yer altı sularının içme suyu şebekesine yeniden bağlanmasının şart olduğunu belirterek, mevcut şebeke suyunu görüntüsü ve tadı sebebiyle kullanamadıklarını, içme suyu temininde güçlükler yaşadıklarını kaydettiler. Varlıklı kesimin şişe suyu kullandığına dikkat çeken vatandaşlar dar gelirlilerin ise soğuk ve ayaza aldırmadan çeşme başlarında bekleştiklerini, bunun vatandaşa çile çektirme manasına geldiğini öne sürdüler.
TABİAT DA YER ALTI SUYU DİYOR
Devlet Su İşleri 8. Bölge Müdürü Bahadır da, Erzurum Ovası’nda zemin suyunun giderek yükseldiği yönündeki iddiaları doğruladı. Çat Barajı devreye girmeden önce, Erzurum’un içme suyu ihtiyacının yer altı su kaynaklarından karşılandığını hatırlatan Bölge Müdürü Bahadır, barajın kullanılmaya başlamasıyla birlikte yer altı su kaynaklarında artış meydana geldiğini kaydetti.
DSİ’DEN DRENAJ
Sadece OSB çevresinde değil, Erzurum Ovası’nın birçok yerinde suyun zemin seviyesine kadar yükselme gösterdiğini vurgulayan Bölge Müdürü Bahadır, 2010 yılı boyunca uzun vadeli drenaj çalışması yapacaklarını bildirdi. Bahadır, “Havalimanı bölgesinde de OSB’dekine benzer bir sıkıntı vardı ve oradaki sorunu çözdük. Erzurum Ovası’nda da hidrojeolojik etüt raporu hazırlayarak, Genel Müdürlüğümüze gönderdik.” diye konuştu.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YAŞAR 19 Şubat 2010 Cuma 22:50

ERZURUMUN SU MUHABBETİ "YAŞAR NE YAŞAR NE YAŞAMAZ" GİBİ BİRŞEY BENCE.... BAŞKANIN ALDIĞI OY ORANI BİR ÇOK MEMNUNİYETİN İFADESİ :)TRAJİ KOMİK

Yorumu oyla      6      4  
dadaş 19 Şubat 2010 Cuma 22:08

HABERDEKİ FOTOĞRAFI BİRAZ BÜYÜLTSENİZ İYİ OLUR .EDİTÖR: FOTOĞRAFIN SİTEDEKİ FORMATINI DEĞİŞTİRMEK MÜMKÜN DEĞİL. ANCAK, SİTEYİ AÇTIĞINIZDA SAYFANIN ALT SAĞ TARAFINDA BOYUTU YÜZDE 400'E KADAR ÇIKARAN BÖLÜMÜ KULLANIRSANIZ SANIRIM MAKSAT HASIL OLACAKTIR. SAYGILARIMIZLA

Yorumu oyla      6      4  
Sinan 19 Şubat 2010 Cuma 21:50

Arakadaşlar ben Ekim ayında iıimizde su ile ilgili Başbakanlığa BİMER e şikayette bulundum.İlimizde içme suyu konusunda yaşananları geniş bir şekilde yazdım.Hatta Ramazan ayında H.Ahmet Baba camii cemati ile büyük şehir belediue başkanı arasında yaşanan bir olayıda ekledim.B.Ş.B.B.sayın küçüklere cemate nasılsını?diye sorunca yaşlı bir amca sağolunuz sayenizde bol bol boklu su içiyoruz cevabını verince sayın küçükler sinirlenip ayrıldı.Bu şikayetimi Başbakanlık ESKİ ye havale etmiş sayın genel müdür beni cep telefonundan aradı.Bana telefonda ozonlama sistemi Aralık ayında devreye girdiğinde suyumuz eskisinden daha kaliteli olacağına dair söz verdi.Fakat malesef sözleri doğru çıkmadı.Ben kendilerini bu vaadlerini getirmrdiklerinde yine bBaşbakanlığa şikayette bulunacağımı söyledim.Bu şikayetimi en kısa sürede gerçekleştireceğim.Bu tazıyı okuyan tüm vatandaşlardan istirham ediyorum,lütfen sizde interne üzerinde BİMER bu konuda şikayette bulununuz.Bu vatandaşlı görevimizdir

Yorumu oyla      6      4  
dadaş 19 Şubat 2010 Cuma 21:29

kaç yıldır o köyleri bir türlü boşaltamadılar gitti...ne kefazelik...başka şehirlerdede barajlar var...etraflarında değil köy 1 tane ev yok....rezalet diz boyu.

Yorumu oyla      6      4  
Dadaslık mı dediniz? 19 Şubat 2010 Cuma 18:55

Sevgili kardeşim DADASLIK dediniz ve acı acı tebessüm ettirdiniz. Ne dadaslıgı kardesim.. Bu memlekette, bagımsızlıgın temellerinin atıldıgı Erzurum Kongresinin yıl donumunde hemi de o kongrenin yapıldıgı bina da bu ulkenin hukumranlık haklarını yerle bir eden AB kararlarına imza atıldı.. DADAS dediginiz insanların gıkı bile çıkmadı.. Yetmedi o imzayı atanlara yüzde 50 oy verdi. Ne dadaslıgı. Dadaş olmak için Erzurum'da doğmuş olmak yetmiyor. Herif olmak lazım. Herif! Üzerine alana saygılarla...

Yorumu oyla      6      4  
dadaş 19 Şubat 2010 Cuma 18:03

erzurumun su preblemi çözülsün diyenler.Önce israf etmeyin diye yorum yapsalar daha iyi olur kanaatindeyim.Taşağıl köyünü belediye kaldırsın çişli suları halka içirtmesin.Alabalık suyu her zaman temizdir.yeterki köyler boşalsın...

Yorumu oyla      6      4  
TORTUMLU 19 Şubat 2010 Cuma 10:41

ERZURUMDAN dan 3 nehir geçer çoruh karadenize aras hazara karasu fırat kızıldenize dökülür erzurum susuz ahali ya bu belediye başkanı ve etrafındaki zevat bi çölde belediye başkanı olsa ne olur mevlam erzurumu korusun amin

Yorumu oyla      6      4  
Ya sabır 19 Şubat 2010 Cuma 09:53

Bu erzurum halkı çeşme başlarında su kuyruğuna giriyor geceleri. ama rabbin kim ses yok. Ben bu pis suyu içip tepki vermeyen, yada su kuyruğunda çile çekip tepkisini demokratik halde Ankaraya iletmeyen yada sessiz kalan halkı görünce Vallahi Erzurum'un dadaşlık ve kahramanlık hikayelerine inanmıyorum. Yalan..Eğer, dadaş buysa, eğer Erzurumdakiler o yere göğe sığdırılmayan dadaşların evlatlarıysa, bu su haksızlığına bir tepki koyarlar..E yok..Demekki aslında dadaşlık madaşlık da yok. Kuzuluk var..Kendimizi kandırmayalım.

Yorumu oyla      6      4  
Ya sabır 19 Şubat 2010 Cuma 09:48

Bu yer suyunun ovadan çıkması ilahi işaret. Bu suyu kullanın deniliyor sanki. Mesaj bu. Derenin pis suyu tarlaya, yer suyu sofraya. Fakat bu Erzurum halkı niye demokratik tepki vermiyor, niye derdini ankara'ya ulaştırmıyor? Ağzı mı bağlanmış insanların..Bu mu dadaşlık..Herkes bu su içilir mi içilmez mi tartışmasında. Bu su içilmez. azıcık midesio olan, ibadetinde suyun temizliğine dikkat eden ne bu suyu içer, ne abdest alır..E nerede dadaşın müslümanlığı. Başbakana sorunu iletip, yer sularının yeniden bağlanmasını sağlamak lazım. Bakın öyle bir oyun varki, şabahanenin suyu kesilmek üzere, türbedeki çeşmenin suyu kesik. erzurumlu bu suyu içsin diye emin olun, yer çeşmelerini kapatabilirler. DADAŞLİKLA ÖVÜNEN erzurumludan ses yok. allah'da musibeti yağdırır bele.

Yorumu oyla      6      4  
Gülgün 19 Şubat 2010 Cuma 08:25

Erzurum halkına zulüm edenler ileride çok para kazanacaklar eminim.Çünkü su tetislerini kurdular para kazanmaya başladılar bile :)

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
25 Barodan Ortak açıklama
YILMAZ UZUN/İHA/Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı'nın tutuklanmasıyla ilgili ...
“Nene Hatun Milli kahramandır”
İHA/Nene Hatun ve Aziziye Destanı’nı beyaz perdeye taşıyacak olan Kat ...
OSB’de su baskını tehlikesi
GHA/Şehir içme suyunun Çat Barajı’ndan temin edilmesinin ardından zeminde ...
 
“Hoşgeldin Bebek” Projesi
GHA/Deniz Feneri Derneği, bebek bekleyen ve yeni bebek sahibi olmuş yeşil ...
Erzurum’un çatı vizyonu değişecek
GHA/ Bir süre önce yapılan Genel Kurul toplantısının ardından İnşaat Mühendisleri ...
Medyanın Gözü Erzurum’da
GHA/Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in makamında ve evinde ...
 
Barolar’dan tepki yağdı
İHA/ Erzurum Barosu Başkanı Naci Turan, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısının ...
Türkiye Erzurum'u konuşuyor..
Türkiye üç gündür Erzurum’u konuşuyor. Değerleriyle gündeme giremeyen ...
İtiraz reddedildi
A.TÜRKEZ/Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklanmasıyla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva