ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>GUNCEL
22 Şubat 2010 Pazartesi - 03:06

STP’den HSYK tepkisi

Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu temsilcileri Dün öğle namazı sonrası Lala Paşa Camii önünde basın açıklaması yaparak katsayı uygulaması ve HSYK kararlarına tepki gösterdi.

STP’den HSYK tepkisi

//PATFORMUN AÇIKLAMASI
Platform adına basın açıklamasını MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli yaptı. Güvenli, "Ülkemizde demokratikleşmeye yönelik adımlar ve açılımlarla milletçe kucaklaşmaya, top yekun kalkınmaya ve özetle 21. yüzyıla yakışır bir sistem kurulmaya çalışılırken, daha önceki darbelerin devamı olan 28 Şubat Darbesinin dinamikleştirdiği çeşitli yapılar, despot ve dayatmacı bir mantıkla direnç göstermeye devam ediyor" dedi.
//KATSAYI SORUNU
"Bugün bazı mihraklar 'Adaletsiz Katsayı Uygulaması'nı ve 'Başörtüsü Yasağını' 28 Şubat'ın sembol kalıntıları olarak bayraklaştırıyor. Evrensel Hukuk'un tüm ilkelerini ayaklar altına alma pahasına zulmün, adaletsizliğin ısrarla devamını sağlama savaşı veriyor" diyen Güvenli, "Danıştay, önceki kararının gerekçesinde kullandığı 'Ölçülülük İlkesi dikkate alınarak belirlenecek olan katsayı' ifadesi ile zaten niyetini belli etmiş ve Meslek liselilere hususen İmam Hatiplere üniversite kapısını aralayan her türlü hesabı bozacağını ilan etmişti. "Bugünkü tablo ise Yargının, Yürütmenin alanına giren hususlara müdahalesi anlamına gelmektedir. Önceki kararlarında katsayı belirlenmesinde YÖK'ün yetkili olduğunu ilan eden Danıştay, hangi hakla kendisini YÖK'ün yerine koyarak katsayı ile ilgili kararlar vermeye devam etmektedir? Bir taraftan "Haydi kızlar okula" kampanyaları düzenleyip, diğer taraftan okulların önüne barikatlar kurup çocuklarımızı içeri almayan samimiyetsiz ve adaletsiz mantığı deşifre ediyor ve şiddetle kınıyoruz. Danıştay'ın aldığı kararlar, milletimizin bayram sevinci ile karşıladığı kararların iptaline yöneliktir. Bu durum yargıya olan güveni zedelemektedir. TBMM'nin derhal harekete geçerek, gerekli anayasal ve yasal düzenlemelerle yargının kendisini yasama ve yürütmenin yerine koymasının önüne geçmesini istiyor, adaletsiz, hukuksuz, darbe ürünü tüm uygulamaların sona erdirilmesini bekliyoruz. Artık çocuklarımızın eğitimden dışlanmasına, ikinci sınıf vatandaş sayılarak horlanmasına tahammülümüz kalmamıştır. Bir an önce bu katsayı garabetinin, hukuksuzluğun ve eşitsizliğin ortadan kaldırılması için tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz" diye konuştu.
//YARGI BAĞIMSIZLIĞI
Güvenli daha sonra şunları kaydetti; "Yargı Bağımsızlığı" kavramını sadece yapıyı siyasi müdahalelerden koruma olarak anlayanlar bilsinler ki yargının saygınlık kazanması için onun her türlü dış etkenden, özellikle de ideolojik saplantılardan arındırılması gerekir. Zira tarih boyunca hukuk ve adalete güveni zedeleyen en büyük sapmanın bu yolla yapıldığını hatırlatmak istiyoruz. Ayrıca Yetkilendirilmiş Savcılarımızın HSYK tarafından görevden alınmasıyla ilgili olarak biliyoruz ki; Demokrasilerde yasamayı Meclis, Yürütmeyi Bakanlar Kurulu, Yargıyı Bağımsız Mahkemelerin yapması gerekirken bu gün, Yargı kendi alanı dışına çıkıp, hukukla bağdaşmayacak bir şekilde davranarak toplumu huzursuz etmektedir. Adeta Yargı yasamanın yerine geçerek Ülkemizi bir yargıçlar devleti haline dönüştürmek istemektedir. Her kesin ağzında hukuk… Ama ne yazık ki hukuk, hukukçular tarafından katlediliyor. Adeta bu durum; "kanun kanun diye diye, kanun tepelendi" diyen şairin sözüne hak verir niteliktedir. Ey Hukukçular, Ortaçağda meleklerin cinsiyetlerini tartışan sözde aydınlar gibi kanun maddelerini tartışarak toplumsal gerçeklikten uzaklaşıyorsunuz, Çünkü kanunlarınız toplumsal hukuku değil kendini seçkin zannedenlerin hukukunu temsil ediyor. Cuntacıların ve darbecilerin hazırladığı anayasa ve kanunlar, halka tuzak kuran bir yapının ürünüdür.Tüm ülke Yargının kuşatması altında, hareket edemez bir yapıya dönüştürülüyor. Milletin hukuku değil, güçlülerin hukuku dayatılıyor. Biz kanun devleti değil, hukuk devleti istiyoruz. Bu tuzaklardan sıkıldık. Bu tuzakları artık görüyor, bu labirentlerden kurtulmak için sesimizi yükseltiyor ve oyunlarınızı bozmak için yaptıklarınızı protesto ediyoruz. İşte tam da bu noktada bütün özgürlüklerin yolunu açan Sivil ve Demokratik bir Anayasa istiyoruz. Ey Türkiye Büyük Millet Meclisinin sayın üyeleri; diyoruz ki, otoriter bir mantıkla hazırlanan çürümüş anayasayı ortadan kaldırıp Sivil ve Demokratik Anayasa oluşturup Ülkemizin önünü açın, bu trajikomik senaryoya bir son verin."

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekel işçilerine destek yağıyor
GHA/66 gündür eylemde olan TEKEL işçilerine, Erzurum’dan verilen pankartlı ...
Genç Erzurumlulardan tepki
İHA/Cuma günü öğle saatlerinde Erzurum Adliyesi önünde toplanan Genç Erzurumlular ...
Yakutiye’de dilenci operasyonu
Yakutiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Cuma namazı sonrası cami ...
 
HSYK kararına tepki
AYHAN TÜRKEZ-AHMET AKBUĞA(İHA) – Erzurum Barosu'na kayıtlı 50 avukat dün ...
Gündem aslına döndü
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Son bir haftadır Hukuk tartışmalarının merkezi haline ...
2011 saati hızlı işliyor
İHA/Sağlık Bakanı Akdağ, "Erzurum’da 2011’in saman alevi gibi gelip geçmesini ...
 
Tekel işçilerine dadaş desteği
İHA/İşçi ve kamu çalışanları konfederasyonları TÜRK-İŞ, DİSK, KAMU-SEN ...
Cihaner, cezaevindeki koşullardan şikayetçi
ERZURUM(CİHAN)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Malik ...
Nizam Hukukçularından HSYK eleştirisi
İHA/Adana Nizam Hukukçular Derneği Başkanı Emin Bayram, HSYK'nın Erzurum ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva