ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>GUNCEL
23 Şubat 2010 Salı - 00:20

Aziziye’de Termal Köy Projesi

İHA/Adaçay ve Söğütlü mahallerinde halkla istişare eden Aziziye Belediye Başkanı Cengiz, aziziye kaplıcalarının dünya termal turizm literatürüne girmesi için ciddi biçimde atılım süreci başlattıklarını kaydederek, “Termal Köy” projesini hayata geçireceklerini belirtti.

Aziziye’de Termal Köy Projesi

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, yerel seçimler öncesi hazırladığı programda yer alan mahalle toplantılarını sürdürüyor. Seçildiği günden itibaren halkın içinde olan ve ilçenin önemli sorunlarını istişare toplantıları sonucu çözüme kavuşturan Başkan Cengiz, “Halka rağmen değil, halkla birlikte…” anlayışıyla, ilçenin geleceğini şekillendirmeye odaklandıklarını belirtti.
AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Mali Müşavir Ahmet Gül ve yönetim kurulu üyeleri, Başkan Yardımcısı Uğur Oral, Belediye Meclis üyeleri Cafer Pala, Hüseyin Polat ile Cihat Aktaş ve birim müdürlerinin katıldığı mahalle toplantısında Başkan Cengiz, bir yıllık çalışmalarını ve projelerini sunumla halka anlatırken, beklentileri de muhtarlardan ve halktan dinliyor.
//VATANDAŞLA GÖNÜL KÖPRÜSÜ
Mahalle toplantıları kapsamında hafta sonu Adaçay ve Söğütlü mahallerinde halk toplantısı düzenleyen Başkan Cengiz, “Biz aday adayı olduğumuz dönemde halkımızın ayağına gittik, sorunlarını dinledik ve seçim programımızı ona göre yaptık. Aday olduktan sonra da yeniden halkımızla bir araya geldik, talip olduğumuz görevi layıkıyla yerine getirebilmek için halkımızın önceliklerini belirledik. Seçimden önce başlattığımız samimi çalışmalarımız, aynı şekilde devam ediyor. Bizim yönetim anlayışımızın temelinde halkımız vardır. Gelinen noktada ilçenin önemli sorunlarını çözüme kavuşturduysak, bunu halkımızla birlikte başardık. Örneğin, Gezköy sorununu halkımızla birlikte çözdük. Ilıca için kentsel dönüşüm, hayvancılığın ilçe dışına taşınması ve ilçenin ana caddesine çağdaş bir mimari kazandırılması projeleri hazırlandı. Proje hazırlanmadan önce halkımızla bir araya gelmiştik, şimdi yeniden projelerimizle hemşehrilerimizin karşısına çıkacağız. Biz günü kurtarmak için değil, ilçemizi adına yakışır konuma getirmek için çalışıyoruz. Halkımızla kurduğumuz gönül köprüsü sayesinde de bu projelerimizi gerçekleştiriyoruz.” dedi. İlçenin her köşesine eşit hizmet götürdüklerini ifade eden Başkan Cengiz, iki belediyenin fiili birleşmesinin bu dönemde gerçekleştiğini ve belediyeye bir kurumsal vizyon kazandırıldığını, çalışmaların belli bir plan ve program çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirtti.
//AZİZİYE’DE KURUMSALLAŞMA
Aziziye ilçesindeki her gelişmeden ve sorunların çözümünün temelinde istişarenin ve belediye-halk bütünleşmesinin olduğunun altını çizen Başkan Fatih Cengiz, “Seçimin üzerinden henüz bir yıl geçmeden Gezköy sorunu çözülmüş, kaplıca tazminatı tatlıya bağlanmış, ilçenin geleceğine yön verecek projeler uygulamaya konulmuşsa, bunun temelinde belediye-halk dayanışması vardır. Gezköy sorununu halkımızla defalarca bira araya gelerek çözdük. Kaplıca tazminatını muhataplarını bulup, ödeme noktasındaki samimiyetimizi ortaya koyduk ve yarısını da ödedik. Kalan kısmını da Mart ayı içerisinde ödeyeceğiz. Yine Ilıca’nın turizm merkezi vizyonuna kavuşması için proje hazırladık. Ana caddeyi 30 metre genişliğinde tek tip asma kat dükkanlar ve modern binalarla çağdaş bir vizyona kavuşturacağız. Bir yandan ilçemizin çehresini değiştirirken, diğer yandan yeni yatırım alanları oluşturuyoruz. 65 adet aile kabinli yeni bir termal köy projesine bahar mevsimiyle birlikte başlıyoruz. Ilıca’ya 500 kişilik kapalı spor salonunun ihalesi yapıldı, bahar mevsimiyle birlikte ilk kazma vurulacak. Dadaşkent’e kamu kurumlarını çekmek için arsa tahsisi noktasında her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Bahar mevsimiyle birlikte Milli Piyango Anadolu Lisesi, kapalı spor salonu, 100 kişilik öğrenci yurdu, Spor Lisesi, Sosyal Hizmetler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 50 kişilik yetiştirme yurdu ve 72 kişilik engelsiz yaşam yurdu yapılacak. İlçemizde banka şubesi açılması noktasında yaptığımız girişimler sonuç verdi. Kamu kurumlarının ve okulların ilçemizde şekillenmesiyle, Aziziye bölgenin çekim merkezi haline gelecek.” diye konuştu.
//KAPLICALAR, KATMA DEĞER ÜRETİYOR
Kaplıcaların gelirinin ilçeye yatırıma dönüştüğünün altını çizen Başkan Cengiz, “Belediye olarak en büyük avantajlarımızdan biri termal tesislerimiz. Oraya gözbebeğimiz gibi bakıyor, yakaladığımız her ünlüyü, her bürokratı orada ağırlayarak, tanıtım çalışmaları yapıyoruz. Termal tesislerin tanıtımını ne kadar iyi yapıp, gelirini ne kadar artırırsak, ilçemize o kadar güzel hizmetler yapmış oluruz. Biz bildiğimiz yolda ilerlemeye, ilçe halkımıza hizmet üretmeye ve beklentilere cevap vermeye devam edeceğiz. Alnımız açık, yüzümüz ak olarak yolumuza devam ediyoruz. Hemşehrilerimizin bize verdiği bu emaneti en veremli şekilde kullanarak, kaynaklarımızı yatırıma dönüştürüyor, ilçemizin çehresini değiştiriyoruz. Halkımızla omuz omuza verdik, el ve gönül birliği içerisinde ekibimizle birlikte gece gündüz çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
//SÖĞÜTLÜ MAHALLESİ’NİN BEKLENTİLERİ
Söğütlü Mahallesi Muhtarı Musa Küçükler ise, geçmiş yıllarda vatandaşın genelde seçimden sonra unutulduğu hatırlatarak, “Seçimden önce de belediye başkanımız toplantılar düzenlemişti. Halk toplantıları sözü vermiş ve bugüne kadar da sözünü tutarak her zaman halkla iç içe olmuştur. Siyasiler genelde vatandaşı seçimden seçime hatırlar, ama belediye başkanımız bu tabuları yıktı ve her zaman yanımızda oldu. Muhtar olarak ne zaman görüştüysem, mahallemiz adına ne talep ettiysem yerine getirildi. Kapısını ve yüreğini her zaman bize açık tuttu. Bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve projeleri de heyecanımızı daha da artırdı. Artık geleceğe daha umutla bakıyoruz.” ifadeleriyle memnuniyetlerini dile getirdi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet Kovaytan 24 Şubat 2010 Çarşamba 22:18

Söğütlü mahallesinin beklentisi kalmamışki köy muhtarı kardeşimiz sayın Başkanımızın yanına hangi taleple gitmişse her talebi karşılaşmış tüm belediye hizmetlerinden mahellesi faydalanmiş eğer nasip olurda Termal köyüde söğütlü mahallesine yakın bir yere kurarlarsa böylece bir mahalleyi ihya etmiş oluruz inşallah.

Yorumu oyla      6      4  
hülya eren 24 Şubat 2010 Çarşamba 15:25

Başkanımızın halkla görüştüğünü ve onlarla sorunlarıgörüştüğünü okudum çokda sevindim.Bende ılıcada oturuyorum.Zamanla herşey güzel olacak ama biz insanlar biraz acele görmek istiyoruz.Yollar bozuk,çöpten geçilmeyen sokaklar,yıkık virane evler görmekten çok sıkıldık.Bizde Mordern bir ilçede yaşamak istiyoruz.Sokaklar evcil olmayan köpeklerden geçilmiyor.sayılı birkaç ev olmasa iananın ilçe değil en köhne köylerden bir köy .Bir kaplıcamız vardı onada gidemiyoruz.Bir kişi 7.5. lira bir evde 6-7 kişiyiz nasıl gidebiliriz.Mecburen sobada ısınan suda yıkanmak zorundayız.Sayın Başkanım bu sorunlarımızı göz önünde bulundurursa inanın çok mutlu olacaz.Ben hiç umutlu değilim ılıca nın gelişeceğine.Zamanında gelmeyen Otobüsller,kahvede oturan işsizler hiç umudum yok sayın Başkanım.Sizde yılınızı doldurup gideceksiniz lafla yürümüyor icraat yapın lüfen.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HSYK Kararına Memur-Sen'den tepki
ORHAN AKIN - TAŞKIN ŞAN (İHA) – Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim ...
STP’den HSYK tepkisi
Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu temsilcileri Dün öğle namazı ...
Tekel işçilerine destek yağıyor
GHA/66 gündür eylemde olan TEKEL işçilerine, Erzurum’dan verilen pankartlı ...
 
Genç Erzurumlulardan tepki
İHA/Cuma günü öğle saatlerinde Erzurum Adliyesi önünde toplanan Genç Erzurumlular ...
Yakutiye’de dilenci operasyonu
Yakutiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Cuma namazı sonrası cami ...
HSYK kararına tepki
AYHAN TÜRKEZ-AHMET AKBUĞA(İHA) – Erzurum Barosu'na kayıtlı 50 avukat dün ...
 
Gündem aslına döndü
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Son bir haftadır Hukuk tartışmalarının merkezi haline ...
2011 saati hızlı işliyor
İHA/Sağlık Bakanı Akdağ, "Erzurum’da 2011’in saman alevi gibi gelip geçmesini ...
Tekel işçilerine dadaş desteği
İHA/İşçi ve kamu çalışanları konfederasyonları TÜRK-İŞ, DİSK, KAMU-SEN ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva