ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
5 Temmuz 2010 Pazartesi - 00:41

Günay’dan Yayla Turizmi çağrısı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bazı AK Parti milletvekiliyle İspir Çermeli Şenlikleri'ne katıldı Festivalde konuşma yapan Günay, kadınların kürsünün altında kendisinden daha çok konuşmaları üzerine "Hanımlar hanımlar, biraz sessiz" diyerek latifeli bir uyarıda bulundu.

Günay’dan Yayla Turizmi çağrısı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bazı AK Parti milletvekiliyle İspir Çermeli Şenlikleri'ne katıldı Festivalde konuşma yapan Günay, kadınların kürsünün altında kendisinden daha çok konuşmaları üzerine "Hanımlar hanımlar, biraz sessiz" diyerek latifeli bir uyarıda bulundu.
//KONAKLI İNCELEMESİ
Bazı etkinliklere ve kutlama törenlerine katılmak üzere Erzurum'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, öğlen saatlerinde Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile 2011 Kış Oyunları kapsamında Konaklı'da yapımı süren tesisleri gezdi. Yapılan inşaatların planlarını inceleyen Bakan Günay ve Akdağ, master planı ve turizm yatırımcısı hakkında da bilgi aldı.
//26 KÖYDEN ŞENLİK İŞBİRLİĞİ
Erzurum'da incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2011 UNIVERSIADE oyunları kapsamında yapılan Konaklı bölgesindeki tesisleri gezdikten sonra İspir ilçesinde düzenlenen festivale katıldı. 26 köyün ortaklaşa düzenledikleri festivalde Bakan Günay, halka hitap etti. Hitap sırasında kürsünün kurulduğu platformun altında duran ve kendi aralarında konuşan kadınlar ise Bakan Günay'ın konsantrasyonunu bozdu. Bakan Günay, konuşmasına ara vererek "Hanımlar hanımlar, biraz sessiz olun"
diyerek gülümsedi ve kadınları uyardı. Bunun üzerine kısa süreli gülüşmeler yaşanırken Bakan Günay'ın korumaları kadınları platformun bulunduğu alandan uzaklaştırdı.
//YAYLA TURİZMİ
Kırık mevki olarak bilinen yerde kurulan çadırları ve stantları gezen Bakan Günay, burada yaptığı konuşmada yaylaların kirletilmemesini ve çarpık yapılaşmadan korunmasını önerdi.
Günay, burada yaptığı konuşmada da halkın hayatının daha iyi olması için büyük bir gayretle ve iyi niyetle çalıştıklarını ifade etti. Yaşam koşullarının geçmişe göre çok daha hızlı bir şekilde iyileştiğini, insanların artık ulaşımda çok daha iyi hizmetler aldığını ifade eden Günay, 'Artık otobüs fiyatına biletle uçakla seyahat edebiliyoruz. Şimdi yakın kentlerimiz arasında böyle bir bağlantı kurmamız gerekiyor' diye konuştu.
Şenlik alanında havaya konfeti atılmasına izin vermeyen Bakan Günay, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Gelin bu yaylaları daha temiz tutma konusunda biraz gayret edelim. Bu güzel yayladan ayrılınca arkanızda çöp deryası kalırsa çok ayıptır. Bunu herkese söylüyorum. Bilhassa konuşan bayanlara söylüyorum. Şu havaya kağıt parçası, naylon atmaktan da vazgeçelim. Biz türkü söyleriz, bar yaparız ama bu kağıt atma, şişe atma, naylon atma alışkanlığından vazgeçelim. Yaylalar ne kadar temiz tutulursa biz de yayla turizmini geliştirmek için daha büyük gayret içinde oluruz. Bakın, Türkiye dünyanın önemli turizm ülkelerinden birisi oldu. Geçen sene Türkiye'ye 27 milyon yabancı turist geldi. Dünyada en çok yabancı turist ağırlayan en önemli ülkelerden biriyiz. Turistler sadece deniz kenarına gelmesin, turistler İstanbul'a, Ankara'ya, İzmir'e geldiği gibi Konya'ya, Erzurum'a, İspir yaylalarına, kış spor merkezlerine de gelsin.'
//TEŞEKKÜR BELGESİ
İspir sonrası Erzurum'a gelen Bakan Günay, tarihi ve turistik mekanlarda incelemelerde bulundu. Yoğun gezi programı kapsamında yemek yemeye fırsat bulamayan Bakan Günay, simitle karnını doyurdu.Bakan Günay konuşmasının sonunda Çermeli Şenlikleri Ağası Servet Güneş ile Ali Turhan'a plaket verdi. Törene Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Milletvekilleri Fazilet Dağcı Çığlık, Muhyettin Aksak, İbrahim Kavaz, Saadrettin Aydın, kamu kurum amirleri ile çok sayıda İspirli katıldı.
 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Günay umut verdi
ERZURUM CAZİBE MERKEZİ OLACAK Kış Oyunlarından ve yeni yatırımlardan ...
Olurlular Akdağ’da buluştu
Olur ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen Akdağ Şenlikleri renkli görüntülere ...
Bir ozan’ın dramı
Geçimini, yanından hiç ayırmadığı sazıyla sağlayan 40 yaşındaki İsa Ertunga, ...
 
Erzurum, ‘Atlas Gündemi’nde
Ünlü coğrafya ve gezi dergisi Atlas, sayfalarına Erzurum’u taşımayı adeta ...
Doğu Anadolu Bilişim Merkezi oluyor
İstanbul , Ankara Erzincan ve Erzurum illerinde faaliyet gösteren Asist ...
Bardakoğlu’ndan Küçükler’e teşekkür ziyareti
AHMET AKBUĞA(İHA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Erzurum ...
 
“Erzurum bölgenin bereket kaynağı”
Kur'an eğitimi, güzel ezan okunması ve kıraatı konusunda Erzurum'un önemli ...
Narman HEM sergi açtı
PEHLÜL DÜZENLİ (İHA) - Narman Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan ...
Dadaşlar Poyrazlar’da buluşacak
METİN DEMİR (İHA) - Sakarya Erzurumlular Derneği tarafından geleneksel ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva