ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Özel Bahçeli ile görüşmesini değerlendirdi
Özel Bahçeli ile görüşmesini değerlendirdi
Erzurum ihracatta 20 milyon dolar eşiğinde
Erzurum ihracatta 20 milyon dolar eşiğinde
Erzurum Mayıs’ta eksi 5 dereceyi gördü
Erzurum Mayıs’ta eksi 5 dereceyi gördü
İliç kazası Araştırma Komisyonu  toplandı
İliç kazası Araştırma Komisyonu  toplandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
3 Temmuz 2010 Cumartesi - 02:48

Doğu Anadolu Bilişim Merkezi oluyor

İstanbul , Ankara Erzincan ve Erzurum illerinde faaliyet gösteren Asist TT üçüncü büyük bilişim merkezini Erzincan'da kurdu. Şu anda 609 kişinin istihdam edildiği çağrı merkezinde hedef çalışan sayısını 1200'e çıkarmak.

Doğu Anadolu Bilişim Merkezi oluyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan'da Türk Telekom'a ait 600 gencin çalışacağı Bilişim Merkezi'nin açılışını yaptı. Bakan Yıldırım, "Bazı ahmaklar terör eylemleri ile halkı sindirme gayretleri ile bir şey yapacağını sanıyorsa yanılıyorlar" dedi.
BAKAN YILDIRIM AÇILIŞ YAPTI
Ali Kemali Caddesi üzerinde bulunan Türk Telekom Bilişim Merkezi'nin açılış törenine, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Vali Abdulkadir Demir, eşi Nurtaç Demir, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkan AK Parti'li Yüksel Çakır, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Telekom Genel Müdürü Paul Doany, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Tedaş Genel Müdürü Haşim Keklik, Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay, Asist Genel Müdürü Adil Zembat, PTT Genel Müdürü Osman Tural ile müdürler ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Abdulkadir Demir, Erzincan'ı 'Doğu'nun parlayan yıldızı' olarak nitelendirdi. Bakan Binali Yıldırım'ın Erzincan ve Türkiye için bir şans olduğunu inandığını, yüreğinin Erzincan ve Erzincanlılar için attığına inandığını kaydeden Vali Demir, bilişim merkezinde çalışan 600 gençin yıl sonuna kadar 1200'a ulaşacağını bildirdi. Şimdiye kadar 1884 kişinin diksiyon dersi aldığını anımsatan Vali Demir, çalışmaya hazırlık kapsamında 3 sene içinde 3 bin 237 gencin bilgisayar kursu aldığını, teknoloji ile bilişimle tanışır olduğunu vurguladı.
//ERZİNCAN’A DEV YATIRIM
Daha sonra alkışlarla kürsüye gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise Erzincan yakın bir gelecekte 'bilişim merkezi' olacağını bildirdi. Sadece çağrı ve bilişim merkezini açmakla kalmadıklarını, Erzincan'da 'sayısal arşiv kent' tesisin de açılışını yapacaklarını anlatan Bakan Yıldırım, şöyle devam etti:
 
"Şimdi artık devir, bilişim devri. Yani devlet dairelerinde, ticarethanelerde hatta evlerde kağıt kaleme paydos. Bilgisayar, internet ve bilgiler doğrudan doğruya akıllı arşiv şehirlere gidiyor. Burada depolanıyor. Öyle kağıtların yıllarca güvelenmesi, tozlanması, paslanması, onların geriye çıkarılıp bilgilerin bulunması, bürokrasinin afrası, tafrası hepsi bitiyor. Bunlar tarihe karışıyor. İşte bu yeniliğin öncülüğünü de Erzincan'da yapıyor. Erzincan yeniliğin, gelişmenin, dostluğun, kardeşliğin şehridir. Erzincan Türkiye'nin özetidir. Bu hizmeti Türkiye'nin her tarafına yayacağız."
//'AHMAKLAR, TERÖRLE HALKI SİNDİRECEKLERİNİ SANIYORLAR'
Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu vurgulayan Bakan Yıldırım, Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Çerkez, Laz'ın birlik ve beraberlik içinde yaşadıklarını belirtti. Binali Yıldırım, şunları söyledi: "Bazı ahmaklar terör eylemleri ile halkı sindirme gayretleri ile bir şey yapacağını sanıyorsa yanılıyorlar. Gittikleri yer çıkmaz sokaktır. Bin yıl boyunca bu topraklarda kardeş olarak, tek bayrak, tek ülke, tek vatan ve 72 milyon kardeş olarak birlik beraberliğimizi koruduk. Bin yıl sonra da başaracağız. Bu sevdada olanlar yanlış yolda olanlar akıllarını başlarına alsınlar. Ne içerde ne dışarıda teröre destek olanlar onlara göz kırpanlar asla ve asla ümitlenmesinler. Erzincan bu birliğin, hoşgörünün merkezidir. Erzincan böyle şeylere prim vermemiştir."
Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım, Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany'e plaket verdi ve Türk Telekom Bilişim Merkezi'nin açılışını, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ile birlikte yaptı.
//ERZİNCAN'A DEV BİLİŞİM ÜSSÜ
Türk Telekom'a ait Erzincan Bilişim Merkezi içinde yer alan Asist Çağrı Merkezi, 6 bin 920 metrekarelik bir alan üzerine kuruldu. İçinde açık ofis alanları başta olmak üzere, eğitim, konferans ve toplantı salonları bulunuyor. Güçlü teknolojik altyapısı ile çağrı merkezi, gelen çağrı, giden çağrı, SMS, elektronik posta, faks, videofon, IVR olmak üzere yedi kanaldan hizmet verecek. Assit TT, Erzincan'da Türk Telekom, TTNET, Ulaştırma Bakanlığı, THY, KOSGEB, 11818 ve Avea'ya hizmet sunacak. 839 oturma kapasiteli çağrı merkezinin yüzde 42'sini kadınlar oluşturuyor. İstanbul , Ankara Erzincan ve Erzurum illerinde faaliyet gösteren Asist TT üçüncü büyük bilişim merkezini Erzincan'da kurdu. Şu anda 609 kişinin istihdam edildiği çağrı merkezinde hedef çalışan sayısını 1200'e çıkarmak.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gölge 3 Temmuz 2010 Cumartesi 13:12

işte bakan ben buna derim..süper abi ya 90 bin nüfüslü arka mahallemiz bile olamaycak erzincana yaptıklarını göründe utanın....şehir bir kaç yıla kalmaz avrupayi bir havaya bürünecek...bir belediyesi var akıllara durgunluk veriyor..şehrin temizliği sosyal aktiviteleri say say bitmez helal olsun komşiye....

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bardakoğlu’ndan Küçükler’e teşekkür ziyareti
AHMET AKBUĞA(İHA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Erzurum ...
“Erzurum bölgenin bereket kaynağı”
Kur'an eğitimi, güzel ezan okunması ve kıraatı konusunda Erzurum'un önemli ...
Narman HEM sergi açtı
PEHLÜL DÜZENLİ (İHA) - Narman Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan ...
 
Dadaşlar Poyrazlar’da buluşacak
METİN DEMİR (İHA) - Sakarya Erzurumlular Derneği tarafından geleneksel ...
3 Temmuz, tarihin dönüm noktası
Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Konukçu, Atatürk’ün ...
Halk Oyunlarında “Bar” rakipsiz
Milli Eğitim Bakanlığı Okul içi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi ...
 
Turizme rehberlik yaklaşımı
AYHAN TÜRKEZ (İHA) - Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, ...
Müzeden tarihi eser açılımı
Erzurum Arkeoloji Müze Müdürlüğü geçen yıl çoğunluğu Ağrı ve Muş'tan olmak ...
Yakutiye Müftülüğü yer değiştirdi
ERZURUM(GHA) – Yakutiye Medresesi ve Lalapaşa Camii civarında yürütülen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva