ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor-Eyüpspor maçı İstanbul’da
Erzurumspor-Eyüpspor maçı İstanbul’da
Müftüler istişare toplantısında buluştu
Müftüler istişare toplantısında buluştu
ETÜ’de Bahar Şöleni
ETÜ’de Bahar Şöleni
Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor
Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor
AFAD imdada yetişti
AFAD imdada yetişti
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
3 Temmuz 2010 Cumartesi - 02:04

“Erzurum bölgenin bereket kaynağı”

Kur'an eğitimi, güzel ezan okunması ve kıraatı konusunda Erzurum'un önemli yeri bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bardakoğlu, "Erzurum Kur'an hıfzında bölgede bereket kaynağı. Türkiye'nin ve bölgenin en önemli Kur'an eğitimi ve güzel ezan okunması konumunda Erzurum'un bulunması çok önemli" dedi.

“Erzurum bölgenin bereket kaynağı”

AHMET AKBUĞA (İHA) - Erzurum'da İl Müftülük Kompleksi hizmet binasının temel atma töreni Devlet Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.
//MÜFTÜLÜK KOMPLEKSİ
Çat yolu kavşağındaki eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin bulunduğu 15 dönüm alanın Sağlık Bakanlığı'nca Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilmesiyle buraya yapılacak İl Müftülük Kompleksi hizmet binasının temeli törenle atıldı.
//ERZURUM’UN ÖNEMİ
İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu tarihte kültür, ilim ve medeniyet merkezi konumunda bulunan Erzurum'a yeni bir müftülük binası yapılmasının önemli olduğunu kaydetti.
Kur'an eğitimi, güzel ezan okunması ve kıraatı konusunda Erzurum'un önemli yeri bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bardakoğlu, "Erzurum Kur'an hıfzında bölgede bereket kaynağı. Türkiye'nin ve bölgenin en önemli Kur'an eğitimi ve güzel ezan okunması konumunda Erzurum'un bulunması çok önemli" dedi.
//RİYANET İŞLERİ’NİN MİSYON VE NOSYONU
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sıradan bir devlet kurumu olmadığına da vurgu yapan Prof. Dr. Bardakoğlu, "Müftülüklerimiz rahmet mekanları, toplumun birlik ve beraberliğini pekiştiren önemli devlet müesseselerinden birisidir. Toplumun bütün kesimlerine ayrım yapmadan ulaşmayı, onlara insan sevgisiyle ulaşmayı önemsiyoruz" diye konuştu.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ise Erzurum'a yeni bir müftülük binası ve 600 kişilik konferans salonunun yapılmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önem verdiğini açıkladı.
Bakan Akdağ, yeni müftülük binası ve kompleksiyle ilgili projenin Başbakan'a sunulması üzerine, Başbakan Erdoğan'ın kendisine, "Hemen bu işi neticelendirin. Hızlı bir şekilde müftülük kompleksinin tamamlanması için gerekeni yapın" şeklinde talimat verdiğini söyledi.
//"İSLAM BARIŞ VE HOŞGÖRÜ DİNİDİR"
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik dünyanın İslam'ın hoşgörü anlayışına ihtiyaç duyduğunu ifade etti. İslam'ın rahmet ve merhametine insanlığın önemli ihtiyaç duyduğu bir sürecin yaşandığına vurgu yapan Devlet Bakanı Çelik, "Birileri barış dini İslam'ı terör aracı olarak göstermeye çalışıyor. Bu konuda Diyanet personeline büyük görev düşüyor. Çünkü İslam barış ve hoşgörü dinidir. Bütün insanlığın da İslam'ın hoşgörüsüne ihtiyacı bulunmakta" şeklinde konuştu.
Devlet Bakanı Çelik ayrıca dün TBMM'de kabul edilen Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasası'yla ilgili olarak da "Düne kadar Teşkilat Yasası bulunmayan Diyanet İşleri Başkanlığı üvey evlat muamelesi görüyordu zimmen. Teşkilat Yasası'nı çıkartarak devlet memurları arasındaki ayrımcılık anlayışına son verdik" diye konuştu.
Törende Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile İl Müftüsü Yakup Arslan da günün anlam ve önemine değinen konuşmalar yaptı.
Palandöken Mütfü yardımcısı Osman Yazıcı'nın dua etmesinin ardından müftülük binasının temeli Devlet Bakanı Çelik, Sağlık Bakanı Akdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu tarafından atıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tec dağlı 3 Temmuz 2010 Cumartesi 09:05

Başta Sayın Valimiz olmak üzere,tüm yet kililere S E S L E N İ Y O R U Z. Beyler, efendiler!Erzurum'un böyle bir hizmet binasına kavuşması çok güzel.Fakat dünkü programda,büyük bir noksanlık vardı.27 derece sıcakta vatandaş,ter üstüne ter döktü.Ama siz,gölgeli tentenin altında,ra rat rahat oturdunuz.Oraya gelen asıllar (vatandaşlar)için 150 sandalye koydurup bir tente kurulamaz mıydı? Bal gibi olur du.Ama ne hikmetse bunlar yapılmıyor.Ne den yapılmıyor? Bu asıllar buna layık de ğiller mi? Hem de nasıl layıklar.Beyler, efendiler,sizler vekilsiniz ve geçicisi niz.Bugün var, yarın yoksunuz.Ama bu asıl lar bu ülkenin asıl sahipleri ve ebedidir ler,her zaman varlar.Siz yolcu,onlar hancıdır.Bu asıllara yukarıdan bakmayı bı rakınız,alçak gönüllü olunuz.Kibirlileri Allah(C.C.)Hazretleri,yerlerde süründürür Tarih,böyle binlerce örneklerle doludur.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narman HEM sergi açtı
PEHLÜL DÜZENLİ (İHA) - Narman Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan ...
Dadaşlar Poyrazlar’da buluşacak
METİN DEMİR (İHA) - Sakarya Erzurumlular Derneği tarafından geleneksel ...
3 Temmuz, tarihin dönüm noktası
Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Konukçu, Atatürk’ün ...
 
Halk Oyunlarında “Bar” rakipsiz
Milli Eğitim Bakanlığı Okul içi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi ...
Turizme rehberlik yaklaşımı
AYHAN TÜRKEZ (İHA) - Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, ...
Müzeden tarihi eser açılımı
Erzurum Arkeoloji Müze Müdürlüğü geçen yıl çoğunluğu Ağrı ve Muş'tan olmak ...
 
Yakutiye Müftülüğü yer değiştirdi
ERZURUM(GHA) – Yakutiye Medresesi ve Lalapaşa Camii civarında yürütülen ...
“Erzurum beni çok etkiledi”
Aziziye Tabyaları-Nenehatun Film Koordinatörü ve Oyuncu Nazlı Kar, Erzurum’un ...
Aşık Güryani’yi kaybettik..
Erzurum ve Olur ilçesinin sevilen halk ozanlarından Âşık Şeref Gür (Güryani), ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva