ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>BÖLGEDEN
12 Nisan 2010 Pazartesi - 04:03

Göç olgusu kalkınmayı engelliyor

Gaziantep Kent Konseyi tarafından, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) işbirliği ile, "Göç ve Gaziantep Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri Çalıştayı" Gaziantep Milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Göç olgusu kalkınmayı engelliyor

//GÖÇ OLGUSU PANELİ
Gaziantep Üniversitesi Rektörü ve Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun moderatörlüğünde gerçekleşen "Göç Olgusu" adlı panele; Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon Projesi -EKOSEP- İl Koordinatörü Filiz Hösükoğlu, Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon Projesi Takım Lideri Nejat Kocabay, EKOSEP Stratejik Plan Uzmanı Serdar Nizamoğlu, Gaziantep Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdür Vekili İhsan Canbolat ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici konuşmacı olarak katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Rektör M. Yavuz Coşkun, Gaziantep Üniversitesi'nin topluma katma değer katan bir üniversite olduğunu belirterek, "Öğrencilerimiz aktif olarak Toplumsal Duyarlılık Projeleri içinde yer alacak" dedi.
Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, "Kent Konseyi Başkanı seçilmemden bu yana, bu ilk geniş kapsamlı toplantımızı yapıyoruz. Üniversitedeki bazı etkinliklerin kent konseyince, kent konseyince de bazı fikirlerin üniversitede paylaşılması noktasında buluşma amacını içeriyor. Gaziantep altıncı büyük kent olarak, tarihiyle, kültürüyle, sanayisiyle, ticaretiyle, coğrafi yerleşimi itibariyle baktığımız zaman mutlaka bu kentte sivil toplum kuruluşlarının devlet kuruluşları kadar aktif olması ve kente bir şeyler katması
noktasında mutlaka etkin olması gerekir. Kent Konseyi bunun çok önemli bir enstrümanıdır. Temelde istişare, danışma olan Kent Konseyi elbette ki ürettiği fikir ve projelerle hem devlet erkimi hem de şehirdeki erkleri harekete geçirerek şehre yeni çözümler, yeni ufuklar getirmesi elbette gerekir" diye konuştu.
ERZURUM’DAKİ EKOSEP SÜRECİ
EKOSEP kapsamında Gaziantep'te yürütülen çalışmaları anlatan Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon Projesi İl Koordinatörü Filiz Hösükoğlu ise konuşmasında, "Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon Projesi'nin genel hedefi göç sorunun Gaziantep, Diyarbakır, Erzurum ve Şanlıurfa kentlerinde olumsuz etkilerle azaltmak. Özel hedefleri ise kırdan kente hızlı göçün yarattığı sorunlarla mücadele etmek için bu adı geçen dört ilde planlama, operasyon yapabilmektir" şeklinde konuştu.
//SOSYAL ENTEGRASYON
Daha sonra konuşan ve EKOSEP'i genel olarak inceleyen Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon Projesi Takım Lideri Nejat Kocabay da, EKOSEP'in 2 yıl süreli iç göçü temel alan bir proje olduğunu belirtti. EKOSEP'in Diyarbakır, Şanlıurfa, Erzurum ve Gaziantep'te gerçekleştirilen bir proje olduğunu vurgulayan Kocabay, şehirdeki bütün belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının el ele vererek çalışması gerektiğini söyledi.
//GÖÇLE GELEN SORUNLAR
Düzenlenen programda bir konuşma yapan EKOSEP Stratejik Plan Uzmanı Serdar Nizamoğlu da, EKOSEP Göç Odaklı Stratejik Plan Çalışmaları hakkında bilgi verdi. Nizamoğlu, "Göçle birlikte istihdam, barınma, sağlık, gibi sorunlar yaşandı. Gaziantep'in nüfusu hızlı bir şekilde artıyor. Kentin genel nüfus büyüklüğünü, büyük bir çoğunluğunu genç nüfus oluşturuyor" ifadelerini kullandı. Serdar Nizamoğlu, Gaziantep'te ilköğretim okullaşma oranının yüksek olduğunu söyleyerek, Gaziantep'te öğretmen başına düşen
öğrenci sayısının 22 olduğunu kaydetti.
Son olarak söz alan Gaziantep Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdür Vekili İhsan Canbolat ise, EKOSEP kapsamında sürdürülebilirliğe yönelik plan ve stratejiler hakkında bilgiler vererek, "Gaziantep'le ilgili bir örgütsel zeka oluşturmamız bizim bu projeden en kazançlı çıktığımızın bir göstergesidir. İlimizde bazı sorunlar o kadar bariz hale gelmiş ki, biz o sorunun özellikleri içerisindeki diğer hususları diğer ayrıntıları görmemizi engel oluyor. Gaziantep Güneydoğu illeri içerisinde aldığından daha
çok göç veren bir il" şeklinde konuşmasını bitirdi.
Konuşmaların ardından soru cevap bölümüne geçildi. Katılımcılar proje hakkında panelistlere çeşitli sorular yöneltti. Bu soruların cevaplanmasıyla programın ilk bölümü sona erdi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akbıyık, Yemen Türkülerini anlattı
Şanlıurfalı Araştırmacı-Yazar Abuzer Akbıyık ve Kültür Bakanlığı Ankara ...
Doğu Anadolu’da 165. Yıl Coşkusu
Türk Polis Teşkilatının 165. yılı kutlamaları Doğu Anadolu Bölgesinde ...
Nisan karı, leylekleri de şaşırttı
Doğu anadolu’da Nisan ayında yağan kar, insanları olduğu gibi leylekleri ...
 
Şehit polislere dualar yağdı
İLHAMİ İBİŞ/ERZURUM GAZETESİ/Doğu Anadolu Bölgesi illerinde başta Erzurum ...
"Türk Kültür Hayatında Matüridilik" Paneli
BURHAN KARADUMAN (İHA) - 9 Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. ...
Emniyet’ten Çocuk Festivali
FERDİ DURDU (İHA) - Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 165. yıldönümü ...
 
Kuzey Anadolu Fay Hattı takipte
ANKA/ERZURUMBaşbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Sivas ...
Hava alanı'nda resim sergisi
Van Emniyet Müdürlüğü, '10 Nisan Polis Haftası' etkinlikleri kapsamında ...
Ağrı'da kurtuluş şöleni başladı
AHMET GENÇ (İHA) - Ağrı'nın düşman işgalinden kurtarılışının 92. yıldönümü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva