ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>BÖLGEDEN
12 Nisan 2010 Pazartesi - 00:01

Doğu Anadolu’da 165. Yıl Coşkusu

Türk Polis Teşkilatının 165. yılı kutlamaları Doğu Anadolu Bölgesinde adeta bayrama ve şölene dönüştü. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kutlamalarda polis-vatandaş iş ve gönül birliği örnek bir düzeye ulaştı.

Doğu Anadolu’da 165. Yıl Coşkusu

Türk Polis Teşkilatının 165. yılı kutlamaları Doğu Anadolu Bölgesinde adeta bayrama ve şölene dönüştü. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kutlamalarda polis-vatandaş iş ve gönül birliği örnek bir düzeye ulaştı.
KARS
Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 165. yıldönümü Kars'ta da düzenlenen törenlerle kutlandı.
Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törenlere, Kars Valisi Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile çok sayıda davetli katıldı.
Törende bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 165. yıldönümünü kutlamanın mutluğunu yaşadıklarını söyledi. Zeybek'in yaptığı kısa konuşmanın ardında tören resmigeçit töreni ile son buldu.
Düzenlenen törenin ardından Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve beraberinde bulunan protokol üyeleri İl Emniyet Müdürlüğü'ne geçerek Zeybek'i makamında ziyaret edip, tebrik ettiler.
Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 165. yıldönümü Kars'ın ilçelerinde de düzenlenen etkinlikler kutlandı.
//BİTLİS POLİS TEŞKİLATININ 165. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
Tüm yurtta olduğu gibi Bitlis'te de Polis Teşkilatı'nın 165. kuruluş yıldönümü törenlerle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, havanın yağışlı olmasından dolayı Kültür Merkezi'nde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasın ardından sinevizyon gösterileri sunuldu. Bitlis Vali Vekili Sibel Tursun, yaptığı konuşmasında, Türk polisinin geçmişte olduğu gibi bugün de başarılı çalışmalar sergilediğini belirtti. Tursun, çağın teknolojisiyle kendini her zaman yenileyen polisin , halktan aldığı destekle de gücüne güç kattığını söyledi.
İl Emniyet Müdürü İbrahim Bıçakçı ise konuşmasında, yapmış oldukları tüm çalışmalarda halkın da yanlarında olduklarını belirterek, "Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü temini için omuz omuza mücadele verdik. Bu mücadelede görevleri sürdüren ve sürdürecek olan teşkilatımız günümüz teknolojisinden önemli ölçüde faydalanmakta, ancak halkından almış olduğu desteğin de devamlılığına ihtiyaç duymaktadır. Günümüzde polisin başarısı sadece yakaladığı şüpheli ve aydınlattığı olay sayısı ile değil, aynı zamanda halkından aldığı sevgi, güven ve destekle mümkündür. Bugüne kadar desteklerini esirgemeyen sizlerin, bundan sonraki süreçte de bizlere desteğinizi arttırarak devam ettireceğinize yürekten inanıyorum" dedi.
Törenlerde, narkotik köpeği Reks'in gösterisi herkesten alkış aldı. Ardından hafta nedeniyle şiir, kompozisyon, resim, atletizm, masa tenisi ve halı saha futbol turnuvasında dereceye giren öğrenci ve polislerin ödülleri verdili.
Beş Minare Lisesi folklor ekibinin ardından polislerden oluşan Karadeniz halk oyunları sergilendi. Verilen ikramın ardından tören sona erdi.
ŞEHİT POLİSLER UNUTULMADI
Türk Polis Teşkilatının Kuruluşu’nun 165. yıldönümü Erzincan’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Erzincan Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler, şehit polisler için mevlit okutulup şehit kabirleri ziyaret edildi.
Şehit polisler için Terzibaba Camii’nde Cuma Namazı öncesinde mevlit okutulurken Terzibaba Mezarlığı’nda bir program düzenlendi. Erzincan Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, birim amirleri ve polis memurları katıldığı törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunurken özel harekat polisleri tarafından saygı atışı yapıldı. Kuranı Kerim okunması ve duaların edilmesinin ardından Emniyet Müdürü ve beraberindekiler, şehit polislerin mezarlarına çiçek bıraktı. Program lokma tatlısı ikramı ile sona erdi.
//IĞDIR’DA COŞKU
Türk Polis Teşkilatı'nın 165. kuruluş yıldönümü Iğdır'da da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan kutlama etkinliklerine daha sonra çelenk konularak başlayan kutlamalar, resmi geçit töreni ile son buldu. Söğütlü mahallesinde fidan dikimi ile devam eden kutlama etkinliklerine Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Garnizon Komutanı Kurmay Jandarma Albay Ernail Keleş, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Iğdır Milletvekili Ali Güner, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İşgörür, 5. Hudut Alay Komutanım Topçu Kurmay Albay Hasan Nevzat Taşdelen, Iğdır Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı. Ağaç dikim töreninde bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Aydın, kendilerini bu anlamlı günlerinde yalnız bırakmayanlara teşekkür etti.
Burada bir konuşma yapan Vali Karahisarlı ise ağaç ve ormanların önemine değindi.Vali Karahisarlı "Ağaçlar olmasa, diğer canlılar olmasa, yaşama şansımız olmaz. Onlar yaşam kaynaklarımızdan bir tanesidir. İnsanlar şunu bilinmelidir ki, ağaçlar ve hayvanlar olmasa, bizim de yaşam şansımız olamaz. Polis haftası nedeniyle emniyetimizin burada çok güzel bir çalışma başaltı. Bizler de çok mutlu olduk, onları destekliyoruz. Burası insanlarımızın faydalanacağı çok güzel bir piknik alanı olacaktır "dedi.
Gün içinde devam eden kutlama etkinliklerine daha sonra Zübeyde Hanım Bulvarı'nda açılan ve polislerin kullandığı silah ile teçhizatların yer aldığı sergi gezildi. Son olarak da Nuh Nebi Camii'nde şehitler için Mevlid-i Şerif okutuldu.
//ARDAHAN’DA ŞÖLEN GÖRÜNTÜSÜNDE KUTLAMA
Türk polis teşkilatının 165. yılı tüm yurtta olduğu gibi, Ardahan'da da törenlerle kutlandı. Ardahan Emniyet Müdürü Abdurrahman Yılmaz, “Türk Polis teşkilatı, gücünü, köklü tarihinden, dinamik personelinden ve vatandaşlarımızın desteğinden almaktadır” dedi.
Ardahan'da da Türk Polis Teşkilatının 165. kuruluş yıldönümü, yapılan törenlerle kutlandı. Ardahan Merkez Kaptanpaşa Mahallesi, Milli Egemenlik Parkındaki Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başlayan törenlerde, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.
Törenlere, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Albay İbrahim Gülpınar, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Akdeniz, Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Doğan Kaya, Ardahan Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Sucu ve çok sayıda yetkili, emniyet mensubu ile vatandaşlar katıldı.
Ardahan Emniyet Müdürü Yılmaz, 165. yılı kutlarken, gururlu ve mutlu olduklarını söyledi. Yılmaz, “Emniyet teşkilatı olarak, bugüne kadar edindiğimiz bilgi, birikim ve tecrübeler ile görevimizi en iyi şekilde yerine getirmiş olmak, bizler için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağıdır. Toplumsal huzur ve barışın tesis edilmesi adına gerekirse canını feda eden Türk polis teşkilatı ve çalışanları, görev bilinciyle milletimizin hizmetine devam edecektir. Türk Polis teşkilatı gücünü, köklü tarihinden, dinamik personelinden ve vatandaşlarımızın desteğinden almaktadır” dedi.
Törende daha sonra Ardahan Emniyet Müdürlüğü Narkotik şube Müdürlüğündeki narkotik köpeği Nayt, bir gösteri yaptı. Türk Polis Teşkilatının 165. kuruluş yılı nedeniyle şiir, kompozisyon ve spor dallarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Törenler, resmi geçit töreni ile sona erdi.
//"HEDEF HUZUR VE GÜVEN ORTAMINI SAĞLAMAKTIR"
Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, "Teşkilatımızın hedefi; Atatürk ilke ve inkılaplarının aydınlığında, çağdaş eğitimin normlarına göre yetiştirilmiş, milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerleri özümsemiş, dünyada, 100. Yılına yaklaşan Türkiye Cumhuriyetini her yönden huzurlu ve güvenli bir toplum haline getirmektir" dedi.
Türk Polis Teşkilatı'nın 165. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen geçit töreni renkli görüntü ve vatandaşların ilgisi ile gerçekleşti.
Türk Polis Teşkilatı'nın 165. kuruluş yıldönümü kapsamında Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Belediye Başkan Vekili Fatih Güven, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Özcan ile birlikte çok sayıda protokol üyesi ve vatandaşlar katıldı. Valilikten ise kimse katılmazken, ayrılan koltuk tören boyunca boş kaldı.
Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, anıt özel defterini imzalayarak yaptığı konuşmasında, "İnsanoğlunun tarih boyunca en büyük ihtiyacı, huzur ve güven içinde yaşamaktır. Can, mal ve namus güvenliği, kişilerin ve toplumun üzerine titredikleri, en önemli hassasiyettir. İnsan hak ve özgürlüklerinin korunması ve yaşatılması da, çağdaş dünyanın en önemli önceliğidir. Kamu düzeninin sağlanması için, bu hassasiyetlerin ve önceliklerin teminat altına alınması ve bunun sonucunda da, toplumsal huzur ve güvenin
gerçekleştirilmesi şarttır. Polis Teşkilatının kuruluş amacı; toplumun huzur ve güvenini sağlamak, insan hak ve özgürlüklerini korumak, devletin varlığına yönelik düşman unsurlarını etkisiz hale getirmek, anayasal, hürriyetçi ve demokratik düzenin meşru kuralları içinde yaşatmaktır. Teşkilatımızın hedefi; Atatürk ilke ve inkılaplarının aydınlığında, çağdaş eğitimin normlarına göre yetiştirilmiş, milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerleri özümsemiş, dünyada,100. Yılına yaklaşan Türkiye Cumhuriyetini her
yönden huzurlu ve güvenli bir toplum haline getirmektir. Polis Teşkilatımız, çağın bilimsel ve teknolojik alandaki baş döndürücü değişimine ayak uydurabilmek ve hizmette kalitenin çıtasını yükseltebilmek için son yıllarda hızlı bir atılım sürecine girmiştir. Bir taraftan personelin toplumsal, insani ve evrensel değerler ile bilgi ve teknik yönünden güçlü yetiştirilmesine önem verilirken, diğer taraftan da en gelişmiş teknoloji ile mücehhez hale getirilmesine çalışılmaktadır" dedi.
Kahya, "Engin bir vatan ve millet sevgisiyle, devletin ve halkının hizmetinde olan Türk Polisi ettiği yemine sadık kalarak adalet, eşitlik ve tarafsızlık ilkelerinden ayrılmadan görevini sürdürmektedir. Değişen ve gelişen dünyanın koşullarını yakından takip eden ve bunlara hızla ayak uyduran teşkilatımız, feragat ve fedakarlıkla ülkesinin hizmetinde olmaya devam edecektir. Bu konuda bize inanın ve güvenin. Türk polisi kendisine inanan, güvenen ve destek olan halkının polisidir. Bu yüzden bugün coşku ile
kutladığımız bu mutlu gün sadece bizim değil tüm Türk Milletinindir" ifadelerini kaydetti.
Yapılan konuşmanı ardından geçit töreni yapıldı. Geçit töreni esnasında bomba robotu ile bomba köpeği de geçitte yer aldı. Tören sonrasında Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri şehir merkezinde yürüyüş yaptılar. Yürüyüş esnasında vatandaşlar polis öğrencilere ilgi gösterdi.
//POLİS-HALK EL ELE YÜRÜYÜŞÜ
Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Polis-Halk El Ele' yürüyüşü yapıldı.
Kurtuluş Parkı'ndan başlayan ve çocukların büyük ilgi gösterdiği yürüyüşe İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, yardımcıları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, polis ve halk katıldı. Geniş güvenlik önlemleri ve bomba dedektör köpekleri eşliğinde düzenlenen yürüyüşte elindeki oyuncak tabancalarla yürüyen 2 çocuk ise dikkatlerden kaçmadı. Karşıyaka Mahallesi'nden gelerek yürüyüşe katılan ve ilk defa polisin kullandığı motosiklete binen 3 amca çocuğunun mutluluğu ise dikkatlerden kaçmadı. Ayaklarındaki
lastik ayakkabı ile bir süre motosikletin üzerinde kalan çocuklar, bu defa yerlerini yaşıtlarına bıraktılar.
Maraş Caddesi'nden gelerek Soydan Kavşağı'ndan Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Telekom Van İl Müdürlüğü önüne kadar yürüyen kalabalık, burada okunan İstiklal Marşı'nın ardından dağıldı.
//VAN'DA 10 NİSAN POLİS BAYRAMI
Van'da, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 164. yıldönümü ve '10 Nisan Polis Haftası' düzenlenen törenlerle kutlandı.
Öğlen saatlerinde Van Valiliği'nin bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na İl Emniyet Müdürlüğü'nün çelenginin bırakılmasıyla kutlama töreni başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalara Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Vali yardımcıları, Kurmay Başkanı Kurmay Albay Veli Turan, Bölge Mahkemesi Başkanı Hasan Demir, Merkez Komutanı Albay Ertan Yıldırım, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Tevfik Anerlioğlu ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile polis ve vatandaşlar katıldı.
Törende bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu ise demokratik düzen içerisinde vatandaşın malını, canını, namusunu polis teşkilatına emanet edildiğini söyledi. Vali Karaloğlu, "Biz ve güvenlik güzleri aziz milletimiz için varız. Her şey sizin mutluluğunuz içindir" dedi.
Polislere seslenen Vali Karaloğlu, "Çok şerefli bir görev yapıyorsunuz. Görevinizle ne kadar övünseniz azdır. Sizin en büyük silahınız, belinizde taşıdığınız silah, cop yada zırhlı araçlarınız değildir. Sizin en büyük silahınız vatandaşa karşı gösterdiğiniz güler yüzünüz, tatlı diliniz, kalbinizde taşımış olduğunuz sevginizdir. Unutmayın ki vatandaşımıza gösterdiğiniz güler yüz, bütün problemleri çözecektir" dedi.
Daha sonra Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Mert, Türk Polis Teşkilatının 165. yıldönümünü Vanlı hemşerileriyle birlikte kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Mert, "Ülkede suç ve suçlularla mücadele eden, sahip olduğu modern donanımı, yetişmiş insan gücü ve tescil edilmiş uluslararası başarılarıyla vatandaşına kesintisiz hizmet sunan Türk polisi birçok dünya ülkesini geride bırakmıştır. Bu çerçevede alınan her türlü önleme rağmen meydana gelen olaylarda, olayın faillerini, iz ve delilleri ile birlikte adli mercilere teslim ederek, asayiş ve güvenlik görevini yerine getirmekteyiz. Gayemiz suçun oluşmadan önce önlenmesini sağlayan bir teşkilat olmaktır. Polise yasalarla verilen güvenliği ve huzuru sağlama görevlerini, vatandaşın memnuniyeti, personelimizin değeri ve önemi de göz önünde bulundurularak, Ulu Önder Atatürk'ün "Polis bir asker kadar disiplinli, bir hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır" direktifi doğrultusunda toplumun huzuru anayasal hak ve hürriyetlerin koruyucusu olma görevimize azimle devam edeceğiz. Türk polisi olarak, Cumhuriyetin ve yasaların kalkanı olacak çağdaş bir görev anlayışıyla Anayasamızda belirlenen Cumhuriyetimizin temel nitelikleri çerçevesinde, Atatürk Milliyetçiliğine dayalı, insan hakları ve özgürlüklerine saygılı, laik, demokratik hukuk devleti ilkelerine bağlı olarak her zaman devletimizin ve milletimizin emrinde görevimizi ifa edeceğiz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından günün anlam ve öneminin de belirtilen şiirlerin okunduğu tören, '10 Nisan Polis Haftası' kutlama etkinlikleri çerçevesinde ilköğretim okulları arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon ile kurum içinde düzenlenen sportif faaliyetlerde dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından kortej yürüyüşü ile son buldu.
Öte yandan davetiye gönderildiği belirtilen Van Belediye Başkanlığı'ndan hiç bir yetkilinin düzenlenen törenlere katılmaması ise dikkatlerden kaçmadı.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nisan karı, leylekleri de şaşırttı
Doğu anadolu’da Nisan ayında yağan kar, insanları olduğu gibi leylekleri ...
Şehit polislere dualar yağdı
İLHAMİ İBİŞ/ERZURUM GAZETESİ/Doğu Anadolu Bölgesi illerinde başta Erzurum ...
"Türk Kültür Hayatında Matüridilik" Paneli
BURHAN KARADUMAN (İHA) - 9 Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. ...
 
Emniyet’ten Çocuk Festivali
FERDİ DURDU (İHA) - Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 165. yıldönümü ...
Kuzey Anadolu Fay Hattı takipte
ANKA/ERZURUMBaşbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Sivas ...
Hava alanı'nda resim sergisi
Van Emniyet Müdürlüğü, '10 Nisan Polis Haftası' etkinlikleri kapsamında ...
 
Ağrı'da kurtuluş şöleni başladı
AHMET GENÇ (İHA) - Ağrı'nın düşman işgalinden kurtarılışının 92. yıldönümü ...
Küçük sanayici İŞGEM ile büyüyecek
BURHAN KARADUMAN (İHA) - Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde İş Geliştirme ...
Halk, Polisin coşkusunu paylaşıyor
İHA/Doğu Anadolu Bölgesinde Polis haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva